دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / ابطال کارت سوخت

ابطال کارت سوخت

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

ابطال کارت سوخت، با مراجعه به دفاتر پلیس 10+ و ارائه مدارک لازم، اعم از مدارک هویتی مالک و مدارک مربوط به وسلیه نقلیه، ممکن و میسر می باشد و از شرایط سوزاندن کارت سوخت، می توان به این موضوع اشاره کرد که فرد باید از مدارک لازم، برخوردار بوده و برگه اعلام مفقودی کارت و درخواست صدور کارت المثنی را تکمیل نماید.

 

کارت سوخت، یکی از مهم ترین مدارک دارندگان وسایل نقلیه است که در پی مساله سهمیه بندی بنزین در اختیار رانندگان تاکسی و دارندگان خودروها و وسایل نقلیه شخصی قرار گرفت که به موجب آن می توانند، در سوختگیری، بنزین را تا سقف سهمیه خود در کارت سوختشان، به قیمت دولتی و مازاد بر آن را به قیمت آزاد، سوختگیری نمایند.

در مواردی، افراد، بنا به دلایلی، کارت سوخت خود را گم و مفقود می نمایند یا از آن ها، سرقت می شود و به همین علت، نیازمند ابطال کارت سوخت خود می گردند که این امر، تنها در صورت اطلاع از مدارک لازم، مراحل و نحوه و شرایط سوزاندن کارت سوخت، ممکن و میسر می باشد.

لذا، در مقاله حاضر، در خصوص شرایط ابطال کارت سوخت، سامانه این امر و نحوه و مراحل آن، توضیح داده شده و مدارک لازم سوزاندن کارت سوخت، امکان و نحوه پیگیری آن بعد از ابطال و درخواست صدور المثنی از طریق کد ملی، مورد بررسی قرار گرفته است.

شرایط ابطال کارت سوخت

کارت سوخت که به دارندگان آن، امکان سوخت گیری بنزین با قیمت دولتی را تا حد سهمیه می دهد، ممکن است گم، سرقت یا به هر علتی، مفقود شود و از این رو، دارنده، جهت جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی، مشتاق سوزاندن و ابطال آن باشد.

لذا، این پرسش که شرایط ابطال کارت سوخت یا شرایط سوزاندن کارت سوخت چیست؟ از سوی اغلب افرادی که به علت مفقودی یا سرقت یا هر علت دیگری به کارت سوخت خود دسترسی ندارند مطرح می گردد که در زیر، به این شرایط اشاره خواهیم کرد:

از جمله شرایط سوزاندن کارت سوخت یا ابطال آن، داشتن مدارک لازم برای این امر می باشد که در تیتر های بعدی، به این مدارک لازم، خواهیم پرداخت.

از دیگر شرایط سوزاندن کارت سوخت، می توان به نیاز به حضور مالک کارت، در مرجع ذی صلاح ابطال کارت سوخت، اشاره کرد.

در صورتی که وکیل مالک، قصد دارد به نیابت از مالک، برای ابطال کارت سوخت اقدام کند، باید دارای وکالت نامه معتبر و رسمی باشد.

تکمیل فرم ابطال و سوزاندن کارت سوخت و توان مالی، برای پرداخت هزینه ابطال و درخواست صدور کارت سوخت المثنی، از دیگر شرایط ابطال کارت سوخت می باشد. در ادامه، در خصوص سامانه و نحوه و مراحل این امر، توضیح خواهیم داد.

سامانه ابطال کارت سوخت

هنگامی که افراد، به علت مفقودی یا سرقت و سایر موارد، قصد ابطال کارت سوخت و سوزاندن آن را دارند، اغلب این پرسش را مطرح می کنند که آیا دولت، همانطور که سامانه سماس را برای استعلام سهمیه سوخت راه اندازی نمود، آیا سامانه ای تحت عنوان سامانه ابطال کارت سوخت نیز راه اندازی کرده است؟

در پاسخ به این پرسش، باید گفت، سامانه پنجره ملی خدمات هوشمند دولت، سامانه ای است که در اخبار اخیر، به عنوان سامانه درخواست صدور کارت المثنی اعلام شده لکن، برای ابطال کارت سوخت، سامانه ای در حال حاضر و تا زمان نگارش این مقاله، موجود نیست و تنها راه ابطال و سوزاندن کارت سوخت، به صورت حضوری می باشد.

علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص سامانه صدور کارت سوخت های المثنی، می توانند نسبت به مطالعه مقاله ای که با همین عنوان در بیشتر بخوانید مقاله، معرفی و پیشنهاد شده است، اقدام کنند.

مراحل و نحوه ابطال کارت سوخت

در قسمت های قبلی مقاله، در خصوص شرایط سوزاندن کارت سوخت و وجود یا عدم وجود سامانه ای برای ابطال کارت سوخت، توضیح داده شد و در این بخش از مقاله، مراحل و نحوه ابطال کارت سوخت مفقود شده یا سرقت شده یا کارت سوختی که به هر علتی دیگر به آن، دسترسی وجود نداشته و احتمال سوء استفاده از آن می رود، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. مراحل و نحوه سوزاندن یا ابطال کارت سوخت مطابق مراحل زیر است:

در ابتدا، مالک کارت سوخت، باید مدارک لازم را آماده نماید؛

سپس، با در دست داشتن مدارک لازم، به دفاتر پلیس 10+ مراجعه کرده و با تحویل مدارک، درخواست اعلام مفقودی و ابطال کارت سوخت خود را نماید؛ شایان ذکر است که فرد می تواند قبل از مراجعه، از طریق سایت نوبت دهی اینترنتی دفاتر پلیس 10+ برای اخذ نوبت، اقدام کند.

در این گام، مسئول مربوطه، فرمی را در اختیار مالک که متقاضی سوزاندن کارت سوخت بوده، قرار خواهد داد و فرد باید، به طور دقیق، نسبت به تکمیل آن، اقدام کند؛

پس از تکمیل فرم های لازم و پرداخت هزینه های مورد نیاز، مسئول مربوطه، مدارک لازم و فرم تکمیل شده را مورد بررسی قرار خواهد داد و در صورت احراز شرایط، اقدام به ابطال کارت سوخت خواهد نمود. شایان ذکر است که فرد، در همین دفاتر و در همین مراجعه، می تواند تقاضای صدور کارت سوخت المثنی نیز داشته باشد.

 

مدارک لازم برای سوزاندن کارت سوخت

برای سوزاندن کارت سوخت، لازم است که متقاضی، مدارک لازم برای این امر را داشته و فراهم آورد و سپس، به دفاتر پلیس 10+ مراجعه کند. لذا، در ادامه، مدارک لازم برای سوزاندن کارت سوخت و ابطال آن را خواهیم گفت که عبارتند از:

مدارک هویتی مالک، اعم از کارت ملی یا رسید ثبت نام آن، همچنین، شناسنامه، در صورتی که مالک، شخصا اقدام می کند؛

مدارک هویتی وکیل و وکالت نامه قانونی و رسمی ای که کلمه کارت سوخت، به صراحت در وکالت نامه درج شده است؛ درصورتی که وکیل، به نیابت از مالک که موکل او محسوب می شود، اقدام نماید؛

اصل و همچنین، کپی سند یا برگ سبز خودرو که امروزه در حکم سند رسمی است و کارت خودرو؛

اطلاعات پستی دقیق و شماره ملی مالک، جهت درج در سامانه، همچنین بیمه نامه خودرو، در شرایطی که علاوه بر ابطال کارت سوخت، متقاضی، تقاضای صدور کارت سوخت المثنی را نیز دارد. در ادامه، روش های پیگیری ابطال کارت سوخت با کد ملی را خواهیم گفت.

 

پیگیری ابطال کارت سوخت با کد ملی

پیگیری ابطال کارت سوخت با کد ملی، پرسش اغلب افرادی است که در این خصوص اقدام کرده اند که در این بخش از مقاله، قصد داریم در خصوص امکان یا عدم امکان آن، توضیح دهیم و راه حل های پیگیری کارت سوخت را به طور اجمالی در فروض مختلف، بررسی کنیم.

در خصوص پیگیری سوزاندن و ابطال کارت سوخت با کد ملی باید گفت، صرف ابطال، امکان پیگیری با کد ملی را نداشته و از آنجا که اغلب افراد، پس از سوزاندن و ابطال کارت سوخت، اقدام به درخواست صدور کارت سوخت المثنی می نمایند، مقصود از این سوال، پیگیری کارت سوخت المثنی بعد از ابطال کارت سوخت و اعلام مفقودی آن می باشد که به صورت های زیر، امکان پذیر است:

اولا، باید در نظر داشت، صرف کد ملی، به متقاضی، امکان پیگیری کارت سوخت المثنایی که پس از ابطال کارت سوخت، درخواست شده را نمی دهد و متقاضی، باید علاوه بر کد ملی، اطلاعات دیگری که در هر روش، مورد نیاز است را نیز در اختیار داشته باشد.

یکی از شیوه های پیگیری کارت سوخت المثنی که پس از ابطال کارت سوخت، درخواست شده، از طریق سامانه پیامکی می باشد که در آن، رانندگان شماره VIN خودروی خود را به سر شماره 1101202040، با فرمت V*IRP0000289525، ارسال نموده و از آخرین وضعیت صدور کارت سوخت ماشین، مطلع می گردند.

مراجعه به سایت najatracking.post.ir ( سایت رهگیری مرسولات سازمانی آجا )، انتخاب گزینه استعلام و تعیین کارت سوخت، به عنوان نوع سند، سپس، وارد کردن ، شماره VIN خودرو، یکی از راه های اطلاع از وضعیت کارت سوخت المثنایی که پس از ابطال کارت سوخت، درخواست شده است، می باشد. همچنین، جستجوی آدرس SCS.NIOPDC.IR، انتخاب گزینه VIN و وارد کردن VIN خودرو، از دیگر روش های پیگیری کارت سوخت المثنی است.

از دیگر شیوه های پیگیری کارت سوخت المثنایی که پس از ابطال کارت سوخت، درخواست شده، از طریق شماره گیری کد دستوری کد دستوری *4#، وارد کردن عدد گزینه ثبت نام کارت سوخت و سپس، عدد گزینه بعدی و بعد از آن، عدد گزینه لیست خودرو های ثبت شده، می باشد.

در این مرحله، شماره VIN خودرو، نمایش داده می شود که در صورت صحت آن، باید عدد 1 را وارد و ارسال و سپس مجدد ، عدد 1 ارسال گردد تا آخرین وضعیت صدور کارت سوخت ماشین نمایش داده شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط ابطال کارت سوخت در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط ابطال کارت سوخت پاسخ دهند.