دینا / تجاری / مجوزها / کسب پروانه ماهیگیری و صید آبزیان

کسب پروانه ماهیگیری و صید آبزیان

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در خصوص نحوه گرفتن مجوز و پروانه کسب ماهیگیری و صید آبزیان می توان گفت که متقاضیان می بایست با رعایت شرایط لازمه، نظیر داشتن حداقل 18 سال و دریافت گواهی دوره آموزشی، به سامانه درگاه ملی مجوزهای کشور مراجعه نموده و ضمن تکمیل فرم ثبت درخواست، هزینه آن را نیز واریز نمایند.

 

صید ماهی و آبزیان، از جمله مشاغلی است که افراد ساکن در جنوب و شمال کشور، به دلیل نزدیکی به دریا، به آن مشغول می باشند. به منظور صید ماهی و سایر آبزیان، فرد می بایست پروانه ای را تحت عنوان "پروانه کسب ماهیگیری و صید آبزیان" دریافت نماید.

 

در صورت عدم دریافت این پروانه، فعالیت فرد غیرقانونی تلقی شده و می تواند او را با مجازات و پیامدهای قانونی مواجه سازد. به منظور دریافت این مجوز، داوطلب می بایست شرایط ذکر شده برای دریافت پروانه کسب ماهیگیری و صید آبزیان را دارا بوده و مدارک لازم در این خصوص را تهیه نماید.

 

از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از معرفی سامانه پروانه کسب ماهیگیری و صید آبزیان؛ به شرایط و مدارک لازم برای دریافت این مجوز بپردازیم. سپس در خصوص نحوه گرفتن مجوز صید ماهی و آبزیان صحبت خواهیم کرد و در انتها، هزینه و نحوه پیگیری این پروانه ارائه خواهد شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.

سامانه پروانه کسب ماهیگیری و صید آبزیان

افراد به منظور قانونی نمودن فرآیند صید ماهی خود، می بایست مجوز و پروانه های لازم را، از مراجع ذی صلاح دریافت نمایند. در گذشته، افراد ناگزیر بودند که برای دریافت پروانه و مجوز کسب ماهیگیری به صورت حضوری، به ارگان صادرکننده مجوز مراجعه نمایند، اما با راه اندازی سامانه پروانه کسب ماهیگیری و صید آبزیان این فرآیند، در حال حاضر به صورت آنلاین و غیرحضوری صورت می گیرد.

 

سایت مجوز کسب ماهیگیری و صید آبزیان، در واقع همان سایت درگاه ملی مجوزهای کشور به نشانی g4b.ir می باشد که شرایط، مدارک، مجوزهای پیش‌ نیاز، هزینه و زمان صدور مجوز را به صورت، شفاف و قابل فهم به متقاضیان ارائه می نماید.

 

به کمک این سامانه، افراد می توانند اقدام به ثبت درخواست، پشتیبانی و پیگیری مجوز خود نموده و در صورت عدم صدور پروانه کسب، بدون دلیل موجه، پیگیری قضایی صورت دهند. یکی دیگر از مزایای این سامانه، اینترنتی و غیرحضوری بودن، فرآیند صدور مجوز می باشد که این امر، به نوبه خود در وقت و هزینه متقاضیان صرفه جویی می نماید.

شرایط دریافت پروانه صید

در قسمت گذشته، به معرفی سامانه پروانه کسب ماهیگیری و صید آبزیان پرداخته و بیان نمودیم که پس از ایجاد درگاه ملی مجوزها، ثبت درخواست کلیه جوازهای کسب، من جمله پروانه صید، از طریق این سامانه صورت می گیرد. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح شرایط دریافت پروانه صید بپردازیم که شامل موارد زیر است:

 

ارائه آگهی ثبت شرکت و آخرین تغییرات در روزنامه رسمی و اقامتگاه شرکت برای اشخاص حقوقی

ارائه رضایت نامه رسمی و محضری شرکا برای مشارکت های مدنی و قهری

قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی: از قبیل استفاده از پنجره های ثابت و شیشه های مشجر در صورت اشراف به منازل مسکونی، استفاده از قفل و حفاظ مناسب، استقرار در حریم اماکن طبقه‌ بندی و ...

ارائه سند مالکیت یا اجاره نامه رسمی

داشتن حداقل 18 سال

داشتن گذرنامه و پروانه کار 

ارائه گواهی دوره آموزشی و احکام تجارت و کسب و کار در چارچوب دستورالعمل آموزش

 

توجه به این نکته ضروری است که در صورت گرانفروشی، کم فروشی و تقلب برای بار پنجم (پس از طی ترتیبات لازم در مراتب قبلی توسط مراجع ذیربط)، به مدت شش ماه پروانه کسب تعلیق و محل کسب تعطیل می شود. هم چنین، در صورت عدم فعالیت بیش از 6 ماه، تغییر محل کسب، تغییر نوع فعالیت، واگذاری محل صنفی دارای پروانه کسب به غیر و یا انقضای تاریخ پروانه کسب،  پروانه کسب ماهیگیری و صید آبزیان فرد باطل می شود.

مدارک لازم برای دریافت پروانه صید

به منظور ثبت درخواست پروانه صید، در سایت درگاه ملی مجوزهای کشور، متقاضی می بایست مدارکی را تهیه نموده و در صورت لزوم، در سایت بارگذاری نماید. به جهت اطلاع علاقمندان، در قسمت زیر، مدارک لازم برای دریافت پروانه صید مورد اشاره قرار گرفته که عبارت است از:

 

ارائه رضایت نامه محضری سایر شرکاء برای صدور پروانه کسب به نام یکی از شرکاء

گذرنامه و پروانه کار برای اتباع خارجی متقاضی صدور مجوز

ارائه سند مالکیت، اجاره نامه، صلح نامه، هبه، قرارداد مشارکت، مبایعه نامه و یا قراردادهای رسمی و یا عادی (در روستاها احراز مالکیت در خصوص ملک محل کسب، بر اساس عرف محل صورت می گیرد.)

گواهی دوره های آموزشی احکام تجارت و کسب و کار در چارچوب دستورالعمل آموزش و هم چنین، ارائه مدارک شرکت (در صورت حقوقی بودن شخصیت متقاضی)

 

پس از ارائه مدارک لازم، مرجع اصلی صادرکننده مجوز، موظف است نسبت به ارسال کلیه استعلامات بین دستگاهی (آب، برق، گاز، محیط زیست، منابع طبیعی و...) و پیگیری و دریافت پاسخ آن ها اقدام نماید. هم چنین، این مرجع وظیفه دارد که مدارک لازم برای صدور مجوز را به طور دقیق و شفاف اعلام و به صورت الکترونیکی از متقاضی دریافت کند.

 

 نحوه گرفتن مجوز صید ماهی و آبزیان

به منظور گرفتن مجوز صید ماهی و آبزیان، متقاضی می بایست مراحل ثبت درخواست را در سامانه درگاه ملی مجوزهای کشور طی نموده پس از بررسی توسط کارشناسان، پروانه کسب به فرد تعلق می گیرد. به جهت اطلاع علاقمندان، در این قسمت، مراحل و نحوه گرفتن مجوز صید ماهی و آبزیان آمده است. 

 

در ابتدا، متقاضی می بایست نشانی، سایت درگاه ملی مجوزهای کشور به آدرس g4b.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق با تصویر زیر به صفحه اصلی این سایت وارد شود. پس از آن، فرد باید عبارت "صید" را در قسمت جست و جو درج کرده و گزینه "پروانه کسب ماهیگیری و صید آبزیان و خدمات وابسته" را انتخاب کند.

 

پروانه کسب ماهیگیری و صید آبزیان

 

پس از آن، متقاضی باید از قسمت پایین سایت، گزینه "درخواست مجوز" را برگزیند.

 

نحوه گرفتن مجوز ماهیگیری

 

در مرحله بعدی، داوطلب باید نوع شخصیت خود (شخص حقیقی یا حقوقی یا تبعه بودن) را مشخص کند.

 

هزینه پروانه کسب ماهیگیری

 

پس از آن، شخص می بایست شماره همراه خود را در این قسمت وارد نموده و کد امنیتی را در قسمت مربوطه درج کند.

 

دریافت مجوز صید آبزیان

 

پس از وارد نمودن شماره همراه (شماره همراه می بایست به نام فرد متقاضی باشد)، رمز یک بار مصرف به شماره درج شده پیامک می گردد که متقاضی می بایست آن را در قسمت مربوطه وارد کند. پس از ورود به سایت، داوطلب می تواند سایر مراحل ثبت درخواست را در درگاه ملی مجوزها طی نماید.

 

هزینه اخذ مجوز و پروانه کسب ماهیگیری و صید آبزیان

به منظور گرفتن مجوز و پروانه کسب ماهیگیری و صید آبزیان، شخص می بایست هزینه هایی را نیز پرداخت نماید. هزینه اخذ مجوز و پروانه کسب ماهیگیری و صید آبزیان به طور کلی، شامل هزینه صدور پروانه و هزینه حق عضویت می باشد که در قسمت زیر، به توضیح هر یک پرداخته خواهد شد.

 

هزینه صدور پروانه: براساس ماده 9 آیین نامه اجرایی تبصره 1 ماده 31 قانون نظام صنفی، هزینه صدور پروانه چهار میلیون ریال در کلان شهرها، سه میلیون ریال در سایر مراکز استان ها، دو میلیون ریال در سایر شهرها و برای پروانه موقت یک ساله، هزینه صدور به میزان 50 درصد ارقام مذکور می باشد.

 

هزینه حق عضویت: پرداخت حق عضویت به اتحادیه بر اساس مقررات آیین نامه اجرایی تبصره (1) ماده (31) قانون نظام صنفی، برای سال اول در کلان شهرها حداکثر تا 20 میلیون ریال، در سایر مراکز استان ها حداکثر تا 17 میلیون ریال و در سایر شهرستان ها حداکثر تا 14 میلیون ریال برای متقاضیان پروانه کسب موقت به میزان 50 درصد حق عضویت سال اول بوده و در صورت تبدیل پروانه کسب موقت به دائم مکلف به پرداخت مابقی حق عضویت سال اول می باشد. حق عضویت واحدهای صنفی مستقر در روستاها اعم از سال اول و سال های بعد معادل 50 درصد شغل مشابه در شهرستان ذیربط می باشد.

 

پیگیری اخذ پروانه کسب ماهیگیری و صید آبزیان

در قسمت های پیشین مقاله به معرفی سایت و بیان شرایط، مدارک و مراحل پروانه کسب ماهیگیری و صید آبزیان پرداخته و هزینه صدور آن را بیان نمودیم. در این میان، ممکن است که بسیاری از افراد، درخواست خود را به منظور دریافت پروانه صید، در سایت درگاه ملی مجوزها، تکمیل نموده و این سوال برای آن ها مطرح شود که چگونه می توانند اقدام به پیگیری صدور مجوز خود نمایند.

 

به منظور پیگیری اخذ پروانه کسب ماهیگیری و صید آبزیان شخص می بایست به سامانه ایرانیان اصناف iranianasnaf.ir مراجعه نموده و از صفحه اصلی سایت، گزینه "پیگیری ثبت نام" را مطابق با تصویر زیر انتخاب  کند.

 

پروانه کسب ماهیگیری و صید آبزیان

 

پس از آن، شخص به صفحه ای مطابق با تصویر زیر هدایت می شود. در این قسمت، متقاضی باید کد رهیگیری، کد ملی یا شماره پاسپورت و کد امنیتی را وارد نموده و گزینه "ادامه" را انتخاب کند. 

 

نحوه گرفتن مجوز ماهیگیری

 

کد رهگیری، شماره ای است که پس از ثبت درخواست در سامانه درگاه ملی مجوزها، به منظور پیگیری و استعلام صدور مجوز، به فرد اعطا گردیده و وی می تواند به کمک آن، در جریان روند صدور پروانه کسب ماهیگیری و صید آبزیان خود قرار گیرد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه دریافت پروانه کسب ماهیگیری و صید آبزیان در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه دریافت پروانه کسب ماهیگیری و صید آبزیان پاسخ دهند.