سپرده ارزی حسابی است که برای محافظت از دارایی های ارزی و حفظ ارزش دارایی در مقابل نوسانات بازار ارز افتتاح می شود. به سپرده های مدت دار ارزی سود تعلق می گیرد که بانک ها مبلغی معادل 0.3 درصد از سود سپرده را به عنوان کارمزد سپرده ارزی دریافت کرده و مابقی سود حاصله را به صورت ارزی پرداخت می کنند.
برای مشاوره انواع و میزان سود سپرده ارزی
برای مشاوره انواع و میزان سود سپرده ارزی
سپرده گذاری در بانک از زمان های گذشته به عنوان روشی برای تامین امنیت دارایی در نظر گرفته می شد. در حال حاضر این روش به عنوان راهی برای کسب درآمد از طریق سود بانکی شناخته می شود. بانک ها علاوه بر جذب سرمایه های ریالی به جذب سرمایه های ارزی نیز پرداخته و خدمات مختلفی را به مشتریان ارائه می دهند.
با توجه به اهمیت حفظ دارایی در مقابل نوسانات بازار و نرخ تورم، لازم است تا افراد در خصوص شرایط و ویژگی های سپرده ارزی آگاهی کافی داشته تا بتوانند برای سرمایه گذاری تصمیم گیری کنند. همچنین از آن جا که سپرده ارزی ابزاری برای تراکنش های بین المللی هم هست کسب اطلاعات در این مورد بسیار مهم است.
در این مقاله به تعریف سپرده ارزی و شرح انواع آن پرداخته خواهد شد و میزان سود سپرده ارزی ذکر شده و نحوه محاسبه آن انجام خواهد گرفت و در ادامه سقف برداشت از سپرده ارزی و بالاترین نرخ سود سپرده ارزی بررسی خواهد شد تا خوانندگان اطلاعات کاملی در مورد سپرده های ارزی به دست آورند.
با توجه به نوسانات غیر قابل کنترل بازار ارز، بسیاری از افراد ترجیح می دهند دارایی خود را به صورت ارزی نگهداری کرده تا از کاهش ارزش پولشان در اثر این نوسانات مصون بمانند. نگهداری دارایی در بانک از دیرباز به عنوان گزینه ای امن مطرح بوده است و دغدغه خطرات گوناگون مانند سرقت را از بین می برد. بنابراین افتتاح یک سپرده ارزی در بانک می تواند راهکار خوبی برای تامین امنیت و حفظ ارزش پول باشد.
در پاسخ به سوال "سپرده ارزی چیست؟" باید گفت این سپرده ها، حساب های بانکی هستند که دارایی را به صورت ارز های خارجی رایج و عموما دلار نگهداری می کنند. سپرده های ارزی با نرخ سود خود، دارایی افراد را در مقابل نوسانات بازار ارز محافظت کرده و همچنین امکان برداشت وجه از حساب و استفاده از حواله ارزی را در هر زمان که مشتری تقاضا کند، فراهم می کنند.
کاربرد دیگر سپرده ارزی، امکان جا به جایی وجه به صورت بدون مرز و بین المللی است. در نتیجه افراد می توانند برای انجام تراکنش های خارجی شخصی و تجاری خود با افتتاح سپرده ارزی در شعب ارزی بانک های عامل، اقدام به انتقال وجه کنند. بانک ها هم از محل دریافت کارمزد این تراکنش ها کسب درآمد کرده و سود سپرده های خود را به مشتریان می پردازند.
سپرده های ارزی مانند سپرده های ریالی انواع مختلفی دارد. بانک ها با ارائه طرح های مختلف سپرده گذاری به مشتریان امکان می دهند تا با توجه به نیاز های خود سپرده مناسب را انتخاب کرده و از مزایای آن بهره مند شوند. انواع سپرده ارزی عبارتند از سپرده های ارزی قرض الحسنه و مدت دار. سپرده های ارزی قرض الحسنه خود به دو دسته سپرده های پس انداز و جاری تقسیم می شوند.
سپرده های قرض الحسنه، وجوه نقد مشتریان را نگهداری کرده و مشتری در قبال سرمایه گذاری خود در بانک، انتظار دریافت سود ندارد. سپرده های قرض الحسنه پس انداز ارزی به منظور محافظت از دارایی نقدی افتتاح می شوند و هر زمان که مشتری درخواست کند، امکان برداشت تمام سپرده وجود دارد. در سپرده های قرض الحسنه جاری ارزی، دسته چکی در اختیار مشتری قرار می گیرد تا با آن عملیات بانکی ارزی خود را انجام دهد.
در مقابل سپرده های قرض الحسنه، سپرده های مدت دار قرار دارد که مشتری با هدف دریافت سود و حفظ ارزش دارایی خود اقدام به افتتاح این نوع سپرده ها می کند. شرایط سپرده های ارزی مدت دار مانند سپرده های ریالی بوده و بانک با توجه به مدت سپرده گذاری و نرخ سود مصوب به این سپرده ها سود پرداخت می کند. همچنین امکان برداشت از سپرده های ارزی مدت دار تا پایان مدت سرمایه گذاری وجود نداشته و در صورت درخواست مشتری برای برداشت، سپرده با نرخ شکست مواجه می شود.
پرداخت سود به سپرده های ارزی مدت دار، روشی برای جذب سرمایه از سوی بانک ها و انگیزه ای برای تامین امنیت و ارزش دارایی از سوی مشتریان است. حساب های سپرده مدت دار ارزی می توانند به صورت سه ماهه، شش ماهه، نه ماهه و یک ساله در بانک افتتاح شوند. همچنین امکان سرمایه گذاری ارز های متفاوت مانند دلار آمریکا، یورو و پوند انگلیس و غیره وجود دارد. مشتریان می توانند با توجه به میزان سود سپرده ارزی اقدام به افتتاح حساب با مدت زمان متفاوت کنند.
میزان سود سپرده ارزی در بانک های مختلف و با توجه به مدت زمان سپرده گذاری و نوع ارز موجود در حساب متفاوت بوده و مقدار گوناگونی دارد. در سپرده های کوتاه مدت ارزی، پرداخت سود به صورت ماهیانه و در سپرده یک ساله ارزی، پرداخت سود در پایان مدت سپرده گذاری انجام می شود به این معنی که در زمان سر رسید اصل سپرده به علاوه سود آن به مشتری پرداخت می شود.
نکته ای که در افتتاح حساب سپرده ارزی باید مورد توجه قرار گیرد این است که برای انجام خدمات بانکی ارزی مانند افتتاح حساب و گرفتن مانده حساب و همچنین پرداخت سود سپرده، کارمزد دریافت می شود. کارمزد پرداخت سود سپرده ارزی معادل 0.3 درصد سود حاصل شده است. از طرفی سپرده های ارزی مدت دار مانند سپرده های ریالی، در صورت برداشت پیش از موعد با نرخ شکست مواجه می شوند.
همانطور که عنوان شد بانک ها با توجه به نوع سپرده گذاری ارزی، سود های متفاوتی را در نظر گرفته اند. سپرده های قرض الحسنه ارزی مشمول پرداخت سود نمی شوند و فقط برای انجام امور بانکی کاربرد دارند. اما سپرده های مدت دار ارزی مشمول پرداخت سود شده و مشتریان می توانند در پایان مهلت سپرده گذاری، اصل سرمایه و سود تضمین شده آن را دریافت کنند.
در حال حاضر نرخ سود سپرده ارزی یک ساله بانک ها 4 درصد در نظر گرفته شده که در نتیجه برای سپرده یک ماهه نرخ سود معادل 0.75 درصد، سپرده سه ماهه معادل 1.25 درصد، سپرده شش ماهه 2 درصد و سپرده نه ماهه 2.5 درصد محاسبه می شود. البته این سود ها در بانک های مختلف متفاوت بوده و برای آگاهی باید به سایت رسمی هر بانک مراجعه کرد. همچنین باید در نظر داشت که حداقل مبلغ سپرده گذاری برای حساب های قرض الحسنه ارزی 100 دلار یا معادل آن به ارز های دیگر و برای حساب سپرده مدت دار ارزی 1000دلار یا معادل آن به ارز های دیگر است.
برای مثال اگر یک حساب سپرده ارزی یک ساله با حداقل مبلغ سپرده گذاری را در نظر بگیریم، با احتساب نرخ سود 4 درصد، طی یک سال به این سپرده مبلغ 400 دلار سود تعلق خواهد گرفت. با تقسیم این مقدار به ماه های سال می توان گفت این سپرده تقریبا ماهانه 33 دلار سود دارد که با مراجعه به سایت مشاهده قیمت ارز و ضرب میزان سود در نرخ ارز، معادل ریالی آن مشخص خواهد شد.
طبق اعلام بانک مرکزی به منظور مبارزه با جرایم پولشویی، سقف برداشت از سپرده ارزی تعیین می شود که تا به حال مقدار دقیق آن اعلام نشده است. اما باید در نظر داشت که در سپرده های ارزی برداشت وجه باید به صورتی باشد که حداقل مبلغ 100 دلار یا معادل آن به ارز های دیگر برای سپرده های قرض الحسنه و مبلغ 1000 دلار یا معادل آن به ارز های دیگر برای سپرده های مدت دار در حساب باقی بماند.
بانک ها به منظور بهره مندی از مزایای نگهداری سرمایه های ارزی، مشتریان را ملزم می کنند که تا پایان مهلت سپرده گذاری از سپرده های مدت دار ارزی خود برداشت نکنند یا در غیر این صورت نرخ شکست را از سود حاصله در مدت سپرده گذاری بپردازند. این امر موجب می شود تا از طریق سود سرمایه گذاری سپرده های ارزی و کارمزد دریافتی از سود های پرداختی بانک ها کسب درآمد می کنند.
بانک های مختلف بر اساس مدت سپرده گذاری، مبلغ سپرده گذاری و نوع ارز موجود در حساب سپرده، بازه متفاوتی از سود ها را می پردازند. در حال حاضر بالاترین سود سپرده ارزی معادل 4 درصد به صورت سالیانه است که چند بانک این سود را ارائه می دهند. نرخ سود 4 درصد برای سپرده های دلاری در نظر گرفته شده و می تواند برای سپرده هایی با سایر ارز های رایج، متفاوت باشد.
با توجه به سود سپرده های ریالی در سال های اخیر گاها به صرفه تر است تا مشتریان دارایی خود را به صورت ریالی در بانک پس انداز کنند. در واقع سپرده های ارزی بیشتر از نظر انجام تراکنش های بانکی بین المللی و جهت نگهداری از ارز موجود در دست افراد و جلوگیری از کاهش ارزش دارایی، کاربرد دارند و منبع مناسبی برای کسب سود و درآمد به شمار نمی آیند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد انواع و میزان سود سپرده ارزی در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون انواع و میزان سود سپرده ارزی پاسخ دهند.
برای مشاوره انواع و میزان سود سپرده ارزی
برای مشاوره انواع و میزان سود سپرده ارزی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©