نحوه نوشتن نمونه قرارداد فروش، با درج مشخصات طرفین، موضوع عقد، میزان و نحوه پرداخت ثمن، تاریخ انعقاد قرارداد، شروط ضمن عقد و در نهایت امضای آن می باشد و از جمله نکات حقوقی نحوه نوشتن قرارداد فروش آن است که حتما ذیل آن، توسط طرفین، امضا گردد. دانلود متن قرارداد فروش، به عنوان نمونه، در تنظیم قراردادی صحیح، کمک کننده خواهد بود.
برای مشاوره نکات حقوقی و نحوه نوشتن نمونه قرارداد فروش
برای مشاوره نکات حقوقی و نحوه نوشتن نمونه قرارداد فروش
مرجع عقود و قراردادها، قانون مدنی می باشد و هنگامی که اشخاص، قصد انعقاد عقدی از جمله، عقد فروش یا همان بیع را دارند باید به این قانون مراجعه نمایند. عقد یا قرارداد فروش یا همان بیع نیز مستثنی از این قاعده نیست و برای انعقاد صحیح آن که ایجاد اثر قانونی نماید، باید به قانون مدنی، مراجعه کرد.
در مراجعه به قانون مدنی، محرز می گردد که بدون رعایت قواعد نحوه نوشتن عقد فروش، همچنین، نکات حقوقی تنظیم این قرارداد، انتقال مالکیت یا همان تملیک، اتفاق نخواهد افتاد و در پاره ای از موارد، عقد نیز باطل خواهد بود. همین امر، ضرورت اطلاع از نحوه نوشتن عقد فروش و در دست داشتن یک نمونه قرارداد فروش را ضرروری می سازد.
از این رو، در مقاله حاضر، قصد داریم، پس از صحبت از نحوه نوشتن و نکات حقوقی عقد فروش، فایل دانلود متن نمونه قرارداد فروش را ارائه کرده تا خوانندگان محترم، در مواقع لزوم، بتوانند از آن، استفاده نمایند. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر، می توانند در ادامه مقاله، همراه ما باشند.
پیش از توضیح نحوه نوشتن نمونه قرارداد فروش، باید گفت که مقصود از عقد فروش چیست و در قانون مدنی، این عقد، تحت چه عنوانی شناخته می شود و قواعد آن، ذیل مواد کدام یک از عقود، مورد تصریح قرار می گیرد و پس از ذکر این مقدمات، نحوه نوشتن عقد فروش و قواعد تنظیم قرارداد آن را به تفصیل، شرح دهیم.
باب سوم قانون مدنی، تحت عنوان در عقود معینه مختلفه، در فصل اول خود، تحت عنوان در بیع، اولین مبحث را به احکام عقد بیع اختصاص داده است و از آنجا که عقد فروش، همان بیع است، برای تعریف این عقد، باید به مبحث اول فصل اول باب سوم قانون مدنی که از ماده 338 آغاز می گردد، مراجعه کرد.
این قانون، در ماده 338 و 339 در تعریف عقد فروش یا قرارداد فروش، یا در اصطلاح قانونی، عقد بیع، مقرر می دارد: "بیع عبارت است از تملیک عین به عوض معلوم" و "پس از توافق بایع و مشتری در مبیع و قیمت آن، عقد بیع به ایجاب و قبول واقع می شود. ممکن است بیع، به داد و ستد نیز واقع گردد."
بنابراین، عقد فروش یا قرارداد فروش، با توافق بایع و مشتری (فروشنده و خریدار)، در خصوص موضوع عقد و قیمت آن، اظهار ایجاب و قبول و انعقاد قرارداد، به صورت شفاهی و یا کتبی (به موجب سند رسمی یا عادی)، واقع و منعقد می گردد.
علی رغم صحیح بودن انعقاد قرارداد فروش به صورت شفاهی، لکن، در اغلب موارد، افراد ترجیح می دهند که قرارداد فروش خود را مکتوب کنند و از حیث حقوقی نیز اغلب وکلا و مشاورین، توصیه می کنند، صرف نظر از اینکه قرارداد فروش، کدام یک از انواع بیع است، جهت داشتن ادله در صورت بروز اختلاف، بهتر آن بوده که قرارداد فروش یا همان عقد بیع، مکتوب شود.
لذا، اطلاع از نحوه نوشتن نمونه قرارداد فروش ضروری است و در این بخش از مقاله، پس از ذکر بخش های قرارداد فروش، نحوه نوشتن آن را توضیح خواهیم داد. قرارداد فروش، متشکل از بخش های مربوط به مشخصات طرفین قرارداد، موضوع قرارداد، ثمن معامله، تاریخ انعقاد قرارداد، شروط ضمن عقد و امضای طرفین و شهود آن ها، می باشد. نحوه نوشتن عقد فروش، با در نظر گرفتن این بخش ها، به شرح زیر است:
در ابتدا، اعم از اینکه قرارداد یا مبایعه نامه (در اصلاح عرفی قولنامه)، به صورت دستی نوشته می شود یا در فرم های خام و از پیش آماده، بنگاه های املاک، خودرو و....، باید، مشخصات هویتی، آدرس و تلفن خریدار و فروشنده، به طور دقیق و حتی الامکان، با استفاده از کارت هویتی (در خصوص مشخصات فردی)، در بخش مشخصات طرفین قرارداد (خریدار و فروشنده) درج گردد.
در مرحله دوم، باید، اطلاعات مربوط به موضوع عقد فروش، به طور دقیق، ذکر شود؛ به عنوان مثال، خودروی مدل ...... با پلاک انتظامی ...... به رنگ......
در مرحله سوم، باید، ثمن معامله، میزان، نحوه پرداخت، مکان پرداخت و.... به طور دقیق، تعیین گردد.
در گام چهارم، باید، تاریخ انعقاد قرارداد، به روز و ماه و سال و حتی الامکان، هم به عدد و هم به حروف، نوشته شود.
در گام پنجم، باید، شروط ضمن عقدی که مخالف شرع و قانون نباشند، اعم از وضعیت خیارات قانونی و سایر شروط مد نظر طرفین، درج گردد.
در گام آخر، طرفین قرارداد، باید ذیل قرارداد تنظیم شده را امضا کرده و بدین ترتیب، به این سند عادی تنظیمی، رسمیت و اعتبار بخشند. در صورت وجود شهود که از لحاظ حقوقی، پیشنهاد می شود، حتما هنگام تنظیم و نوشتن قرارداد، شهودی حضور داشته باشند، شهود نیز باید، ذیل قرارداد را با ذکر نام و نام خانوادگی خود و تاریخ، امضا نمایند.
شایان ذکر است، نحوه نوشتن عقد فروش در دفاتر اسناد رسمی که موجب ایجاد یک سند رسمی می گردد، بدین صورت خواهد بود که طرفین عقد، به دفترخانه مورد توافق، مراجعه کرده و با تحویل مدارک لازم، از دفتردار، می خواهند که قرارداد فروش را تنظیم نموده و در نهایت، ذیل آن را امضا کرده و انگشت می زنند.
نکات حقوقی نمونه عقد قرارداد فروش، از جمله مهم ترین مواردی است که تمامی افرادی که قصد انعقاد این قرارداد، به صورت کتبی یا شفاهی را دارند، باید از آن، آگاه بوده و بدین ترتیب، از ضررهای احتمالی، جلوگیری نمایند، لذا، در ذیل، نکات حقوقی نمونه عقد قرارداد فروش، در هنگام تنظیم آن به صورت کتبی یا انعقاد آن، به صورت شفاهی، ذکر می گردد که عبارتند از:
اولین و مهم ترین نکته از نکات حقوقی عقد فروش، آن است که طرفین، از اهلیت قانونی (رشد، بلوغ، عقل)، برخوردار باشند، همچنین، بایع، اهلیت تصرف در مبیع و مشتری، اهلیت تصرف در ثمن معامله را داشته و به طور قانونی، بتوانند، اقدام به رد و بدل کردن مبیع و ثمن نمایند. رعایت این نکته، حسب شرایط، از مواجهه با بطلان عقد، غیر نافذ شدن آن یا اتهام به جرم فروش مال غیر یا بیع فضولی یا غصب، جلوگیری می نماید.
دومین نکته از نکات حقوقی عقد فروش، آن است که مبیع، مالی مجهول، وقفی یا همان موقوفه، متعلق به غیر یا مالی که قانونا ممنوع برای خرید و فروش است نباشد و طرفین، جنس و وصف و مقدار آن را به طور واضح، معین کنند.
سومین نکته از نکات حقوقی عقد فروش، آن است که جهت معامله، مشروع باشد، در غیر این صورت، قرارداد فروش، باطل خواهد بود؛ مانند فروختن انگور برای شراب گرفتن. شایان ذکر است، این امر، زمانی مصداق دارد که جهت، در قرارداد، ذکر شده یا طرف دیگر قرارداد، از جهت غیر مشروع، مطلع باشد.
چهارمین نکته از نکات حقوقی عقد فروش، آن است که طرفین، حین انعقاد عقد بیع یا همان فروش، با قصد ایجاد عقد فروش و با اختیار و رضایت کامل، نسبت به این امر، اقدام کنند تا با بطلان یا عدم نفوذ معامله، مواجه نشوند.
پنجمین نکته از نکات حقوقی نحوه نوشتن عقد فروش، آن است که ذیل سند تنظیمی، حتما توسط طرفین، امضا شده و حتی الامکان، دو شاهد نیز موقع انعقاد و تنظیم قرارداد، حضور داشته باشند و ذیل آن را امضا کنند؛ زدن اثر انگشت با قرار دادن انگشت در استمپ یا جوهر اثر انگشت نیز توصیه می گردد، همچنین، بهتر است طرفین و شهود، تاریخ و نام و نام خانوادگی خود را نیز در کنار امضا و اثر انگشت، درج کنند.
ششمین نکته از نکات حقوقی نحوه نوشتن عقد فروش، آن است که به هیچ وجه، عبارت اسقاط کافه خیارات ولو خیار غبن فاحش، در قرارداد تنظیمی، درج نگردد و در صورت استفاده از نمونه متن های از پیش آماده، این بند، حذف شده یا روی آن، خط کشیده شود و درج گردد که این شرط، پذیرفته نشده است.
داشتن نمونه قرارداد فروش که با دانلود متن آن از سایت های مختلف یا کمک گرفتن از قراردادهای تنظیمی دیگران، ممکن و میسر می باشد، نقش مهمی در تهیه و تنظیم یک قرارداد صحیح خواهد داشت، لذا در این بخش از مقاله، یک نمونه متن و فایل دانلود متن قرارداد فروش، به عنوان نمونه، ارائه شده تا خوانندگان محترم، بتوانند در صورت نیاز، با دانلود pdf نمونه متن قرارداد فروش، از آن بهره ببرند.
علاقمندان به دانلود نمونه متن قرارداد فروش، می توانند از طریق باکس زیر، اقدام کنند.
یکی از رایج ترین قراردادهای فروش، در خصوص املاک است که معمولا، در ابتدا، قبل از انتقال سند رسمی، در قالب مبایعه نامه، تنظیم می گردد و علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص و دانلود نمونه متن آن می توانند، مقاله زیر را مطالعه کنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نکات حقوقی و نحوه نوشتن نمونه قرارداد فروش در کانال تلگرام حقوق قراردادها و عقود عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نکات حقوقی و نحوه نوشتن نمونه قرارداد فروش پاسخ دهند.
برای مشاوره نکات حقوقی و نحوه نوشتن نمونه قرارداد فروش
برای مشاوره نکات حقوقی و نحوه نوشتن نمونه قرارداد فروش
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©