به فرم الکترونیکی که در پرتال افراد در درگاه ملی خدمات مالیات، ثبت می گردد و میزان مالیات پرداختی فرد مشمول مالیات مقطوع را تعیین می کند، فرم مالیات مقطوع صاحبان مشاغل، می گویند که نحوه دریافت و تکمیل آن، با مراجعه به پرتال شخص در درگاه ملی خدمات مالیات، می باشد و نیاز به دانلود فرم خاصی نیست.
برای مشاوره نحوه تکمیل فرم مالیات مقطوع صاحبان مشاغل
برای مشاوره نحوه تکمیل فرم مالیات مقطوع صاحبان مشاغل
مالیات، انواع و اقسام مخصوص به خود، نظیر مالیات بر حقوق، مالیات بر عملکرد و مالیات بر ارزش افزوده را دارد و هدف از اخذ مالیات و وضع قوانین مالیاتی و آیین نامه های اجرایی این قوانین، پیشبرد اقتصاد کشور و ایجاد توازن و برابری مالی است.
مالیات مقطوع، یکی از انواع مالیات ها می باشد که از جمله افراد مشمول آن، صاحبان مشاغل 15 گروه دوم که الزام به استفاده از صندوق مکانیزه فروش یا همان پایانه های فروشگاهی دارند، هستند و این افراد، تنها در صورتی موفق به پرداخت مالیات مقطوع خواهند شد که بتوانند به فرم مالیات مقطوع صاحبان مشاغل، دسترسی یابند و همین امر، ضرورت اطلاع از نحوه دریافت و تکمیل این فرم را ایجاب می نماید.
بنابر اعلام سازمان مالیات، صاحبان مشاغلی که تا 10 مرداد سال جاری، فرم مالیات مقطوع موضوع تبصره ماده 100، برای آن ها در سامانه خدمات مالیاتی بارگذاری نشود، می بایست اظهارنامه خود را تا پایان روز دوشنبه 15 مردادماه سال 1403؛ تسلیم نمایند.
لذا در مقاله حاضر، پس از توضیح درباره چیستی فرم مالیات مقطوع صاحبان مشاغل، نحوه دریافت و تکمیل این فرم، توضیح داده خواهد شد و امکان دانلود فرم مالیات مقطوع صاحبان مشاغل، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص این موضوع، می توانند ادامه مقاله را دنبال کنند.
در پاسخ به این پرسش که فرم مالیات مقطوع صاحبان مشاغل چیست؟ باید گفت، به فرم الکترونیکی که در پرتال افراد در درگاه ملی خدمات مالیات، به آدرس my.tax.gov.ir، توسط سازمان امور مالیاتی، ثبت می گردد و میزان مالیات پرداختی فرد مشمول مالیات مقطوع را بر اساس استخراج برخی اطلاعات، نظیر اطلاعات کارتخوان یا صندوق مکانیزه فروش ثبت شده در سازمان امور مالیاتی، تعیین می کند، فرم مالیات مقطوع مشاغل، می گویند.
مقصود از مالیات مقطوع، مالیاتی است که فرد با پرداخت آن، به عنوان مثال با پرداخت مالیات نقل و انتقال ملک، از پرداخت مالیات نسبت به سود حاصل از ملک در سال های بعدی، معاف می گردد و اینگونه نیست که به صورت علی الحساب، بخواهد مالیاتی را بپردازد و مازاد آن را بعد از محاسبه مجدد و با در نظر گرفتن فاکتورهای مختلف مورد نظر سازمان امور مالیاتی، پرداخت نماید.
به بیان بهتر، می توان گفت، مالیات مقطوع، حاکم بر سود یا درآمدهایی است که مشمول مالیات نمی شوند یا مشمول مالیات مقطوع می گردند. بر اساس قانون مالیات مقطوع، صاحبان مشاغل 15 گروه دوم که الزام به استفاده از صندوق مکانیزه فروش یا همان پایانه های فروشگاهی هستند، چنانچه کارتخوان خود را در سایت سازمان امور مالیاتی، ثبت نموده باشند، مشمول مالیات مقطوع می گردند.
شایان ذکر است، پرداخت مالیات مقطوع، در خصوص سود یا درآمد شرکت یا موسساتی که شامل مالیات نمی شوند نیز مصداق داشته و آن ها نیز موظف هستند، پس از دریافت فرم مالیات مقطوع خود، بر اساس نحوه و مراحلی که در دو تیتر بعدی، ذکر می گردد، این مالیات را بپردازند.
برای درک بهتر مالیات مقطوع صاحبان مشاغل و ارائه مستند قانونی در راستای پاراگراف های قبل، در زیر، بند یک دستورالعمل تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم برای مالیات مقطوع عملکرد سال ۱۴۰۱، مصوب ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲، همچنین، ماده و تبصره ماده 100قانون مالیات های مستقیم، مورد بررسی قرار می گیرد.
ماده 100 قانون مالیات مقطوع صاحبان مشاغل های مستقیم، (اصلاحی ۱۳۸۰/۱۱/۲۷)، مقرر می دارد: "مودیان موضوع این فصل، مکلفند اظهارنامه مالیاتی مربوط به فعالیت های شغلی خود را در سال مالیاتی، برای هر واحد شغلی یا برای هر محل، جداگانه، طبق نمونه ای که بوسیله سازمان امور مالیاتی کشور تهیه خواهد شد، تنظیم و تا آخر خرداد ماه سال بعد، به اداره امور مالیاتی محل شغل خود، تسلیم و مالیات متعلق را به نرخ مذکور در ماده ۱۳۱ این قانون پرداخت نمایند.
تبصره (اصلاحی ۱۳۹۴/۰۴/۳۱)- سازمان امور مالیاتی کشور می تواند برخی از مشاغل یا گروه هایی از آنان را که میزان فروش کالا و خدمات سالانه آن ها، حداکثر سی برابر معافیت موضوع ماده (۸۴) این قانون باشد، از انجام بخشی از تکالیف، از قبیل نگهداری اسناد و مدارک موضوع این قانون و ارائه اظهارنامه مالیاتی معاف کند و مالیات مودیان مذکور را به صورت مقطوع، تعیین و وصول نماید.
در مواردی که مودی، کمتر از یک سال مالی به فعالیت اشتغال داشته باشد، مالیات متعلق نسبت به مدت اشتغال محاسبه و وصول می شود. حکم این تبصره، مانع از رسیدگی به اظهارنامه های مالیاتی تسلیم شده در موعد مقرر، نخواهد بود."
بند اول دستورالعمل تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم برای مالیات مقطوع عملکرد سال ۱۴۰۱، مصوب ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲، که درصد معافیت موضوع ماده (۸۴) قانون مالیات های مستقیم را نسبت به سال قبل، تغییر داده، مقرر می دارد:
"تمامی صاحبان مشاغلی که مجموع فروش کالا و ارائه خدمات آن ها در سال ۱۴۰۱، حداکثر صد برابر معافیت موضوع ماده (۸۴) قانون مالیات های مستقیم، مبلغ ۶۷.۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال بوده و فرم مالیات مقطوع برای آ ن ها در درگاه خدمات الکترونیک سازمان، بارگذاری شده است، مشمول مقررات این دستورالعمل بوده و از نگهداری اسناد و مدارک موضوع قانون مالیات های مستقیم مصوب ۱۳۹۴ و ارائه اظهار نامه مالیاتی برای عملکرد مذکور، معاف می باشند."
نحوه دریافت فرم مالیات مقطوع صاحبان مشاغل، از طریق ورود به درگاه ملی خدمات مالیات و طی کردن نحوه و مراحل تکمیل فرم مالیات مقطوع صاحبان مشاغل که در تیتر بعدی، ضمن یک راهنمای تصویری، توضیح داده خواهد شد، می باشد.
به طور اجمالی، برای دریافت فرم مالیات مقطوع صاحبان مشاغل، فردی که طبق گروه بندی مشاغل مالیاتی، صاحب مشاغل 15 گروه دوم بوده یا سایر مشمولین، باید به درگاه ملی خدمات مالیات به آدرس my.tax.gov.ir، مراجعه نمایند و پس از وارد کردن نام کاربری و رمز عبور خود، وارد پرتال شخصی و داشبورد مالیاتی خویش گردد.
سپس، در صورتی که شخص، به ترتیب، گزینه های اظهارنامه ها، اظهارنامه مالیات بر درآمد، انتخاب پرونده و ورود به اظهارنامه را انتخاب کرده و اقدام به کلیک بر روی گزینه ارسال اظهارنامه عملکرد و یا تبصره ماده 100، همچنین، ثبت اظهارنامه و فرم تبصره ماده 100 نماید و باقی مراحل که به طور کامل، در تیتر بعد، شرح داده می شود را طی کند، موفق به دریافت فرم مالیات مقطوع صاحبان مشاغل، خواهد گردید.
نحوه و مراحل تکمیل فرم مالیات مقطوع صاحبان مشاغل، از مهم ترین مواردی است که تمامی مشمولین این نوع از انواع مالیات، باید از آن، اطلاع داشته باشند، لذا نحوه و مراحل این امر، در این تیتر از مقاله، ضمن یک راهنمای تصویری، توضیح داده خواهد شد. نحوه و مراحل تکمیل فرم مالیات مقطوع صاحبان مشاغل، به شرح زیر است:
در ابتدا فرد باید، با جستجوی آدرس my.tax.gov.ir وارد درگاه ملی خدمات مالیات شود و نام کاربری و رمز عبور خود را در کادرهای مربوطه، وارد نماید. چنانچه شخص، پیش از این در درگاه ملی خدمات مالیات، ثبت نام ننموده، ابتدا باید نسبت به این امر، اقدام کند.
در این مرحله، شخص باید کد پیامکی ارسال شده به تلفن همراه خود را در کادر مربوطه وارد نماید.
در این قسمت، فرد باید گزینه اظهارنامه ها را که در تصویر با فلش قرمز رنگ نمایش داده شده، انتخاب کند.
در این قسمت، فرد باید، گزینه اطهارنامه درآمد را انتخاب کند.
در این گام، فرد باید انتخاب پرونده و ورود به اظهارنامه را انتخاب نماید.
در این مرحله، متقاضی باید گزینه ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد و یا تبصره ماده 100 را انتخاب کند.
در این گام، مشخصات فرد، به او نمایش داده خواهد شد و باید، بر روی گزینه ثبت اظهارنامه و فرم تبصره ماده 100، کلیک نماید.
در این گام، فرد باید اطلاعات مربوط به سال عملکرد، نوع فعالیت، انتخاب گروه مشاغل و در صورت وجود شریک، اطلاعات او را تکمیل کرده و در قسمت نوع اظهارنامه، تیک فرم تبصره ۱۰۰ را بزند و سپس بر روی گزینه تایید، کلیک کند.
در این بخش، اطلاعات اظهارنامه به فرد، نمایش داده می شود و در صورت کلیک بر روی گزینه ویرایش، او می تواند، جزئیات اظهارنامه را مشاهده کند.
در این مرحله، فرم مالیات مقطوع، به فرد، نمایش داده می شود و باید اطلاعات مربوط به نوع شغل و فعالیت را در کادرهای مربوطه وارد کند.
در این بخش، فرد، اطلاعات مربوط به میزان فروش سالیانه و مبلغ مالیات مقطوع عملکرد سال ۱۴۰۱ را که بر اساس اطلاعات موجود در پایگاه اطلاعاتی سازمان امور مالیاتی تعیین شده است، مشاهده می نماید.
در این گام، اطلاعات مربوط به جزئیات دستگاه کارتخوان، به فرد، نمایش داده خواهد شد.
در این مرحله، در صورتی که فرد، با اطلاعاتی که در دو مرحله پیش مشاهده کرد، موافق است، باید بر روی گزینه ذخیره و ادامه، کلیک نماید.
در این قسمت، فرد باید، طریق پرداخت مالیات را که می تواند به صورت یکجا و کامل یا طی 4 قسط مساوی باشد را تعیین کرده و به مرحله بعدی برود.
در این بخش، فرد باید بر روی گزینه دریافت کد رهگیری، کلیک نماید تا فرم تبصره ماده ۱۰۰ وی ثبت و کد رهگیری برای او ارسال گردد.
براساس بخشنامه رئیس کل سازمان امور مالیاتی امکان افزایش ۲ ماهه اقساط مالیات صاحبان مشاغل در صورت درخواست مودی و تایید اداره کل مالیاتی فراهم شده است. بر این اساس امکان تقسیط مالیات مودیان از 4 ماه به 6 ماه در صورت درخواست وی محقق گردیده است. پیش از بخشنامه مذکور مودیانی که مالیات قطعی تبصره 100 خود را پذیرفته بودند تنها امکان تقسیط آن به 4 ماه را داشتند.
در ادامه، پیرامون نحوه دانلود فرم مالیات مقطوع صاحبان مشاغل، بر اساس بند دوم دستورالعمل تبصره ماده 100قانون مالیات های مستقیم برای مالیات مقطوع عملکرد سال ۱۴۰۱، مصوب ۲۷ اردیبهشت 1402، توضیح داده خواهد شد.
پس از توضیح چیستی و نحوه و مراحل تکمیل فرم مالیات مقطوع صاحبان مشاغل، در این تیتر از مقاله، به یک پرسش پرتکرار در خصوص این فرم، مبنی بر چگونگی دانلود فرم مالیات مقطوع صاحبان مشاغل، پاسخ داده خواهد شد.
در خصوص نحوه دانلود فرم مالیات مقطوع صاحبان مشاغل باید گفت، با توجه به الکترونیکی بودن امور، فرمی برای دانلود، وجود ندارد؛ بلکه فرد، صرفا باید به پرتال خود در درگاه ملی خدمات مالیات، به آدرس my.tax.gov.ir مراجعه و فرم مالیات مقطوع خود را مشاهده نماید. مستند این امر نیز بند دوم دستورالعمل تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم برای مالیات مقطوع عملکرد سال ۱۴۰۱
مصوب ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ می باشد که مقرر داشته:
"۲- سازمان امور مالیاتی کشور با توجه به اطلاعات موجود در پایگاه های اطلاعاتی سازمان و سوابق مودی، مالیات مقطوع مودیان مشمول این دستورالعمل را تعیین و مراتب را طی فرمی در درگاه خدمات الکترونیکی سازمان به نشانی https://my.tax.gov.ir بارگذاری می نماید.
در صورتی که فروش و درآمد تعیین و اعلام شده توسط سازمان کمتر از مبلغ فروش واقعی مودی باشد، مودی مکلف است میزان فروش واقعی خود را در سامانه درج نماید و مالیات نیز در صورتی که فروش و درآمد ابرازی مودی تا میزان حد نصاب مقرر در بند (۱) فوق باشد، بر مبنای فروش ابرازی تعیین خواهد شد...."
علاقمندان به دانلود دستورالعمل تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم برای مالیات مقطوع عملکرد سال ۱۴۰۱، مصوب ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ می توانند از طریق لینک زیر اقدام کنند.
بنا بر اعلام رئیس سازمان امور مالیاتی، برای بهره بردن از مشوق های مالیاتی مبنی بر پرداخت مالیات مقطوع بدون نیاز به تسلیم اظهارنامه مالیاتی و ارائه اسناد و مدارک و با تقسیط 4 ماهه، تنها دو هفته دیگر یعنی تا پایان خرداد ماه زمان باقی است. لازم به ذکر است، بنا بر گفته سخنگوی سازمان امور مالیاتی، در صورتی که تا پایان روز سه شنبه(23 خردادماه 1402) فرم تبصره ماده 100، برای مودیان در درگاه خدمات الکترونیک بارگزاری نشد، باید نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیاتی اقدام نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه دریافت و تکمیل فرم مالیات مقطوع صاحبان مشاغل در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه دریافت و تکمیل فرم مالیات مقطوع صاحبان مشاغل پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه تکمیل فرم مالیات مقطوع صاحبان مشاغل
برای مشاوره نحوه تکمیل فرم مالیات مقطوع صاحبان مشاغل
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©