مالیات بر عایدی خودرو، مالیاتی است که از انتقال و فروش ماشین، از جمله خودروهای خریداری شده در طرح فروش یکپارچه خودرو دریافت شده و شرایط، میزان و نحوه محاسبه آن در ماشین های طرح یکپارچه، نگهداری خودرو، برای 3 سال می باشد؛ و الا فرد، مشمول 30 الی 10 درصد، مالیات، نسبت به سود حاصل از فروش، می گردد.
برای مشاوره میزان مالیات بر عایدی خودرو
برای مشاوره میزان مالیات بر عایدی خودرو
نبود قوانین شفاف مالیاتی، سبب ایجاد هرج و مرج، همچنین، عدم ثبات قیمت در بازار، اعم از بازار طلا، مسکن، ارز و خودرو می گردد و همین امر، سبب انباشت سرمایه، در دست عده ای محدود و به تبع، انحصاری شدن تعیین قیمت ها و تورم شدید هر بازار خواهد شد.
از آنجا که دلالی و تورم، در این اواخر، به ویژه در بازار خودروهای خریداری شده در طرح یکپارچه فروش خودرو، بسیار شایع شده است، دولت، اقدام به راه اندازی طرح مالیات بر عایدی خودرو نموده که قوانین و شرایط مخصوص به خود را دارد و تمامی دارندگان خودرو، به ویژه افرادی که در طرح یکپارچه فروش خودرو، اقدام به خرید خودرو نموده اند، باید از این قوانین و شرایط و میزان و نحوه محاسبه آن، آگاه باشند.
لذا در مقاله حاضر، توضیح داده خواهد شد که مالیات بر عایدی خودرو چیست و پس از ذکر شرایط و قوانین تعلق آن به خودرو ها، میزان و نحوه محاسبه این نوع از انواع مالیات، مورد بررسی قانونی، قرار خواهد گرفت. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این امر، می توانند ادامه مقاله را مطالعه نمایند.
برای پاسخ به این پرسش که مالیات بر عایدی سرمایه خودرو یا مالیات بر عایدی خودرو چیست؟ باید، خاطر نشان کرد، تا زمان نگارش این مقاله یعنی، 19 اردیبهشت ماه سال 1402، مالیات بر عایدی سرمایه، طرحی است که در مجلس، تحت بررسی است و هنوز به تصویب نهایی، نرسیده و به قانون، تبدیل نشده است اما، به محض تصویب در مجلس و انتشار آن، با گذشت مهلت قانونی بعد از انتشار، تمامی مفاد آن اجرایی است.
پیش از توضیح مالیات بر عایدی سرمایه ماشین یا مالیات بر عایدی خودرو، باید، مالیات بر عایدی سرمایه را بررسی کرد و در نظر داشت که مالیات، از مهم ترین منابع تامین اقتصادی دولت ها است که البته، تنها با این هدف، از مشمولین اخذ نمی گردد و یکی از اهداف اخذ آن، جلوگیری از پولشویی و اخلال در نظام اقتصادی کشور، بدین واسطه است.
در توضیح مالیات بر عایدی سرمایه، یا در اصطلاح عرفی، مالیات ثروتمندان، باید گفت، مالیات بر عایدی سرمایه، مالیاتی است که دولت، آن را نسبت به سود ناشی از انتقال اموالی که غیر مولد و غیر تولیدی هستند و بدون اینکه کاری بر روی آن ها انجام گیرد، صرفا بر اثر فروش و انتقال، سودی نصیب دارنده می کنند، اعم از سود ناشی از فروش و انتقال اموال منقول یا غیر منقولی نظیر خودرو، طلا، مسکن، عتیقه جات، ارز و... وضع می کند.
هدف از این کار، جلوگیری از پولشویی، ایجاد نظم و پیش بینی پذیری در بازار و کاهش نوسانات قیمتی، کاهش نرخ تورم، همچنین، کاهش جلوگیری از فرار مالیاتی بوده که در نهایت، منجر به ایجاد عدالت اجتماعی و برقراری عدالت مالیاتی می گردد.
در پی راه اندازی سامانه فروش یکپارچه خودرو و استقبال فراوان شهروندان برای خرید ماشین از این طریق، عده ای از شهروندان، هنگامی که موفق به دریافت خودرو ثبت نامی با قیمت کارخانه می گشتند، بلافاصله یا پس از گذشت مدتی اندک، اقدام به فروش آن و کسب سود، از این طریق می نمودند و همین امر، سبب پیش بینی ناپذیری قیمت خودرو در بازار آن، همچنین، نوسانات قیمت فراوان و بی نظمی شد.
با وقوع این مساله، دولت، طرحی تحت عنوان مالیات بر عایدی سرمایه خودرو یا مالیات بر عایدی خودرو را پیش بینی کرد و حتی خودرو های خریداری شده به واسطه طرح فروش یکپارچه خودرو را نیز مشمول این مالیات دانست.
بنابراین، در پاسخ به این پرسش که مالیات بر عایدی سرمایه خودرو یا مالیات بر عایدی خودرو چیست؟ می توان گفت، مالیاتی است که دولت، از سود حاصل از انتقال و فروش خودرو، از جمله خودروهای خریداری شده به واسطه طرح دولتی فروش یکپارچه خودرو، دریافت می نماید.
با توجه به اینکه مالیات خودرو، قواعد و شرایط مخصوص به خود را دارد، مطالعه مقاله زیر، جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، توصیه می شود. در ادامه، شرایط مالیات بر عایدی ماشین، توضیح داده خواهد شد.
از آنجا که صرف خرید خودرو به واسطه شرکت در طرح دولتی فروش یکپارچه خودرو، یا هر روشی دیگر، فرد را مشمول مالیات بر عایدی خودرو نمی کند، لازم است افراد، از شرایط این مالیات، مطلع باشند که در این تیتر، به توضیح آن، پرداخته خواهد شد. شرایط مالیات بر عایدی خودرو، به شرح زیر است:
به طور کلی و بر مبنای طرح مالیات بر عایدی سرمایه، در صورت تصویب طرح و قانون شدن آن، مالیات بر عایدی سرمایه خودرو، صرفا در صورت فروش و انتقال خودرو های مازاد بر مصرف، نسبت به فروشنده و انتقال دهنده، اعمال می گردد و داشتن خودروی مصرفی (یک خودرو برای مصرف) و بیع و انتقال آن، از این مالیات، معاف است.
در خصوص مالیات بر عایدی خودرو های خریداری شده در طرح فروش یکپارچه خودرو، بر اساس آخرین اخبار منتشر شده تا زمان نگارش این مقاله ( 19 اردیبهشت 1402)، شرایط پرداخت و اعمال مالیات، از این قرار است که چنانچه فرد، زیر سه سال، اقدام به انتقال و فروش خودرو خود نماید، باید بین 10 تا 30 درصد، از سود حاصل از فروش را به عنوان مالیات بر عایدی خودرو بپردازد. که در تیتر بعدی، میزان و نحوه محاسبه این مالیات، توضیح داده خواهد شد.
در صورت تصویب طرح مالیات بر عایدی سرمایه، میزان و نحوه محاسبه مالیات بر عایدی خودرو، در خصوص خودروهای مصرفی و حتی فروش و انتقال خودرو مصرفی، اعمال نمی گردد. یعنی در صورتی که فرد، صرفا یک خودرو مصرفی داشته باشد و آن را بفروشد، مالیات عایدی سرمایه، نسبت به آن، اعمال نشده، اما، در صورت فروش و انتقال خودرو مازاد بر خودرو مصرفی، باید مالیات بر عایدی سرمایه خودرو را بپردازد.
بر اساس آخرین اخبار منتشر شده، خودرو های خریداری شده به واسطه شرکت در طرح فروش یکپارچه خودرو در دور اول و دوم و... نیز مشمول طرح مالیات بر عایدی سرمایه خودرو می شوند و میزان و نحوه محاسبه مالیات بر عایدی خودرو های خریداری شده در در طرح فروش یکپارچه خودرو، به صورت زیر خواهد بود:
میزان و نحوه محاسبه مالیات بر عایدی خودرو های خریداری شده در در طرح فروش یکپارچه خودرو، در صورت نگهداری خودرو، کمتر از یک سال؛ 30 درصد مالیات، از سود ناشی از انتقال و فروش خودرو خواهد بود.
میزان و نحوه محاسبه مالیات بر عایدی خودرو های خریداری شده در در طرح فروش یکپارچه خودرو، در صورت نگهداری خودرو، کمتر از دو سال؛ 20 درصد مالیات، از سود ناشی از انتقال و فروش خودرو خواهد بود.
میزان و نحوه محاسبه مالیات بر عایدی خودرو های خریداری شده در در طرح فروش یکپارچه خودرو، در صورت نگهداری خودرو، کمتر از سه سال؛ 10 درصد مالیات، از سود ناشی از انتقال و فروش خودرو خواهد بود.
شایان ذکر است، در صورت نگهداری خودرو خریداری شده ناشی از شرکت در طرح فروش یکپارچه خودرو، بالای سه سال، فرد، معاف از مالیات بر عایدی خودرو خریداری شده ناشی از شرکت در طرح فروش یکپارچه خودرو، خواهد بود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص میزان مالیات بر عایدی خودرو در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون میزان مالیات بر عایدی خودرو پاسخ دهند.
برای مشاوره میزان مالیات بر عایدی خودرو
برای مشاوره میزان مالیات بر عایدی خودرو
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©