از جمله هزینه جواز ساخت سال 1404، هزینه عوارض شهرداری می باشد که در زمان ثبت درخواست دریافت پروانه و هم چنین، پس از نهایی شدن نقشه معماری و رفع ایرادات عنوان شده، به شهرداری پرداخت می گردد. عوامل مختلفی همانند مساحت ناخالص زیربنا و قیمت منطقهای آن، بر نحوه محاسبه میزان هزینه پروانه ساخت ۱۴۰۴ تاثیر گذار است.
برای محاسبه میزان هزینه جواز ساخت سال 1404
برای محاسبه میزان هزینه جواز ساخت سال 1404
جواز ساخت، مجوزی رسمی است که از جانب شهرداری صادر شده و به مالک یا پیمانکار اجازه می دهد تا پروژه ساخت و ساز یا بازسازی مربوطه را، بر مبنای چهارچوبی مشخص آغاز نموده و ادامه دهد. برای کسب این جواز، همانند سایر مجوزها، لازم است که متقاضی هزینه ای را به عنوان هزینه جواز ساخت، به مراجع ذی صلاح پرداخت نماید.
انجام هر گونه عملیات ساخت و ساز، بدون صدور پروانه یا مجوز ساخت، غیر قانونی تلقی گردیده و از جانب مراجع نظارت بر ساختمان مورد پیگرد قرار خواهد گرفت. بنابراین؛ لازم است که متقاضی با هزینه جواز ساخت در سال 1404 آشنا بوده و از نحوه محاسبه آن، اطلاع داشته باشد.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پرداختن به این موضوع که میزان هزینه جواز ساخت سال ۱۴۰۴ چه مقدار می باشد؛ به نحوه پرداخت این هزینه بپردازیم. سپس در خصوص محاسبه آنلاین هزینه جواز ساخت سال 1404 صحبت خواهیم کرد و در انتها؛ نحوه استعلام هزینه پروانه ساخت ارائه خواهد گردید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
همانطور که برای ثبت شرکت، نیاز به داشتن مجوز فعالیت است؛ برای انجام ساخت و ساز نیز نیاز به مجوز های مربوطه من جمله جواز ساخت می باشد. جواز ساخت یا پروانه ساخت، سندی است که برای احداث ساحتمان یا نوسازی، و هم چنین، اطمینان از رعایت اصول ساخت و ساز از جانب شهرداری صادر شده و در اختیار مالک قرار می گیرد. این پروانه ساخت، می تواند توسط شخص مالک اخذ شده و یا روند آن، توسط پیمانکار انجام گیرد.
توجه به این نکته در این میان حائز اهمیت می باشد که کلیه پروژه های مربوط به ساخت و ساز، نیازی به اخذ مجوز یا پروانه از سوی شهرداری ها نداشته و تنها پروژه هایی نیاز به اخذ جواز ساخت دارند که در آن، بنایی به بنای قبلی اضافه شده یا این که تغییرات عمده در ساختار ساختمان به وجود آمده است.
پروانه و یا جواز ساخت، در واقع دفترچه ای می باشد که در آن، مشخصات مربوط به سازه، از قبیل مشخصات مهندسان ناظر، طراح و مجری، اطلاعات فنی و.... درج شده است. یکی از مسائل مهمی که در هنگام اخذ جواز برای متقاضی اهمیت دارد، میزان این هزینه می باشد. به همین جهت، این بخش از مقاله به بیان میزان هزینه جواز ساخت سال ۱۴۰۴ اختصاص داده شده که به شرح زیر می باشد:
عوارض نوسازی و عوارض شهرداری سال 1404: یکی از هزینه های لازم برای اخذ جواز ساخت، پرداخت عوارض نوسازی و عوارض شهرداری در سال ۱۴۰۴ می باشد. این هزینه در زمان ثبت درخواست مجوز ساخت در شهرداری ها یا دفاتر خدمات الکترونیک از متقاضی اخذ شده و میزان عوارض ساختمان، در هر استان و نیز بخش های مختلف هر استان بر حسب منطقه، متفاوت می باشد.
همچنین، علاوه بر پرداخت عوارض شهرداری در هنگام ثبت درخواست، متقاضی می بایست هزینه ای را با همین عنوان، بعد از نهایی شدن نقشه معماری و رفع ایرادات عنوان شده از سوی دفاتر خدمات شهری، به شهرداری پرداخت نماید. عوارض شهرداری در این مرحله، بر مبنای متراژهای موجود در هر طبقه و نوع کاربری ساختمان توسط واحد صدور پروانه ساختمان محاسبه و تعیین می گردد.
بنابر این، همانطور که پیش تر بیان شد، هزینه جواز ساخت با توجه کاربری ملک متفاوت می باشد و عوامل مختلفی از جمله متراژ زمین، مساحت ناخالص، تعداد طبقات ساختمان، تعداد پارکینگ و قیمت منطقهای ساختمان در آن موثر می باشند. در قسمت زیر، نحوه محاسبه هزینه پروانه ساخت برای ساختمان های مسکونی یا یک واحدی به صورت فرمولی ارائه گردیده است:
هزینه جواز ساخت یک ساختمان مسکونی یک طبقه = ضریب ✕ (مساحت ناخالص زیربنا) – (تعداد پارکینگ تامین شده ✕ 20) ✕ قیمت منطقهای
منظور از مساحت ناخالص زیر بنا در این فرمول؛ مجموع کلیه بناهای موجود در ساختمان می باشد. در جدول زیر، ضریب متناسب با متراژ زیر بنا، ارائه گردیده است که به شرح زیر می باشد:
ضریب (درصد) | سطح زیربنا (مترمربع) |
5 | تا 60 |
10 | از 60 تا 100 |
18 | از 100 تا 150 |
30 | از 150 تا 200 |
45 | از 200 تا 300 |
65 | از 300 تا 400 |
90 | از 400 تا 500 |
120 | 500 به بالا |
بنابر این، متقاضیان می توانند بر اساس ضریب متناسب با متراژ زیر بنا و همچنین، تعداد پارکینگ تامین شده و قیمت منطقه ای، به محاسبه هزینه جواز ساخت بپردازند. توجه به این نکته ضروری است که هر چه تعداد مساحت زیر بنا و قیمت منطقه ای افزایش یابد، هزینه مجوز ساخت خانه نیز افزایش می یابد.
در قسمت گذشته، در رابطه با میزان هزینه جواز ساخت در سال 1404 صحبت نموده و بیان کردیم که هزینه اخذ پروانه ساختمان با توجه کاربری ملک متفاوت می باشد و عوامل مختلفی از جمله متراژ زمین، مساحت ناخالص، تعداد طبقات ساختمان، تعداد پارکینگ و قیمت منطقهای ساختمان در آن موثر می باشند. در این میان ممکن است که این سوال برای افراد مطرح شود که نحوه پرداخت هزینه جواز ساخت در سال ۱۴۰۴ به چه شکلی می باشد. به همین دلیل، در این قسمت، چگونگی پرداخت این هزینه دریافت جواز تاسیس یا نوسازی ساختمان بیان شده است:
همانطور که پیش تر بیان شد، متقاضی می بایست برای دریافت جواز ساخت در سال 1404 مبلغی را بابت عوارض شهرداری به این نهاد پرداخت نماید. این هزینه در چندین مرحله (ثبت درخواست جواز کسب در شهرداری یا دفاتر خدمات الکترونیک و هم چنین، پس از نهایی شدن نقشه معماری و رفع ایرادات) از متقاضی اخذ می شود.
نحوه پرداخت هزینه جواز ساخت سال ۱۴۰۴ نیز، به این صورت است که شخص می بایست هزینه عوارض را به شیوه حضوری در شهرداری پرداخت نماید، یا این که به پرداخت غیر حضوری این هزینه اقدام نماید. پرداخت غیر حضوری عوارض شهرداری از طریق سامانه و اپلیکیشن تهران من، ارسال کد شناسایی ۱۵ رقمی واحد مسکونی و ۱۲ رقمی واحد غیر مسکونی، به سامانه پیامکی 1370000070، سامانه تلفنی 137 و کد دستوری #137* انجام می شود.
مدت اعتبار پروانه ساخت از زمان صدور، تا دو سال می باشد که دو سال دیگر، هم به آن اضافه خواهد گردید. بنابراین، می توان چنین بیان نمود که هر جواز ساختی، تا چهار سال اعتبار داشته و عوامل مختلفی نظیر متراژ، کاربری سازه و تغییرات ایجاد شده در نقشه، می تواند به مدت زمان اعتبار آن بیفزاید.
یکی از سوالات متداولی که در این میان، برای افراد مطرح می شود این است که آیا امکان محاسبه آنلاین هزینه جواز ساخت سال 1404 وجود دارد یا خیر. در پاسخ به این پرسش می توان بیان نمود که بله؛ امکان محاسبه آنلاین هزینه جواز ساخت سال ۱۴۰۴ به صورت اینترنتی و از طریق سایت های ارائه دهنده این خدمت امکان پذیر می باشد.
محاسبه آنلاین هزینه جواز ساخت سال 1404، به کاربر این امکان را می دهد که تا به صورت اینترنتی و به شیوه کاملا غیر حضوری، هزینه دریافت پروانه ساخت را در سال ۱۴۰۴ را محاسبه نموده و هزینه آن را تخمین بزند که این امر، به برنامه ریزی بهتر در بودجه ساخت پروژه منجر می گردد.
برای محاسبه آنلاین هزینه جواز ساخت سال 1404، داوطلب باید به اطلاعاتی نظیر کاربری ساختمان، اطلاعات زمین، اطلاعات طبقات و سازه دسترسی داشته و از مساحت کل زیربنا آگاه باشد. سپس، می تواند از سامانه ها و برنامه هایی که به این منظور طراحی شده، استفاده کرده و هزینه جواز ساخت در سال ۱۴۰۴ را به صورت آنلاین محاسبه نماید.
در قسمت های پیشین مقاله، در رابطه با میزان هزینه جواز ساخت سال 1404، نحوه پرداخت و هم چنین محاسبه آنلاین این هزینه، صحبت نموده و بیان کردیم که اشخاص می توانند با در دست داشتن اطلاعات پروژه و سازه، به سامانه هایی که به منظور محاسبه آنلاین هزینه اخذ پروانه ساختمان ایجاد گردیده، مراجعه نمایند. در این قسمت از مقاله قصد داریم که به توضیح استعلام هزینه پروانه ساخت سال ۱۴۰۴ بپردازیم.
پروانه ساخت یا مجوز ساخت، سندی است که توسط شهرداری ها صادر شده و پیش از شروع کار، لازم است که نسبت به دریافت آن اقدام شود. این هزینه در قالب عوارض به شهرداری ها پرداخت شده و شهرداری، پس از طی مراحل مربوطه و احراز شرایط لازم و اخذ مفاصا حساب شهرداری نسبت به صدور آن اقدام می نماید.
در رابطه با این موضوع که چگونه می توان هزینه پروانه ساخت در سال 1404 را استعلام گرفت، باید بیان داشت که افراد به منظور پیگیری و استعلام مجوز ساخت خود، می بایست به صورت حضوری به نهاد دریافت کننده این هزینه، یعنی شهرداری ها مراجعه نموده و از این طریق، به استعلام هزینه پروانه ساخت سال ۱۴۰۴ اقدام نمایند.
هزینه پروانه ساخت در شهرستان ها به طور قابل توجهی با هزینه های مشابه در شهر های بزرگ و پایتخت متفاوت است. این تفاوت عمدتا به دلیل تفاوت های اقتصادی، زیر ساختی و شهری در شهرستان ها است. در شهرستان ها، هزینه های مرتبط با دریافت پروانه ساخت معمولا پایین تر از تهران و کلانشهر هاست، اما همچنان عواملی مانند مساحت زمین، نوع کاربری و موقعیت جغرافیایی پروژه می تواند تاثیر زیادی بر هزینه ها داشته باشد. بسیاری از شهرستان ها برای تشویق به ساخت و ساز و توسعه مناطق خود، از نرخ های تعرفه ای کمتری برای پروانه ساخت استفاده می کنند.
عوامل متعددی در شهرستان ها می توانند بر هزینه پروانه ساخت تاثیرگذار باشند. یکی از مهم ترین این عوامل، موقعیت جغرافیایی است. برای مثال، در شهرستان های نزدیک به شهرهای بزرگ یا مناطق پرجمعیت، هزینه ها ممکن است کمی بالاتر از شهرستان های دورتر و کمتر توسعه یافته باشد. همچنین، نوع کاربری ساختمان نیز اهمیت دارد؛ به طور مثال، هزینه پروانه ساخت برای پروژه های تجاری یا صنعتی معمولا بیشتر از پروژه های مسکونی است. این تفاوت ها به دلیل نیاز به خدمات زیربنایی و شهری بیشتر در پروژه های بزرگ تر است. بنابراین قیمت ثابت یا مشخصی ندارد.
در شهرستان ها، فرآیند اخذ پروانه ساخت معمولا ساده تر است و کمتر به طول می انجامد. همچنین، در برخی موارد، شهرداری ها و مراجع محلی به دلیل نیاز به توسعه منطقه، تخفیف هایی را برای هزینه پروانه ساخت در نظر می گیرند. این تسهیلات می تواند شامل کاهش هزینه های صدور پروانه، معافیت از برخی هزینه های زیر ساختی یا اعمال تخفیف در خدمات مهندسی باشد. بنابراین، در شهرستان ها فرآیند دریافت پروانه ساخت می تواند به طور کلی مقرون به صرفه تر از شهرهای بزرگ باشد، اما همچنان باید به شرایط خاص هر شهرستان توجه کرد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد میزان هزینه جواز ساخت سال1404در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون میزان هزینه جواز ساخت سال ۱۴۰۴ پاسخ دهند.
برای محاسبه میزان هزینه جواز ساخت سال 1404
برای محاسبه میزان هزینه جواز ساخت سال 1404
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©