شکایت از بیمارستان ها، با طی کردن مراحلی نظیر مراجعه به دادسرای جرایم پزشکی، ثبت شکواییه از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا تماس با سامانه تلفنی 190 که سامانه ملی پاسخ گویی به شکایات وزارت بهداشت بوده، ممکن می باشد. پیگیری شکایت، حسب مورد، به صورت حضوری، تلفنی یا از طریق مراجعه به سامانه قوه قضاییه، میسر است.
برای مشاوره سامانه و مراحل شکایت از بیمارستان
برای مشاوره سامانه و مراحل شکایت از بیمارستان
بیمارستان ها که دارای انواع خصوصی و دولتی هستند، یکی از مهم ترین نهادهای تاثیر گذار در بهداشت و سلامت جامعه بوده و به همین علت، ضروری است تا نظارتی همه جانبه بر این نهادها، از جمله نظارت بر روند کار بیمارستان ها، چگونگی ارائه خدمت توسط پرسنل و کارکنان آن ها، همچنین، انجام عملیات درمانی بر بیماران، وجود داشته باشد.
لذا، دولت و قانون گذار، امکان شکایت از بیمارستان ها را برای شهروندان پیش بینی نموده و امکانات انجام این امر را فراهم آورده اند و تمامی شهروندانی که قصد شکایت از بیمارستان ها را دارند، باید با مراحل انجام این امر، سامانه تلفنی ثبت شکایت و نحوه پیگیری شکایت ثبت شده، آشنا باشند.
لذا در مقاله حاضر، سامانه شکایت از بیمارستان، مراحل و نحوه انجام این امر، شماره تلفن و سامانه پیامکی پیش بینی شده برای شکایت، مورد بررسی قرار گرفته و پس از توضیح چگونگی پیگیری شکایت، نمونه متن شکایت از بیمارستان، ارائه گردیده است.
هنگامی که اشخاص، قصد شکایت از بیمارستان های خصوصی و دولتی را دارند، اولین پرسشی که مطرح می نمایند، مبنی بر این است که سامانه شکایت از بیمارستان چیست؟ و این پرسش، ناشی از این امر می باشد که امروزه، اکثر امو و خدمات، به صورت اینترنتی انجام می پذیرد.
در پاسخ به پرسش مذکور باید گفت، تا کنون و تا زمان نگارش این مقاله که خرداد ماه سال 1402 می باشد، سامانه ای یکپارچه تحت عنوان سامانه شکایت از بیمارستان، راه اندازی نشده است و بنابراین، افراد باید، از طریق مراحلی که در ادامه خواهد آمد، اقدام به ثبت شکایت علیه بیمارستان ها نمایند.
اما، با توجه به اینکه هر بیمارستان، سایت و سامانه مخصوص خود را دارد، در پاره ای از موارد، افراد می توانند اسم بیمارستان مد نظر خود را در مرورگر، جستجو نمایند و در صورت وجود سایت و همچنین وجود امکان ثبت شکایت از بیمارستان به صورت اینترنتی، این کار را انجام دهند.
لبته، لازم به تذکر است که این نوع از شکایت، بیشتر جنبه گزارش داشته و سبب پیگیری قانون و قضایی نمی گردد. در مواردی که افراد، قصد ثبت شکایت با هدف پیگیری قانونی را دارند، باید مطابق آنچه در ادامه خواهد آمد، اقدام نمایند.
مراحل و نحوه شکایت از بیمارستان دولتی و خصوصی، می تواند با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی و ثبت شکواییه، جهت ارجاع پرونده به شورای حل اختلاف در بخش امور بهداشت یا دادسرای جرایم پزشکی یا دادگاه عمومی، صورت گیرد یا فرد، اقدام به اعلام گزارش تخلفات مربوط کادر پزشکی، به وزارت بهداشت، نماید.
مراحل و نحوه شکایت از بیمارستان با اعلام گزارش تخلفات مربوط کادر پزشکی، به وزارت بهداشت، صرفا از طریق تلفنی و پیامکی ممکن و میسر می باشد که در تیتر بعدی، تحت عنوان شماره تلفن شکایت از بیمارستان، شماره تلفن های مربوط به ثبت گزارش، ذکر خواهد شد.
مراحل و نحوه شکایت از بیمارستان دولتی و خصوصی، برای ارجاع شکایت به دادگاه عمومی، شورای حل اختلاف در بخش امور بهداشت یا دادسرای جرایم پزشکی، بدین صورت می باشد که فرد باید، متن شکواییه خود را تنظیم کرده و با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، نسبت به ثبت و ارسال آن به مرجع صالح، اقدام نماید.
از آنجا که این امر، نیازمند برخورداری از حساب کاربری سامانه ثنا می باشد، متقاضی ثبت شکایت، باید از این حساب کاربری برخوردار باشد یا از طریق مراجعه حضوری به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا مراجعه به سایت adliran.ir و انتخاب گزینه احراز هویت برخط، نسبت به این امر، اقدام نماید.
در شرایطی که فرد صرفا می خواهد تخلفات را به اطلاع رئیس بیمارستان برساند و قصد پیگیری قضایی و قانونی را نداشته، می تواند به صورت حضوری، به واحد ثبت شکایات هر بیمارستان مراجعه کند یا در صندوق های شکایت تعبیه شده در برخی بیمارستان ها، تحت عنوان صندوق شکایات، شکایت خود را به صورت مکتوب، در صندوق بیندازد یا به سایت بیمارستان مد نظر خود، مراجعه و در صورت وجود امکان ثبت اینترنتی شکایت، گزارش و شکایت خود را درج کند.
امکان شکایت تلفنی از بیمارستان ها، توسط دولت، مورد پیش بینی قرار گرفته است و از همین رو، در این تیتر از مقاله، شماره تلفن شکایت از بیمارستان، ارائه و امکان ثبت شکایت پیامکی از بیمارستان، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
سامانه تلفنی 190 که به سامانه ملی پاسخ گویی به شکایات وزارت بهداشت، معروف می باشد، در سایت وزارت بهداشت behdasht.gov.ir، به عنوان تنها شماره تلفن برای ثبت شکایت اعلام شده و با شماره گیری آن، می توان در خصوص مواردی نظیر اورژانس 115 و آمبولانس خصوصی، مسائل مربوط به دارو و هزینه های درمانی، اقدام به ثبت شکایت کرد.
شایان ذکر است، در گذشته، شماره تماس های 1690، 1590 و 1490 نیز وجود داشتند لکن، به گفته مدیر کل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت، در حال حاضر، ثبت و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت تنها با شماره گیری 190 امکان پذیر می باشد.
خوانندگان محترم باید در نظر داشته باشند، در صورتی که بیمارستان، اقدام به اخذ وجه، خارج از ضوابط قانونی نموده و همچنین، بیماران را جهت تهیه دارو و تجهیزات به خارج از مرکز ارجاع دهد، کافی است در ابتدای پیامک، نام بیمارستان را درج و آن را به شماره پیامک 30004034 ارسال نمایند.
پیگیری شکایت از بیمارستان به صورت اینترنتی، تلفنی و در مواردی، حضوری، ممکن و میسر است و این امر، کاملا وابسته به این موضوع بوده که شکایت، از طریق مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی انجام گرفته یا تماس تلفنی با سامانه 190 وزارت بهداشت. چنانچه فرد، شکایت خود را از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت کرده باشد، پیگیری شکایت ثبت شده، مطابق مراحل زیر است:
در ابتدا، فرد باید، adliran.ir را جستجو کند و پس از ورود به صفحه ای مانند صفحه زیر، بر روی گزینه سامانه اطلاع رسانی پرونده کلیک نماید.
در این مرحله، فرد باید، بر حسب شرایط خود گزینه اطلاع رسانی پرونده برای اشخاص حقیقی، اطلاع رسانی پرونده برای وکلا و اطلاع رسانی پرونده با رمز را انتخاب نماید که در ادامه راهنمای تصویری این مقاله، گزینه اطلاع رسانی پرونده برای اشخاص حقیقی انتخاب شده است.
پس از انتخاب هر کدام از گزینه های فوق الذکر، فرد به صفحه ای مشابه صفحه زیر که حساب کاربری وی در سامانه ثنا است، هدایت می گردد و باید، شماره ملی و رمز شخصی ثبت شده در این سامانه را در کادرهای مربوطه وارد کند.
در این قسمت، متقاضی باید، رمز موقتی که به شماره همراه ثبت شده او در ثنا، ارسال می شود را در کادر مربوطه، وارد کند.
در این بخش، فرد باید، تاریخ مد نظر خود را مشخص نماید، گزینه مختومه شده و مختومه نشده را تیک بزند و بر روی گزینه جستجو، کلیک کند تا کلیه اطلاعات پرونده های شخص در مراجع قضایی، در این قسمت نمایش داده می شود.
در مراحل قبل گفتیم که فرد می تواند، از بین سه گزینه، یکی از آن ها را انتخاب کند؛ چنانچه فرد، گزینه اطلاع رسانی پرونده با رمز پرونده را انتخاب کرده باشد، در صفحه ای مطابق تصویر زیر، باید رمز پرونده را درج و سپس گزینه خلاصه پرونده یا روند کار پرونده را انتخاب کند.
به مراحلی که در بالا ذکر شد، پیگیری شکایت یا پرونده با کد ملی نیز می گویند و مطالعه مقاله ای که با این عنوان در قسمت بیشتر بخوانید مقاله آمده است، به علاقمندان کسب اطلاعات بیشتر پیرامون این امر، توصیه می گردد.
همانگونه که در تیترهای قبلی مقاله ذکر شد، شکایت از بیمارستان با هدف پیگیری قانونی و قضایی آن، نیازمند داشتن متن شکواییه و ارسال آن از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به مراجع صالح می باشد؛ لذا، در این تیتر، یک نمونه متن شکایت از بیمارستان و فایل دانلود آن، ارائه شده تا خوانندگان محترم، در صورت نیاز، از آن، استفاده نمایند.
علاقمندان به دانلود نمونه متن شکایت از بیمارستان، می توانند از طریق باکس دانلودی که در زیر، ارائه می گردد، اقدام نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سامانه و مراحل شکایت از بیمارستان در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون سامانه و مراحل شکایت از بیمارستان پاسخ دهند.
برای مشاوره سامانه و مراحل شکایت از بیمارستان
برای مشاوره سامانه و مراحل شکایت از بیمارستان
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
مطالب تصادفی
مطالب تصادفی
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©