دینا / عقود و قراردادها / بیمه / خسارت بیمه بدون کروکی

خسارت بیمه بدون کروکی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

داشتن گواهینامه و بیمه نامه معتبر، برای هر دو راننده، اعم از راننده مقصر و راننده زیان دیده، مالی بودن خسارت وارده و تا 30 میلیون تومان بودن میزان خسارت وارد شده، از جمله شرایط دریافت و پرداخت خسارت بیمه بدون کروکی، توسط بیمه بدنه یا شخص ثالث می باشد و سقف پرداخت بیمه بدون کروکی در سال جاری، 30 میلیون تومان، اعلام شده است.

 

بیمه شخص ثالث خودرو که یک بیمه برای خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه موتوری می باشد، بیمه ای اجباری است که قانون گذار، تمامی دارندگان وسایل نقلیه موتوری را ملزم و موظف به داشتن آن نموده و در غیر این صورت، آن ها را مشمول جرایم سنگین قرار می دهد.

این بیمه، همچون بیمه بدنه، خسارت های گوناگون تصادفات و اتفاقات ناشی از وسایل نقلیه موتوری را تا سقف مقرر، جبران می نماید که خسارت تصادفات بدون کروکی، یکی از انواع پوشش های جبرانی این بیمه بوده و مبلغ آن، در سال جدید، نسبت به سال قبل، افزایش یافته است.

لذا، در این مقاله، قصد داریم شرایط دریافت و پرداخت خسارت بیمه بدون کروکی را مورد بررسی قانونی و حقوقی قرار دهیم و میزان و سقف پرداخت خسارت در این باره را ذکر کنیم. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این موضوع می توانند، در ادامه مقاله، همراه ما باشند.

شرایط دریافت خسارت بیمه بدون کروکی

قبل از توضیح شرایط دریافت خسارت بیمه بدون کروکی، لازم است تا در خصوص کروکی تصادف، قانون بیمه شخص ثالث و چیستی خسارت بیمه بدون کروکی، صحبت کرده و سپس، بگوییم که شرایط دریافت خسارت بیمه بدون کروکی چه می باشد.

بیمه شخص ثالث، بیمه ای است که قانون گذار، داشتن آن را برای تمامی دارنندگان وسایل نقلیه موتوری اعم از اینکه مالک باشند یا متصرف، اجباری نموده و جریمه های بسیار سنگینی را به عنوان ضمانت اجرای نداشتن این بیمه در نظر گرفته است. 

بر اساس قانون بیمه شخص ثالث، در صورت بروز حوادث و خسارات جانی، مالی و... به علت اتفاقات ناشی از استفاده از وسایل نقلیه موتوری، در صورت بهره مندی از این بیمه، شرکت بیمه گر، تا سقف تعهد و حدود پوشش خود که سالانه به نسبت نرخ دیه، افزایش می یابد، اقدام به جبران خسارت خواهد نمود. بیمه بدنه نیز تا سقفی که خود متقاضی، هنگام انعقاد قرارداد، انتخاب کرده، خسارات را جبران خواهد کرد.

در خصوص کروکی تصادف، لازم به توضیح است که یکی از مراحلی که بعد از تصادفات رانندگی، از سوی پلیس، صورت می گیرد و داشتن آن، نقش موثری در تعیین کننده مقصر و میزان سهم هر راننده در تصادف دارد و برای پرداخت خسارت از سوی شرکت بیمه ضروری است، کروکی می باشد. 

کروکی، مدرکی است که پس از بروز تصادفات رانندگی، توسط مامور راهنمایی و رانندگی تهیه می شود؛ در واقع، کروکی، گزارشی است که در آن، مسائلی همچون زمان و مکان و مقصر تصادف، همچنین، میزان خسارت وارده به وسایل نقلیه نوشته شده و یکی از مدارکی است که بیمه، داشتن آن را برای پرداخت خسارت، ضروری می داند. البته، این قاعده، یک استثنا نیز دارد، یعنی، در مواردی، بیمه، اقدام به پرداخت خسارت، حتی بدون وجود کروکی تصادف می نماید.

لذا، با توجه به مقدمات گفته شده، در این بخش، شرایط دریافت خسارت بیمه بدون کروکی و در قسمت بعد، شرایط پرداخت خسارت بیمه بدون کروکی، ذکر خواهد شد و در نهایت، سقف پرداخت و میزان خسارتی که شرکت بیمه، در سال جدید، در خصوص تصادفات بدون کروکی، پرداخت می نماید، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. شرایط دریافت خسارت بیمه بدون کروکی، عبارتند از:

 

شرط مهم از شرایط دریافت خسارت بیمه بدون کروکی​، این است که خسارت رخ داده، مالی باشد و نه بدنی یا جانی؛

هر دو راننده، اعم از راننده مقصر و زیان دیده، دارای بیمه نامه معتبر بوده و هردو، به شرکت بیمه خود مراجعه و تصادف و خسارت وارده را اعلام نمایند؛ در این مرحله، باید اصل و کپی کارت ملی، کارت مشخصات خودرو و بیمه نامه معتبر، همراه هر دو راننده باشد و شماره بیمه نامه ماشین راننده مقصر نیز ارائه گردد.

هر دو راننده (هم راننده مقصر و هم زیان دیده)، دارای گواهی نامه رانندگی معتبر باشند و اختلافی میان آن ها در خصوص میزان و سقف خسارت، نباشد؛

 حداکثر، ظرف 5 روز بعد از وقوع تصادف، به شرکت بیمه، جهت اطلاع و تکمیل فرم‌ های درخواست دریافت خسارت مراجعه شود، مگر عذر موجهی وجود داشته باشد که در قانون بیمه شخص ثالث به آن، تصریح شده است؛ 

تصادف رخ داده، برای بار دوم در مدت بیمه نامه، با شیئی نظیر درخت یا گاردریل، به صورت شاخ به شاخ، زنجیره ای، به علت رد کردن چراغ قرمز یا گرفتن دنده عقب، با ماشین دارای کاربرد نظامی، موتور، ماشین سنگین (کامیون، اتوبوس، مینی‌بوس و...)، صورت نگرفته و میزان خسارت وارده، تا 30 میلیون تومان باشد.

 

 

در هر صورت توصیه می شود، تا حد امکان، از عدم اقدام برای گرفتن کروکی، خودداری گردد؛ چراکه در بسیاری موارد، بین دو راننده، اختلاف حاصل خواهد شد و یا مسائلی خارج از برنامه، پیش خواهد آمد که پرداخت خسارت، صرفا با داشتن کروکی امکان پذیر می گردد و یا در صورت وجود و بهره مندی از آن، روند کار، بسیار سریع تر طی می شود.

شرایط پرداخت خسارت بیمه بدون کروکی

هنگامی که فردی، اقدام به خرید بیمه شخص ثالث برای وسیله نقلیه خود می نماید، در بیمه نامه، بر اساس قواعد قانون بیمه شخص ثالث یا بدنه، شرایط پرداخت خسارت بیمه بدون کروکی، همچنین، سقف پرداخت، مشخص شده و تنها، در صورت احراز این شرایط، شرکت بیمه، اقدام به پرداخت خسارت، بدون کروکی خواهد نمود.

 شرایط پرداخت خسارت بیمه بدون کروکی، همان شرایط دریافت هستند، یعنی، احراز نبود اختلاف میان دو راننده؛ برخورداری هر دو راننده از گواهینامه و بیمه نامه معتبر، مالی بودن خسارت وارده و تا سقف 30 میلیون تومان در بیمه شخص ثالث و رخ ندادن تصادف به صورت زنجیره ای، شاخ به شاخ، به علت دنده عقب یا رد کردن چراغ قرمز، با ماشین دارای کاربرد نظامی، سنگین و... که در بخش قبلی مقاله، به تفصیل، به آن ها، اشاره شد.

در این صورت، شرکت بیمه و کارشناس آن، مدارک را بررسی کرده و در صورتی که محرز گردد، شرایط پرداخت خسارت بیمه بدون کروکی وجود دارد، تا سقف قابل پرداخت، اقدام به پرداخت خسارت خواهد نمود. با توجه به افزایش سقف پرداخت خسارت بیمه بدون کروکی در سال جدید، در ادامه، این میزان و افزایش را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

میزان سقف خسارت بیمه بدون کروکی

سقف پرداخت خسارت بدون کروکی، هر ساله و با توجه به نرخ دیه و تورم، دچار تغییراتی می گردد و به طور معمول، بر میزان آن، افزوده می شود. سال جدید نیز از این امر، مستثنی نبوده و بنا بر آخرین اخبار و ابلاغیه ها، میزان خسارت بدون کروکی در سال جاری نیز نسبت به سال قبل، تا میزان یک سوم، افزایش یافته است.

با این ترتیب، اشخاصی که بر اساس قانون بیمه شخص ثالث، اقدام به بیمه نمودن ماشین خود کرده اند و یا از بیمه بدنه، برخوردارند، می توانند، در صورت وقوع حادثه و برخورداری از شرایطی که در بخش های قبلی ذکر شد، حسب مورد، از امکان دریافت و پرداخت خسارت بیمه بدون کروکی، بهره مند گردند.

سقف پرداخت و میزان خسارت بیمه بدون کروکی در سال جدید، 30 میلیون تومان اعلام شده و این در حالی است که این مبلغ، در سال گذشته، مبلغ 20 میلیون تومان بود و مازاد بر آن، تحت پوشش بیمه، قرار نمی گرفت. علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص نرخ بیمه شخص ثالث، می توانند نسبت به مطالعه مقاله زیر، اقدام کنند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط و میزان خسارت بیمه بدون کروکی در کانال تلگرام حقوق قراردادها و عقود عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط و میزان خسارت بیمه بدون کروکی پاسخ دهند.