دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / ارز مسافرتی

ارز مسافرتی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

ارز مسافرتی 1403 به عنوان کمک هزینه برای سفر های خارج از کشور در نظر گرفته شده که سقف پرداخت آن معادل 1000 یورو است. قیمت ارز مسافرتی ۱۴۰۳ با توجه به نوسانات بازار ارز مشخص می شود و همواره با نرخ ارز در بازار آزاد تفاوت دارد.

 

دریافت ارز مسافرتی در سال 1403 یکی از دغدغه های مسافران خارج از کشور است. در همین راستا دولت سهمیه ای را به عنوان ارز مسافرتی برای مسافران کشور های نیازمند ویزا و بدون ویزا در نظر گرفته است که با ارائه مدارکی مانند بلیط سفر و زمان خروج از کشور پرداخت می شود.

 

با توجه به تفاوت قیمت ارز مسافرتی و ارز آزاد و شرایط خاص مربوط به دریافت ارز مسافرتی، نیاز است تا مسافران متقاضی دریافت آن از جزئیات پرداخت این ارز آگاه بوده و برای کاهش هزینه های سفر خود به درستی اقدام به دریافت ارز مسافرتی نمایند.

 

در این مقاله به میزان و قیمت ارز مسافرتی ۱۴۰۳ پرداخته خواهد شد و شرایط دریافت ارز دولتی اینترنتی توضیح داده می شود و در ادامه مدارک لازم برای دریافت و سامانه ثبت نام ارز مسافرتی بررسی خواهد شد تا خوانندگان اطلاعات لازم را در این خصوص کسب نمایند. سپس در خصوص نحوه درخواست، خرید و دریافت ارز مسافرتی و میزان ارز مجاز همراه مسافر صحبت خواهد شد و در نهایت؛ تفاوت قیمت ارز مسافرتی و آزاد و ارز اربعین ارائه خواهد گردید.

میزان ارز مسافرتی ۱۴۰۳

همانطور که از نام ارز مسافرتی مشخص است، ارزی است که توسط بانک مرکزی به مسافران خارج از کشور تعلق گرفته و قیمت آن کمتر از نرخ ارز بازار آزاد است. اعطای این ارز به مسافران در کاهش هزینه های سفر شان کمک می کند و همچنین سیاست های اتخاذ شده در زمینه پرداخت و میزان ارز مسافرتی ۱۴۰۳ موجب می شود تا دست دلالان از این بازار کوتاه شده و نوسانات کمتری داشته باشد.

 

ارز مسافرتی که تنها یک بار در طول سال به افراد تعلق می گیرد و تنها به میزان مشخصی پرداخت می شود. میزان فروش ارز مسافرتی هوایی به متقاضیان، از هفتم اسفندماه سال جاری، از پانصد یورو به هزار یورو افزایش می یابد.

 

تعیین میزان مشخص برای پرداخت ارز مسافرتی به افراد و همچنین ایجاد قانون پرداخت یک بار در طول سال موجب می شود تا زمینه سوداگری در این بازار برچیده شده و امکان دلالی و سوء استفاده از میان برود. قابل توجه است که مسافران می توانند در مبادی خروج، معادل دلاری ارز مسافرتی مشخص شده را دریافت کنند. توجه به این نکته ضروری است که میزان سهمیه ارز مسافرتی زائران حج، در سال جاری، به میزان 500 یورو می باشد و در سهمیه ارز سالانه افراد؛ محاسبه نمی گردد.

قیمت ارز مسافرتی ۱۴۰۳

قیمت ارز دولتی مسافرتی همواره از قیمت ارز در بازار آزاد پایین تر است. در واقع ارز مسافرتی 1000 یورویی به عنوان کمک هزینه ای است که به مسافران خارج از کشور تعلق می گیرد تا اندکی هزینه های خود را کاهش دهند. بنابراین شرایط دریافت و قیمت این ارز برای مسافران اهمیت زیادی دارد.

 

باید این نکته را در پاسخ به سوال قیمت ارز مسافرتی چقدر است؛ مدنظر قرار داد که قیمت ارز مسافرتی با نوسانات قیمت بازار آزاد ارز مشخص می شود، اما در خصوص قیمت ارز مسافرتی ۱۴۰۳​ می توان روزانه از ساعت 9:30 الی 12:30 از شعب بانک ها استعلام گرفت. فرم دریافت ارز مسافرتی نیز از ساعت 9:30 در بانک ها قابل تکمیل بوده و لازم به ذکر است که مسافران حداقل 7 روز قبل از سفر باید نسبت به دریافت ارز اقدام نمایند.

 

سه بانک عامل ملی و ملت و سامان جهت خدمت رسانی به متقاضیان دریافت ارز مسافرتی معرفی شده اند. مسافران می توانند با مراجعه به شعب ارزی این سه بانک پس از استعلام قیمت ارز مسافرتی، فرم درخواست را تکمیل کرده و معادل ریالی ارز خواسته شده را پرداخت کنند و در نهایت؛ ارز موردنظر را در درگاه خروجی فرودگاه‌ ها تحویل بگیرند.

شرایط دریافت ارز دولتی اینترنتی

شرایط دریافت ارز دولتی اینترنتی نظیر ارز مسافرتی ترکیه به این ترتیب است که در مرحله اول؛ شخص باید برای سفر خود به خارج از کشور بلیط تهیه کرده باشد و با ارائه بلیط سفر خود درخواست ارز مسافرتی بدهد. ضمن اینکه ارز مسافرتی فقط یک بار در سال قابل ارائه به افراد بوده و اشخاصی که قصد مسافرت به چندین کشور خارجی را دارند؛ فقط برای یکی از سفر های خود ارز مسافرتی دریافت خواهند کرد.

 

جهت سهولت و تسریع دسترسی به ارز دولتی اینترنتی یا ارز مسافرتی، سامانه ای تحت عنوان سامانه بازار متشکل ارزی به آدرس my.ice.ir شکل گرفت که مسافران متقاضی دریافت ارز مسافرتی می توانستند پس از ثبت نام و احراز هویت در این سامانه با ارائه مدارک مورد نیاز مانند بلیط سفر خود، به میزان تعیین شده و مجاز درخواست ارز مسافرتی بدهند، اما در حال حاضر، این سامانه غیرفعال بوده و امکان ثبت درخواست ارز مسافرتی از طریق آن غیر ممکن می باشد. با این حال، ممکن است که این سایت در طی ماه هایی آتی بازگشایی شده و امکان ثبت درخواست ارز مسافرتی مجددا در آن، ایجاد شود.

 

پیش تر پس از ثبت نام در سامانه ذکر شده، یک صرافی و تاریخ و ساعت مراجعه برای دریافت ارز مسافرتی توسط متقاضی مشخص می شد؛ اما طبق آخرین اطلاعیه بانک مرکزی، از این پس پرداخت ارز مسافرتی از طریق مراجعه به شعب بانک ملی یا ملت یا سامان و دریافت رسید با ارائه مدارک مورد نیاز بوده که پس از عبور از مبادی خروج فرودگاه ها با تحویل رسید مربوطه، ارز مسافرتی پرداخت خواهد شد. هم چنین، ارائه پاسپورت معتبر و رسید پرداخت عوارض خروج از کشور از جمله شرایط دیگر دریافت ارز دولتی محسوب می شود. این ارز، تنها به اتباع ایرانی بالای 12 سال اعطا می شود.

 

مدارک لازم برای دریافت ارز مسافرتی ۱۴۰۳

برای جلوگیری از سوء استفاده و سوداگری در بازار ارز مسافرتی توسط دلالان، سیاست هایی در خصوص پرداخت این ارز اتخاذ شده است. از جمله این سیاست ها می توان به ارائه مدارک لازم مانند بلیط سفر اشاره کرد. مدارک لازم برای دریافت ارز مسافرتی 1403 عبارتند از:

 

اصل و کپی گذرنامه معبتر متقاضی دریافت ارز با حداقل 6 ماه اعتبار 

اصل و کپی بلیط مسافرت هوایی با تایید آژانس مسافرتی

اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه متقاضی

اصل ویزا کشور مقصد

رسید واریز مبلغ عوارض خروج از کشور

افتتاح حساب ارزی توسط متقاضی و تکمیل فرم درخواست ارز مسافرتی

شماره همراه معتبر

شماره حساب متقاضی

پرداخت مبلغ ریالی معادل ارز مسافرتی

 

درخواست ارز مسافرتی و ارائه مدارک لازم به شعب بانک حداقل 7 روز پیش از سفر باید صورت بگیرد و دریافت ارز فقط توسط شخص مسافر و با حضور در درگاه خروجی فرودگاه ها امکان پذیر است. لازم به ذکر است که برای دریافت ارز مسافرتی به قصد سفر زیارتی، نیازمند ثبت نام مسافر در سایت سازمان حج و زیارت است.

 

سامانه ثبت نام و دریافت ارز مسافرتی اینترنتی 1403

برای مسافرانی که قصد خروج از کشور را دارند، خرید پول ملی کشور مقصد یکی از الزامات است، اما به دلیل نرخ تورم بالا در ایران و کاهش ارزش ریال در مقابل ارز های خارجی، خرید ارز هزینه سنگینی را سبب خواهد شد. دولت سهمیه ای را به منظور کمک به گردشگری در نظر گرفت که تحت عنوان ارز مسافرتی و فقط یک بار در سال به افراد پرداخت می شود.

 

در این راستا، دولت سامانه ای به عنوان سامانه بازار متشکل ارزی ایجاد نمود تا ثبت نام و درخواست ارز مسافرتی از این طریق آن صورت گیرد. آدرس اینترنتی سامانه ثبت نام و درخواست ارز مسافرتی اینترنتی ۱۴۰۳، my.ice.ir است. لازم به ذکر است که علاوه بر سامانه فوق امکان مراجعه به شعب بانک های ملی و ملت و سامان برای ثبت درخواست ارز مسافرتی نیز وجود دارد. با وجود راه اندازی این سامانه و فعال بودن آن در گذشته، در حال حاضر، این سامانه غیرفعال بوده و امان ثبت درخواست از طریق آن وجود ندارد، اما ممکن است در آینده این سایت مجددا بازگشایی گردد.

 

به هر صورت باید توجه داشت که پرداخت ارز مسافرتی در حال خروج از کشور انجام شده و از این طریق جلو دلالانی که با کارت ملی افراد اقدام به خرید ارز مسافرتی و فروش آن در بازار آزاد می کردند، گرفته می شود. لزوم داشتن حساب ارزی در کنار ثبت نام در سامانه ارز مسافرتی و یا تکمیل فرم درخواست نیز برای مسافران مطرح است.

 

نحوه درخواست، خرید و دریافت ارز مسافرتی

در قسمت های گذشته، به معرفی میزان، مبلغ، قیمت و نحوه دریافت ارز مسافرتی پرداخته و هم چنین، سامانه اخذ این ارز را بیان نمودیم. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح نحوه درخواست، خرید و دریافت ارز مسافرتی نظیر ثبت نام ارز مسافرتی بانک ملی بپردازیم.

 

در خصوص نحوه درخواست، خرید و دریافت ارز مسافرتی می بایست بیان نمود که در حال حاضر سامانه دریافت ارز مسافرتی به نشانی my.ice.ir غیر فعال بوده و متقاضیان نمی توانند به شیوه الکترونیکی اقدام به ثبت درخواست دریافت ارز نمایند. با توجه به این موضوع، در حال حاضر متقاضیان تنها می توانند به شیوه حضوری و از طریق مراجعه به شعب بانک های عامل یعنی ملی یا ملت یا سامان می توانند درخواست دریافت ارز را ثبت نماید.

 

 به این منظور، داوطلب می بایست به یکی از شعب این سه بانک در سراسر کشور، مراجعه نموده و با اخذ نوبت، درخواست خود را نزد کارشناس باجه بانک مطرح نماید. پس از آن، متقاضی باید فرم درخواست ارز مسافرتی را تکمیل و به همراه مدارک لازم به مسئول شعبه تحویل دهد.

 

پس از پرداخت ریالی معادل ارز درخواستی و نیز تائید مدارک و واریز وجه، متقاضی می تواند حواله یا اسکناس ارز را دریافت نماید. پس از آن، شخص می تواند در درگاه خروجی فرودگاه‌، اررز مسافرتی موردنیاز خود را دریافت نماید.

 

میزان ارز مجاز همراه مسافر

در قسمت های پیشین مقاله بیان نمودیم که سقف خرید ارز مسافرتی اختصاص داده شده به هر مسافر، معادل هزار یورو می باشد. در این میان، ممکن است که این سوال، برای برخی افراد مطرح شود که میزان ارز مجاز همراه مسافر چه قدر می باشد و هر مسافر، می تواند چه مقدار ارز را به کشور وارد و یا خارج نماید؟

 

در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که مطابق با «دستورالعمل اجرايی ضوابط ناظر بر ارز همراه مسافر» که توسط بانک مرکزی صادر شده است، میزان ارز مجاز همراه مسافر حداکثر به میزان ده هزار دلار یا معادل آن به سایر ارزها عنوان شده است.

 

این امر به این معنی است که هر مسافر تنها حق دارد تا سقف ده هزار دلار (10,000) یا معادل آن به سایر ارزها، ارز به کشور وارد یا خارج نماید و ورود و خروج ارز با مبالغ بیش از ده هزار دلار و یا معادل آن به سایر ارزها ممنوع می باشد.

 

تفاوت قیمت ارز مسافرتی و آزاد 

در بیان این که تفاوت قیمت ارز مسافرتی و آزاد امروز چه قدر می باشد، به طور کلی می توان بیان نمود که قیمت ارز مسافرتی نسبت به بازار آزاد پایین تر بوده و کم تر، تحت تاثیر تحولات بازار ارز آزاد قرار دارد.

 

افراد به منظور اطلاع از قیمت ارز دولتی برای مسافران 1403 و تفاوت آن با هزینه ارز آزاد، می توانند در روزها و زمان کاری، به شعب بانک های عامل فروش ارز مسافرتی نظیر بانک ملی، ملت و سامان مراجعه نموده و قیمت ارز مسافرتی نظیر قیمت ارز مسافرتی امروز بانک ملی​ را جویا شوند.

 

با توجه به بی ثباتی قیمت ارز در بازار آزاد، به افراد توصیه می شود که نسبت به خریداری ارز مسافرتی از بانک های عامل اقدام نمایند. توجه به این نکته ضروری است که اگر، شخص در سال جاری، یک بار تسهیلات ارز مسافرتی را دریافت نموده است، قادر به اخذ مجدد آن نخواهد بود.

 

ارز اربعین

هر ساله در ایام اربعین تعداد زیادی از افراد قصد عزیمت به کشور عراق برای شرکت در مراسم اربعین را دارند. همین امر و البته تعداد بالای مسافرین در این ایام مسئولین را بر آن داشت تا برای رفاه حال مسافرین و بهره بردن از برکات این سفر معنوی تدابیری را بیاندیشند.

 

مسلما یکی از دغدغه های مسافرین در هنگام خروج از کشور برای مقاصد گوناگون از جمله سفر اربعین، تامین ارز مسافرتی کربلا است. همین خاطر با توجه به نزدیک شدن به ایام محرم و اربعین، بانک مرکزی با تشکیل کارگروهی برای بررسی این موضوع و طی جلسات متعدد، مقرر کرد، دستور تخصیص ارز اربعین به سرعت در دستور کار نظام بانکی کشور قرار گیرد. 

 

ارز اربعین تنها به متقاضیانی تعلق خواهد گرفت که قصد سفر به کربلا را داشته و به صورت زمینی یا هوایی وارد این شهر شوند. ارز اربعین، به صورت دینار عراق به متقاضیان پرداخت می شود بر خلاف ارز مسافرتی به صورت یورو یا دلار نخواهد بود.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه دریافت ارز مسافرتی 1403 در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه دریافت ارز مسافرتی ۱۴۰۳ پاسخ دهند.