مقصود از حساب وکالتی سامانه یکپارچه عرضه خودرو، حسابی است که متقاضیان خرید خودرو شرکت های خودرو سازی مختلف از طریق این سامانه، باید افتتاح نمایند و مبلغ 100 میلیون تومان را برای مدتی معین، در حساب خود بلوکه کنند. نحوه افتتاح و یا تمدید این حساب، با مراجعه به بانک های عاملی بوده که هر شرکت خودرو ساز، معرفی کرده است.
برای مشاوره نحوه افتتاح حساب وکالتی سامانه یکپارچه عرضه خودرو
برای مشاوره نحوه افتتاح حساب وکالتی سامانه یکپارچه عرضه خودرو
وزارت صنعت، معدن و تجارت، برای حذف قرعه کشی خودرو و بهره بردن تمامی شهروندان، از امکان خرید ماشین، به قیمت کارخانه، همچنین، برای برقراری توازن میان عرضه و تولید خودرو و تقاضای آن، طرح فروش یکپارچه خودرو را پیش بینی و در این راستا، سامانه طرح فروش یکپارچه خودرو را راه اندازی نمود.
داشتن حساب وکالتی سامانه یکپارچه عرضه خودرو، از جمله مهم ترین مدارک و مراحلی است که متقاضیان خودرو از این سامانه، باید از آن برخوردار بوده و با نحوه افتتاح حساب و تمدید آن، آشنایی داشته باشند؛ چرا که در غیر این صورت، امکان خرید خودرو شرکت های خودرو سازی مختلف از طریق این سامانه با قیمت کارخانه و بدون قرعه کشی، میسر نخواهد بود.
لذا در مقاله حاضر، شرایط حساب وکالتی سامانه یکپارچه عرضه خودرو، نحوه افتتاح و بانک های عامل آن، تمدید و مبلغ لازم برای بازگشایی حساب وکالتی، مورد بررسی قرار گرفته و در خصوص بانک های عامل این امر، توضیح داده خواهد شد. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر پیرامون این موضوع، می توانند ادامه مقاله را دنبال کنند.
قبل از ذکر شرایط افتتاح حساب وکالتی سامانه یکپارچه خودرو، لازم به توضیح است که متقاضی خرید ماشین از شرکت های خودرو سازی ای که خودرو خود را از طریق این سامانه، بدون قرعه کشی، به متقاضیان و شهروندان می فروشند، باید سه مرحله را طی نماید؛
اولین مرحله از این سه مرحله، پیش ثبت نام متقاضیان، برای لیست نوبت دهی می باشد و لازمه انجام این امر، داشتن حساب وکالتی، در بانک های عاملی است که شرکت خودرو ساز مورد نظر فرد، نظیر ایران خودرو، کرمان موتور و .... معرفی کرده اند.
بدین صورت که متقاضی خرید ماشین، باید مبلغی را که شرکت خودرو ساز مورد نظر او، برای حساب وکالتی اعلام نموده، در بانک های عامل مد نظر شرکت خودرو ساز، به نام سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان، واریز کرده و تا زمان اعلام نتایج نوبت دهی یا هر زمانی که خودرو ساز اعلام کند، اقدام به مسدود سازی پول حساب وکالتی نماید؛ در غیر این صورت، پیش ثبت نام یا ثبت نام او، ملغی خواهد شد. با این توضیحات، شرایط افتتاح حساب وکالتی سامانه یکپارچه عرضه خودرو عبارتند از:
متقاضی، حداقل 18 ساله، دارای گواهینامه رانندگی معتبر، یعنی دارای تاریخ اعتبار و همچنین، دارای سایر مدارک مورد نیاز این امر، یعنی مدارک هویتی باشد.
متقاضی، حساب وکالتی را به نام خود، آن هم در بانک عاملی که شرکت خودرو ساز مورد نظر او، نظیر ایران خودرو، کرمان موتور و... برای حساب وکالتی خرید ماشین از سامانه فروش یکپارچه خودرو، معرفی کرده اند، افتتاح نماید.
متقاضی، مبلغ مورد نظر حساب وکالتی را به نام به نام سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان، واریز نموده و وجه را مسدود و بلوکه نماید؛ چراکه در غیر این صورت، یعنی در صورت برداشت وجه و بلوکه نکردن آن، ثبت نام یا پیش ثبت نام او، ملغی خواهد شد.
متقاضی، دارای پلاک انتظامی فعال نبوده و طی 48 ماهه گذشته، در شرکت های ایران خودرو و سایپا و طی 24 ماهه گذشته از سایر شرکت های خودروسازی، نسبت به ثبت نام و یا صدور فاکتور (تمامی روشهای فروش سامانه خودروسازان، بورس کالا و ...) اقدام ننموده باشد.
یکی از پرسش های رایج افراد متمایل به خرید خودرو از سامانه فروش یکپارچه ماشین، مبنی بر این است که چگونه حساب وکالتی باز کنیم و آیا ایجاد غیر حضوری حساب وکالتی، در بانک های عامل مد نظر خودرو سازان، میسر است؟ لذا، در این بخش، نحوه افتتاح حساب وکالتی سامانه یکپارچه عرضه خودرو، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
در پاسخ به این پرسش که حساب وکالتی سامانه یکپارچه خود را چگونه باز کنیم، باید گفت، این امر، هم به صورت حضوری و هم به صورت غیر حضوری، امکان پذیر است و ایجاد حساب وکالتی غیر حضوری یا اینترنتی، صرفا بسته به بانک عامل شرکت مورد نظر خودروسازی دارد که فرد، قصد دارد از طریق سامانه فروش یکپارچه خودرو، اقدام به خرید خودرو از او نماید.
با این توضیح که چنانچه فرد، در بانک عامل مورد نظر خودرو ساز، حساب داشته و بانک عامل نیز، از سایت و سامانه اینترنتی، برخوردار بوده، کافی است تا متقاضی، به سامانه بانک مورد نظر خود، مراجعه کرده و نسبت به وکالتی نمودن حساب خود، به نام حساب وکالتی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان اقدام کند. همچنین، در شرایطی که فرد در بانک عامل، حساب نداشته و در سامانه بانک، امکان افتتاح حساب آنلاین وجود دارد، متقاضی می تواند، آنلاین، در بانک عامل، اقدام به افتتاح حساب وکالتی سامانه یکپارچه عرضه خودرو نماید.
اما، در شرایطی که بانک عامل مد نظر شرکت خودرو سازی که فرد، قصد خرید خودرو از آن را دارد، سایت اینترنتی نداشته و یا فرد، در آن بانک حساب بانکی ندارد، در پاسخ به این پرسش که حساب وکالتی سامانه یکپارچه خود را چگونه ایجاد کنیم؟ باید گفت، فرد باید، با در دست داشتن مدارک لازم، همچنین مبلغ مورد نیاز برای حساب وکالتی، به بانک عامل مد نظر خودرو ساز، مراجعه و اقدام به افتتاح حساب وکالتی به نام سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان نماید.
چگونگی و امکان تمدید حساب وکالتی سامانه یکپارچه خودرو، پرسش اغلب افرادی است که پیش از این، در طرح های گذشته ثبت نام نموده اند اما به هر دلیلی، موفق به استفاده از امتیاز خود نگشته اند و اکنون، قصد دارند در اردیبهشت ماه سال 1402، مجددا، در سامانه فروش یکپارچه خودرو، ثبت نام و اقدام به خرید خودرو نمایند.
در وهله اول باید اشاره کرد، بنا بر تبصره 3 آخرین اطلاعیه ای که در سامانه esalecar.ir قرار داده شده و مقرر می دارد: " امکان ثبت نام هر متقاضی که پیش از این، در لیست نوبت دهی طرح اول سامانه یکپارچه و خودروهای وارداتی قرار گرفته اند، وجود ندارد مگر آنکه انصراف خود را تا تاریخ 1402/02/20 در سامانه های مربوطه ثبت نماید." باید گفت؛
در صورتی که متقاضی، در طرح های قبلی و مذکور در تبصره ماده 3، ثبت نام بوده و تا تاریخ 1402/02/20، انصراف نداده، حتی در صورت داشتن حساب وکالتی، نمی تواند اقدام به پیش ثبت نام و ثبت نام مجدد نموده یا در صورت وجود امکان تمدید، حساب وکالتی خود را تمدید کند.
در شرایطی که متقاضی، پیش از این، حساب وکالتی داشته، اقدام به انصراف تا تاریخ مذکور نیز نموده، با توجه به اینکه در اطلاعیه این دوره، تصریح شده "وکالتی نمودن حساب شخصی متقاضی، به نام سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان" صورت گیرد، برای تمدید، دو حالت، متصور است؛
اول اینکه، در صورتی که حساب وکالتی فرد در بانک عامل مورد نظر خودرو سازی که متقاضی، قصد خرید ماشین از آن را دارد بوده، فرد باید، به بانک، مراجعه و در صورت امکان، اقدام به وکالتی نمودن حساب، به نام سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان نماید و در صورت عدم امکان، مجددا، تحت عنوان حساب وکالتی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، حساب وکالتی ایجاد کند.
دوم اینکه، اگر فرد تا کنون، حساب وکالتی نداشته یا حساب او، در بانک های عامل مورد نظر شرکت خودرو سازی که فرد، قصد خرید خودرو از آن را دارد نیست، امکان تمدید، وجود ندارد و فرد باید به بانک عامل مد نظر خودرو ساز رفته و اقدام به افتتاح حساب وکالتی، به نام سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان نماید.
همانطور که در تیترهای قبلی مقاله ذکر شد، برای خرید ماشین از سامانه یکپارچه فروش خودرو، فرد باید، حساب وکالتی سامانه یکپارچه عرضه خودرو داشته و از سایر شرایطی که برای استفاده از این طرح، ذکر شده، برخوردار باشد.
از جمله شرایطی که برای حساب وکالتی سامانه فروش یکپارچه خودرو، وجود دارد و باید مد نظر متقاضی قرار گیرد، بلوکه کردن مبلغی مشخص، در حساب وکالتی است و این امر، سبب طرح این پرسش می گردد که مبلغ حساب وکالتی سامانه یکپارچه خودرو چقدر است؟
در پاسخ به این پرسش، باید گفت، در گذشته و طرح های قبلی، هر خودرو ساز، به تناسب خودرو، مبلغی متفاوت را ذکر می کرد اما، بر اساس آخرین اطلاعیه، تا زمان نگارش این مقاله، یعنی اردیبهشت ماه سال 1402، مبلغ حساب وکالتی سامانه یکپارچه عرضه خودرو، برای تمامی شرکت های خودرو سازی، اعم از کرمان موتور، سایپا، مدیران خودرو و فردا موتورز، 100 میلیون تومان است و این مبلغ، باید تا زمان اعلام نتایج نوبت دهی یا هر زمانی که خودرو ساز اعلام کند، در حساب، مسدود بماند.
در خصوص بانک های عامل حساب وکالتی سامانه یکپارچه عرضه خودرو، لازم به توضیح است که با توجه به اینکه 4 شرکت خودرو سازی، اعم از سایپا، ایران خودرو، فراز موتورز و کرمان موتور، در طرح فروش خودرو، از طریق سامانه یکپارچه عرضه خودرو، شرکت کرده اند، نمی توان بانک های عامل یکسانی را برای حساب وکالتی سامانه یکپارچه عرضه خودرو نام برد.
چرا که هر شرکت خودرو سازی، بانک های عامل مد نظر خود را اعلام می نماید و چنانچه شخص بخواهد از شرکت مد نظر خود، به عنوان مثال، کرمان موتور، خودرو تهیه کند، باید در بانک عاملی که کرمان موتور، برای حساب وکالتی، اعلام کرده، اقدام به افتتاح حساب وکالتی نماید.
بانک های عامل حساب وکالتی ایران خودرو که البته در آینده، ممکن است، تغییر کرده و یا بر تعداد آن ها افزوده شود، تا کنون، بانک رسالت، اقتصاد نوین، آینده، مهر ایران، صادرات، رفاه، ملی، پارسیان، ملت، تجارت، پاسارگاد، توسعه تعاون، دی، کشاورزی، ایرانزمین، پست بانک و موسسه اعتباری ملل و سپه می باشد.
بانک های عامل شرکت بهمن موتور، تا زمان نگارش این مقاله برای افتتاح حساب وکالتی، عبارتند از، بانک های تجارت، ملت و پارسیان، که البته، ممکن است در آینده، بر تعداد آن ها افزوده، یا از تعداد آن ها، کسر گردد.
بانک های عامل مدیران موتورز، بانک های گردشگری، سپه، صادرات، تجارت بوده و ممکن است باز هم به تعداد این بانک ها افزوده شود و بانک های عامل کرمان موتور، تا زمان نگارش این مقاله، یعنی 23 اردیبهشت 1402، هنوز مشخص نیست، و طی بخشنامه انتشاری از این شرکت در آینده، مشخص خواهد شد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه افتتاح حساب وکالتی سامانه یکپارچه عرضه خودرو در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه افتتاح حساب وکالتی سامانه یکپارچه عرضه خودرو پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه افتتاح حساب وکالتی سامانه یکپارچه عرضه خودرو
برای مشاوره نحوه افتتاح حساب وکالتی سامانه یکپارچه عرضه خودرو
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©