شناسه یکتای تراکنش های بانکی طبق مصوبه مجلس مبنی بر مالیات بر سوداگری و سفته بازی به کلیه تراکنش های بانکی اعم از وجوه واریزی و برداشت شده تعلق می گیرد. از مزایا و معایب شناسه یکتای تراکنش های بانکی به جلوگیری از سوداگری در بازار و طولانی بودن روند اجرای این طرح می توان اشاره کرد.
برای مشاوره نحوه اختصاص شناسه یکتای تراکنش های بانکی
برای مشاوره نحوه اختصاص شناسه یکتای تراکنش های بانکی
طرح مالیات بر عایدی سرمایه یا مالیات بر سوداگری و سفته بازی از سال ها پیش در دستور کار مجلس قرار گرفته بود. طبق این طرح در قالب موارد مردم عادی مشمول پرداخت این مالیات ها نمی شوند و اکنون به عنوان یکی از موارد اجرای این طرح، اختصاص شناسه یکتای تراکنش های بانکی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است.
با توجه به اهمیت این موضوع، آگاهی از طرح اختصاص شناسه یکتای تراکنش های بانکی و اینکه چه افرادی مشمول اجرای این طرح می شوند، مهم بوده و لازم است، اشخاص از جزئیات طرح باخبر باشند تا با عواقب پیگیری قانونی آن مواجه نشوند.
در این مقاله به بررسی چیستی شناسه یکتای تراکنش های بانکی پرداخته خواهد شد و نحوه دریافت این شناسه بررسی می شود و در نهایت در ادامه مقاله در خصوص مزایا و معایب اجرای این طرح بحث خواهد شد تا خوانندگان با کلیات این موضوع آشنا شوند.
پس از تصویب طرح تخصیص شناسه یکتای تراکنش های بانکی توسط مجلس این سوال برای عموم مطرح می شود که "شناسه یکتای تراکنش های بانکی چیست؟" در پاسخ به این سوال باید گفت بر اساس اصلاح ماده 2 مالیات بر سوداگری و سفته بازی در کمیسیون اقتصادی مجلس تمامی بانک ها و موسسات اعتباری موظفند علاوه بر مالیات تراکنش های بانکی برای تراکنش ها شناسه یکتا تعریف کنند ضمن اینکه این قانون برای تراکنش های تجاری صادق است.
تراکنش های روزانه بانکی بین افراد جامعه بدون اهداف تجاری و همچنین تراکنش های بانکی مربوط به پرداخت اجاره مسکن از این قاعده مستثنی هستند، اما تمامی بانک های عامل و موسسات مالی اعتباری و همچنین شعب بانک های خارجی مستقر در ایران، صندوق های قرض الحسنه، تعاونی های اعتباری و شرکت های خدمات کیف پول الکترونیک موظفند برای کلیه تراکنش های بانکی اعم از وجوه واریزی و برداشتی، شناسه یکتا تعریف کنند.
نحوه دریافت شناسه یکتای تراکنش های بانکی به این صورت است که کلیه موسسات ذکر شده در بخش قبلی مقاله اعم از بانک های ایرانی و شعب و نمایندگی های بانک های خارجی در ایران، صندوق های قرض الحسنه و غیره موظفند تمام اطلاعات واریز و برداشت حساب های بانکی تجاری و غیر تجاری را در طول یک ماه جمع آوری کرده و آنلاین برای بانک مرکزی ارسال کنند.
بانک مرکزی هم باید این اطلاعات را بر اساس حساب های تجاری و غیر تجاری تفکیک کند و برای اشخاص غیر تجاری طبق کد ملی و برای اشخاص تجاری بر اساس شماره اقتصادی آن ها به سازمان امور مالیاتی به صورت آنلاین انتقال دهد. همچنین در صورت درخواست سازمان امور مالیاتی، اشخاصی که مشمول مواد این قانون هستند باید اطلاعات جزئیات تراکنش ها از هر حساب بانکی خود را نهایتا تا ده روز بعد ارسال نمایند.
قطعا اختصاص شناسه یکتای تراکنش های بانکی، مزایا و معایبی در بر خواهد داشت. مزایای تعریف شناسه یکتا برای تراکنش های بانکی شامل مبارزه با سوداگری در اقتصاد کشور در قالب اجرای این طرح است و لازم به ذکر است که ضمانت اجرای قانونی هم دارد. همچنین معاف کردن تراکنش های عادی افراد جامعه بدون انجام فعالیت تجاری از این طرح، به عموم مردم در راستای سهولت انجام امور بانکی خود کمک می کند.
از معایب اجرای طرح اختصاص شناسه یکتای تراکنش های بانکی نیز می توان به طولانی بودن روند اجرای این طرح اشاره کرد. می توان گفت مزایا و معایب شناسه یکتای تراکنش های بانکی در این موارد خلاصه شده و در حال حاضر که هنوز این طرح به مرحله اجرا نرسیده است نمی توان با قطعیت در خصوص مزایا و معایب آن اظهار نظر کرد. در پایان باید ذکر شود که وزارت امور اقتصادی و دارایی با همکاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بر حسن اجرای احکام این قانون نظارت می کند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه اختصاص شناسه یکتای تراکنش های بانکی در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه اختصاص شناسه یکتای تراکنش های بانکی پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه اختصاص شناسه یکتای تراکنش های بانکی
برای مشاوره نحوه اختصاص شناسه یکتای تراکنش های بانکی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©