دینا / تجاری / امور بانکی / سود بانک ملت

سود بانک ملت

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

سود بانک ملت به صورت ماه شمار به سپرده های کوتاه مدت و بلند مدت اختصاص می یابد. هر کدام از انواع سپرده بانکی نرخ سود مختص به خود را دارند که از سوی بانک مرکزی مصوب می شود. از شرایط پرداخت سود سپرده بانک ملت این است که موجودی حساب از حداقل مبلغ لازم برای افتتاح حساب کمتر نباشد.

 

سود بانکی عاملی انگیزه بخش در جهت سپرده گذاری و ابزاری در دست دولت برای کنترل نقدینگی و در نتیجه نرخ تورم کشور است. بانک ملت به عنوان یکی از مطرح ترین بانک های عامل کشور به انواع سپرده های کوتاه مدت و بلند مدت سود اختصاص داده و طبق مصوبه بانک مرکزی این سود ها را به صورت ماه شمار محاسبه می کند.

 

از آن جا که سپرده گذاری در بانک یکی از روش های سرمایه گذاری و کسب سود است، افراد باید نسبت به سود های پرداختی بانک ها از جمله بانک ملت و نحوه محاسبه آن اطلاع داشته و با دید باز و اطلاعات کامل برای کسب سود از سرمایه خود در آینده برنامه ریزی کنند.

 

در این مقاله به موضوعات مختلفی از جمله نرخ سود بانک ملت و محاسبه آن پرداخته خواهد شد و سود سپرده های کوتاه مدت و بلند مدت بانک ملت و سود های روز شمار، ماه شمار و سالیانه این بانک بررسی می شود. در انتها نیز عدم پرداخت سود بانک ملت و  سود 23 درصدی بانک ملت توضیح داده می شود تا خوانندگان اطلاعات لازم خود را کسب نمایند.

نرخ سود بانک ملت

نرخ سودی که بانک ها به انواع سپرده های خود اختصاص می دهند متفاوت است. بانک ملت به عنوان یکی از بانک های عامل در کشور، ارائه دهنده انواع سپرده بانکی است که هر کدام از آن ها درصد سود مشخصی دارند. به عنوان مثال میزان پرداخت سود به سپرده های کوتاه مدت عادی از 5 درصد تا 17 درصد برای سپرده های کوتاه مدت متغیر است.

 

همچنین به سپرده های بلند مدت نیز 20.5 الی 22.5 درصد سود در سال تعلق می گیرد. ملاک واریز سود سپرده بانکی، ماندگاری مبلغ سپرده گذاری حداقل به میزان 30 روز متوالی است. در سپرده های کوتاه مدت جهت واریز سود مانده حساب معادل یا بیشتر از مبلغ افتتاح حساب باشد. نرخ سود بانک ملت در روز افتتاح حساب در نظر گرفته می شود اما در روز بستن حساب محاسبه نمی شود.

 

در خصوص نرخ سود بانکی به صورت ماه شمار می توان مثال زد در صورتی که حداقل موجودی یک حساب سپرده کوتاه مدت شش ماهه در طول یک ماه 10 میلیون تومان باشد، این مبلغ در تعداد روز های ماه و نرخ سود 17 درصد ضرب شده و تقسیم بر 365 روز سال می شود که حاصل میزان سود سپرده در طول یک ماه خواهد بود.

محاسبه سود بانک ملت

برای محاسبه سود بانک ملت و سایر بانک ها، محاسبه گر های اینترنتی وجود دارند که با وارد کردن مبلغ سپرده گذاری و درصد سود، میزان سود ماهیانه را محاسبه می کنند. اما به طور کلی محاسبه سود بانکی از طریق فرمول آن، کار سختی نبوده و به راحتی و در کمترین زمان می توان میزان سود سپرده بانکی خود را محاسبه کرد. لازم به ذکر است که فرمول محاسبه سود سپرده های کوتاه مدت و بلند مدت متفاوت هستند.

 

نحوه محاسبه سود سپرده بانکی فرمول محاسبه سود ماه شمار سپرده های کوتاه مدت و بلند مدت بانک ملت به این صورت است که با ضرب کمترین مانده حساب در یک ماه در تعداد روز های ماه و نرخ سود، عدد حاصل شده را باید تقسیم بر 365 روز سال کرد تا میزان سود ماهیانه مشخص شود بنابراین:

 

کمترین مانده حساب در طول ماه * تعداد روز های ماه * نرخ سود = مبلغ سود ماه شمار

 

همه افراد از طریق فرمول ارائه شده می توانند میزان سود بانکی تعلق گرفته به سرمایه خود که قصد سپرده گذاری آن را دارند محاسبه کرده و در خصوص سرمایه گذاری در بانک و افتتاح انواع سپرده بانکی تصمیم گیری کنند و از میزان عایدی سرمایه خود اطلاعات کسب کنند.

سود سپرده بانک ملت

بانک ها برای جذب سرمایه گذار اقدام به اختصاص سود به سپرده های بانکی می کنند تا هم افراد برای حفظ ارزش سرمایه خود و کسب سود به سپرده گذاری تشویق شوند و هم بانک ها از محل این سپرده ها در طرح های مولد تولیدی و اقتصادی مشارکت کرده و درآمد به دست آورند. بخشی از درآمد حاصل شده از مشارکت های تجاری بانک ها پس از کسر حق الوکاله در قالب همان سود بانکی به مشتریان پرداخت می شود.

 

در بخش های قبلی مقاله در خصوص نرخ سود بانک ملت توضیح داده شد. در جدول زیر سود سپرده بانک ملت به صورت کلی ارائه می شود تا خوانندگان از آن مطلع شوند. لازم به ذکر است که نرخ این سود ها از سوی بانک مرکزی تعیین شده و در بانک های مختلف تفاوت چندانی ندارد.

 

نوع سپرده نرخ سود سپرده
سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت عادی 5 درصد
سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت ویژه سه ماهه 12 درصد
سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت ویژه شش ماهه 17 درصد
سپرده سرمایه گذاری بلند مدت با سر رسید یک سال 20.5 درصد
سپرده سرمایه گذاری بلند مدت با سر رسید دو سال 21.5 درصد
سپرده سرمایه گذاری بلند مدت با سر رسید سه سال 22.5 درصد

 

سود سپرده بانک ملت به سپرده های کوتاه مدت عادی با حداقل مبلغ 50 هزار تومان و سپرده های بلند مدت با حداقل موجودی 1 میلیون تومان تعلق می گیرد. همچنین در سپرده های بلند مدت در صورت مطالبه مبلغ سپرده از سوی مشتری در مدت زمان کمتر از 30 روز، به مبلغ سپرده یا مبلغ مطالبه شده سود تعلق نخواهد گرفت. لازم به ذکر است متقاضیان می توانند با افتتاح حساب ارزی بانک ملت نیز از سود حاصل از سپرده خود بهره مند گردند. 

 

سود روز شمار بانک ملت

سود روز شمار طبق مصوبه بانک مرکزی از میان برداشته شده و ممکن است تنها برخی از بانک ها اقدام به پرداخت سود بانکی روز شمار کنند. در حال حاضر سود روز شمار بانک ملت برداشته شده و پرداخت سود این بانک به سپرده های کوتاه مدت و بلند مدت تنها به صورت ماه شمار است. اما در خصوص سود روز شمار می توان گفت که بر خلاف سود ماه شمار، مانده حساب در پایان هر روز مبنای محاسبه سود قرار می گیرد و از تجمیع سود های روزانه در پایان ماه مبلغی به حساب سپرده گذار واریز می شود.

 

سود های روز شمار پس از سپری شدن یک ماه از تاریخ سپرده گذاری پرداخت می شوند و در صورتی که مانده حساب در پایان روز کمتر از مبلغ لازم برای افتتاح حساب باشد، سودی به آن تعلق نخواهد گرفت. سود روز شمار مخصوص سپرده های کوتاه مدت بود که این سپرده ها به دلیل داشتن امکان برداشت وجه، زمینه سوء استفاده افراد سودجو را فراهم می کردند، به این صورت که فرد در طول روز سپرده خود را خارج کرده و با آن به خرید و فروش پرداخته و در پایان روز وجه را به حساب کوتاه مدت واریز می کرد.

 

سود ماهانه بانک ملت

گفتیم که مبنای پرداخت سود بانک ملت و تمام بانک ها به صورت ماه شمار است. سود ماهانه بانک ملت بر اساس کمترین مبلغ موجودی حساب طی روز های یک ماه پرداخت می شود. در پایان ماه سود ذکر شده به حساب سپرده گذار واریز شده و امکان برداشت آن وجود دارد. اما باید توجه داشت در صورت برداشت وجه از اصل سپرده پیش از سررسید یک ماهه، میزان سود پرداختی متفاوت خواهد بود و با مقداری کاهش روبرو خواهد شد که در اصطلاح بانکی به آن نرخ شکست می گویند.

 

در حال حاضر سود ماه شماری که برای سپرده های کوتاه مدت در نظر گرفته شده است عبارت از سود 5 درصد برای سپرده های کوتاه مدت عادی، سود 12 درصد برای سپرده های سه ماهه و سود 17 درصد برای سپرده های شش ماهه است. روش محاسبه سود ماهانه نیز به صورت ضرب کمترین مانده حساب در طول ماه در تعداد روز های ماه و درصد سود است.

 

از علل برچیده شدن پرداخت سود روز شمار و جایگزین شدن سود ماه شمار بانک ها از جمله بانک ملت نیز، می توان به برنامه ریزی برای کاهش حجم مبادلات پول و نقدینگی جامعه اشاره کرد که این موضوع به نوبه خود منجر به کاهش نرخ تورم در جامعه خواهد شد. در شرایطی که سود بانک ملت به صورت روز شمار پرداخت می شد، بسیاری از افراد موجودی خود را در طول روز از حساب خارج می کردند و این امر موجب افزایش نقدینگی و حجم پول در گردش و در نهایت نرخ تورم می شد.

 

سود سالانه و بلند مدت بانک ملت

سود سالانه و بلند مدت بانک ملت به معنی تجمیع سود های ماهانه است که طی یک سال اندوخته شده و به سپرده گذار پرداخت می شود. پرداخت سود سالانه مستلزم این است که سپرده فرد حداقل به مدت یک سال نزد بانک نگه داری شود. در واقع محاسبه گر های اینترنتی سود بانکی، سود سالانه سپرده های بلند مدت را محاسبه کرده و سپس تقسیم بر 12 ماه سال می کنند تا سود ماهانه حاصل شود. همانطور که در بخش قبلی مقاله عنوان شد سود های ماهانه قابل برداشت از حساب هستند.

 

سود سالانه بانک ملت مانند سایر بانک ها از سوی بانک مرکزی تعیین شده و در حال حاضر برای سپرده های بلند مدت یک ساله 20.5 درصد، سپرده دو ساله 21.5 درصد و سپرده سه ساله 22.5 درصد در نظر گرفته شده است. در برخی مواقع که سپرده شخص رقم قابل توجهی باشد میزان سود سالانه با توافق بانک و مشتری می تواند به 23 درصد هم برسد. نحوه محاسبه سود سالانه نیز بسیار ساده بوده و از ضرب مبلغ سپرده گذاری در درصد سود سپرده حاصل می شود.

 

سود سالانه عاملی جهت برنامه ریزی مالی سرمایه گذاران است. افرادی که اقدام به سپرده گذاری در بانک می کنند روی دریافت سود خود حساب کرده تا با آن امور مربوط به کسب و کار یا زندگی خود را اداره کنند. نرخ های سود بانکی که از سوی بانک ها اعلام می شوند در واقع بیان کننده سود سالانه و بلند مدت بانک هستند که با فرمول ارائه شده در بخش های قبلی مقاله می توان میزان سود در کوتاه مدت مانند فواصل ماهیانه را نیز حساب کرد.

 

عدم واریز سود بانک ملت

برخی از مواقع ممکن است پرداخت سود به سپرده های بانکی با تاخیر صورت پذیرد. در این مواقع بعضی از مشتریان بانک ها که دارایی خود را به عنوان سپرده بانکی سرمایه گذاری کرده اند با مشکل روبرو می شوند چرا که سود بانکی به نوعی منبع درآمد این افراد است.

 

باید گفت عدم واریز سود بانک ملت یا هر بانک دیگر در برخی مواقع به معنی تعلق نگرفتن سود به سپرده ها نیست بلکه ممکن است به دلایلی مانند تعطیلات، پرداخت سود با تاخیر روبرو شود. البته ممکن است به دلیل برداشت مشتری از سپرده خود قبل از پایان ماه، سودی به سپرده تعلق نگیرد. بانک ملت به سپرده های بلند مدت در صورتی که قبل از گذشت 30 روز مبلغ سپرده مطالبه شود به کل سپرده یا مبلغ مطالبه شده سود نخواهد پرداخت.

 

لازم به ذکر است که تاخیر در پرداخت سود می تواند به نفع بانک ها باشد چرا که چند روز بیشتر امکان استفاده از سپرده های مشتریان و کسب درآمد را خواهند داشت و در ازای این چند روز سود بیشتری به سپرده گذاران پرداخت نخواهند کرد. این در حالی است که در صورت واریز اقساط وام های بانکی دیر تر از موعد به ازای هر روز جریمه ای در نظر گرفته می شود و این مورد جزو شکایاتی است که مشتریان از سیستم بانکی داشته و خواستار رسیدگی به آن از سوی بانک مرکزی هستند.

 

سود 23 درصدی بانک ملت

تاکنون نرخ سود بانک ملت، محاسبه سود، سود سپرده، سود روزشمار، سود ماهانه، سود سالانه و بلند مدت و عدم واریز سود بانک ملت توضیح داده شده و در ادامه به سود 23 درصدی بانک ملت پرداخته خواهد شد.

 

بانک ملت این تسهیلات را در قالب طرح فرابانک بانک ملت به مشتریان سپرده گذار در بانک و دارای اعتبار شغلی ارائه کرده که مبلغ آن 200 میلیون تومان با نرخ سود 23 درصد و مدت زمان بازپرداخت 60 ماهه است. 

 

متقاضیان می توانند از طریق سامانه فرابانک جهت ثبت نام و دریافت تسهیلات اقدام کنند. از شرایط اصلی و ضروری دریافت طرح فرابانک داشتن حساب قرض الحسنه، ضامن رسمی و حساب سپرده بلند مدت است.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سود بانک ملت در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. همچنین، کارشناسان مرکز مشاوره تجاری دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره تجاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون سود بانک ملت پاسخ دهند.