مراحل درخواست وام، بسته به نوع وام و مرجع ارائه دهنده آن، می تواند به صورت حضوری و با پر کردن نمونه متن نامه یا از طریق مراجعه به سامانه مخصوص راه اندازی شده برای این امر یعنی به صورت اینترنتی، صورت گیرد و از شرایط عمومی دریافت اکثر وام ها، برخورداری از شرایط و مدارک لازم، نظیر مدارک هویتی و داشتن ضامن، می باشد.
برای مشاوره شرایط و مراحل درخواست وام
برای مشاوره شرایط و مراحل درخواست وام
امروزه، وام های بانکی، دانشجویی یا وام هایی که برخی مشاغل، به عنوان تسهیلات به کارکنان خود پرداخت می کنند، از مهم ترین منابع مالی ای محسوب می شوند که افراد با کمک آن ها، می توانند، تا حدی، برخی از مسائل ناشی از تورم را کاسته و با راه اندازی یک کسب و کار یا خرید مسکن یا خودرو، اندکی از فشارهای ناشی از درآمد اندک شغلی، اجاره خانه سنگین یا هزینه های ناشی از حمل و نقل و ...، را بکاهند.
برای بهره مندی از تسهیلات وام، صرف نظر از نوع وام، متقاضی باید، درخواست وام خود را تقدیم نهاد ذی صلاح کند و با ارائه مدارک لازم، واجد شرایط بودن خودن را برای بهره مندی از وام، اثبات نمایند. همین امر، اطلاع از شرایط و نحوه درخواست وام، همچنین مراحل و مدارک لازم آن را ضروری می سازد.
از این رو، در مقاله حاضر، قصد داریم سامانه درخواست وام را معرفی کرده و پس از صحبت از شرایط، مراحل و نحوه درخواست، مدارک لازم برای دریافت وام را نام برده و درنهایت، نمونه متن نامه درخواست وام و فایل دانلود آن را در اختیار خوانندگان محترم، قرار دهیم.
قبل از توضیح در خصوص سامانه درخواست وام، لازم به توضیح است که امروزه، با توجه به گسترش استفاده از اینترنت و تلفن ها و وسایل الکترونیکی هوشمند، بسیاری از خدمات نیز به صورت اینترنتی ارائه می شوند و نهادهای ارائه دهنده وام نیز از این امر مستثنی نیستند و برخی از آن ها، اقدام به راه اندازی سامانه مخصوص، برای ثبت درخواست وام نموده اند.
اما، از آنجا که وام، دارای انواع مختلفی نظیر وام اشتغال زایی، وام ودیعه مسکن، وام دانشجویی، وام مسکن روستایی و... می باشد و نهاد ارائه دهنده هر کدام از این وام ها، سامانه مخصوص خود را راه اندازی کرده است، نمی توان سامانه واحدی را به عنوان سامانه درخواست وام، معرفی کرد.
در نتیجه، متقاضی دریافت وام، باید با توجه به نوع وام خود و در صورتی که مرجع ارائه دهنده وام، سامانه درخواست وام را طراحی نموده، به سامانه راه اندازی شده توسط آن مرجع، مراجعه و مراحل را به صورت اینترنتی طی کرده و مدارک لازم را برای اثبات واجد شرایط بودن خود، بارگذاری نماید.
با این وجود، یعنی، با وجود عدم ایجاد سامانه ای واحد برای درخواست وام، در ادامه، آدرس سامانه چند مرجع که برخی از انواع وام بانکی را ارائه می دهند، نام خواهیم برد تا خوانندگان محترم، در صورت نیاز، به آن ها، مراجعه نمایند.
kara.mcls.gov.ir آدرس سامانه کارا، برای درخواست وام اشتغال زایی و tejaratbank.ir آدرس سامانه تسهیلات بانک تجارت می باشد. خوانندگان محترم می توانند، با جستجوی اینترنتی نوع وام خود یا با پرسش حضوری از مرجع ارائه دهنده وام، از وجود یا عدم وجود سامانه درخواست وام، برای وام مورد نظر شان مطلع شوند.
تنها کسانی می توانند اقدام به درخواست وام نموده یا پس از ثبت و ارائه درخواست، آن را دریافت نمایند که واجد شرایط تعیین شده برای درخواست وام از سوی مرجع مربوطه باشند و در خصوص شرایط درخواست وام، باید گفت، نمی توان شرایط واحدی را برای تمامی وام ها نام برد و هر وام، بسته به نوع خود و مرجع ارائه دهنده، دارای شرایط ویژه ای است.
اما، به طور کلی، برخی شرایط عمومی هستند که درخواست و دریافت کنندگان وام ها، باید از آن ها، برخوردار باشند که در زیر، به طور اجمالی، به این شرایط، اشاره خواهیم کرد و به عنوان نمونه، شرایط اختصاصی یکی از انواع وام را نیز خواهیم گفت.
برخورداری از مدارک لازم؛ داشتن اهلیت قانونی (رشد، بلوغ و عقل)؛ برخورداری از ضامن، مگر اینکه نهاد ارائه دهنده وام، استثنا کرده باشد؛ توان بازپرداخت اقساط؛ عدم داشتن چک برگشتی و داشتن امتیاز مناسب در صورت اعتبار سنجی بانکی، از جمله شرایط عمومی اغلب وام ها هستند.
در خصوص شرایط اختصاصی نیز به عنوان مثال، می توان به شرایط دریافت و درخواست وام مسکن روستایی اشاره کرد که بر اساس روال و اعلام سنوات قبل، مواردی همچون، سکونت در روستا ها و یا شهر هایی که دارای جمعیت کمتر از 25 هزار نفر هستند، همچنین، عدم استفاده از وام های بنیاد مسکن، پیش از این را در بر می گیرد.
مراحل و نحوه درخواست وام، پرسش اغلب کسانی است که قصد دارند با مقاصد مختلف، اقدام به دریافت وام نمایند، فلذا، در این بخش از مقاله، قصد داریم در خصوص این مقوله صحبت کرده و توضیح دهیم مراحل و نحوه درخواست وام، چگونه است.
قبل از توضیح مراحل و نحوه درخواست وام، لازم به ذکر است که همانند آنچه در بخش مدارک لازم، شرایط و سامانه درخواست وام توضیح دادیم مراحل و نحوه درخواست وام، بسته به نوع وام و مرجع صلاحیت دار برای ارائه آن، متفاوت بوده و می تواند به صورت حضوری یا اینترنتی باشد.
برای اطلاع از چگونگی انجام مراحل و نحوه درخواست دریافت هر وام، متقاضی باید به صورت حضوری از مرجع مربوطه سوال کرده و یا با مراجعه به سایت مخصوص آن مرجع، از مراحل و نحوه درخواست وام خود، مطلع گردد.
اما به طور کلی، مراحل و نحوه درخواست وام، با تکمیل فرم و نمونه متن درخواست وام، ارائه مدارک لازم و مورد نیاز برای احراز واجد شرایط بودن، معرفی ضامنین و در مواردی، نظیر برخی وام های مسکن، خرید اوراق می باشد. پس از طی مراحل، مسئول مربوطه، شرایط و مدارک را بررسی کرده و در صورت تایید، وام به متقاضی، تعلق خواهد گرفت.
به عنوان مثال، اشخاصی که متقاضی دریافت وام تاکسیرانی هستند باید با در دست داشتن دفترچه پروانه تاکسیرانی دارای اعتبار و مدارک لازم، اعم از مدارک هویتی، به صورت حضوری، به سازمان های تاکسیرانی و حمل و نقل شهر خود مراجعه و نسبت به ثبت نام وام تاکسیرانی اقدام نمایند.
وام مسکن جوانان، از جمله وام ها و تسهیلات حمایتی دولت است که با مراجعه حضوری به شعب بانک مسکن، پرداخت خواهد شد و علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این وام، می توانند مقاله زیر را مطالعه نمایند.
هنگامی که شخصی، خود را واجد شرایط دریافت و ثبت نام یک وام، نظیر ثبت نام وام ازدواج می داند، باید مدارک لازم برای درخواست وام را فراهم کرده و به مرجع ارائه دهنده تسهیلات وام، تقدیم نماید. با توجه به تنوع وام ها، هر وام، مدارک مخصوص به خود را دارد، لکن، برخی از مدارک، در اکثر وام ها، مشترک می باشند. لذا، در ادامه، مدارک عمومی مورد نیاز برای اکثر وام ها را خواهیم گفت و به عنوان مثال، مدارک اختصاصی یک وام را نیز نام خواهیم برد.
به طور کلی، از جمله مدارک لازم برای درخواست اکثر وام ها، شامل نمونه متن درخواست؛ مدارک هویتی متقاضی، اعم از کارت ملی و شناسنامه؛ مدارک هویتی ضامن، نامه کسر از حقوق وی و حکم کارگزینی یا نامه اشتغال به کار او می باشد.
مدارک اختصاصی لازم برای درخواست وام ها با یکدیگر متفاوت است، به عنوان مثال، مدارک اختصاصی لازم برای درخواست و دریافت وام ازدواج، علاوه بر موارد فوق الذکر، عقدنامه طرفین نیز می باشد. در ادامه، نمونه متن درخواست وام را ارائه خواهیم کرد.
در صحبت پیرامون نمونه متن درخواست وام و پیش از ارائه یک نمونه متن، لازم به ذکر است که با توجه به وجود و تنوع انواع وام بانکی، متن واحدی برای درخواست وام وجود ندارد و بسته به نوع وام و مرجع ارائه دهنده آن که به عنوان مثال، می تواند، بانک، صندوق رفاه، محل کار و... باشد، متن متفاوتی برای درخواست وام، باید توسط متقاضی، نوشته و به مرجع تقدیم کننده، تحویل شود.
با این توضیح، در این مقاله، جهت آشنایی خوانندگان محترم با نمونه متن درخواست وام به طور اجمالی، یک نمونه متن در خصوص درخواست وام مشاغل خانگی بانک رفاه، ارائه شده و خوانندگان محترم، می توانند، بسته به نوع وام مورد نظر برای دریافت و مرجع تقدیم کننده، تغییراتی در متن، اعمال نمایند.
شایان ذکر است، اغلب مراجع، فرم از پیش آماده دارند و نیازی به نوشتن متن درخواست وام، به صورت دست نویس نیست؛ یعنی، صرفا کافی است که متقاضی، جاهای خالی گذاشته شده در نمونه متن درخواست وام را با اطلاعات لازم، اعم از اطلاعات هویتی، پستی، بانکی و... تکمیل نموده و فرم تکمیل شده را به همراه مدارک لازم، تحویل مسئول مرجع ارائه دهند. علاقمندان به دانلود pdf نمونه متن درخواست وام، می توانند از طریق باکس دانلود زیر، اقدام نمایند.
حجم: 622 KB | |
منبع: دینا |
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط و مراحل درخواست وام در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط و مراحل درخواست وام پاسخ دهند.
برای مشاوره شرایط و مراحل درخواست وام
برای مشاوره شرایط و مراحل درخواست وام
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©