دینا / تجاری / مالیات / مالیات بر ارث سیم کارت

مالیات بر ارث سیم کارت

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

مالیات بر ارث سیم کارت، مالیاتی است که توسط وراث متوفی، در مواردی نظیر انتقال امتیاز سیم کارت وی به وراث، باید پرداخت گردد که بر اساس قانون، میزان و نحوه محاسبه این مالیات، برای وراث طبقه اول، ده‌ درصد (۱۰ %) ارزش روز، در تاریخ تحویل یا ثبت انتقال به نام وراث بوده و پس از ثبت اظهارنامه ارث، از درگاه مالیات، قابل پرداخت می باشد.

 

د‌ولت نیز به واسطه مالیات بر ارث، سهمی از اموال متوفی دارد؛ چراکه به موجب قانون اصلاح قانون مالیات بر ارث و نقل و انتقالات بلاعوض، قانون گذار، وراث شخص متوفی را ملزم به پرداخت مالیات بر ارث نموده و بدین ترتیب، برای انتقال دارایی متوفی به وراث بعد از تقسیم ترکه، باید مالیات آن، پرداخت گردد.

مالیات بر ارث، به کلیه ماترک متوفی اعم از منقول و غیر منقول و همچنین، مطالبات قابل وصول پس از وضع دیون محقق وی، تعلق می گیرد که از جمله این اموال، سیم کارت است که میزان و نحوه محاسبه، همچنین پرداخت مالیات آن، به موجب قانون، مشخص شده و تنها پس از پرداخت مالیات بر ارث سیم کارت، می توان، مالکیت آن را به وراث، منتقل کرد و تا پیش از این، سیم کارت، همچنان در مالکیت متوفی خواهد بود.

لذا در مقاله حاضر، چیستی مالیات بر ارث سیم کارت، همچنین، میزان و نحوه محاسبه آن بر حسب قانون، مورد بررسی قرار گرفته و ضمن یک راهنمای تصویری نحوه پرداخت این نوع از انواع مالیات، توضیح داده شده است. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این موضوع، می توانند ادامه مقاله را دنبال کنند.

مالیات بر ارث سیم کارت چیست؟

بر اساس ماده 1 قانون اصلاح قانون مالیات بر ارث و نقل و انتقالات بلاعوض که مقرر می دارد: "هر گاه در نتیجه فوت شخصی، اعم از فوت حقیقی یا فوت فرضی، اموالی، ارثا به کسی برسد، وراث متوفی، بر طبق این قانون مشمول مالیات‌بر ارث می‌ شوند."

همچنین بر اساس ماده 2 قانون فوق الذکر که مقرر می دارد: "اموال مشمول مالیات بر ارث، عبارتند از کلیه ماترک متوفی اعم از منقول و غیر منقول و مطالبات قابل وصول، پس از وضع دیون محقق‌ متوفی و واجبات مالی متوفی در حدود قواعد شرعی و هزینه‌ هایی که در حدود عرف و عادت برای کفن و دفن متوفی و نظائر آن لازم است." می توان در پاسخ به این پرسش که مالیات بر ارث سیم کارت چیست؟ گفت:

 

مالیات بر ارث سیم کارت که میزان و نحوه محاسبه مخصوص به خود را دارد، مالیاتی است که به سیم کارت باقی مانده از متوفی، به عنوان بخشی از ترکه، تعلق می گیرد و تنها پس از پرداخت آن است که وراث، حق فروش یا انتقال آن به نام خود یا دیگری را خواهند داشت. به عبارتی، ضمانت اجرای عدم پرداخت مالیات بر ارث، اعم از سیم کارت یا سایر ترکه، عدم امکان تقسیم ترکه، فروش یا انتقال مالکیت ارث به وراث، خواهد بود.

 

با توجه به اینکه مالیات بر ارث، مساله مهمی است و علاوه بر سیم کارت، به باقی ترکه، از جمله املاک که اموال غیر منقول هستند، تعلق می گیرد، مطالعه مقاله زیر، برای کسب اطلاعات بیشتر، به علاقمندان این موضوع، پیشنهاد می گردد.

میزان مالیات بر ارث سیم کارت

برای پاسخ به این پرسش که میزان مالیات بر ارث سیم کارت چقدر بوده و پرداخت آن از طریق سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی ممکن است یا خیر؟ ابتدا باید بند سه الحاقی ماده ۱۷ قانون مالیات های مستقیم، همچنین، تبصره 2 الحاقی این ماده از قانون مذکور را مورد بررسی قرار داد؛ لذا، در ادامه، موارد ذکر شده از متن قانون، ارائه می گردد و در نهایت، به این پرسش که میزان مالیات بر ارث سیم کارت چقدر است؟ پاسخ داده می شود.

 

بند ۳ (الحاقی ۱۳۹۴/۰۴/۳۱) ماده 17 قانون مالیات های مستقیم، مقرر می دارد: "مالیات، نسبت به حق‌ الامتیاز و سایر اموال و حقوق مالی که در بندهای مذکور به آن ها تصریح نشده است، به نرخ ده‌ درصد (۱۰ %) ارزش روز، در تاریخ تحویل یا ثبت انتقال به نام وراث، اخذ می گردد. "

تبصره ۲ (الحاقی ۱۳۹۴/۰۴/۳۱) ماده 17 قانون مالیات های مستقیم، مقرر می دارد: "نرخ های مذکور در این ماده، مربوط به وراث طبقه اول است. در صورتی که وراث طبقات دوم و سوم باشند، نرخ های مذکور در این ماده به ترتیب دو و چهار برابر خواهد شد."

 

بنا بر مقدمات فوق الذکر از ماده 17 قانون مالیات های مستقیم، باید گفت، میزان مالیات بر ارث سیم کارت، ده‌ درصد (۱۰ %) ارزش روز، در تاریخ تحویل یا ثبت انتقال به نام وراث می باشد و البته، این ده درصد، مخصوص وراث طبقه اول بوده و این میزان و نرخ، نسبت به وراث طبقات دوم و سوم، به ترتیب دو و چهار برابر (20 و 40 درصد) می شود. در تیترهای بعدی نحوه محاسبه و امکان پرداخت مالیات سیم کارت از طریق سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی ، بررسی خواهد شد.

نحوه محاسبه مالیات بر ارث سیم کارت

در تیترهای قبلی مقاله، در خصوص چیستی و میزان مالیات بر ارث سیم کارت، توضیح داده شد، در این بخش از مقاله، به یک سوال رایج، پیرامون این مساله حقوقی، پاسخ داده خواهد شد. پرسشی مبنی بر اینکه نحوه محاسبه مالیات بر ارث سیم کارت چگونه است؟

در خصوص نحوه محاسبه مالیات بر ارث سیم کارت، باید تبصره ۲ (الحاقی ۱۳۹۴/۰۴/۳۱) ماده 17 قانون مالیات های مستقیم و بند ۳ (الحاقی ۱۳۹۴/۰۴/۳۱) ماده 17 قانون مالیات های مستقیم که متن آن ها، در تیتر قبلی، ارائه گردید را مد نظر قرار داد. 

 

مستفاد از بند و تبصره مذکور، نحوه محاسبه مالیات بر ارث سیم کارت، بسته به طبقات و درجات ارث، متفاوت است؛ بدین صورت که در صورتی که وراث طبقه اول، بخواهند این مالیات را بپردازند، نرخ ده‌ درصد (۱۰ %) ارزش روز سیم کارت، در تاریخ تحویل یا ثبت انتقال سیم کارت به نام وراث، محاسبه و از آن ها، اخذ می گردد و این نرخ، در خصوص وراث طبقات دوم و سوم، به ترتیب دو و چهار برابر خواهد شد.

 

از آنجا که در نقل و انتقال املاک نیز مالیات، لحاظ و از افراد مشمول اخذ می گردد، مطالعه مقاله پیشنهادی در قسمت بیشتر بخوانید مقاله، به علاقمندان کسب اطلاعات بیشتر پیرامون این موضوع، توصیه و پیشنهاد می شود.

 

نحوه پرداخت مالیات بر ارث سیم کارت

نحوه پرداخت مالیات بر ارث سیم کارت، مساله ای مهم است که پس از بررسی میزان و نحوه محاسبه مالیات بر ارث سیم کارت، همچنین، چیستی این مالیات، در تیترهای قبلی مقاله، در این تیتر از مقاله، توضیح داده خواهد شد و نکات مهم آن، ذکر می گردد.

 برای پرداخت مالیات بر ارث سیم کارت، وراث باید، پیش از این، اظهارنامه مالیات بر ارث را از طریق عضویت در my.tax.gov.ir و سپس ورود به سامانه مالیات بر ارث سیم کارت ersportal.tax.gov.ir، با نام کاربری و رمز عبور دریافت شده از طریق عضویت در درگاه ملی خدمات مالیات my.tax.gov.ir، تکمیل نموده و کد رهگیری دریافت کرده باشند.

البته، تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارث الکترونیک، صرفا در خصوص فردی امکان پذیر است که زمان فوت وی، قبل از سال 1395 نباشد؛ در صورتی که زمان فوت، قبل از این تاریخ است، وراث باید برای تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارث، به صورت حضوری به اداره امور مالیاتی آخرین محل سکونت متوفی، مراجعه کنند.

هنگامی که اظهارنامه مالیات بر ارث الکترونیک، تکمیل و کد رهگیری، به متقاضی پرداخت مالیات بر ارث سیم کارت، پیامک گردید، متقاضی باید، با در دست داشتن مدارک لازم، نظیر اسناد گواهی شده مربوط به بدهی ها و مطالبات متوفی؛ اسناد گواهی شده مثبت حق مالکیت متوفی نسبت به اموال و حقوق مالی، از جمله سیم کارت؛ سند گواهی شده مربوط به وصیت نامه، در صورت وجود وصیت نامه و رونوشت، یا تصویر گواهی شده گواهی فوت، به اداره مالیات، مراجعه و اقدام به پرداخت مالیات نماید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص میزان و نحوه محاسبه مالیات بر ارث سیم کارت در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون میزان و نحوه محاسبه مالیات بر ارث سیم کارت پاسخ دهند.