دینا / سرمایه گذاری / بازار سرمایه و بورس / معاملات دو طرفه بورس

معاملات دو طرفه بورس

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

معاملات دو طرفه بورس به معنی فعالیت در بازار از طریق فروش سهامی است که عملا متعلق به فرد نبوده و به صورت استقراضی فروخته می شود. از مزایای این معاملات می توان به امکان کسب سود حتی در شرایط نزولی بازار بورس و ایجاد قابلیت استفاده از ابزار های تحلیل تکنیکال اشاره کرد.

 

بازار های بورس جهانی ابزاری برای افزایش معاملات بازار و رونق آن حتی در شرایط نزولی در نظر می گیرند. یکی از این ابزار ها معاملات دو طرفه بورس است که به معنی کسب سود از کاهش قیمت سهم ها و ایجاد موقعیت فروش بر روی سهامی است که فرد به طور واقعی خریداری نکرده.

داشتن اطلاعات از قابلیت ها و امکانات مختلف بازار بورس به فعالیت آگاهانه تر در این بازار می انجامد که طبیعتا منجر به امکان سود آوری بیشتری می شود. از آن جا که برخی بازار ها در ایران امکان معاملات دو طرفه را فراهم کرده اند کسب آگاهی نسبت به نحوه انجام و ماهیت این معاملات برای فعالان بازار لازم و ضروری به نظر می رسد.

در این مقاله به تعریف مفهوم معاملات دو طرفه بورس پرداخته خواهد شد و نحوه کسب سود از این معاملات توضیح داده می شود در نهایت نیز مزایا و معایب معاملات دو طرفه بورس بررسی خواهد شد تا خوانندگان محترم اطلاعات لازم و کافی را در خصوص این موضوع کسب نمایند.

معاملات دو طرفه بورس چیست؟

از اصطلاحات رایج در بازار سرمایه می توان به بازار یا معاملات یک طرفه و دو طرفه اشاره کرد. آگاهی از این مفاهیم به فعالیت بهتر در بورس منجر می شود. در ابتدا به تعریف معاملات یک طرفه می پردازیم تا تفاوت آن با معاملات دو طرفه مشخص شود. معاملات یک طرفه که پس از دریافت کد بورسی انجام می شود به معنی خرید سهام در قیمت پایین تر و فروش آن در قیمت بالا تر و کسب سود از این طریق است. به عنوان مثال بورس تهران یک بازار یک طرفه است.

 

در معاملات یک طرفه باید سرمایه ای برای خرید سهام وجود داشته باشد. در واقع در افزایش سرمایه در بورس و کسب سود در این بازار فقط از طریق دارایی پیشین امکان پذیر است و بدیهی است در صورتی که فرد سهامی برای فروش نداشته باشد امکان فعالیت در این بازار را نخواهد داشت و همانطور که عنوان شد کسب سود فقط از طریق نوسانات مثبت بازار سرمایه و افزایش قیمت سهام از قبل خریداری شده توسط سرمایه گذاران اتفاق می افتد.

 

پس از این توضیحات سوال ایجاد می شود که معاملات دو طرفه بورس چیست؟ باید گفت در معاملات یا بازار دو طرفه بورس، سرمایه گذار می تواند سهامی نداشته اما به فروش بپردازد و سود کسب کند. به این معنا که فرد انتظار کاهش قیمت یک سهم را دارد در نتیجه می تواند به صورت استقراضی یا مجازی این سهم را فروخته و در صورت کاهش قیمت آن در زمان فروش، از ما به التفاوت این قیمت ها سود به دست آورد.

 

فروش استقراضی سهام در معاملات دو طرفه بورس به معنی قرض کردن میزانی سهام از دارنده اصلی در حالتی است که انتظار افت قیمت آن سهام می رود. سپس بعد از کاهش قیمت سهام، معامله گر متعهد می شود که سهام فروش رفته را با قیمت کمتری از بازار خریده و به دارند اصلی بازگرداند. در این صورت به اندازه ما به التفاوت قیمت فروش سهام و قیمت خرید و بازگرداندن آن، سود نصیب معامله گر می شود.

 

در حال حاضر به طور کلی در بورس اوراق بهادار تهران امکان انجام معاملات دو طرفه وجود ندارد و سرمایه گذاران تنها در صورت داشتن سهام می توانند به فعالیت بپردازند. این موضوع باعث کاهش معاملات بورس می شود چرا که افراد تنها در زمان های رونق بورس برای ورود به این بازار انگیزه خواهند داشت و در زمان های رکود سرمایه خود را از این بازار خارج خواهند کرد.

کسب سود از معاملات دو طرفه بورس

در بخش قبلی مقاله به مفهوم معاملات دو طرفه بازار بورس اشاره شد. در این بازار معامله گر سهام یک شرکت را از قبل خریداری نکرده اما می تواند به صورت استقراضی در صورت پیش بینی کاهش قیمت سهام، سهم را به فروش رسانده و از این طریق سود کسب نماید. این امر امکان فعالیت در بازار بورس بدون داشتن سرمایه کلان برای خرید سهام را به وجود آورده و موجب رونق همیشگی بازار می شود.

 

در قالب یک مثال می توان گفت یک معامله گر با استفاده از ابزار تحلیل و دانش و مهارت خود در معاملات بورس، پیش بینی می کند که سهام شرکت مینو در آینده افت قیمت داشته و از قیمت 900 تومانی خود به قیمت 200 تومان خواهد رسید. در این حالت معامله گر با ایجاد موقعیت فروش بر روی این سهام در صورت تحقق پیش بینی خود به سود خواهد رسید و متعهد می شود پس از کاهش قیمت، سهام ذکر شده را بخرد.

 

این معاملات مانند این است که یک فرد از قبل سهام شرکتی را داشته و قبل از افت قیمت سهام آن را به فروش رسانده و سود کند اما در معاملات دو طرفه این مالکیت سهام مجازی و استقراضی است. این قابلیت به رونق همیشگی بازار بورس منجر خواهد شد، چرا که در شرایط رکود بازار معمولا انگیزه ای برای فعالیت و معامله وجود ندارد، اما با وجود امکان معاملات دو طرفه، معامله گران همواره می توانند در بازار به سود دهی برسند.

 

در حال حاضر بازار معاملات آتی بورس کالا و بازار اختیار معامله امکان انجام معاملات دو طرفه در ایران را فراهم کرده اند که استقبال سرمایه گذاران از این بازار ها حاکی از این است که با ورود معاملات دو طرفه به بورس اوراق بهادار و بازار توافقی فرابورس نیز این بازار رونق بیشتری خواهد گرفت و حجم معاملات آن افزایش یافته و گسترده تر خواهد شد. با گسترش اطلاعات و دانش معاملات دو طرفه به تدریج امکان دو طرفه شدن تمامی بازار های بورس و فرا بورس فراهم خواهد شد.

مزایا و معایب معاملات دو طرفه بورس

ممکن است سرمایه گذاران خواستار کسب اطلاعات در خصوص مزایا و معایب معاملات دو طرفه بورس باشند. باید گفت معاملات در بازار دو طرفه بورس مزایای زیادی داشته و در عین حال نمی توان معایب خاصی برای آن عنوان کرد. از جمله مزایای این معاملات عبارتند از:

 

امکان کسب سود در وضعیت نزولی بازار: از آن جا که طبق توضیحات ارائه شده امکان کسب سود از فروش نماد بورس سهام نزولی به صورت استقراضی وجود دارد می توان گفت که این معاملات در شرایط رکود بازار هم برای سرمایه گذاران سود آور هستند.

 

جلوگیری از ایجاد حباب در قیمت سهام: بازار معاملات دو طرفه همان طور که از نام آن مشخص است امکان معامله خرید و فروش و کسب سود از طریق افزایش و کاهش قیمت سهام را میسر می کند در نتیجه ایجاد حباب قیمتی در این بازار بسیار کم رخ می دهد.

 

ایجاد امکان استفاده از تحلیل های تکنیکال در تصمیم سرمایه گذاری: از آن جا که بازار معاملات یک طرفه در دوران رکود فعالیت زیادی ندارد و سهام داران سهام خود را به انتظار افزایش قیمت نگهداری می کنند، امکان استفاده از تحلیل تکنیکال در این بازار کم است اما در بازار معاملات دو طرفه این مشکل وجود ندارد.

 

ارائه قابلیت نقد شوندگی زیاد: در بازار معاملات یک طرفه در زمان رکود بازار امکان نقد شوندگی سرمایه ها کم می شود و در نتیجه سرمایه گذار های بزرگ با مشکل برای خروج از بازار و ورود به سایر بازار ها روبرو می شوند اما در بازار معاملات دو طرفه به دلیل فعالیت همیشگی بازار بورس، نقد شوندگی خوبی برای سرمایه ها وجود دارد.

 

همان طور که توضیح داده شد، معاملات دو طرفه مزایای زیادی برای بازار سرمایه و سرمایه گذاران و در نهایت اقتصاد کشور داشته و بازار هایی که در حال حاضر در ایران از امکان انجام این معاملات بهره می برند عبارتند از بازار معاملات آتی بورس کالا و بازار اختیار سهام.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد کسب سود از معاملات دو طرفه بورس در کانال تلگرام سرمایه گذاری عضو شوید، همچنین کارشناسان مرکز مشاوره سرمایه گذاری دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون کسب سود از معاملات دو طرفه بورس پاسخ دهند.