قیمت لیر ترکیه تحت تاثیر نرخ دلار است و همچنین در زمان های معینی از سال به دلیل افزایش تقاضا برای مسافرت و تجارت قیمت آن افزایش می یابد. قیمت لیر ترکیه به تومان را باید از صرافی های معتبر استعلام گرفت و از طرفی توجه داشت که سقف پرداخت ارز مسافرتی دولتی برای سفر به کشور های بدون ویزا مانند ترکیه 300 یورو است.
برای مشاوره قیمت لیر ترکیه
برای مشاوره قیمت لیر ترکیه
لیر ترکیه واحد پول ملی ترکیه و قبرس شمالی است که توسط بانک مرکزی ترکیه چاپ و عرضه می شود. در سال 2005 شش صفر از واحد پولی ترکیه کسر شد. لیر ترکیه یکی از ارز هایی است که قیمت آن به شدت تحت تاثیر نرخ دلار است و برخی سیاست های پولی و مالی ترکیه موجب کاهش ارزش لیر می شود که از طرفی می تواند برای افزایش صادرات و جذب گردشگر مفید باشد.
از آن جا که کشور ترکیه با ایران همسایه و هم مرز است و به دلیل جاذبه های تاریخی و طبیعی زیادی که دارد، همه ساله مسافران زیادی از کشور ما به ترکیه سفر می کنند. همچنین عدم نیاز به ویزا برای سفر به ترکیه این کشور را به مقصد پر طرفداری تبدیل کرده است. از سوی دیگر به دلیل همبستگی سیاسی و تاریخی ترکیه با کشور ما، مبادلات تجاری زیادی بین دو کشور صورت می گیرد، در نتیجه اطلاع از قیمت لیر ترکیه به تومان برای بسیاری از افراد اهمیت دارد.
در این مقاله به بررسی قیمت امروز لیر ترکیه پرداخته شده است و قیمت آن در بازار آزاد توضیح داده شده است و در انتها عوامل موثر در قیمت لیر ترکیه تشریح شده است تا خوانندگان محترم اطلاعات لازم در خصوص این ارز بین المللی را کسب نمایند.
گرچه هر کشوری واحد پول مخصوص به خود را دارد، اما محبوب ترین و شناخته شده ترین ارز رایج در جهان دلار است که بسیاری از افراد روزانه پیگیر نوسانات قیمت این ارز بوده و یا برای سرمایه گذاری و حفظ ارزش سرمایه خود اقدام به خرید آن می کنند. اما باید در نظر داشت که در سفر به کشور هایی که واحد پولی آن ها دلار نیست، استفاده از این ارز کارآمد نبوده و حتما باید از واحد پول کشور مربوطه برای خرید و مبادلات استفاده کرد.
وقتی دلار واحد پول مورد قبول در مبادلات جهانی است و نرخ بسیاری از کالا ها و خدمات و حتی نرخ سایر ارز ها با این واحد پول سنجیده می شود، طبیعی است که تعیین نرخ ارزی مانند لیر ترکیه نیز به آن وابسته باشد. کشور ترکیه از همسایگان و کشور های هم مرز و شرکای تجاری ایران است که سالیانه افراد زیادی بین این دو کشور سفر کرده و مبادلات تجاری بسیاری نیز میان این دو کشور برقرار است.
دولت به عنوان کمک هزینه و در راستای تسهیل سفر برای هموطنان اقدام به پرداخت ارز دولتی به مسافران تحت شرایط خاصی کرده است. ارز مسافرتی دولتی یک بار در سال به افراد واجد شرایط پرداخت می شود. برای سفر های هوایی به کشور های نیازمند ویزا 500 یورو و برای سفر های زمینی یا هوایی به کشور های بدون نیاز به ویزا تا سقف 300 یورو ارز مسافرتی پرداخت می شود.
از آن جا که سفر به کشور ترکیه نیاز به دریافت ویزا ندارد، می توان گفت قبل تر در صورت سفر هوایی یا زمینی به این کشور مبلغ 300 یورو به مسافران پرداخت می شد. ارز مسافرتی پرداخت شده در قالب دلار یا یورو در زمان سفر و در مبادی خروج، قابل تبدیل به ارز مورد نظر مانند لیر ترکیه معادل 300 یورو بود اما در حال حاضر دریافت ارز مسافرتی فقط از طریق افتتاح حساب ارزی امکان پذیر است.
دریافت ارز مسافرتی به علت نرخ پایین تر از بازار آزاد برای مسافران جذابیت زیادی دارد. همچنین برای دریافت ارز سهمیه ای نیز می توان از طریق افتتاح حساب ارزی اقدام کرد اما باید توجه داشت که دریافت ارز سهمیه ای و به طور کلی دریافت ارز از طریق افتتاح حساب ارزی به لیر ترکیه امکان پذیر نبوده و تنها دلار یا یورو در این طرح پرداخت می شود. برای استعلام قیمت امروز لیر ترکیه نیز مراجعه به صرافی ها یا سایت های معتبر اعلام نرخ ارز ضروری می باشد.
با افزایش سفر به کشور هایی مانند ترکیه در فصولی از سال، ممکن است میزان ارز مسافرتی تعلق گرفته به مسافران کافی نبوده و برخی افراد تمایل به خرید لیر بیشتری در بازار آزاد داشته باشند. در این موارد مسافران باید به صرافی های معتبر مراجعه کرده و پس از استعلام قیمت لیر ترکیه در بازار آزاد، خرید ارز خود را به میزان مورد نیاز انجام دهند. صرافی ها تا سقف خرید ارز مجاز به ارائه انواع ارز به مسافران هستند.
همانطور که ذکر شد در مواقعی از سال مانند تعطیلات مختلف و یا فصول خوش آب و هوا، سفر به کشور ترکیه رونق می یابد. در کنار مسافران، تجاری قرار دارند که برای انجام تجارت و مبادلات خود نیاز به در اختیار داشتن لیر ترکیه دارند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که بازار تقاضای لیر ترکیه در مواقعی می تواند پر رونق بوده و موجب افزایش قیمت یا نوسانات پیش بینی ناپذیر قیمت لیر شود.
برای مشاهده قیمت لیر ترکیه کلیک کنید.
بدیهی است که قیمت لیر ترکیه در بازار آزاد از قیمت آن به نرخ دولتی بیشتر است. افرادی که قصد دریافت لیر ترکیه در مقادیر بالا را دارند باید به صرافی های مجاز مراجعه کرده و با نرخ بازار آزاد ارز مورد نظر خود را دریافت کنند. مسافرانی که قصد دریافت ارز مسافرتی را داشته و یا افرادی که می خواهند ارز سهمیه ای دریافت کنند مجبور به تحمل صف های طولانی صرافی ها نبوده و از طرق ذکر شده در بخش قبلی مقاله می توانند ارز خود را دریافت کنند.
از جمله مهم ترین عوامل موثر بر قیمت ارز و از جمله قیمت لیر ترکیه می توان به نرخ دلار و تقاضای آن اشاره کرد. با کاهش نرخ سود سپرده بانکی در ترکیه، سرمایه گذاران پول خود را از بانک ها خارج کرده و به خرید دلار و یورو روی آوردند. این امر موجب افزایش تقاضای دلار و به تبع افزایش قیمت آن و در نتیجه کاهش ارزش لیر ترکیه در مقابل دلار شد و اقتصاد ترکیه را با بحران مواجه کرد.
مورد دیگر از عوامل موثر در قیمت لیر ترکیه، سیاست های دولت ترکیه در جهت تقویت صادرات و صنعت گردشگری و به طور کلی ارز آوری است. سیاستمداران این کشور عقیده دارند نرخ پایین لیر ترکیه موجب افزایش صادرات این کشور شده و در نتیجه صنایع کشور ترکیه تقویت خواهند شد. بنابراین می توان گفت ارزش لیر ترکیه نسبت به دلار تا حدی به صورت دستوری تعیین می شود. سیاستی که برخی از کشور های دیگر نیز اجرا می کنند.
بدیهی است که نرخ تورم داخلی کشور ترکیه عامل مهم دیگری در تعیین قیمت ارز است. از جمله عواملی که موجب افزایش یا کاهش قیمت لیر ترکیه به تومان می شود می توان به میزان تقاضای این ارز از سمت مسافران و تجار اشاره کرد که در بخش های قبلی مقاله نیز توضیح داده شد. به طور کلی مجموعه این عوامل قیمت لیر ترکیه را مشخص کرده و خریداران لیر با توجه به این قیمت نسبت به خرید ارز مورد نیاز خود تصمیم گیری می کنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد قیمت لیر ترکیه در کانال تلگرام سرمایه گذاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون قیمت لیر ترکیه پاسخ دهند.
برای مشاوره قیمت لیر ترکیه
برای مشاوره قیمت لیر ترکیه
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©