دادخواست جلب ثالث، دادخواستی است که از سوی یکی از طرفین دعوای اصلی، نسبت به شخصی ثالث، ثبت و بدین ترتیب، دعوایی علیه او، اقامه می گردد. مراحل و نحوه تنظیم و ثبت این دادخواست، با تکمیل قسمت های مختلف دادخواست بوده و می توان در تکمیل آن، از دانلود فرم نمونه دادخواست جلب ثالث و الگو برداری از آن نیز کمک گرفت.
برای مشاوره نحوه تنظیم و ثبت نمونه دادخواست جلب ثالث
برای مشاوره نحوه تنظیم و ثبت نمونه دادخواست جلب ثالث
قانون آیین دادرسی مدنی، از جمله قوانین شکلی ای بوده که قواعد بسیاری را در خصوص رسیدگی به دعاوی حقوقی، مورد پیش بینی قرار داده و از جمله نهادهای حقوقی بسیار موثر پیش بینی شده در قانون آیین دادرسی مدنی، جلب ثالث در دعاوی طاری است.
به موجب این نهاد، هر یک از اصحاب دعوای اصلی، می توانند در جلسه رسیدگی، تا پایان جلسه دادرسی، جلب شخص ثالثی را در راستای محکومیت وی و جلوگیری از طرح دعوای جداگانه و یا به علت سایر موارد پیش بینی شده در قانون، بخواهند و از آنجا که این امر، یعنی جلب ثالث، مستلزم تقدیم دادخواست است، متقاصی باید، با نحوه تنظیم و ثبت دادخواست جلب ثالث، آشنایی داشته باشد.
لذا، در مقاله حاضر، دادخواست جلب ثالث در مرحله بدوی و تجدیدنظر، نحوه تنظیم ومراحل ثبت آن، بررسی شده و فایل دانلود فرم نمونه دادخواست جلب ثالث، ارائه گردیده است. علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص این موضوع، می توانند در ادامه مقاله، همراه ما باشند.
برای توضیح دادخواست جلب ثالث در مرحله بدوی و تجدیدنظر، باید به قانون آیین دادرسی مدنی مراجعه و مواد 135 تا 139 این قانون را مورد بررسی قرار داد. اما، پیش از آن، لازم است تا برای فهم چیستی دادخواست جلب ثالث در مرحله بدوی و تجدیدنظر، دعوای طاری، توضیح داده شود؛ چراکه جلب ثالث، یکی از انواع دعاوی طاری است.
همانگونه که اشاره شد، جلب ثالث، یکی از انواع دعاوی طاری است؛ دعاوی طاری، بر اساس ماده 17 قانون آیین دادرسی مدنی، دعاویی هستند که "در اثنای رسیدگی به دعوای دیگر، از طرف خواهان یا خوانده یا شخص ثالث یا از طرف متداعیین اصلی بر ثالث اقامه شود".
حال، چنانچه دعوا، توسط خواهان یا خوانده دعوای اصلی، علیه ثالثی مطرح گردد، دعوای جلب ثالث، تحقق یافته است که امکان طرح آن، هم در مرحله بدوی و هم تجدید نظر، وجود دارد. اما، بنابر تصریح ماده 135 قانون آیین دادرسی مدنی که مقرر می دارد:
"هریک از اصحاب دعوا که جلب شخص ثالثی را لازم بداند، می تواند تا پایان جلسه اول دادرسی، جهات و دلایل خود را اظهار کرده و ظرف سه روز پس از جلسه، با تقدیم دادخواست، از دادگاه درخواست جلب او را بنماید، چه دعوا در مرحله نخستین باشد یا تجدیدنظر" باید گفت؛
طرح دعوای جلب شخص ثالث، هم در مرحله بدوی و هم در مرحله تجدیدنظر، باید با ارائه دادخواست جلب ثالث، آن هم تنها تا سه روز پس از جلسه و ارائه دلایل و جهات به دادگاه؛ صورت گیرد و صرف متذکر شدن جهات و دلایل در دادگاه، برای جلب ثالث توسط دادگاه، کافی نخواهد بود.
بنابراین، دادخواست جلب ثالث در مرحله بدوی و تجدیدنظر، دادخواستی است که از سوی یکی از طرفین دعوای اصلی، در هریک از مراحل بدوی یا تجدید نظر، علیه شخصی ثالث، ثبت و دعوایی علیه او، اقامه می گردد.
شایان ذکر است، مستفاد از ماده 136 قانون آیین دادرسی مدنی، در صورتی که محکوم علیه غیابی، یعنی خوانده ای که خود یا وکیلش، در جلسه رسیدگی بدوی، حضور نداشته و لایحه ای ارائه نداده اند، بخواهند، درخواست جلب شخص ثالث را از دادگاه بنمایند، باید دادخواست جلب ثالث را با دادخواست اعتراض واخواهی، هم زمان باهم، به دادگاه صالح، ارسال کنند.
در این شرایط، معترض علیه یا خواهان نیز از این حق، برخوردار می گردد تا در صورت تمایل به جلب ثالث، در اولین جلسه رسیدگی به اعتراض واخواهی، جهات و دلایل خود را اظهار کرده و پس از آن، حداکثر تا سه روز، دادخواست جلب شخص ثالث خود را ثبت و تقدیم دادگاه نماید.
در پاسخ به این پرسش که نحوه تنظیم نمونه دادخواست جلب ثالث، چگونه است؟ باید گفت، خواهان جلب ثالث در مرحله تجدید نظر یا بدوی، باید، قسمت های مختلف دادخواست را به دقت، تکمیل نماید تا بتواند آن را از طریق مراجع صالح، به دادگاه، ارسال کند.
یعنی، خواهان باید، در فایل تنظیمی دادخواست خود، در بخش های مربوطه، اطلاعات کامل خواهان، اطلاعات کامل خوانده، موضوع خواسته، دلایل و منضماتی که به استناد آن ها خود را محق به طرح دعوا می داند و همچنین، شرح موضوع خواسته را نوشته و سپس، فایل ورد آن را ذخیره کند تا با ارائه فایل ورد به دفاتر خدمات قضایی، دادخواست جلب ثالث وی، به دادگاه، ارسال شود.
شایان ذکر است که خواهان باید، از دادخواست جلب شخص ثالث و رونوشت مدارک و ضمایم آن، به تعداد اصحاب دعوا، به علاوه یک نسخه، کپی بگیرد و مستفاد از ماده 52 قانون آیین دادرسی مدنی، در صورتی که وصی یا قیم یا هر شخص دارای سمت، به نمایندگی از خواهان، اقدام به ثبت دادخواست می کنند، باید مدارک مثبت سمت خود را به نسخه اصلی، ضمیمه نمایند. مستندات قانونی نحوه تنظیم نمونه دادخواست جلب ثالث، مواد 137 و 51 قانون آیین دادرسی مدنی هستند.
ماده 137 قانون مذکور، مقرر می دارد: "دادخواست جلب شخص ثالث و رونوشت مدارک و ضمایم، باید به تعداد اصحاب دعوا، به علاوه یک نسخه باشد. جریان دادرسی در مورد جلب شخص ثالث، شرایط دادخواست و نیز موارد رد یا ابطال آن، همانند دادخواست اصلی خواهد بود."
ماده 51 قانون آیین دادرسی مدنی، مقرر می دارد: "دادخواست باید، به زبان فارسی، در روی برگ های چاپی مخصوص نوشته شده و حاوی نام، نام خانوادگی، نام پدر، سن، اقامتگاه و حتی الامکان، شغل خواهان و در صورتی که دادخواست توسط وکیل تقدیم شود مشخصات وکیل؛ نام، نام خانوادگی، اقامتگاه و شغل خوانده؛
تعیین خواسته و بهای آن، مگر آنکه تعیین بها ممکن نبوده و یا خواسته، مالی نباشد؛ تعهدات و جهاتی که به موجب آن خواهان خود را مستحق مطالبه می داند، به طوری که مقصود واضح و روشن باشد؛ آنچه که خواهان از دادگاه درخواست دارد؛ ذکر ادله و وسایلی که خواهان برای اثبات ادعای خود دارد، از اسناد و نوشتجات و اطلاع مطلعین و غیره...باشد."
مراحل و نحوه ثبت نمونه دادخواست جلب ثالث، یکی از مهم ترین مواردی است که اشخاص متمایل به ثبت دادخواست جلب ثالث، باید از آن، آگاهی داشته باشند. لذا، در این بخش از مقاله، مراحل و نحوه ثبت نمونه دادخواست جلب ثالث، توضیح داده خواهد شد.
بر خلاف گذشته که افراد، باید درخواست یا همان دادخواست جلب ثالث خود را حداکثر تا سه روز بعد از جلسه و اظهار جهات و دلایل جلب ثالث در دادگاه، به دفتر دادگاه تسلیم می کردند، امروزه، برای این امر، باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، مراجعه و اقدام به ثبت نمونه دادخواست جلب ثالث خود کنند.
در هر دو حالت، ابتدا فرد باید، با کمک یک وکیل یا دانلود فرم های نمونه دادخواست جلب ثالث، دادخواست خود را تنظیم نماید؛ سپس، برای ارسال دادخواست جلب ثالث به دادگاه، از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، با در دست داشتن مدارکی نظیر نام کاربری و رمز عبور سامانه ثنا، همچنین، مدارک مثبت ادعای خویش، به نزدیک ترین دفتر خدمات الکترونیک قضایی، مراجعه، و اقدام به ثبت و ارسال آن به دادگاه کند.
شایان ذکر است، در صورتی که محکوم علیه غایب دارای حق واخواهی، بخواهد، درخواست جلب شخص ثالث بنماید، باید با تکمیل و تنظیم دادخواست جلب ثالث، همچنین در صورت اعتراض، با تنظیم لایحه اعتراض، به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، مراجعه و این دو دادخواست را تواما، ثبت و به دادگاه صالح، ارسال کند.
نکته مهم اینکه، ثبت و ارسال هرگونه شکواییه و دادخواست به دادگاه، مستلزم برخورداری از حساب کاربری سامانه ثنا بوده و در صورتی که فرد، این حساب کاربری را ندارد، قبل از ثبت دادخواست جلب ثالث، ابتدا باید نسبت به تشکیل آن، اقدام کند که هم از طریق مراجعه حضوری به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و هم از طریق اینترنتی و مراجعه به سایت adliran.ir و انتخاب گزینه احراز هویت برخط، ممکن و میسر می باشد.
با توجه به اینکه نحوه تکمیل اطلاعات و تنظیم نمونه دادخواست جلب ثالث، بسیار در مورد پذیرش قرار گرفتن این دادخواست و به نتیجه رسیدن آن مهم است، در این بخش از مقاله، تصویر یک نمونه دادخواست جلب ثالث و فایل دانلود فرم نمونه دادخواست جلب ثالث، ارائه می گردد تا خوانندگان محترم، در صورت لزوم، از آن، استفاده نمایند.
علاقمندان به دانلود فرم نمونه دادخواست جلب ثالث، می توانند از طریق باکس دانلودی که در زیر، ارائه می گردد، اقدام نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه تنظیم و ثبت نمونه دادخواست جلب ثالث در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه تنظیم و ثبت نمونه دادخواست جلب ثالث پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه تنظیم و ثبت نمونه دادخواست جلب ثالث
برای مشاوره نحوه تنظیم و ثبت نمونه دادخواست جلب ثالث
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©