ارائه گواهی سلامت جسمی و روانی از مراجع صلاحیت دار پزشکی و طی دوره آموزش آیین نامه و مقررات راهنمایی و رانندگی از جمله شرایط دریافت گواهینامه ماشین آلات سنگین، از جمله بیل مکانیکی، لودر و جرثقیل، می باشد. برای دریافت این گواهینامه، شخص باید ابتدا، به ثبت نام و شرکت در دوره های آموزش رانندگی اقدام نماید.
برای مشاوره شرایط دریافت گواهینامه ماشین آلات سنگین
برای مشاوره شرایط دریافت گواهینامه ماشین آلات سنگین
ماشین آلات سنگین به ماشین آلاتی گفته می شود که در صنایع سنگین، نظیر حوزه های ساخت و ساز، استخراج معدن، صنایع دفاعی و .... به کار برده می شود. افرادی که قصد راندن چنین ماشین آلاتی را دارند، می بایست گواهینامه مخصوص ماشین آلات سنگین را دریافت نمایند.
به منظور دریافت این گواهینامه، شخص می بایست شرایطی را رعایت نموده و مدارک لازم برای دریافت آن را تهیه و تنظیم نماید. علاوه بر این، متقاضی می بایست با مراحل و نحوه دریافت این گواهینامه آشنا بوده و از هزینه و روند تمدید آن، آگاهی داشته باشد.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پرداختن به این موضوع که شرایط ثبت نام گواهینامه ماشین آلات سنگین چه می باشد، به بیان مدارک و هزینه لازم برای دریافت این نوع گواهینامه بپردازیم. سپس در خصوص مراحل و نحوه ثبت نام گواهینامه ماشین آلات سنگین صحبت خواهیم کرد و در انتها؛ به تمدید گواهینامه بیل مکانیکی، لودر و جرثقیل خواهیم پرداخت. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
مطابق ماده 26 آیین نامه راهنمایی و رانندگی، هرکس بخواهد با هر نوع وسیله نقلیه موتوری زمینی، رانندگی نماید؛ باید گواهینامه متناسب رانندگی با آن وسیله نقلیه را دارا باشد. با متخلفان برابر قوانین و مقررات رفتار می شود. بنابراین، کلیه رانندگان ماشین آلات سنگین نیز می بایست متناسب با مقررات مربوطه، گواهینامه خود را دریافت نمایند.
متقاضی دریافت گواهینامه ماشین آلات سنگین نظیر بیل مکانیکی، لودر و جرثقیل، تنها در صورتی موفق به اخذ این نوع از گواهینامه خواهد شد که از شرایط ثبت نام و دریافت آن، برخوردار باشد. لذا در این بخش از مقاله، قصد داریم در خصوص شرایط ثبت نام گواهینامه ماشین آلات سنگین توضیحاتی ارائه نماییم.
به موجب آیین نامه صدور انواع گواهینامه های رانندگی مصوب سال 1390 هیات وزیران، حداقل شرط سنی برای دریافت گواهینامه ماشین آلات سنگین از قبیل بیل مکانیکی، لودر و جرثقیل بیست سال تمام می باشد. همچنین به موجب ماده 27 آیین نامه رانندگی مصوب سال 1384، شرایط شرکت در آزمایش ها و صدور و پیگیری گواهینامه رانندگی ویژه وسایل نقلیه سنگین عمرانی و کشاورزی و وسایل نقلیه فوق سنگین به شرح زیر می باشد:
ارائه گواهی سلامت جسمی و روانی از مراجع صلاحیت دار پزشکی
قبول شدن در آزمون های آیین نامه رانندگی و مهارت عملی رانندگی با وسیله نقلیه مربوط (در گواهینامه های رانندگی ویژه، نوع وسیله نقلیه ای که دارنده می تواند با آن رانندگی کند، قید می شود.)
برای رانندگی با وسایل نقلیه ویژه ای که سرعت آن ها از ۳۰ کیلومتر در ساعت تجاوز می کند، در شهرها و راه های عمومی، علاوه بر داشتن گواهینامه ویژه، داشتن گواهینامه (پ -۱) یعنی گواهینامه وسایل نقلیه باربری با ظرفیت بیش از 5.3 تا 10 تن نیز ضروری است.
ارائه گواهی طی دوره آموزش آیین نامه و مقررات راهنمایی و رانندگی
ارائه گواهی طی دوره کسب مهارت عملی رانندگی، از آموزشگاه های رانندگی مجاز
توجه به این نکته ضروری است که به منظور ثبت نام و دریافت گواهینامه ماشین آلات سنگین رعایت کلیه شرایط قید شده در قسمت فوق، الزامی است و در صورت فقدان حتی یکی از شرایط فوق، امکان نام نویسی و اخذ این نوع گواهینامه برای فرد امکان پذیر نخواهد بود.
در قسمت گذشته، در خصوص شرایط ثبت نام گواهینامه ماشین آلات سنگین توضیح داده و بیان نمودیم که یکی از ضوابط لازم برای اخذ این نوع گواهینامه، ارائه گواهی طی دوره آموزش آیین نامه و مقررات راهنمایی و رانندگی می باشد. در این بخش از مقاله، قصد داریم تا مدارک لازم برای دریافت گواهینامه ماشین آلات سنگین را بیان نماییم که عبارت است از:
اصل و کپی مدارک هویتی متقاضی نظیر (شناسنامه، کارت ملی یا رسید ثبت نام کارت ملی هوشمند، 4 قطعه عکس سه در چهار ...)
ارائه کارت پایان خدمت یا کارت معافیت یا گواهی اشتغال به خدمت عکس دار
اسناد مربوط به تعیین گروه خونی
گواهی سلامت جسمی و روانی از مراجع صلاحیت دار پزشکی
گواهی طی دوره آموزش آیین نامه و مقررات راهنمایی و رانندگی
گواهی طی دوره کسب مهارت عملی رانندگی، از آموزشگاه های رانندگی مجاز
فیش های بانکی مربوط به دریافت هزینه های مربوط به صدور گواهینامه ماشین آلات سنگین
گواهینامه وسایل نقلیه باربری با ظرفیت بیش از 5.3 تا 10 تن (برای رانندگی با وسایل نقلیه ویژه ای که سرعت آن ها از 30 کیلومتر در ساعت تجاوز می کند.)
براساس ماده 29 آیین نامه راهنمایی و رانندگی مصوب سال 1384، درخواست کننده هر نوع گواهینامه رانندگی باید مدارکی را که از طرف راهنمایی و رانندگی اعلام می شود، به مراجع آگهی شده ارائه کند. هرگاه درخواست کننده گواهینامه رانندگی ماشین آلات سنگین، در آزمایش های مربوط موفق گردد، گواهینامه رانندگی پس از رویت مدارک لازم، صادر و به او تسلیم خواهد شد.
همانطور که قسمت گذشته بیان گردید، یکی از مدارک لازم برای دریافت گواهینامه ماشین آلات سنگین، ارائه فیش های بانکی مربوط به پرداخت هزینه های مربوط به صدور گواهینامه پایه یک یا همان ماشین آلات سنگین می باشد. یکی از سوالاتی که برای داوطلبان مطرح شود، این است که هزینه های دریافت این نوع گواهینامه شامل چه مواردی می شود. به همین منظور، این بخش از مقاله به بیان هزینه دریافت گواهینامه ماشین آلات سنگین اختصاص داده شده که به عبارت است از:
مبلغ 50000 هزار ریال بابت عوارض به حساب جاری وزارت كشور به شماره حساب ۰۹/۷۴۱ مربوط به خزانه داری كل
مبلغ 10000 ریال بابت عوارض به حساب وزارت دارایی به شماره حساب 90011 نزد بانك ملی شعبه شهرك آزمایش
مبلغ 8000 ریال بابت معاینات جسمانی حساب بهداری ناجا به شماره حساب 94010 نزد بانك ملی شعبه حساب های دولتی
پرداخت هزینه گواهینامه با توجه به نوع وسیله نقلیه به حساب 90017 شركت واحد نزد بانك ملی شعبه منطقه ۶ شركت واحد که این مبلغ برای لودر، 50000 ریال؛ برای لیفتراک 40000 ریال، برای جرثقیل 50000 ریال، برای گریدر 60000 ریال، برای بلدوزر 60000 ریال و برای بیل مکانیکی 50000 ریال می باشد.
مبلغ 10000 ریال به حساب وزارت کشور به شماره حساب ۰۹/۷۴۱ بابت هر بار تجدید آزمون آیین نامه و مبلغ 5000 ریال به حساب ۰۹/۷۴۱ وزارت كشور برای هر بار تجدید آزمون عملی
هزینه شرکت در کلاس های آموزش رانندگی بر اساس نرخ مصوب آموزشگاه ها
به هزینه های فوق بایستی هزینه تست عدم اعتیاد، هزینه تعیین گروه خونی، هزینه معاینه پزشک، هزینه صدور کاردکس و هزینه دریافت کتاب را نیز اضافه نمود. با این حال می توان بیان داشت که عمده ترین هزینه مربوط به دریافت گواهینامه ماشین آلات سنگین، هزینه شرکت در کلاس های آموزش رانندگی می باشد که آن هم با توجه به نرخ مصوب آموزشگاه ها تعیین می شود.
در قسمت های گذشته، توضیحات جامع و کاملی در خصوص شرایط، مدارک و هزینه ثبت نام و دریافت گواهینامه ماشین آلات سنگین ارائه گردید. برای این که متقاضی قادر به دریافت این نوع گواهینامه باشد، لازم است که با مراحل و نحوه ثبت نام گواهینامه ماشین آلات سنگین آشنایی داشته باشد، به همین منظور، در این بخش از مقاله، فرآیند و مراحل نام نویسی و اخذ این گواهینامه ارائه گردیده است.
برای این که متقاضی بتواند موفق به گواهینامه ماشین آلات سنگین شود، لازم است که در ابتدا، در کلاس های آموزشی که به این منظور ایجاد گردیده ثبت نام نموده و 10 جلسه کلاس نظری که شامل 5 جلسه آیین نامه و 5 جلسه فنی می شود را بگذراند. پس از قبولی در آزمون آیین نامه مقدماتی، شخص باید در كلاس های مهارت رانندگی شرکت نماید.
جلسات این کلاس ده جلسه بوده و هر جلسه به مدت دو ساعت زمان می برد. پس از اتمام جلسات کلاس، شخص باید، نسبت به ثبت نام شرکت در آزمون های رانندگی اقدام نماید و منتظر صدور کارتکس گواهینامه یا همان فرم درخواست گواهینامه خود بماند. سپس، با دریافت کاردکس، متقاضی می تواند، در آزمون مهارت رانندگی شرکت کرده و در صورت قبولی، گواهینامه ماشین آلات سنگین خود را دریافت نماید.
در صورتی که شخص موفق به گذراندن آزمون رانندگی نگردد، پس از گذشت یك هفته مجاز به شركت مجدد در آزمون می باشد. توجه به این نکته ضروری است که مدت اعتبار گواهی آموزش حداکثر تا پایان یک سال اعتبار فرم اولیه ثبت نام در سامانه صدور گواهینامه می باشد.
بدیهی است که گواهینامه صادر شده در رابطه با رانندگی ماشین آلات سنگین از جمله بیل مکانیکی، لودر و جرثقیل برای مدت مشخصی دارای اعتبار بوده و پس از پایان مدت، شخص می بایست برای تمدید آن اقدام نماید. یکی از سوالات رایجی که در این میان، برای افراد مطرح می شود این است که زمان و نحوه تمدید گواهینامه بیل مکانیکی، لودر و جرثقیل به چه صورتی می باشد؟
به منظور تمدید گواهینامه ماشین آلات سنگین نظیر بیل مکانیکی، لودر و جرثقیل شخص باید با به همراه داشتن مدارک لازم، به یکی از مراکز پلیس 10+ مراجعه نموده و با تکمیل فرم درخواست تمدید گواهینامه ماشین آلات سنگین، اراده خود مبنی بر تمدید را به این مراکز اعلام دارد تا مسئول مربوطه، پس از بررسی های لازم، مراحل اداری تمدید گواهینامه را انجام داده و بدین ترتیب، گواهینامه متقاضی را تمدید نماید.
با این حال، ماده 27 آیین نامه راهنمایی و رانندگی مصوب سال 1384 در خصوص تمدید گواهینامه ماشین آلات سنگین بیان می دارد، مدت اعتبار انواع گواهینامه رانندگی، از جمله ماشین آلات سنگین، پنج سال است و پس از پایان اعتبار آن و در صورت احراز سلامت جسمی و روانی، برای دوره های پنج ساله تمدید می گردد. برای افرادی که سن آن ها بیش از ۷۰ سال تمام باشد، لازم است سلامت جسمی و روانی هر دو سال بررسی و احراز گردد.
بر اساس ماده 31 همین قانون، هرگاه درخواست کننده گواهینامه رانندگی در آزمایش های مربوط موفق گردد، گواهینامه رانندگی پس از رویت مدارک لازم صادر و به او تسلیم خواهد شد و وی می تواند نسبت به پیگیری گواهینامه خود اقدام کند. دارنده گواهینامه موظف است ظرف یک ماه پیش از پایان مهلت مقرر، برای تمدید مدت اعتبار یا تعویض آن به گواهینامه معادل به راهنمایی و رانندگی مراجعه نماید.
راهنمایی و رانندگی هنگام تمدید یا تعویض گواهینامه، ضمن دریافت گواهی سلامت جسمی و روانی از درخواست کننده، می تواند آزمون های لازم را از وی به عمل آورد. ماموران راهنمایی و رانندگی و پلیس راه هنگام کنترل گواهینامه رانندگان موظفند در صورتی که تاریخ اعتبار آن سپری شده باشد، گواهینامه رانندگی را با ارائه رسید اخذ و پس از اعمال قانون، گواهینامه یاد شده را برای تمدید و یا تجدید به اداره مربوط ارسال نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط دریافت گواهینامه ماشین آلات سنگین در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط دریافت گواهینامه ماشین آلات سنگین پاسخ دهند.
برای مشاوره شرایط دریافت گواهینامه ماشین آلات سنگین
برای مشاوره شرایط دریافت گواهینامه ماشین آلات سنگین
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©