دینا / حقوقی / مالکیت / شناسنامه و سند مالکیت فرش دستباف

شناسنامه و سند مالکیت فرش دستباف

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

شناسنامه و سند مالکیت فرش دستباف، اقدامی است که توسط مرکز ملی فرش، و به منظور سروسامان دادن به بازار فرش دستباف صورت گرفته است. به منظور دریافت شناسنامه و به تبع سند مالکیت برای فرش دستباف، شخص لازم است که به سامانه یا به صورت حضوری به شرکت های دانش بنیانی که دارای اعتبارنامه از مرکز ملی فرش می باشند، مراجعه نماید.

 

فرش دستباف از جمله آثار دستی است که ماشین آلات در تولید آن هیچ نقشی ندارند. این فرش ها توسط نیروهای متخصص و با ابزارهای مخصوص بافت فرش، تولید می گردند و دارای ارزش بسیار زیادی می باشند. به منظور تنظیم بازار فرش دستباف در سال جاری، رئیس کمیسیون فرش دستباف، صنایع دستی و گردشگری اتاق تعاون ایران، از امکان شناسنامه دار کردن فرش دستباف خبر داد.

با این حال شناسنامه دار کردن فرش دستباف نیز، نیازمند وجود یک سری شرایط و ضوابط می باشد که بدون وجود آن ها نمی توان نسبت به سند دار کردن فرش اقدام نمود. از طرف دیگر؛ برای این که شخص بتواند برای فرش دستباف خود، شناسنامه دریافت کند، لازم است که با سامانه شناسنامه دار کردن فرش دستباف و مراحل و نحوه آن، آشنایی پیدا نماید.

از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که شرایط دریافت شناسنامه و سند مالکیت فرش دستباف چیست؛ به بیان و معرفی سامانه آن بپردازیم. سپس در انتها، در خصوص مراحل و نحوه دریافت شناسنامه و سند مالکیت فرش دستباف صحبت خواهیم کرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.

شرایط دریافت شناسنامه و سند مالکیت فرش دستباف چیست

یکی از اقداماتی که مرکز ملی فرش، در راستای سر و سامان دادن به وضعیت فرش دستباف صورت داده است، صدور شناسنامه برای این آثار دستی می باشد. در این راستا، مرکز ملی فرش، مجوز کارگزاری این کار را به اتحادیه های تعاونی فرش دستباف واگذار نموده و از این رو، از سال جاری می توان برای فرش های دستباف، شناسنامه دریافت نمود.

 

با شناسنامه دار شدن فرش های دستباف، امکان سنددار شدن آن ها نیز فراهم می شود و می توان این شناسنامه ها را نیز مانند سند ماشین و ساختمان، در دفترخانه ها و دفاتر اسناد رسمی به ثبت رساند. برای این منظور، فرش دستباف از لحاظ کیفیت کار، تنوع رنگ، بافت، مواد اولیه، نقشه و طرح مورد کارشناسی قرار می گیرد و با تایید سازمان استاندارد شناسنامه ای خاص و یک دست برای آن صادر می شود. مهم ترین اهداف شناسنامه دار کردن فرش دستباف به شرح زیر می باشد:

 

تایید اصالت و تشخیص اصالت سند مالکیت فرش دستباف

تایید مالکیت فرش دستباف و امکان انتقال مالکیت در قالب یک سند

ایجاد شفافیت و اعتمادسازی میان مصرف کنندگان فرش دستباف

جلوگیری از تولید و فروش فرش های تقلبی

بهبود جایگاه فرش دستباف ایرانی در دنیا

 

شناسنامه و گواهی مالکیت فرش دستباف ایرانی صادرشده، با تایید مراجع ذی صالح، کارشناسان و متخصصین معتبر در این حوزه، از اعتبار خاصی برخوردار بوده و با قابلیت استعلام و پیگیری، ذخیره سازی و پشتیبان گیری داده ها، برای تمامی دست بافت های ایرانی از قبیل قالی، گلیم، گبه، تابلو فرش و ... صادر می گردد.

 

در این میان، یکی از سوالات متداولی که ممکن است برای دارندگان فرش دستباف مطرح شود این است که ضوابط و شرایط دریافت شناسنامه و سند مالکیت فرش دستباف چیست. به همین منظور، این بخش از مقاله به بیان ضوابط و شرایط دریافت شناسنامه فرش دستباف اختصاص داده شده است.

 

اولین و مهم ترین شرط از شرایط دریافت شناسنامه و سند مالکیت فرش دستباف، این است که متقاضی دریافت شناسنامه، بر فرش دستباف مالکیت داشته باشد. بنابراین، شخص نمی تواند برای فرشی که خود بر آن مالکیتی ندارد، شناسنامه و سند مالکیت فرش دریافت نماید.

 

دومین شرط نیز این است که ثبت درخواست دریافت شناسنامه برای فرش دستباف از جانب مالک صورت گیرد. سومین شرط از شرایط دریافت شناسنامه و سند مالکیت فرش دستباف این است که فرش در دسترس باشد تا کارشناس بتواند آن را بررسی نموده و کیفیت آن را مشخص نماید.

 

سامانه دریافت شناسنامه و سند مالکیت فرش دستباف

با توجه به اهمیت و جایگاه فرش دستباف ایرانی در فضای ملی و بین المللی، شناسنامه دار کردن فرش دستباف، گامی موثر در جهت حفظ اعتبار، اصالت و هویت هنر فرش ایرانی است. از آن جا که مدت هاست در خارج و داخل ایران، افرادی با کپی برداری از نقشه های ایرانی و بافت فرش تحت عنوان فرش ایرانی موجب بی اعتمادی خریداران به خرید این نوع فرش شده اند، شناسنامه دار کردن فرش می تواند گامی موثر در جهت تنظیم بازار فرش دستباف باشد.

 

همانطور که پیش تر بیان شد، یکی از شرایط اصلی دریافت شناسنامه و سند مالکیت برای فرش دستباف؛ ثبت درخواست دریافت شناسنامه از جانب متقاضی در سامانه می باشد. در این میان، ممکن است که برخی افراد با سامانه دریافت این شناسنامه آشنایی نداشته و برای آن ها این پرسش مطرح شود که سامانه دریافت شناسنامه و سند رسمی مالکیت فرش دستباف چه می باشد؟

 

در پاسخ به این پرسش می توان بیان داشت که با توجه به تقلب های صورت گرفته در فرش های دستباف، صدور شناسنامه فرش از جانب دستگاه های ذی ربط دولتی در دستور کار قرار گرفت و مرکز ملی فرش، بر مبنای بیانات رهبر معظم انقلاب، و با همکاری شرکت های دانش بنیان، اقدام به صدور شناسنامه برای فرش های دستباف نمود تا امکان تقلب در تولید فرش دستباف برای متقلبان داخلی و خارجی وجود نداشته باشد.

 

بنابر این، با توجه به توضیحات فوق، می توان بیان داشت که سامانه به خصوصی برای صدور شناسنامه فرش دستباف وجود نداشته و برای ثبت درخواست شناسنامه، می توان به سامانه های شرکت های دانش بنیانی که با مرکز ملی فرش، توافق همکاری امضا نموده اند و یا شعب آن به صورت حضوری، مراجعه کرد.

 

مراحل و نحوه دریافت شناسنامه و سند مالکیت فرش دستباف

در قسمت های گذشته، در خصوص شرایط و سامانه دریافت شناسنامه و سند مالکیت فرش دستباف توضیح داده و بیان نمودیم که سامانه به خصوصی برای ثبت درخواست دریافت شناسنامه فرش، راه اندازی نشده است و کلیه متقاضیان دریافت فرش دستباف می بایست به سامانه شرکت های دانش بنیانی که از مرکز ملی فرش، اعتبارنامه صدور شناسنامه اخذ کرده اند، مراجعه نمایند. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا مراحل و نحوه دریافت شناسنامه و سند مالکیت فرش دستباف را برای مخاطبان، بیان نماییم.

 

اولین مرحله از مراحل و نحوه دریافت شناسنامه و سند مالکیت فرش دستباف، ثبت درخواست شناسنامه و گواهی مالکیت از طرف متقاضی می باشد که این مرحله به دو شیوه آنلاین (مراجعه به سامانه شرکت صادر کننده شناسنامه فرش) و آفلاین (مراجعه حضوری) رخ دهد. 

 

پس از آن، لازم است که متقاضی دریافت شناسنامه، اطلاعات مربوط به فرش، از قبیل جنس، محل بافت، نوع طرح، تعداد رنگ و ... را ثبت نموده تا اطلاعات فرش و درخواست کارشناسی، در کارتابل کارشناس مربوطه افزوده شود. در مرحله بعدی، کارشناس به صورت حضوری فرش را بررسی نموده و نتیجه را در فرم مربوطه وارد می نماید.

 

بعد از تایید داده های فرش توسط کارشناس، عکاسی از فرش برای درج در شناسنامه به عمل آمده و پس از آن، لازم است که مالکیت متقاضی بر فرش تایید شود. به این منظور، مالک فرش جهت تایید مالکیت، موظف به بارگذاری اسناد، مدارک و شواهد مربوط به مالکیت فرش می باشد. در مرحله آخر و پس از احراز مالکیت داوطلب بر فرش، شناسنامه و سند مالکیت فرش دستباف برای متقاضی صادر می گردد. ذکر این نکته در این میان، حائز اهمیت است که انجام هر یک از مراحل فوق، مستلزم پرداخت هزینه می باشد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد جزئیات شناسنامه و سند مالکیت فرش دستباف در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون جزئیات شناسنامه و سند مالکیت فرش دستباف پاسخ دهند.