دینا / تجاری / امور بانکی / حساب قرض الحسنه پس انداز چیست

حساب قرض الحسنه پس انداز چیست

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

حساب قرض الحسنه پس انداز به منظور نگهداری دارایی در بانک و انجام برداشت و دریافت های مالی در کنار اهداف خیرخواهانه مانند کمک به افراد نیازمند افتتاح می شود. تفاوت این حساب با سایر حساب ها این است که به این نوع حساب سود بانکی تعلق نمی گیرد و بانک ها از محل این سپرده ها وام های با سود کم به افراد می دهند.

 

هر فرد با توجه به هدف خود از سرمایه گذاری اقدام به افتتاح انواع سپرده در بانک می کند. عموما هدف از سپرده گذاری بانکی کسب سود است اما در این میان افرادی هم هستند که قصد دارند با سرمایه های محدود یا کلان خود به افراد دیگر کمک کرده و در فعالیت های خیرخواهانه شریک شوند. بانک ها برای این افراد حساب های قرض الحسنه را طراحی کرده اند.

با توجه به اهمیت آگاهی از شرایط سپرده های بانکی برای تصمیم گیری در خصوص سپرده گذاری لازم است، افراد قبل از افتتاح حساب های بانکی اطلاعات خود را در این خصوص تکمیل نموده و با آگاهی کامل نسبت به سود سپرده بانکی، شرایط واریز و برداشت، تفاوت سپرده های بانکی و مزایای در نظر گرفته شده از سمت بانک، سپرده مناسب خود را انتخاب کنند.

در این مقاله به بررسی حساب قرض الحسنه پس انداز پرداخته شده و تفاوت آن با سایر حساب ها ذکر خواهد شد. همچنین در ادامه شرایط و مدارک لازم برای افتتاح حساب قرض الحسنه پس انداز ارائه شده و نحوه افتتاح این حساب به صورت اینترنتی با تصویر شرح داده خواهد شد. در آخر هم به مزایا و معایب این حساب پرداخته خواهد شد.

حساب قرض الحسنه پس انداز چیست؟

امروزه بانک ها نقش اساسی و مهمی در تامین نیاز های مالی اشخاص حقیقی و حقوقی دارند و از محل سپرده های خود به این اشخاص وام می دهند که منبعی برای کسب درآمد بانک و پرداخت سود به مشتریان هم به حساب می آید. برخی از مشتریان بانک ها با هدف کسب سود از دارایی خود به سپرده گذاری در بانک پرداخته و عده دیگری اهدافی مانند کمک به نیازمندان و مشارکت در فعالیت های خیرخواهانه از طریق انواع سپرده های بانکی خود در نظر دارند.

 

بنابراین یکی از، حساب های قرض الحسنه هستند.حساب های قرض الحسنه به دو دسته پس انداز و جاری تقسیم می شوند. در پاسخ به سوال "حساب قرض الحسنه پس انداز چیست؟" باید گفت افراد با هدف کسب سود اخروی و پاداش معنوی به افتتاح حساب قرض الحسنه پس انداز در بانک اقدام می نمایند و با بانک توافق می کنند، که در قبال سپرده خود سودی دریافت نکنند و در عوض از محل این سپرده به افراد نیازمند، وام های با سود کم پرداخت شود.

 

وام های تامین شده از محل حساب های قرض الحسنه پس انداز شامل تسهیلات ازدواج، تهیه جهیزیه، درمان بیماری، تهیه و تعمیرات ضروری مسکن و پرداخت هزینه تحصیل می شود. سود بازپرداخت این وام ها بسیار کم بوده و مهلت آن معمولا زیاد است و افراد می توانند برای تامین نیاز های ضروری خود از این وام ها استفاده کنند.

تفاوت حساب قرض الحسنه پس انداز با سایر حساب ها

حساب های بانکی به سه دسته کلی حساب های قرض الحسنه، حساب های سپرده کوتاه مدت و حساب های سپرده بلند مدت تقسیم می شوند و در کنار این سه دسته کلی سپرده های طرح دار هم قرار دارند. هر کدام از این حساب ها شرایط و کاربرد خاصی داشته و مناسب اهداف گروه های متفاوتی از مردم می باشد.

 

تفاوت حساب قرض الحسنه پس انداز با سایر حساب ها در این مورد است که هیچ گونه سود بانکی به این حساب تعلق نمی گیرد اما بانک ها برای تشویق سپرده گذاران به افتتاح این نوع حساب، جوایز ارزنده ای را به صورت دوره ای در نظر می گیرند و از طریق قرعه کشی به مشتریان اعطا می کنند. افراد حقیقی و حقوقی مجاز به افتتاح حساب قرض الحسنه پس انداز در بانک بوده و برای برداشت از حساب با محدودیتی مواجه نیستند.

 

در کنار حساب قرض الحسنه پس انداز، حساب قرض الحسنه جاری وجود دارد که شرایطی مانند قرض الحسنه پس انداز دارند، با این تفاوت که به این نوع حساب دسته چک برای پرداخت های آتی تعلق می گیرد. بنابراین می توان نتیجه گرفت، افرادی که قصد محافظت از دارایی خود در محلی امن مانند بانک و انجام پرداخت های مالی خود از این طریق را دارند و در عین حال می خواهند از محل دارایی خود به افراد نیازمند کمک کنند، از سود بانکی چشم پوشی کرده و اقدام به افتتاح حساب قرض الحسنه می کنند.

شرایط لازم برای افتتاح حساب قرض الحسنه پس انداز

شرایط لازم برای افتتاح حساب قرض الحسنه پس انداز می تواند در بانک های مختلف متفاوت باشد. پس از کسب آگاهی نسبت به مفهوم حساب قرض الحسنه پس انداز نیاز است تا با شرایط افتتاح این نوع حساب هم آشنا شد. یکی از شرایط افتتاح حساب قرض الحسنه پس انداز مربوط به حداقل موجودی حساب است که در بانک های مختلف متفاوت بوده و می تواند مبالغ گوناگونی را در بر بگیرد.

 

اشخاص حقیقی با در دست داشتن شناسنامه عکس دار و سایر مدارک قانونی و مراجعه به شعب بانک های عامل و اشخاص حقوقی با ارائه مدارک و فرم افتتاح حساب ممهور به مهر شرکت می توانند نسبت به افتتاح این نوع حساب اقدام نمایند. قابل توجه است که افتتاح حساب قرض الحسنه پس انداز برای اشخاص حقوقی تنها از سوی صاحبان امضا یا وکلای آن ها امکان پذیر است.

 

سن مورد قبول برای افتتاح حساب قرض الحسنه پس انداز می تواند در بانک های مختلف متفاوت باشد، طوری که در برخی بانک ها سن مورد قبول برای افتتاح حساب 18 و در برخی دیگر 15 سال می باشد. متقاضی افتتاح حساب باید فاقد چک برگشتی سوء اثر نشده باشد. اطلاع از سقف واریز و برداشت از حساب قرض الحسنه پس انداز از طریق شعب بانک مورد نظر و در نظر گرفتن عدم پرداخت سود به این نوع حساب ضروری است. 

 

مدارک لازم برای افتتاح حساب قرض الحسنه پس انداز

همانطور که ذکر شد افراد حقیقی یا حقوقی و یا نمایندگان آن ها می توانند نسبت به افتتاح حساب قرض الحسنه پس انداز در بانک اقدام کنند. مدارک لازم برای افتتاح حساب قرض الحسنه پس انداز در بانک های مختلف می تواند متفاوت باشد و بهتر است از شعب بانک لیست کامل مدارک مورد نیاز استعلام شود اما به طور کلی مدارک لازم برای افتتاح این نوع حساب از سمت اشخاص حقیقی از قرار زیر است:

 

فرم پر شده درخواست افتتاح حساب

اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی و یا گذرنامه برای اتباع خارجی

حداقل مبلغ لازم برای افتتاح حساب

 

افراد حقوقی هم می توانند با در دست داشتن مدارک مورد نیاز به شعب بانک مراجعه کرده و حساب قرض الحسنه پس انداز خود را افتتاح نمایند. این مدارک مورد نیاز برای اشخاص حقوقی عبارتند از:

 

اساسنامه، آگهی تأسیس درج شده در روزنامه رسمی کشور، مدت و موضوع فعالیت، اسامی مدیران و دارندگان حق امضا
تقاضانامه شرکت مبنی بر افتتاح حساب که به امضای صاحبان امضای مجاز و مهر شرکت رسیده باشد
پیش بینی افتتاح حساب قرض الحسنه در اساسنامه شرکت
آخرین صورتجلسه مجمع عمومی شرکت، حدود و مدت اختیارات هیأت مدیره و صاحبان امضای مجاز شرکت
اصل شناسنامه و کارت ملی هر یک از امضاداران شرکت
تکمیل فرم های مربوطه

 

همچنین باید در نظر داشت در مواردی که افتتاح حساب برای اشخاص حقیقی یا حقوقی از سوی وکیل، قیم و یا وصی شخص صورت می گیرد باید اصل وکالتنامه و یا مدرکی دال بر قیمومیت و وصایت و ارتباط با متقاضی افتتاح حساب ارائه شود.

 

پس از تکمیل فرم های مربوط به افتتاح حساب و تحویل مدارک مربوطه به بانک، حساب قرض الحسنه پس انداز شخص افتتاح شده و می تواند به استفاده از آن، برای واریز و پرداخت های مالی خود بپردازد و همچنین در صورت داشتن طرح قرعه کشی جوایز در بانک مربوطه، در این قرعه کشی شرکت نماید.

 

نحوه افتتاح حساب قرض الحسنه پس انداز

نحوه افتتاح حساب قرض الحسنه پس انداز در بانک های مختلف متفاوت است. برخی بانک ها امکان افتتاح حساب به صورت اینترنتی را فراهم آورده و در برخی دیگر باید همچنان با مدارک لازم جهت افتتاح حساب به شعب بانک مراجعه کرد. در بعضی از بانک ها هم درخواست افتتاح حساب قرض الحسنه پس انداز به صورت اینترنتی انجام می شود. اما برای تکمیل مراحل افتتاح حساب نیاز به مراجعه حضوری به بانک است.

 

در این بخش نحوه افتتاح حساب آنلاین با استفاده از اپلیکیشن "کیلید" بانک آینده بررسی می شود. برای افتتاح حساب اینترنتی در بانک آینده ابتدا باید اپلیکیشن کیلید را از سایت بانک آینده یا منابع معتبر دانلود کرده و بر روی تلفن همراه نصب کرد. پس از باز کردن نرم افزار صفحه ای نمایش داده می شود که با انتخاب گزینه ورود می توان به فضای اصلی نرم افزار راه یافت.

 

حساب قرض الحسنه پس انداز

 

سپس برای ورود به نرم افزار نیاز به ساخت حساب کاربری است که از طریق وارد کردن شماره همراه فرد به علاوه کد ملی، امکان پذیر است.

 

تفاوت حساب قرض الحسنه پس انداز و جاری

 

پس از ثبت شماره همراه و کد ملی، یک پیامک حاوی کد فعالسازی به شماره همراه ثبت شده فرستاده می شود که باید این کد را در صفحه اول اپلیکیشن وارد کرد تا حساب کاربری فعال شود.

 

شرایط افتتاح حساب قرض الحسنه پس انداز

 

بعد از ورود به فضای اصلی اپلیکیشن، لیست خدمات اینترنتی مختلف بانک آینده مشاهده می شود که با لمس گزینه افتتاح حساب در بانک آینده می توان اقدام به افتتاح حساب اینترنتی کرد.

 

مدارک لازم برای افتتاح حساب قرض الحسنه پس انداز

 

با ورود به این بخش نیاز به دنبال کردن مراحل مختلف در این بخش بوده تا افتتاح حساب تکمیل شود.

 

حساب قرض الحسنه پس انداز

 

همانطور که در تصویر بالا ذکر شده، برای افتتاح حساب اینترنتی نیاز است تا دوربین گوشی برای احراز هویت فعال بوده، کارت ملی شخص در دسترس باشد، کاغذ برای ثبت امضا آماده باشد و آدرس کامل پستی و کد پستی صحیح در اختیار فرد بوده تا بتواند مراحل افتتاح حساب را با موفقیت و به درستی تکمیل نماید.

 

مزایا و معایب حساب قرض الحسنه پس انداز

در مورد مزایا و معایب حساب قرض الحسنه پس انداز باید گفت این حساب در بر دارنده عیب خاصی نیست، گرچه حساب های قرض الحسنه مشمول پرداخت سود سپرده بانکی نیستند، اما برای اشخاصی که سپرده های کلان ندارند یا قصد کمک به دیگران از طریق سپرده گذاری در بانک را دارند، این مورد عیب محسوب نمی شود. باید توجه داشت، که حساب قرض الحسنه پس انداز همانطور که از نام آن مشخص است، برای پس انداز دارایی طراحی شده و مناسب تراکنش های بانکی محدود است. 

 

و اما در مورد مزایای این نوع حساب باید در نظر داشت که سپرده گذاران حساب های قرض الحسنه پس انداز مشمول تخفیف یا معافیت پرداخت کارمزد های بانکی می شوند. از طرف دیگر وام هایی که بانک از محل سپرده های قرض الحسنه با سود صفر تا 4 درصد و در مدت زمان حداکثر سه ساله به افراد اعطا می کند، پس از گذشت زمانی از افتتاح حساب قرض الحسنه شامل حال سپرده گذار هم می شود و در دریافت تسهیلات اولویت پیدا می کند. همچنین اگر به مدت 90 روز متوالی مانده حساب قرض الحسنه پس انداز از حداقل مبلغ افتتاح حساب کمتر نشود، سپرده گذار در قرعه کشی جوایز بانک شرکت داده می شود.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه افتتاح حساب قرض الحسنه پس انداز در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره موضوعات تجاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه افتتاح حساب قرض الحسنه پس انداز پاسخ دهند.