دینا / تجاری / سایر موضوعات تجاری / کارت مرزنشینی

کارت مرزنشینی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

 کارت مرزنشینی که بهره مندی، استعلام با کد ملی و تمدید آن، از طریق ثبت نام کارت در سامانه marz.taarco.ir صورت می گیرد، امکانی است که دریافت آن، توسط دولت، برای مرزنشینان، فراهم آمده تا بتوانند از طریق آن، اقدام به واردات و صادرات کالا با کشورهای هم مرز کرده و با فروش و مبادله آن ها در بازارچه های مرزی، سود ببرند.

 

ایران، کشوری پهناور است که از منابع بی شماری بهره مند بوده و از لحاظ جغرافیایی، در وضعیتی به سر می برد که با کشورهای بسیاری، مرز مشترک دارد. از لحاظ آماری و به طور کلی، حدود، 16 استان ایران که به استان های مرزی معروف هستند، با 15 کشور، مرز مشترک دارند.

با توجه به اینکه در اغلب مناطق مرزی، امکانات رفاهی، محدود است و معیشت شهروندان این استان ها با سختی روبرو می باشد و با توجه به رواج کوله بری و قاچاق وسایل در برخی نقاط مرزی، دولت طرحی تحت عنوان کارت مرزنشینی و ثبت نام کارت در سامانه marz.taarco.ir را پیش بینی نمود تا امتیازاتی را در اختیار مرزنشینان قرار دهد و اندکی از مشکلات آن ها بکاهد.

با توجه به اهمیت اطلاع مرزنشینان، از شرایط و قواعد ثبت نام و پیگیری این کارت، در مقاله حاضر، قصد داریم توضیح دهیم که کارت مرزنشینی چیست، سامانه آن چه می باشد، مراحل و نحوه ثبت نام و فعال سازی آن چگونه است سایت استعلام با کد ملی این کارت  به چه شکل می باشد و مرزنشینان چگونه می توانند آن را تمدید کنند.

کارت مرزنشینی چیست

در پاسخ به این پرسش که کارت مرزنشینی چیست؟ لازم به توضیح است که در پی وضعیت معیشت ضعیف شهروندان عزیز مرزنشین و با هدف جلوگیری از قاچاق کالا و کوله بری در شهرهای مرزی، دولت و وزارت صنعت و معدن، طرح کارت مرزنشینی را طراحی و اجرا نمودند.

به موجب این طرح، سرپرستان خانوار در مناطق مرزی مشمول، می توانند با نحوه و مراحلی که در ادامه خواهیم گفت، نسبت به ثبت نام کارت مرزنشینان، اقدام نموده و از مزایای این کارت که برخورداری از تخفیفات گمرکی و تخفیفات مربوط به سود بازرگانی است، بهره مند گردند.

با این توضیح که مرزنشینان، برای اینکه بتوانند از خدمات مرتبط با مبادلات ارزی و تجاری مربوط به منطقه خود، بهره مند گردند و اقدام به واردات و صادرات کالا با تخفیف گمرکی نمایند و از سود ناشی از فروش کالاهای وارداتی در بازارچه های مرزی، بهره مند گردند، لازم است تا کارتی با عنوان کارت مرزنشینان برای آن ها، صادر شود.

در واقع این کارت، به نوعی کارت بازرگانی محسوب می شود که به مرزنشین واجد شرایط، اجازه می دهد در حدود قانون و در خصوص کالاهای مشخص شده توسط دولت و به تعداد مشخص، در عین بهره مندی از تخفیفات گمرکی و تخفیفات سود بازرگانی، اقدام به واردات و صادرات کالا و فروش آن ها در بازارچه های مرزی نموده و از سود این فروش و نفع ناشی از بهره مندی از تخفیفات گمرکی، معیشت خود و خانواده اش را رونق بخشد.

سامانه کارت مرزنشینی marz.taarco.ir

در گذشته، مراحل و نحوه ثبت نام کارت مرزنشینی، به صورت حضوری و از طریق مراجعه به دفاتر پیشخوان و یا بخشداری منطقه مرزی، صورت می پذیرفت، اما امروزه، با رواج استفاده از اینترنت، سامانه، مخصوص ثبت نام و دریافت کارت مرزنشینی، همانند سامانه کارت بازرگانی، راه اندازی شده است.

 

سامانه marz.taarco.ir، سامانه کارت مرزنشینی است که زیر نظر وزارت صنعت و معدن، راه اندازی شده و امکانات مختلفی، از جمله امکان پیگیری و استعلام با کد ملی کارت مرزنشینی را برای ثبت نام کننده این کارت، فراهم می آورد.

 

البته، در صورت اختلال در ثبت نام کارت در سامانه marz.taarco.ir و عدم پاسخ گویی، متقاضی می تواند با شماره های پشتیبانی قرار داده شده در سایت marz.taarco.ir، تماس حاصل نموده و درخواست پیگیری، پاسخ گویی و بر طرف کردن مشکل خود را داشته باشد.

مراحل و نحوه ثبت نام و فعال سازی کارت مرزنشینی

مراحل و نحوه ثبت نام و فعال سازی کارت مرزنشینی، مبحثی است که پس از معرفی سامانه marz.taarco.ir یا سامانه کارت مرزنشینی در تیتر قبل، در این بخش از مقاله، قصد داریم تا به بررسی آن پرداخته و در خصوص آن، توضیح دهیم و بگوییم که ثبت شماره حساب مرزنشینان، از چه جهت، ضروری است.

ثبت شماره حساب مرزنشینان، در خصوص، واریز سود حاصل از فروش سوخت به کشورهای همسایه ضروری است. در واقع، این امر، طرحی می باشد که دولت، مد نظر قرار داده تا به واسطه سازمان هدفمندی یارانه ها، سود حاصل از فروش سوخت به کشورهای همسایه را به حساب آن دسته از سرپرستان خانواری که کد ملی شان در سامانه مرزنشینان ثبت شده، واریز گردد. در خصوص مراحل و نحوه ثبت نام کارت در سامانه marz.taarco.ir باید گفت؛

در ابتدا، بر اساس آنچه در راهنمای مراحل صدور کارت مبادلات مرزی یا کارت مرزنشینی، در سامانه marz.taarco.ir آمده، متقاضی که معمولا فرد سرپرست خانوار است، با در درست داشتن مدارک لازم، اعم از مدارک هویتی خود و اعضای خانواده، برای ثبت نام، به دفاتر پیشخوان منتخب و در صورت نبود دفاتر، به بخشداری، مراجعه می نماید.

پس از شناسایی توسط بخشداری و تایید فرد، توسط این مرجع یا توسط دفاتر پیشخوان، پرتال فرد، راه اندازی شده و او مجاز خواهد بود که با کد ملی خود، وارد سامانه marz.taarco.ir شده و از امکانات آن، استفاده نماید.

بعد از راه اندازی پرتال و تایید فرد توسط بخشداری یا دفاتر پیشخوان، فرد باید وارد سامانه marz.taarco.ir شده و اقدام به تایید اطلاعات از طریق کارتابل شخصی خود کند. برای این امر، کافی است آدرس marz.taarco.ir در مرورگر جستجو شود و گزینه ورود مرزنشینان، انتخاب گردد.

 

کارت مرزنشینی

 

سپس، مرزنشین باید، کد ملی و تصویر امنیتی را وارد کرده و به مرحله بعد برود.

 

ثبت نام کارت مرزنشینی در سامانه marz.taarco.ir

 

در این مرحله، مرزنشین باید، شماره موبایل خود را وارد نماید.

 

نحوه ثبت نام کارت مرزنشینی

 

در این گام، باید، گزینه مشاهده اطلاعات را انتخاب و اقدام به تایید آن کند.

 

سایت استعلام با کد ملی کارت مرزنشینی

 

در نهایت، پرونده فرد، به صورت سیستمی، به اداره صمت شهرستان ارجاع شده تا بررسی های لازم، در خصوص فرد، صورت گیرد و در صورت تایید اداره صمت، فرایند چاپ کارت مرزنشینی، انجام شده و کارت به وی، تحویل می گردد.

 

پیگیری و استعلام کارت مرزنشینی با کد ملی

در پاسخ به این پرسش که آیا پیگیری و استعلام کارت مرزنشینی با کد ملی ممکن است یا خیر و نحوه آن چگونه می باشد؟ باید گفت، بله این امر، امکان پذیر بوده و برای استعلام با کد ملی کارت مرزنشینی، متقاضی باید، مطابق مراحل زیر، عمل نماید:

در ابتدا فرد باید، همانند آنچه در تیتر نحوه ثبت نام و فعال سازی کارت مرزنشینی توضیح داده شد، آدرس سامانه marz.taarco.ir یا سایت استعلام با کد ملی کارت مرزنشینی را جستجو نماید و پس از انتخاب گزینه ورود مرزنشینان، وارد کردن کد ملی و تصویر امنیتی و شماره تلفن همراه، به پرتال خود، دسترسی پیدا کند.

 

در گام بعد، فرد با تصویری همانند تصویر زیر، در سایت استعلام با کد ملی کارت مرزنشینان، مواجه خواهد شد که باید، گزینه مشاهده اطلاعات مرزنشین را انتخاب کند.

 

کارت مرزنشینی

 

بدین ترتیب، مرزنشین، می تواند از آخرین وضعیت پرونده و خدماتی که بر روی کارت وی انجام می شود، اطلاع یابد. در ادامه در خصوص تمدید کارت مرزنشینی به صورت حضوری و یا اینترنتی، توضیح خواهیم داد.

 

تمدید کارت مرزنشینان

اعتبار کارت مرزنشینی صادر شده و برخورداری از تخفیف هزینه ها و حقوق گمرکی، طبق آنچه در تیترهای قبل، توضیح دادیم، یک سال است، اما در صورت انقضای مدت، قابل تمدید، به صورت حضوری و اینترنتی، می باشد. لذا، در این بخش درباره تمدید این کارت، در هر دو حالت، توضیح خواهیم داد.

 تمدید کارت مرزنشینان به صورت اینترنتی، با جستجوی آدرس سامانه marz.taarco.ir و وارد شدن به صفحه اصلی سامانه، انتخاب گزینه ورود مرزنشین، وارد کردن کد ملی، وارد کردن تصویر امنیتی، وارد کردن شماره همراه می باشد که راهنمای تصویری این سه مرحله، در تیتر سوم مقاله، توضیح داده شده است. سپس فرد، به صفحه ای همانند صفحه زیر، هدایت می گردد و باید، گزینه تمدید و صدور مجدد کارت را انتخاب کند.

 

 ثبت نام کارت مرزنشینی در سامانه marz.taarco.ir

 

پس از انتخاب گزینه مذکور، فرد باید اطلاعات مورد نیاز، اعم از اطلاعات پستی و تلفن را وارد کرده و گزینه ثبت اطلاعات را انتخاب کند.

 

 نحوه ثبت نام کارت مرزنشینی

 

پس از طی کردن مرحله قبل، اطلاعات متقاضی، به صورت کامل، به وی نمایش داده می شود و باید، گزینه تایید و ثبت درخواست را انتخاب نماید.

 

سایت استعلام با کد ملی کارت مرزنشینی

 

در این مرحله، درخواست تمدید کارت، برای نهاد ذی صلاح، ارسال خواهد شد و در صورت تایید توسط سازمان، کارت او، صادر می گردد.

اما تمدید کارت مرزنشینی به صورت حضوری، بنا بر آنچه در سامانه marz.taarco.ir آمده، با مراجعه مرزنشین به بخشداری یا پیشخوان دولت، شناسایی فرد، تایید وی، تایید در پرتال متقاضی، ارجاع پرونده به اداره صمت، تایید اداره صمت و چاپ کارت می باشد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه ثبت نام کارت مرزنشینی در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه ثبت نام کارت مرزنشینی پاسخ دهند.