دینا / کیفری / سایر موضوعات کیفری / فحاشی ناموسی و مجازات آن

فحاشی ناموسی و مجازات آن

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

جرم فحاشی ناموسی که حکم مجازات آن، جزای نقدی یا حد بوده، جرمی است که در آن، فردی، به موجب استعمال الفاظی رکیک، به نوامیس دیگری، اعم از مادر، خواهر و.. نسبت زنا دهد. شکایت از جرم فحش ناموس، با دانلود نمونه شکواییه، جهت تنظیم متن شکایت و سپس ارسال شکایت به دادگاه، از دفاتر خدمات قضایی می باشد.

 

توهین و فحاشی، در قانون مجازات اسلامی جدید، جرم انگاری شده و قانون گذار، در این قانون، برای مرتکبین آن، حکم مجازات بسیار سنگینی را در نظر گرفته است. البته، توهین و فحاشی، می تواند به شکل های گوناگون، نظیر پیامکی یا در فضای مجازی یا ذکر و استعمال الفاظ در دنیای واقعی صورت گیرد و همچنین، می تواند انواع مختلفی داشته باشد.

از جمله انواع توهین و فحاشی، فحاشی ناموسی است که بسته به الفاظ به کار برده شده، می تواند، فرد را با حکم مجازات این جرم که بسیار سنگین است، مواجه سازد و البته، این، مهم، یعنی محکومیت مرتکب به حکم مجازات جرم فحش ناموس، تنها در شرایطی امکان پذیر خواهد بود که بتوان آن را اثبات کرد و از نحوه اثبات و شکایت از این جرم، آگاه بود.

لذا، در مقاله حاضر، پس از توضیح در این باره که جرم و حکم مجازات جرم فحاشی ناموسی چیست، نحوه شکایت و نحوه رسیدگی به آن، توضیح داده خواهد شد و متن و فایل دانلود نمونه شکواییه این جرم، خدمت مخاطبین، ارائه خواهد گردید.

جرم فحاشی ناموسی چیست

برای پاسخ به این پرسش که جرم فحاشی ناموسی چیست؟ باید جرم توهین و همچنین جرم قذف را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار داد. چراکه جرم فحاشی ناموسی، در نهایت، یا مشمول عنوان مجرمانه توهین و یا مشمول عنوان مجرمانه قذف می گردد.

جرم توهین، در قانون مجازات اسلامی، ذیل ماده 608 بخش تعزیرات این قانون، تصریح و حکم مجازات آن، مشخص شده است. ماده 608 قانون مجازات اسلامی، بخش تعزیرات که در سال 1399 دچار اصلاحاتی نیز شد، توهین را فحاشی و استعمال الفاظ رکیکی که قذف نباشد می داند.

قذف نیز، در ماده 245 قانون مجازات اسلامی، تعریف شده، این ماده، در خصوص قذف، مقرر می دارد: "قذف، عبارت است از نسبت دادن زنا یا لواط به شخص دیگر، هرچند مرده باشد." بنابراین، در صورتی که در توهین و فحاشی، فرد به دیگری، نسبت زنا و لواط دهد، یعنی الفاظ رکیک وی، دارای معنای انجام جرایم و اعمال زنا و لواط باشد، جرم قذف، محقق شده است. 

 

با توجه به مقدمات بالا، در پاسخ به این پرسش که جرم فحاشی ناموسی چیست، باید گفت، جرمی است که در آن، فردی، به موجب استعمال الفاظی رکیک، به نوامیس دیگری، اعم از مادر، خواهر و.. نسبت زنا و لواط دهد؛ به موجب قانون، در جرم فحاشی ناموسی، مرتکب باید، روشن و بدون ابهام الفاظ رکیک دارای معنای قذف را به کار برده، از معنای لفظ مطلع باشد و با قصد انتساب آن ها را بگوید.

 

شایان ذکر است، در شرایطی که فرد، بدون قصد انتساب یا بدون اطلاع و آگاهی از معانی الفاظی که در دایره قذف می گنجند، به نوامیس دیگری، اعم از خواهر، دختر، همسر، مادر و... وی نسبت زنا و لواط دهد، و این عدم اطلاع و آگاهی از معنا یا عدم قصد انتساب الفاظ به نوامیس مخاطب، برای قاضی محرز گردد، مرتکب، صرفا به جرم توهین، محکوم می شود.

حکم مجازات جرم فحاشی ناموسی

قانون گذار، حکم مجازات جرم فحش ناموسی را، اعم از اینکه فحاشی، به صورت تلفنی و حضوری باشد یا فحاشی پیامکی، تعیین نموده و مجازات بسیار سنگینی را برای این جرم، در نظر گرفته است که در این بخش از مقاله، با مراجعه به قانون مجازات اسلامی، حکم مجازات این جرم، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در خصوص حکم مجازات جرم فحاشی ناموسی باید در نظر داشت که:

اگر فرد، با علم و آگاهی از معانی الفاظ و با قصد انتساب، به مادر و خواهر و نوامیس دیگری، نسبت زنا و لواط دهد، مثلا، در دعوا یا به هر علتی دیگر، با علم و آگاهی از معانی الفاظ و با قصد انتساب، دیگری را حرام زاده خطاب قرار دهد یا مادر و خواهر دیگری را فاحشه بخواند، مرتکب جرم فحاشی ناموسی شده و در صورت شکایت فردی که مورد قذف قرار گرفته، یعنی شکایت مادر یا خواهر فرد، حد قذف، که 80 ضربه شلاق حدی است، بر مرتکب، جاری می گردد. 

البته، مستفاد از ماده 251 قانون مجازات اسلامی، در صورتی که فرد قذف شده، نابالغ، مجنون، غیرمسلمان یا غیر معین باشد، مجازات فرد قذف کننده، 80 ضربه شلاق حدی نبوده، بلکه، سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه شلاق تعزیری درجه شش می باشد و البته، در شرایطی که فرد قذف شده، متظاهر به زنا یا لواط باشد، قذف شونده، مجازات نمی گردد.

در صورتی که فرد، بدون علم و آگاهی از معانی الفاظ و بدون قصد انتساب، به نوامیس دیگری، نسبت زنا و لواط دهد یا الفاظی را به کار ببرد که این معانی در آن ها، مستتر است، و در صورتی که این عدم علم و آگاهی از معانی الفاظ و عدم قصد انتساب، برای دادگاه محرز گردد، صرفا به مجازات توهین، محکوم خواهد شد که جزای نقدی درجه شش یعنی، جزای نقدی از شصت میلیون ریال تا دویست و چهل میلیون ریال.

شایان ذکر است، قذف نوامیس دیگری یا فحاشی ناموسی، در خصوص فردی که ناموس وی، مورد قذف گرفته، چنانچه فرد، آزار دیده باشد، مصداق جرم توهین است. با این توضیح که اگر علی، نسبت به مادر احمد، مرتکب جرم فحاشی ناموسی گردد و مادر احمد را فاحشه خطاب کند، نسبت به مادر احمد، مرتکب قذف و نسبت به شخص خود احمد، در صورتی که احمد، از شنیدن این الفاظ، آزار دیده باشد، مرتکب جرم توهین شده است.

البته، باید در نظر داشت که در مثال بالا، در شرایطی که اثبات گردد، مرتکب از معنی لفظ، آگاهی نداشته و بدون قصد انتساب، آن را گفته، مرتکب یا همان فرد فحاش، حتی نسبت به مادر احمد نیز مرتکب جرم توهین شده و نه قذف و به حکم مجازات توهین، یعنی، جزای نقدی از شصت میلیون ریال تا دویست و چهل میلیون ریال، محکوم می گردد نه حکم مجازات قذف که 80 ضربه شلاق حدی است. مستند قانونی هریک از مجازات های ذکر شده در این پاراگراف و پاراگراف های قبل، عبارتند از:

ماده ۲۴۵ قانون مجازات اسلامی، مقرر می دارد: "قذف، عبارت است از نسبت دادن زنا یا لواط به شخص دیگر، هرچند مرده باشد." 

ماده ۲۴۶ این قانون نیز، مقرر می دارد: "قذف باید، روشن و بدون ابهام بوده، نسبت دهنده به معنای لفظ آگاه و قصد انتساب داشته باشد، گرچه مقذوف یا مخاطب، در حین قذف، از مفاد آن آگاه نباشد. تبصره- قذف علاوه بر لفظ با نوشتن، هرچند به شیوه الکترونیکی نیز محقق می‌ شود."

ماده 248 قانون مجازات اسلامی مقرر می دارد: "هرگاه قرینه ای در بین باشد که مشخص گردد منظور قذف نبوده است، حد ثابت نمی‌ شود." و ماده 250 قانون مذکور، مقرر می دارد: "حد قذف، هشتاد ضربه شلاق است." تبصره ماده 251، مقرر می دارد: " هرگاه قذف شونده، نابالغ، مجنون، غیرمسلمان یا غیرمعین باشد، قذف کننده به سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه شلاق تعزیری درجه شش محکوم می‌ شود؛ لکن قذف متظاهر به زنا یا لواط، مجازات ندارد."

ماده 252 قانون مجازات اسلامی، مقرر می دارد: "کسی که به قصد نسبت دادن زنا یا لواط به دیگری، الفاظی غیر از زنا یا لواط به کار ببرد که صریح در انتساب زنا یا لواط به افرادی از قبیل همسر، پدر، مادر، خواهر یا برادر مخاطب باشد، نسبت به کسی که زنا یا لواط را به او نسبت داده است، محکوم به حد قذف و درباره مخاطب، اگر به علت این انتساب اذیت شده باشد، به مجازات توهین محکوم می‌ گردد."

ماده 608 قانون مجازات اسلامی، اصلاحی 1399 بخش تعزیرات نیز مقرر می دارد: " توهین به افراد، از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، [مستوجب] جزای نقدی درجه شش خواهد بود."

نحوه شکایت و رسیدگی به جرم فحاشی ناموسی

در صورتی که فردی، اقدام به فحاشی ناموسی و توهین به زن و دختر یا یکی از نوامیس دیگری نماید و فردی که نوامیس وی، مخاطب قذف قرار گرفته اند یا خود این نوامیس، اعم از مادر، خواهر، همسر، دختر و... قصد داشته باشند اقدام به شکایت کیفری کنند، باید این امر را بر اساس مراحل مخصوص انجام دهند تا مورد رسیدگی قرار گیرد و حکم مجازات جرم ارتکابی، یعنی حکم مجازات جرم فحش ناموسی، صادر گردد. نحوه شکایت و رسیدگی به جرم فحاشی ناموسی، مطابق مراحل زیر است:

 

در ابتدا، فرد مقذوف (که در اصطلاح عرفی و در این مقاله، ناموس دیگری است) یا فردی که نوامیس وی، مورد قذف قرار گرفته اند و او از این بابت آزار دیده، به ترتیب، باید اقدام به تنظیم شکواییه قذف یا توهین نمایند که این امر، هم با کمک وکیل و هم با کمک نمونه شکواییه های موجود در این زمینه، ممکن است.

سپس، شاکیان باید، با در دست داشتن فایل ورد شکواییه تنظیمی بر اساس نمونه شکواییه های موجود یا کمک وکیل، به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، مراجعه و شکایت خود را ثبت کنند.

شایان ذکر است، در صورتی که شاکی، از حساب کاربری ثنا، برخوردار نیست، می تواند در مراجعه به دفاتر خدمات قضایی، برای ثبت شکواییه یا پیش از مراجعه به دفاتر، از طریق مراجعه به سایت عدل ایران adliran.ir و انتخاب گزینه احراز هویت برخط، اقدام به تشکیل حساب کاربری ثنا کنند؛

چراکه تمامی آرا، همچنین تاریخ و وقت جلسات رسیدگی و زمان حضور در دادگاه، به موجب پیامک ابلاغ، به فرد، اطلاع رسانی شده و تنها، با چک کردن سامانه شخصی ثنا است که فرد می تواند از مفاد ابلاغ؛ آگاه گردد.

در نهایت، شکواییه، تنظیمی، به دادگاه صالح، ارسال می گردد؛ در ابتدا، دادسرا، اقدام به تحقیقات مقدماتی نموده و حسب مورد، قرار منع تعقیب یا جلب به دادرسی را صادر می کند. یعنی، در صورتی که در دادسرا، ادله برای احراز مجرمیت، کافی نباشند یا دادسرا، متقاعد گردد که جرم فحاشی ناموسی، رخ نداده، قرار منع تعقیب، صادر و پرونده در دادسرا، مختومه می گردد.

و در شرایطی که وقوع جرم، محرز باشد و ادله ارائه شده، برای انتساب جرم به مجرم کافی باشند، دادسرا اقدام به صدور قرار جلب به دادرسی و دادستان، اقدام به صدور کیفر خواست می نماید و پرونده، به دادگاه کیفری، ارسال می شود. دادگاه، رسیدگی های بیشتر را انجام داده و حکم مقتضی را صادر می نماید و سپس، پرونده را جهت اجرای حکم، به دادسرای در معیت خود، عودت می دهد.

 

دانلود نمونه شکواییه فحاشی ناموسی

در اختیار داشتن متن یک نمونه شکایت از توهین و فحاشی ناموسی، در اغلب مواردی که شاکیان، قصد مراجعه به وکیل را نداشته، می تواند بسیار کمک کننده باشد؛ چرا که افراد، می توانند با کمک نمونه شکواییه، بسته به موضوع خود و با اندکی تغییر، متن شکواییه خود را تنظیم و سپس، با ارائه فایل ورد شکواییه تنظیمی، آن را از طریق دفاتر خدمات قضایی، به دادگاه صالح، ارسال کنند. لذا در این بخش متن و فایل دانلود نمونه شکواییه فحاشی ناموسی، ارائه شده است.

 

علاقمندان به دانلود نمونه شکواییه فحاشی ناموسی می توانند از طریق لینک زیر، اقدام کنند.

 

فایل دانلود نمونه شکواییه فحاشی ناموسی
  • نویسنده: دینا
  • حجم: 498KB
  • منبع: دینا

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جرم و حکم مجازات جرم فحاشی ناموسی در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون جرم و حکم مجازات جرم فحاشی ناموسی پاسخ دهند.