قانون مالیات مستقیم ، مهم ترین قانون در حوزه اخذ مالیات مستقیم از شهروندان می باشد که متن مواد قانون مالیات های مستقیم ، به کرات مورد اصلاح و بازنگری قرار گرفته و ناظر بر میزان مالیات بر دارایی ، درآمد و ارث بوده و مراجع مالیاتی نیز ، در آن مورد پیش بینی قرار گرفته که فایل PDF آن ، برای دانلود ارائه شده است .
برای مشاوره قانون مالیات مستقیم
برای مشاوره قانون مالیات مستقیم
در عمده کشورهای دنیا ، اخذ مالیات ، یکی از مهم ترین منابع درآمد دولت ها محسوب می شود و دولت ها ، به اتکای این نوع درآمد ، اقدام به برقراری نظم و رفاه در کشور می نمایند . نظام حقوقی ایران نیز ، از این قاعده کلی ، مستثنی نبوده و قوانین مختلفی در راستای اخذ مالیات از شهروندان ، به تصویب رسیده است .
یکی از مهم ترین قوانین مربوطه ، قانون مالیات مستقیم می باشد . در این قانون ، اخذ مالیات های مستقیم از شهروندان ، مورد پیش بینی قرار گرفته است که این مالیات ، به مالیاتی گفته می شود که به صورت مستقیم و بدون واسطه ، از درآمد و دارایی های اشخاص ، اخذ می گردد . لذا به دلیل اهمیت مالیات مستقیم اخذ شده از شهروندان که بر مبنای قانون مالیات های مستقیم ۱۴۰۲ انجام می شود ، آشنایی با متن مواد این قانون ، اهمیت دارد .
به همین مناسبت ، در ادامه این مقاله ، قصد داریم به توضیح قانون مالیات مستقیم پرداخته و فصل ها ، بخش ها و متن مواد قانون مالیات های مستقیم را شرح دهیم . در ادامه نیز ، فایل pdf قانون مالیات های مستقیم 1402 را برای دانلود ، ارائه خواهیم نمود .
در یک دسته بندی کلی ، مالیات را می توان شامل دو دسته مالیات مستقیم و مالیات غیر مستقیم دانست . مالیات مستقیم ، به نوعی از مالیات گفته می شود که به صورت مستقیم و بدون واسطه ، از برخی از دارایی ها و درآمدهای اشخاص ، اخذ می گردد . در مقابل ، مالیات غیر مستقیم ، به مالیات هایی گفته می شود که به صورت غیر مستقیم ، از مصرف کنندگان برخی از کالاها و یا خدمات دریافت می گردد .
یکی از مهم ترین و اصلی ترین قوانینی که در نظام حقوقی ایران ، به تصویب رسیده و مبنای دریافت مالیات های مستقیم شده است ، قانون مالیات های مستقیم می باشد که به همراه قانون مالیات بر ارزش افزوده برای دریافت مالیات های غیر مستقیم ، مبنای کار نهادها و سازمان امور مالیاتی قرار می گیرد و اهمیت آن ، تامین منابع مالی برای دولت و تنظیم امور اقتصادی کشور است .
بنابراین ، در پاسخ به این سوال که قانون مالیات مستقیم چیست ، باید گفت که قانون مالیات مستقیم ، قانون مادر در حوزه اخذ مالیات مستقیم از شهروندان محسوب می شود که در فصل ها ، بخش ها و متن مواد قانون مالیات های مستقیم ، اخذ این نوع مالیات از شهروندان ، به صورت کامل و دقیق ، شرح داده شده است .
نکته مهمی که در ارتباط با قانون مالیات مستقیم می بایست مد نظر قرار گیرد ، آن است که متن قانون مالیات مستقیم ، ابتدائا در سال 1366 به تصویب رسیده و سپس ، بارها مورد اصلاح قرار گرفته است که از جمله مهم ترین این اصلاحات ، می توان به اصلاحیه قانون مالیات مستقیم در سال های 1394 ، 1398 و 1399 اشاره نمود که در سال ۱۴۰۲ نیز ، قابل اعمال می باشند .
همانطور که در قسمت قبل اشاره شد ، قانون مالیات های مستقیم ، مهم ترین و اصلی ترین قانون در حوزه اخذ مالیاتهای مستقیم از شهروندان محسوب می شود . لذا برای آشنایی با موضوعات مختلفی که در این حوزه وجود دارد ، می بایست به متن قانون مالیاتهای مستقیم با آخرین اصلاحات ، مراجعه نمود . در همین راستا ، در این قسمت از مقاله ، قصد داریم فصل ها ، بخش ها و متن مواد قانون مالیات های مستقیم را بررسی نماییم .
متن قانون مالیات های مستقیم ، شامل دویست و هفتاد و یک ماده و دویست و یازده تبصره می باشد . مواد و تبصره های قانون مالیات های مستقیم ، در پنج باب ، به تصویب رسیده است که جزئیات آن ، به شرح زیر می باشد :
باب اول : اشخاص مشمول مالیات
باب دوم : مالیات بر دارایی
فصل اول ، فصل دوم ، فصل سوم
فصل چهارم : مالیات بر ارث
فصل پنجم : مالیات بر حق تمبر
باب سوم : مالیات بر درآمد
فصل اول : مالیات بر درآمد املاک
فصل دوم : مالیات بر درآمد کشاورزی
فصل سوم : مالیات بر درآمد حقوق
فصل چهارم : مالیات بر درآمد مشاغل
فصل پنجم : مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی
فصل ششم : مالیات بر درآمد اتفاقی
فصل هفتم : مالیات بر جمع درآمد ناشی از منابع مختلف
باب چهارم : در مقررات مختلفه
فصل اول : معافیت های مالیاتی
فصل دوم : هزینه های قابل قبول و استهلاک
فصل سوم : قرائن و ضرائب مالیاتی
فصل چهارم : مقررات عمومی
فصل پنجم : وظایف مودیان
فصل ششم : وظایف اشخاص ثالث
فصل هفتم : تشویقات و جرایم مالیاتی
فصل هشتم : ابلاغ
فصل نهم : وصول مالیات
باب پنجم : سازمان تشخیص و مراجع مالیاتی
فصل اول : مراجع تشخیص مالیات و وظایف و اختیارات آنها
فصل دوم : ترتیب رسیدگی
فصل سوم : مرجع حل اختلاف مالیاتی
فصل چهارم : شورای عالی مالیاتی و وظایف و اختیارات آن
فصل ششم : دادستانی انتظامی مالیاتی و وظایف و اختیارات آن
برای اطلاع از جزئیات مربوط به فصل ها ، بخش ها و متن مواد قانون مالیات های مستقیم 1402 ، می بایست به متن این قانون به همراه آخرین اصلاحات ، مراجعه نمود. در ادامه ، به ارائه انواع آن ، خواهیم پرداخت . پیشنهاد می شود برای دریافت اطلاعات بیشتر ، مقاله زیر را نیز ، مطالعه نمایید .
پس از تصویب قانون مالیات های مستقیم در سال 1366 ، متن این قانون و مواد آن ، به صورت مکرر ، مورد اصلاح قرار گرفته و بخش های مهمی از آن ، از جمله بحث مالیات بر ارث ، تغییر یافته است . اما سوالی که ممکن است مطرح شود ، آن است که آخرین اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم ، در چه سالی به تصویب رسیده است و در سال ۱۴۰۲ ، چه قانونی قابل اعمال است ؟
در پاسخ به این سوال ، باید گفت که در سال 1402 ، قانون مالیات های مستقیم ، تغییر خاصی نداشته است و آخرین اصلاحیه های مربوط به قانون مالیات های مستقیم که برای سال 1402 نیز قابل اعمال می باشد ، اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم مصوب 1398 و 1399 می باشد .
لذا در این قسمت ، قصد داریم برای آشنایی بیشتر مخاطبین محترم ، متن قانون مالیات های مستقیم را با آخرین اصلاحیه ها و الحاقیه ها ، ارائه نموده و فایل دانلود قانون مالیات های مستقیم را نیز که در حوزه مالیات های مستقیم قابل اعمال است ، ارائه نماییم که به منظور دانلود pdf قانون مالیاتهای مستقیم 1402 ، می توانید بر روی لینک زیر کلیک نمایید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص قانون مالیات مستقیم در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون قانون مالیات مستقیم پاسخ دهند .
برای مشاوره قانون مالیات مستقیم
برای مشاوره قانون مالیات مستقیم
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©