برخورداری از مدارک لازم، توسط طرفین قرارداد و مجوز داشتن و ثبت نام بودن بنگاه املاک در سامانه ایران املاک، از جمله شرایط دریافت کد رهگیری قولنامه بوده که دریافت آن، برای طرفین هیچ هزینه ای نداشته و باید توسط بنگاه دار پرداخت شود. مراحل دریافت و استعلام با کد ملی کد رهگیری قولنامه، همگی، از طریق ورود به سامانه املاک، امکان پذیر خواهد بود.
برای مشاوره مراحل دریافت کد رهگیری قولنامه
برای مشاوره مراحل دریافت کد رهگیری قولنامه
مبایعه نامه که در اصلاح عرفی، قولنامه نامیده می شود، سندی عادی است که توسط بنگاه املاک یا به صورت دست نویس، میان طرفین برای انعقاد عقد بیع، تنظیم می گردد و به موجب آن، انتقال ماالکیت، اتفاق می افتد. هرچند بر اساس قانون ثبت، طرفین، در نهایت، حتی پس از تنظیم قولنامه، ملزم به تنظیم سند رسمی هستند، اما تنظیم قولنامه در ابتدا، برای ایجاد اثر حقوقی عقد، بلامانع می باشد.
طرفین قرارداد، می توانند برای تنظیم قولنامه خود و اطمینان خاطر از اینکه ملک، بعدا، به موجب قولنامه ای دیگر، به شخص ثالثی منتقل نمی شود، به بنگاه های املاک، مراجعه کرده و توسط بنگاه دار دارای مجوز، اقدام به تنظیم قولنامه و اخذ کد رهگیری قولنامه نمایند که مراحل دریافت مخصوص به خود را دارد و تنها در صورت رعایت این قواعد، کد رهگیری، برای قولنامه، اخذ خواهد شد.
از این رو، در مقاله حاضر، قصد داریم در خصوص شرایط، مراحل دریافت، سامانه، مدارک لازم و هزینه اخذ کدر رهگیری قولنامه، صحبت کرده و توضیح دهیم استعلام با کد ملی قولنامه دارای کد رهگیری، چگونه است. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانند، در ادامه مقاله، همراه ما باشند.
در پاسخ به این پرسش که شرایط دریافت کد رهگیری قولنامه چیست؟ باید گفت که در این خصوص، باید میان شرایط طرفین قرارداد و بنگاه املاکی که با طی کردن مراحل دریافت، نسبت به اخذ کد رهگیری قولنامه، اقدام می کند، تفکیک قائل شد. در زیر، شرایط دریافت کد رهگیری قولنامه در خصوص طرفین قرارداد و بنگاه املاک، آمده است:
طرفین قرارداد، باید از مدارک لازم اعم از مدارک هویتی، پستی و مدارک مثبت مالکیت، برخوردار باشند، اهلیت داشته و با قصد و رضا، همچنین، میل و اختیار، اقدام به انعقاد قولنامه نموده و درخواست صدور کد رهگیری برای آن را داشته باشند. همچنین، طرفین باید، موضوع قولنامه را مشخص و معین نمایند و در صورت ذکر جهت در قولنامه، جهت ذکر شده، مشروع و قانونی باشد.
بنگاه املاکی که اقدام به دریافت کد رهگیری قولنامه می نماید، دارای مجوز قانونی بوده، پیش از این، اقدام به ثبت نام در سامانه دریافت کد رهگیری قولنامه نموده باشد و هزینه اخذ کد رهگیری را پس از طی کردن مراحل دریافت آن، از طریق سامانه، پرداخت نماید.
سامانه کد رهگیری قولنامه، سامانه ثبت معاملات و املاک کشور یا همان سامانه ایران املاک است که افراد می توانند از طریق جستجوی آدرس iranamlaak.ir، به آن دسترسی یافته و از امکاناتی که این سایت، برای مراجعه کنندگان خود در نظر گرفته، بهره مند گردند.
این سامانه، بیشتر مورد استفاده مشاورین املاک، به جهت سامان دهی امور مربوط به معاملات ملکی کشور است که به موجب بخشنامه اخیر، ملزم شدند تا همه معاملات ملکی قولنامه ای انجام شده در بنگاه خود را اعم از اینکه در خصوص خرید و فروش، رهن و اجاره یا فروش یا انتقال ملک اجاره ای باشد، در سامانه ثبت معاملات و املاک کشور ثبت نمایند و هزینه آن را پرداخت کنند.
افراد عادی نیز می توانند، با جستجوی آدرس سامانه کد رهگیری قولنامه و از طریق کد رهگیری ای که به آن ها داده شده، با مراجعه به سامانه iranamlaak.ir، اقدام به استعلام با کد ملی قولنامه یا همان مبایعه نامه خود نمایند و اطلاعات آن را به طور کامل، مشاهده کنند.
مراحل و نحوه دریافت کد رهگیری قولنامه، بدین صورت بوده که طرفین قرارداد، باید با مدارک لازم، به بنگاه املاک، مراجعه کرده و پس از ارائه مدارک خود و مدارک هویتی شهودشان، و بعد از تنظیم برگه پیش نویس قرارداد، امضا و پرداخت کمیسیون بنگاه، بر اساس نرخ کمیسیون املاک، از بنگاه املاک، بخواهند که برای قولنامه آن ها، اقدام به اخذ کد رهگیری نماید.
جهت دریافت کد رهگیری قولنامه، بنگاه املاک، با جستجوی آدرس iranamlaak.ir، به صفحه اصلی سایت، دسترسی خواهد یافت و با انتخاب گزینه ورود به سامانه، وارد پرتال خود، خواهد شد.
تمامی مشاورین املاک پس از ورود به سامانه، با وارد کردن اطلاعات طرفین قرارداد، بارگذاری مدارک و گرفتن تاییدیه پستی، پس از پرداخت هزینه، موفق به اخذ کد رهگیری قولنامه برای طرفین قرارداد، خواهند شد.
پس از ثبت قولنامه و دریافت کد رهگیری، مشاور املاک باید سه نسخه از آن را پرینت گرفته، یک نسخه را نزد خود نگاه دارد و یک نسخه از آن را به هریک از طرفین قرارداد، تقدیم کند که آن ها نیز می توانند، مطابق آنچه در تیتر آخر مقاله گفته خواهد شد، اقدام به استعلام با کد ملی کد رهگیری قولنامه خود کنند.
هنگامی که طرفین قرارداد، از طریق بنگاه، قصد اخذ کد رهگیری قولنامه را دارند، باید مدارک لازم این امر را همراه خود داشته باشند که با توجه به اهمیت این موضوع، در این بخش از مقاله، به بررسی این مدارک، خواهیم پرداخت. مدارک لازم برای دریافت کد رهگیری قولنامه، عبارتند از:
مدارک هویتی، اعم از کارت ملی و شناسنامه و کارت اقامت برای اتباع خارجی.
مدارک مثبت مالکیت، اعم از سند تک برگی، قولنامه، بنچاق و هرگونه سندی که مثبت مالکیت است.
شاهد برای هر یک از طرفین قرارداد.
اطلاعات مربوط به کد پستی برای گرفتن تاییدیه پستی.
وکالت نامه، در صورتی که وکیل اقدام به انعقاد قرارداد می نماید و گواهی انحصار وراثت، در شرایطی که مال موروثی، در معرض فروش است و هر مدرکی که در این شرایط، مورد نیاز باشد. در ادامه، در خصوص هزینه کد رهگیری قولنامه، توضیح خواهیم داد.
با توجه به اینکه بسیاری از مشاورین املاک و بنگاه های دارای مجوز، برای دادن کد رهگیری قولنامه، تقاضای هزینه می نمایند، این پرسش، مطرح می گردد که هزینه گرفتن کد رهگیری قولنامه، چقدر است و آیا اخذ هزینه، مجاز می باشد یا خیر؟
در پاسخ به این پرسش، لازم به توضیح است که رئیس اتحادیه مشاوران املاک، اعلام نموده است که هیچ یک از مشاورین املاک، نباید و نمی تواند جهت اخذ و ارائه کد رهگیری، از طرفین معامله، درخواست هزینه نماید و هزینه ای که بابت حق الزحمه انعقاد و تنظیم قولنامه دارای کد رهگیری، از طرفین دریافت می شود، نباید از نرخ مصوب، برای تنظیم قولنامه کمیسیون خرید ملک و فروش آن، اجاره، رهن و... ارائه شده توسط نهاد ذی صلاح، تجاوز کند.
شایان ذکر است که سامانه ایران املاک یا سامانه ثبت املاک و مستغلات کشور، هزینه دریافت کد رهگیری را زمانی که بنگاه دار، اقدام به ثبت قرارداد در سامانه می نماید، از آن ها، اخذ خواهد کرد. در بخش خدمات، گزینه تعرفه خدمات در سامانه ایران املاک، آخرین میزان تعرفه ای که بنگاه های املاک، بابت این امر باید بپردازند را به آن ها، نمایش می دهد.
در شرایطی که در خصوص صدور کد رهگیری قولنامه توسط بنگاه، بنگاه، اقدام به اخذ کمیسیون بیش از نرخ مصوب، یا تقاضای هزینه جداگانه، علاوه بر هزینه خدمات بنگاه، جهت صدور کد رهگیری قولنامه، نمود، طرفین قرارداد می توانند به اتحادیه مشاورین املاک، به صورت حضوری یا طی تماس تلفنی، اطلاع داده و شکایت نمایند تا اقدامات و برخوردهای لازم، صورت گیرد.
نحوه استعلام کد رهگیری قولنامه با کد ملی و بارکد پرسش اغلب افرادی است که اقدام به تنظیم قولنامه با کد رهگیری نموده اند. لذا در این بخش از مقاله، در خصوص نحوه استعلام مبایعه نامه یا قولنامه دارای کد رهگیری، با کد ملی و بارکد، توضیح خواهیم داد.
استعلام قولنامه با بارکد
بارکد یا همان QR، توسط اتحادیه املاک کشور، بالای قولنامه هایی که در سامانه ایران املاک، توسط دفاتر املاک، ثبت و کد رهگیری دریافت می نمایند، درج می شود تا افرادی که دارای دستگاه اسکنر یا برنامه های اسکن بارکد یا بارکد خوان هستند، بارکد قولنامه را اسکن کرده و بدین ترتیب، اطلاعات آن را مشاهده نمایند.
استعلام کد رهگیری قولنامه با کد ملی
یکی از امکانات سامانه ایران املاک این است که افراد می توانند، اقدام به استعلام با کد ملی و کد رهگیری قولنامه خود نمایند. بدین ترتیب که به سامانه مراجعه، گزینه استعلام کد رهگیری را انتخاب و با وارد نمودن کد ملی و کد رهگیری ۱۳ رقمی قولنامه، صحت قرارداد قولنامه ای خود را چک کنند. راهنمای تصویری این امر، مطابق مراحل زیر است:
کاربر باید، آدرس iranamlaak.ir را جستجو نموده تا وارد صفحه ای همانند صفحه زیر شود و از سمت راست صفحه، علامت ذره بین که در ذیل آن، عبارت استعلام کد رهگیری نوشته شده را انتخاب کند.
دراین مرحله، فرد باید، کد ملی طرفین قرارداد و کد رهگیری، سپس، کد امنیتی را وارد نموده و بر روی دکمه جستجو کلیک کند.
در صورتی که کد ملی و کد رهگیری، صحیح وارد شده باشند، اطلاعات قولنامه، نمایش داده خواهد شد و فرد، می تواند، از قانونی بودن آن، همچنین، ثبت نشدن آن به نام اشخاصی دیگر، اطمینان حاصل نماید. در صورت نیاز، امکان چاپ نسخه ای از آن نیز وجود دارد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مراحل دریافت کد رهگیری قولنامه در کانال تلگرام حقوق قراردادها و عقود عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مراحل دریافت کد رهگیری قولنامه پاسخ دهند.
برای مشاوره مراحل دریافت کد رهگیری قولنامه
برای مشاوره مراحل دریافت کد رهگیری قولنامه
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©