افرادی که نسبت به یارانه معیشتی خود اعتراضی دارند می توانند از طریق سامانه hemayat.mcls.gov.ir، نسبت به ثبت شکایت یارانه خود اقدام نمایند. برای اینکار لازم است شخص، علاوه بر شماره همراه و کد ملی، اطلاعات خانوار، اطلاعات خودرو و اطلاعات مربوط به درآمد خانوار را در سامانه ثبت کرده و کد پیگیری اعتراض یارانه معیشتی دریافت نماید.
مسئله معیشت همواره یکی از دغدغه های خانواده ها بوده است. دولت نیز در پاسخ به این نیاز و برای رفع بخشی از این دغدغه ها و در اجرای قانون هدفمندی یارانه ها با توجه به دهک بندی صورت گرفته توسط دولت، هر ساله به تعداد اعضای خانوار، مبلغی را تحت عنوان یارانه به حساب سرپرست خانوار واریز می نماید.
البته همواره این امکان وجود دارد، که با توجه به اطلاعات درآمد خانوار، دهک بندی و در پی آن مبلغ یارانه آن ها دچار تغییر و حتی حذف شود، در چنین شرایطی متقاضی می تواند در صورت اعتراض، به سامانه hemayat.mcls.gov.ir واردشده و شکایت خود را ثبت نماید. به همین سبب لازم است، تمامی دریافت کنندگان یارانه نقدی، از نحوه ثبت شکایت یارانه و پیگیری آن اطلاع داشته باشند.
به جهت اهمیت این موضوع، در این مقاله ابتدا سامانه ثبت شکایت یارانه و مراحل و نحوه ثبت و پیگیری اعتراض یارانه معیشتی با کد ملی توضیح داده خواهد شد و سپس تلفن اعتراض به قطع یارانه معیشتی و نمونه متن آن ارائه خواهد گردید.
با اجرای طرح هدفمندی یارانه ها در سال 1389، دولت هر ماه به ازای هر نفر 45 هزار و 500 تومان یارانه به حساب سرپرستان خانوار واریز می کرد که این رقم در آخرین تصمیم دولت به 300 و 400 هزار تومان به ازای هر نفر افزایش یافت. میزان اختصاص یارانه به خانوار بر اساس دهک درآمدی است که دولت تعیین کرده است.
بر این اساس اگر خانوار جز گروه اول تا نهم باشد، مشمول دریافت یارانه خواهد بود و در صورتی در دهک دهم قرار گیرد یارانه قطع خواهد شد. برای تعیین دهک های درآمدی بعد خانوار، تراکنش های بانکی، اطلاعات خودرو و حقوق و درآمد خانوار مبنا قرار می گیرد.
ممکن است شخصی قبلا ازدواج کرده باشد ولی هنوز خود را از خانواده جدا نکرده باشد و با توجه مجموع درآمد، این خانوار جز دهک دهم قرار گرفته و یارانه آن ها قطع شده باشد. این افراد می توانند به سامانه حمایت به آدرس hemayat.mcls.gov.ir مراجعه کرده و درخواست بررسی یارانه خود را ثبت کنند و یا از طریق سایت نوبت دهی اینترنتی دفاتر پلیس + 10 و سپس مراجعه حضوری به این دفاتر، نسبت به تفکیک خانوار خود اقدام کنند.
برخی نیز ممکن است، کارپرداز یا مدیر خرید بوده و حساب شخصی و تجاری خود را تفکیک نکرده باشند، این افراد لازم است، برای دریافت یارانه، حساب شخصی و تجاری خود را تفکیک کنند، یا برخی دیگر از افراد هستند که، کارت بانکی خود را در اختیار دیگران قرار می دهند و به دلیل تراکنش های بالا دهک دهمی شناخته می شوند، این اشخاص باید بدانند که این کار می تواند علاوه بر قطع یارانه، تبعات حقوقی برای آن ها در پی داشته باشد.
وزارت رفاه بعد از سه ماه مجدد این افراد را وسع سنجی می کند و اگر حساب آن ها تفکیک شده باشد، یارانه آن ها واریز می شود. گروه بعدی کسانی هستند که ماشین خود را قولنامه ای فروخته اند و چون هنوز خودرو، فک پلاک نشده جز دارایی آن ها محسوب می شود، به همین دلیل این اشخاص باید با اخذ نوبت از سامانه نوبت دهی تعویض پلاک و مراجعه به مراکز فک پلاک، خودرویی که فروخته شده را از اموال خود حذف کنند.
گروهی دیگر هستند که واقعا درآمد بالایی دارند ولی، به دلیل داشتن بیماری خاص و پر هزینه یکی از اعضای خانواده نیاز به حمایت دارند، به این افراد نیز یارانه تعلق خواهد گرفت، چرا که مشمول شرایط خاص هستند و اگر یارانه آنها قطع شده می توانند با مراجعه به سامانه ثبت شکایت یارانه و اعلام شرایط خود، مجدد مورد بررسی قرار گیرند. در این مورد وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی نیز نظارت خواهند داشت.
در تمام موارد ذکر شده و همینطور هر موردی که فردی خود را مستحق دریافت یارانه می داند و یارانه وی قطع شده است، می تواند به سامانه ای که به همین منظور راه اندازی شده به نام سامانه ثبت شکایت یارانه به آدرس hemayat.mcls.gov.ir مراجعه کرده و نسبت به ثبت بررسی وضعیت خود، اقدام نمایند تا مجددا تحت آزمون وسع قرار بگیرند و در صورت مشمول بودن، یارانه خود را دریافت نمایند.
در این مرحله قصد داریم مراحل و نحوه ثبت و پیگیری شکایت یارانه با کد ملی را برای متقاضیان شرح دهیم. برای ثبت شکایت یارانه لازم است تا متقاضی ابتدا آدرس سامانه حمایت hemayat.mcls.ir را در مرورگر خود جستجو کرده تا وارد سایت مربوطه گردد. سپس مطابق تصویر بر روی گزینه ثبت نام کلیک کرده تا وارد مرحله بعد شود.
در این مرحله شخص اطلاعات خود، مانند کدملی و شماره همراه و ... را وارد کرده و بر روی ارسال کد اعتبارسنجی کلیک می نماید. پس از آن یک کد برای فرد ارسال می شود که پس از ورود این کد، ثبت نام فرد در سامانه نهایی می شود.
در صورتی که فرد قبلا در سامانه ثبت نام انجام داده باشد، باید بر روی گزینه ورود کلیک نموده و با وارد کردن اطلاعات و فشردن دکمه ارسال کد اعتبار، وارد مرحله بعد شود.
در قسمت بعد، کاربر با وارد کردن کد بر روی عبارت ورود به سامانه حمایت کلیک می کند تا وارد سامانه ثبت شکایت یارانه گردد.
پس از ورود، در صورتی که فرد نسبت به دهک خود و اطلاعات شناسه اقتصادی و اعضای خانوار که در این صفحه قابل مشاهده است، اعتراضی داشته باشد، می تواند با ورود به قسمت درخواست بررسی، شکایت خود مبنی بر قطع یارانه معیشتی را ثبت نماید.
در این بخش در صورتی که متقاضی متن توافق نامه را قبول داشته باشد، تیک مربوطه را فعال کرده و بر روی دکمه ثبت کلیک می نماید.
گام بعدی که مربوط به اطلاعات خانوار می باشد، در صورتی که مورد قبول فرد است، گزینه صحیح است را انتخاب نموده و بر روی دکمه ثبت کلیک می نماید.
اگر اطلاعات خانوار مورد تایید نباشد، گزینه صحیح نیست انتخاب می شود و پس از تایید راهنمای نمایش داده شده، بر روی گزینه ادامه کلیک خواهد شد.
گام بعدی مربوط به اطلاعات خودرو است که در صورت تایید اطلاعات، گزینه صحیح است و درخواست بررسی ندارم را انتخاب نموده و اگر اعتراضی دارد، گزینه های دیگر را انتخاب نموده و سپس بر روی گزینه ثبت کلیک می نماید.
مرحله بعدی مربوط به اطلاعات واریز و خرید متقاضی و مرحله ششم مربوط به اطلاعات درآمد خانوار و گام بعدی مربوط به شرایط خاص (شرایط اقتصادی که خانوار تحت شعاع بیماری پرهزینه یکی از اعضا قرار داده است)، مرحله هشتم نیز، تعهدنامه است، حال در صورتی که فرد متن آن را قبول داشته باشد، بر روی گزینه ثبت و ادامه کلیک نموده و وارد گام آخر می شود. در مرحله پایانی نیز کد رهگیری برای فرد نمایش داده می شود. جهت راهنمایی دقیق تر متقاضیان فایل کامل راهنمای ثبت شکایت یارانه برای علاقمندان در ذیل قرار داده شده است.
حجم: 891 KB | |
منبع: دینا |
برای پیگیری شکایت یارانه با کد ملی، مانند پیگیری پرونده قضایی با کدملی، لازم است که شخص در سایت مربوطه که در بالا توضیح داده شد، شکایت خود را با وارد نمودن کد ملی سرپرست خانوار ثبت نمایند و بعد از طی کردن و اتمام مراحل ذکر شده، کد پیگیری به شماره همراه فرد ارسال می شود و اطلاعات فرد مجددا توسط نهاد مربوطه مورد بررسی قرار می گیرد، تا در صورتی که فرد حائز شرایط باشد، تحت شمول دریافت یارانه قرار گیرد.
در بخش های گذشته توضیح داده شد کسانی که مشمول دریافت یارانه نبوده اند و یا یارانه آن ها قطع شده است می توانند با ورود به سامانه مربوطه و وارد نمودن کدملی و سایر اطلاعات خود، اعتراض خود نسبت به عدم دریافت یارانه معیشتی را ثبت نمایند.
اما گاه شخص فرصت و یا امکانات لازم، از جمله دسترسی به اینترنت ندارد، تا بتواند از طریق سامانه شکایت خود را ثبت، یا از دهک بندی خود اطلاع یابد، به همین منظور دستگاه های ذیربط تدابیری اندیشیده اند تا متقاضیان بتوانند با استفاده از تلفن گویا و کد دستوری از آخرین وضعیت دهک بندی خانوار خود اطلاع یابند. همینطور فرصت اعتراض به دهک بندی یارانه نیز به افراد داده شده است.
تلفن اعتراض به قطع یارانه معیشتی عبارت است از شماره 0216369 می باشد، که افراد می توانند با آن تماس حاصل نموده و یا مانند استفاده از کد دستوری استعلام بیمه تامین اجتماعی، با کد دستوری *4*43857* کدملی # از وضعیت یارانه خانوار خود اطلاع یابند. لازم به ذکر است برای استفاده از کد دستوری باید شماره همراه متعلق به کد ملی سرپرست خانوار باشد. در مورد کودکان تازه متولد شده نیز جای نگرانی نیست و به محض اینکه اطلاعات وی در ثبت احوال ثبت شود، به او یارانه تعلق خواهد گرفت.
همان گونه که بیان شد، افراد می توانند نسبت به ثبت شکایت یارانه معیشتی بسیاری سامانه های دولتی مانند سامانه رفاهی قوه قضاییه، از طریق سامانه hemayat.mcls.gov.ir و تلفن 0216369 متعلق به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همینطور کد دستوری *4*43857* کدملی # نسبت به ثبت شکایت و یا اطلاع از آخرین وضعیت یارانه و دهک خانوار خود اطلاع حاصل نمایند و اگر پس از بررسی های به عمل آمده مشخص شد که به شخص یارانه تعلق خواهد گرفت، یارانه وی در دوره بعدی به حساب وی واریز خواهد شد.
با توجه به نحوه ثبت شکایت یارانه در سامانه hemayat.mcls.gov.ir، امکان ارائه نمونه متن ثبت شکایت یارانه امکان پذیر نمی باشد، چرا که نمونه متن آماده ای برای این مورد وجود ندارد و ثبت شکایت با ورود اطلاعات مربوطه در خصوص خانوار و به صورت مرحله به مرحله در سامانه نامبرده انجام خواهد شد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ثبت شکایت یارانه در کانال تلگرام مشاوره حقوقی دینا عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه ثبت شکایت یارانه پاسخ دهند.
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©