ثبت معامله سکه در سامانه جامع تجارت به عنوان قانون جدید در خرید و فروش سکه طلا مطرح شده و دارای ضمانت اجرای قانونی از سوی مراجع ذی صلاح است و از جمله شرایط آن، ثبت نام در سامانه مذکور است. افرادی که از این قانون تخطی کنند مورد پیگرد قانونی قرار می گیرند.
برای مشاوره نحوه ثبت معامله سکه در سامانه جامع تجارت
برای مشاوره نحوه ثبت معامله سکه در سامانه جامع تجارت
اتحادیه صنف طلا و جواهر تهران طی اعلامیه ای لزوم ثبت معامله سکه در سامانه جامع تجارت را مطرح کرده تا از این طریق هم سامان دهی نسبی به بازار سکه و طلا داده شود و هم اطلاعات کامل مربوط به معاملات فلزات گرانبها برای نظارت در دسترس باشد و از سوء استفاده های احتمالی جلوگیری شود.
با توجه به وجود ضمانت اجرای قانونی برای عدم ثبت معامله سکه در سامانه جامع تجارت و دریافت جریمه در صورت تخلف از این قانون، مهم است تا کسبه صنف طلا و جواهر در خصوص ثبت معاملات در این سامانه آموزش دیده و با اجرای آن از ضرر و زیان ناشی از جریمه خودداری کنند.
در این مقاله به شرایط ثبت معامله سکه در سامانه جامع تجارت و مدارک لازم برای آن پرداخته خواهد شد و در ادامه نحوه و چگونگی ثبت معامله در این سامانه توضیح داده می شود. در آخر هم توضیحاتی در خصوص ضمانت اجرای عدم ثبت معاملات سکه در سامانه جامع تجارت ارائه خواهد شد.
سامانه جامع تجارت ایران به منظور تسهیل دسترسی تجار و بازرگانان به اطلاعات تجارت داخلی و همچنین امکان نظارت و سامان بخشی به بخش های مختلف بازار خرید و فروش و بازرگانی طراحی شده است. در حال حاضر از سوی رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران، الزام به ورود اطلاعات مربوط به معاملات سکه در سامانه جامع تجارت مطرح شده است. از شرایط ثبت معاملات سکه در سامانه جامع تجارت، معامله آن در بازار فلزات گرانبها است.
بر اساس مصوبات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، موضوع تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ضوابط خرید و فروش، حمل و نگهداری این کالا در کشور اجرایی شد. بر این اساس هر گونه خرید و فروش طلا باید در سامانه جامع تجارت ثبت شود. مراجعه کنندگان موظف هستند هنگام خرید از فروشنده فاکتور قابل استعلام از سامانه جامع تجارت دریافت کنند. لازم به ذکر است این موضوع برای مشتریان غیرتجاری مسئولیتی نخواهد داشت.
این امر در راستای جلوگیری از ایجاد پرونده های قضائی مربوط به کلاهبرداری در بازار سکه و طلا پیش بینی شده و در فاز اول اجرای طرح، فروشندگان سکه طلا ملزم به ثبت اطلاعات هستند و در فاز های بعدی نوبت به معامله گران شمش طلا و طلای آب شده و سایر فلزات گرانبها و گوهر سنگ ها می رسد. لازم به ذکر است که سرپیچی از قانون ثبت معامله سکه در سامانه جامع تجارت، تخلف محسوب شده و پیگیری قانونی به همراه دارد.
در حال حاضر و طبق آخرین اخبار، آموزش کسبه صنف طلا و جواهر برای ثبت معاملات سکه در سامانه جامع تجارت در حال انجام است، بنابراین هنوز اطلاع دقیقی از مدارک لازم برای ثبت معامله سکه در سامانه جامع تجارت در دست نیست و کاربران این سامانه می توانند پس از ورود به آن با توجه به آموزش های اتحادیه صنف طلا و جواهر اقدام به ثبت معاملات خرید و فروش خود کنند.
لازم به ذکر است که رئیس اتحادیه طلا و جواهر اعلام کرده که اگر معاملات در سامانه جامع تجارت ثبت نشود، این مبادلات خلاف ضوابط دستورالعمل تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز گروه کالایی فلزات گرانبها و گوهر سنگ ها تشخیص داده خواهد شد و تحت پیگرد های قانونی قرار خواهد گرفت. در نتیجه لزوم تکمیل آموزش کسبه و ورود به سامانه و ثبت کلیه معاملات مربوط به سکه مطرح می شود.
ورود به سامانه جامع تجارت از طریق آدرس اینترنتی ntsw.ir امکان پذیر است و کسبه صنف طلا و جواهر می توانند با مراجعه به آدرس ذکر شده ابتدا ثبت نام کرده و وارد سامانه شوند و به ثبت معاملات سکه خود بپردازند. برای ورود به این سامانه میبایست از مرورگر های فایر فاکس و یا گوگل کروم استفاده کرد و دسترسی به آن از طریق مرورگر اکسپلورر امکان پذیر نیست.
پس از انتخاب بخش ثبت نام کاربران ایرانی، کاربر وارد صفحه ای می شود که با ورود اطلاعات خود می تواند در سامانه به فعالیت بپردازد. اطلاعات مورد نیاز شامل اطلاعات هویتی کسبه صنف است.
پس از طی مراحل ورود به سامانه، نحوه و چگونگی ثبت معامله سکه در سامانه جامع تجارت طبق آموزش های ارائه شده به کسبه صنف طلا و جواهر در دوره های آموزشی است و کاربران باید کلیه فعالیت های معاملاتی خود را در این سامانه ثبت کنند.
طبق تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در گروه کالایی فلزات گرانبها و گوهر سنگ ها، خرید و فروش و حمل و نگهداری کالاهایی که موضوع قاچاق قرار می گیرند به صورت تجاری و خارج از ضوابط تعیینی دولت، تخلف محسوب شده و مرتکب علاوه بر ضبط کالای مزبور، حسب مورد به حداقل جریمه نقدی مقرر در این ماده محکوم می شود و معاملات سکه طلا هم مشمول این قانون می شود.
با توجه به اعلام رئیس اتحادیه صنف طلا و جواهر تهران مبنی بر لزوم ثبت کلیه معاملات سکه در سامانه جامع تجارت و ضمانت اجرای قانونی این ابلاغیه، بسیار مهم است که کسبه صنف طلا و جواهر آموزش های لازم را گذرانده و اقدام به ثبت معاملات خود در سامانه جامع تجارت نمایند تا با عواقب قانونی ضمانت اجرای عدم ثبت معامله سکه در سامانه جامع تجارت، روبرو نشوند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ثبت معامله سکه در سامانه جامع تجارت در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه ثبت معامله سکه در سامانه جامع تجارت پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه ثبت معامله سکه در سامانه جامع تجارت
برای مشاوره نحوه ثبت معامله سکه در سامانه جامع تجارت
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©