دینا / سرمایه گذاری / بازار سرمایه و بورس / پذیره نویسی الکترونیکی حق تقدم سهام

پذیره نویسی الکترونیکی حق تقدم سهام

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

نحوه پذیره نویسی الکترونیکی حق تقدم سهام به صورت استفاده از سامانه درگاه یکپارچه ذی نفعان بازار سرمایه برای جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه سهام داران است. از جمله شرایط و مدارک لازم برای شرکت در پذیره نویسی الکترونیکی می توان به داشتن کد سجامی اشاره کرد.

 

شرکت های مختلف برای گسترش حوزه فعالیت های خود و افزایش سرمایه اقدام به پذیره نویسی می کنند. در این میان سهام داران قبلی شرکت از حق تقدم برخوردارند تا بتوانند به صورت موثر تر در تصمیمات و اداره شرکت نقش داشته باشند. به تازگی برای سهولت فرآیند پذیره نویسی، این امر به صورت الکترونیکی انجام می شود.

به منظور استفاده از حق تقدم سهام توسط سهام داران پیشین شرکت ها، نیاز است تا این افراد نسبت به روند پذیره نویسی الکترونیکی کسب اطلاعات کرده و با شرایط و ضوابط آن آشنا باشند. اطلاع از این امکان جدید به سهام داران کمک می کند تا با سهولت بیشتری در افزایش سرمایه شرکت های مورد نظر خود سهیم شوند.

در این مقاله به شرایط پذیره نویسی الکترونیکی حق تقدم سهام و مدارک مورد نیاز برای آن پرداخته خواهد شد و سامانه مربوط به این موضوع معرفی می شود. در ادامه نحوه پذیره نویسی الکترونیکی بررسی خواهد شد تا خوانندگان اطلاعات کافی و لازم را کسب نمایند.

شرایط پذیره‌ نویسی الکترونیکی حق تقدم سهام

قبل تر روش پذیره نویسی حق تقدم سهام به صورت ارسال فرم های پذیره نویسی برای سهام داران و تحویل فرم ها پس از تکمیل توسط ایشان بود. این فرآیند در بر دارنده هزینه هایی بوده و همچنین زمان زیادی لازم داشت و شرکت ها دیر تر می توانستند به افزایش سرمایه مورد نظر خود دست یابند.

 

با اعلام دستورالعمل سازمان بورس مبنی بر پذیره نویسی شرکت ها به صورت الکترونیکی، این امر ساده تر شده و امکان استفاده از حق تقدم سهام برای تمامی سهام داران به راحتی فراهم شده است. از شرایط پذیره نویسی الکترونیکی حق تقدم سهام، ثبت نام در سامانه سجام و داشتن کد سجامی مطرح شده است.

 

گروهی از سهام داران پیشین شرکت ها که هنوز اقدام به ثبت نام و احراز هویت در سامانه سجام نکرده اند، مطابق روال سابق می توانند در پذیره نویسی شرکت کنند اما به محض دریافت کد سجامی توسط این افراد، امکان مشارکت در پذیره نویسی حق تقدم سهام به صورت الکترونیکی برای ایشان فراهم خواهد بود.

مدارک لازم برای پذیره‌ نویسی الکترونیکی حق تقدم سهام

در بخش قبلی مقاله توضیح داده شد که سهام داران متقاضی شرکت در پذیره نویسی الکترونیکی حق تقدم سهام باید دارای کد سجامی بوده و در صورت نداشتن این کد، پذیره نویسی حق تقدم سهام برای افراد به صورت گذشته و از طریق فرم های پذیره نویسی خواهد بود. اطلاعات لازم برای دریافت کد سجامی در بخش زیر ارائه شده است:

 

کد تایید ثبت نام در سامانه سجام

اطلاعات هویتی و شناسنامه ای

اطلاعات شغلی و سکونتی

اطلاعات مالی و مربوط به حساب بانکی

 

مدارک لازم برای پذیره نویسی الکترونیکی حق تقدم سهام شامل در اختیار داشتن کد سجامی پس از احراز هویت در سامانه مربوطه است و مانند گذشته نیازی به تکمیل فرم های پذیره نویسی نیست بلکه باید به درگاه یکپارچه ذی نفعان مراجعه کرده و در پذیره نویسی شرکت کرد.

سامانه پذیره‌ نویسی الکترونیکی حق تقدم سهام

چندین سال است که با اهداف مختلف از جمله تحقق دولت الکترونیک و رونق بازار سرمایه، سازمان های متولی اقدام به تسهیل فرآیند های معاملاتی کرده اند. امکان پذیره نویسی الکترونیکی حق تقدم سهام جزو آخرین اقداماتی بود که برای خدمت رسانی هرچه بهتر و سریع تر به سهام داران بازار سرمایه اندیشیده شد.

 

سامانه پذیره نویسی الکترونیکی حق تقدم سهام همان سامانه ای است که پیش تر برای خدمت رسانی به ارکان مختلف بازار سرمایه مانند ناشران و سهام داران و ... طراحی شده بود. این سامانه یعنی درگاه یکپارچه ذی نفعان بازار سرمایه، امکان پذیره نویسی الکترونیکی را نیز برای متقاضیان فراهم کرده است.

 

سهام داران دارای کد سجامی قادر به استفاده از حق تقدم سهام خود در پذیره نویسی الکترونیکی از طریق مراجعه به سامانه ذکر شده خواهند بود و سهام دارانی که فاقد این کد هستند به محض دریافت آن امکان شرکت در این طرح را خواهند داشت.

 

نحوه پذیره نویسی الکترونیکی حق تقدم سهام

توضیح داده شد که نحوه پذیره نویسی الکترونیکی حق تقدم سهام از طریق مراجعه به درگاه یکپارچه ذی نفعان بازار سرمایه است. این سامانه توسط شرکت سپرده گذاری مرکزی طراحی شده و از سال 1402 تمامی شرکت های خواستار افزایش سرمایه از طریق پذیره نویسی باید از طریق سامانه مذکور اقدام به ارائه سهام خود کنند.

 

نحوه ورود به درگاه یکپارچه ذی نفعان بسیار ساده بوده و کافی است که عبارت "درگاه یکپارچه ذی نفعان بازار سرمایه" یا آدرس اینترنتی ddn.csdiran.ir را در مرورگر جستجو کرد و وارد اولین لینک نمایش داده شد.

 

نحوه پذیره نویسی الکترونیکی حق تقدم سهام

 

پس از ورود به این سامانه از کاربر خواسته می شود تا کد ملی و رمز عبور درگاه یکپارچه خود را وارد کند و یا از طریق قسمت مشخص شده در پایین صفحه در این درگاه ثبت نام کند همچنین در صورتی که فاقد کد سجامی باشد باید از طریق قسمت بالای صفحه ابتدا اقدام به ثبت نام سجام نماید چرا که برای ثبت نام در درگاه یکپارچه ذی نفعان نیاز به داشتن کد سجامی است. با ورود به درگاه یکپارچه ذی نفعان می توان اقدام به شرکت در پذیره نویسی الکترونیکی حق تقدم سهام کرد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه پذیره نویسی الکترونیکی حق تقدم سهام در کانال تلگرام سرمایه گذاری عضو شوید همچنین کارشناسان مرکز مشاوره سرمایه گذاری دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه پذیره نویسی الکترونیکی حق تقدم سهام پاسخ دهند.