کد به کد کردن سهم در بورس یکی از اصطلاحات بازار سهام است که به جا به جایی حجم زیادی از سهام در مدت زمان کم بین کد های حقیقی و حقوقی بازار اطلاق می شود. این عملیات با اهداف مختلفی مانند ایجاد روند صعودی یا نزولی در قیمت سهم، انجام می شود.
برای مشاوره نحوه کد به کد کردن در بورس
برای مشاوره نحوه کد به کد کردن در بورس
در بازار بورس و سرمایه مواردی هست که موجب دخالت در روند عرضه و تقاضای بازار شده و حجم معاملات و قیمت سهام را تغییر می دهد. یکی از این موارد عملیات کد به کد کردن سهم در بورس است. کد به کد به معنای انتقال سهام بین کد های حقیقی و حقوقی بازار با هدف ایجاد روند مثبت یا منفی است.
افرادی که قصد ورود و فعالیت در بازار سرمایه را دارند باید از قوانین و مفاهیم مورد استفاده در این بازار آگاهی داشته تا بتوانند به درستی تصمیم به معامله بگیرند و در این بازار به سود دهی برسند. از آنجا که معاملات کد به کد نقش عمده ای در تعیین قیمت و شرایط بازار دارند لازم است تا افراد اطلاع دقیقی از این مفهوم و کارکرد آن داشته باشند.
در این مقاله به مفهوم کد به کد کردن سهم در بورس پرداخته خواهد شد و سپس اطلاعاتی در مورد انواع کد به کد سهام و دلایل آن در بازار بورس ارائه خواهد شد. همچنین فیلتر کد به کد در بازار سهام و تفاوت معاملات کد به کد و بلوکی هم شرح داده خواهد شد تا خوانندگان اطلاعات جامعی در این خصوص کسب کنند.
افراد فعال در بازار بورس و سرمایه معمولا با اصطلاحات متفاوتی در این بازار مواجه می شوند. یکی از اصطلاحات پر کاربرد این بازار کد به کد کردن است. در پاسخ به سوال "کد به کد کردن چیست؟" باید گفت کد به کد به معنای جا به جایی حجم زیادی از سهام بین فعالان بازار است. فعالان بازار که به دو دسته حقیقی و حقوقی تقسیم می شوند می توانند سهام متفاوت را خرید و فروش کنند.
کد به کد در بازار بورس و سهام معمولا به معنای شروع یک روند صعودی یا نزولی در بازار است چرا که حجم عظیمی از یک نماد معامله می شود. فعالان حقوقی بازار سهام معمولا در کنار کد بورسی حقوقی خود، چندین کد حقیقی هم دارند که با استفاده از جا به جایی سهام بین این کد ها می توانند تغییراتی را در نماد بورسی یا کل بازار باعث شوند.
به عنوان مثال یک شرکت سرمایه گذاری با کد حقوقی خود اقدام به فروش سهام می کند و با کد های حقیقی خود سهام عرضه شده را می خرد و یا بر عکس اقدام به فروش با کد های حقیقی کرده و با کد حقوقی سهام را می خرد. در این حالت سهام از دست معامله گر خارج نشده بلکه فقط تغییراتی در حجم معاملات و قیمت آن رخ داده است.
فعالان بازار سرمایه که یا با کد حقیقی اقدام به فعالیت در بازار می کنند یا با کد حقوقی می توانند حجم زیادی از سهام را در بازه زمانی کوتاه مدت میان خود جا به جا کنند. در قسمت قبل توضیح داده شد که به این عملیات کد به کد کردن سهم در بورس گفته می شود. با توجه به نوع فعالیت اشخاص حقیقی و حقوقی بازار کد به کد کردن به چهار نوع تقسیم می شود. انواع کد به کد سهام عبارتند از:
کد به کد از حقوقی به حقیقی
کد به کد از حقوقی به حقوقی
کد به کد از حقیقی به حقوقی
کد به کد از حقیقی به حقیقی
هر زمان که حجم زیاد و نامتعارفی بین کد های بورسی بازار جا به جا شود، عملیات کد به کد رخ داده است. کد به کد از حقیقی به حقوقی می تواند به عنوان سیگنال فروش و کد به کد از حقوقی به حقیقی می تواند به عنوان سیگنال خرید در نظر گرفته شود. به عبارت دیگر زمانی که جریان سهام به سمت اشخاص حقوقی است می تواند به معنای روند نزولی قیمت سهام باشد و زمانی که جریان سهام به سمت اشخاص حقیقی بازار است، می تواند به معنای روند صعودی قیمت سهام در نظر گرفته شود.
کد به کد کردن سهم در بورس می تواند دلایل خاص خود را داشته باشد. از جمله دلایل کد به کد این است که با ایجاد تغییر در شرایط سهم، یک روند صعودی و یا نزولی برای آن ایجاد شود. به این معنی که با جا به جایی سهام بین کد های متفاوت، قیمت سهام رو به افزایش یا کاهش سوق داده شود. این عملیات می تواند از طریق فقط یکی از سهامداران که کد های حقیقی و حقوقی در اختیار دارد هم انجام شود.
از دیگر دلایل کد به کد سهم در بورس می توان به فریب دادن معامله گران در بازار سهام و گمراهی آنان در تابلوخوانی بورس اشاره کرد. سهام داران می توانند با جا به جایی سهام میان کد های متفاوت خود در بازار ایجاد گمراهی کرده و به سوددهی بیشتر خود کمک کنند. کد به کد از حقوقی به حقیقی زمانی است که یک شرکت سهام خود را از کد حقوقی خود به کد های حقیقی اش انتقال می دهد.
کد به کد حقیقی به حقوقی برعکس حالت قبل بوده و یک شرکت اقدام به خرید سهام کد های حقیقی خود و یا سایر فعالین بازار می کند. در حالت کد به کد از حقوقی به حقوقی بدون در نظر گرفتن سود و زیان، سهام داران سهام را بین کد های حقوقی خود جا به جا کرده و در حالت کد به کد از حقیقی به حقیقی با هدف کنترل قیمت، سهام داران حقیقی، سهم را در بازه زمانی مشخص بین کد های خود جا به جا می کنند.
توضیح داده شد که کد به کد حقوقی به حقیقی و بر عکس آن می تواند نشانگر جریان صعودی یا نزولی در بازار سهام و یا ارزش یک سهم خاص باشد. زمانی که معامله گر حقوقی با حجم بالایی اقدام به فروش سهام کرده و در طرف دیگر شخص حقیقی اقدام به خرید آن می کند به اصطلاح کد به کد حقوقی به حقیقی اتفاق می افتد که تشخیص آن می تواند به فعالیت آگاهانه تر معامله گران در بازار کمک کند.
فیلتر کد به کد این امکان را به معامله گران می دهد تا بدون صرف وقت زیاد برای رصد تمامی اطلاعات مربوط به معاملات در طول یک روز کاری، کد به کد های حقوقی به حقیقی و یا حقیقی به حقوقی را تشخیص داده و تصمیم به خرید یا فروش سهام مورد نظر خود بگیرند. فیلتر کد به کد حقوقی به حقیقی عبارت است از:
(tvol)>1.5*[is6]&&((ct).Buy_I_Volume/(ct).Buy_CountI)>=((ct).Sell_I_Volume/(ct).Sell_CountI)&&(pl)>=(pc)&&(plp)>0&&(ct).Buy_I_Volume>0.5*(tvol)&&(ct).Sell_N_Volume>0.5*(tvol)
با وارد کردن فیلتر های کد به کد در سایت های مهم مانند سایت مدیریت فناوری بورس تهران به نشانی tsetmc.com می توان اطلاعات مربوط به معاملاتی که در طول آن روز کاری کد به کد شده اند را مشخص کرد. کد به کد حقیقی به حقوقی به معنای فروش بخش زیادی از سهام از سوی اشخاص حقیقی و خرید از سوی اشخاص حقوقی است که می تواند نشانگر روند نزولی در بازار باشد. فیلتر کد به کد حقیقی به حقوقی عبارت است از:
(tvol)>1.25*[is5]&&((ct).Buy_I_Volume/(ct).Buy_CountI)<((ct).Sell_I_Volume/(ct).Sell_CountI)&&(pl)<=(pc)&&(plp)<0&&(ct).Buy_N_Volume>0.5*(tvol)&&(ct).Sell_I_Volume>0.5*(tvol)
فیلتر های کد به کد طراحی شده اند تا معامله گران بتوانند راحت تر و سریع تر به اطلاعات مهم بازار دسترسی پیدا کرده و سیگنال های خرید و فروش سهام را تشخیص دهند. تشخیص عملیات کد به کد در بازار سهام به سود دهی معاملات در این بازار کمک می کند.
معاملات بلوکی معاملاتی هستند که بین اشخاص حقوقی بازار شکل می گیرد. تفاوت معاملات کد به کد و بلوکی در چند مورد عمده است. معاملات کد به کد، دارای کارمزد هستند که در نتیجه آن ها مقداری پول برای انجام معامله از معامله گر دریافت می شود اما معاملات بلوکی کارمزد کارگزاری ندارند.
معاملات کد به کد در بازار عادی سهام انجام می شوند در حالی که معاملات بلوکی به این علت که محدودیت حجم ندارند و می توانند باعث بروز تغییرات زیاد در قیمت سهام شوند در بازاری جداگانه صورت می پذیرند. نماد سهم و شرایط معامله و دامنه نوسان آن در هر دو بازار یکسان است، اما در معاملات بلوکی روبروی نماد سهم، عدد 2 به معنای معامله در بازار معاملات بلوکی نوشته می شود.
معاملات کد به کد تابع زمان فعالیت بازار هستند در حالی که معاملات بلوکی ممکن است خارج از ساعت فعالیت بازار هم انجام شوند. از طرف دیگر معاملات کد به کد با اهداف خاص مانند ایجاد روند صعودی یا نزولی در ارزش سهام انجام می شوند، اما معاملات بلوکی عموما تنها برای جا به جایی سهم میان اشخاص حقوقی بازار در نظر گرفته می شوند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه کد به کد کردن در بازار بورس در کانال تلگرام سرمایه گذاری عضو شوید. همچنین، کارشناسان مرکز مشاوره سرمایه گذاری دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون کد به کد کردن در بازار بورس پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه کد به کد کردن در بورس
برای مشاوره نحوه کد به کد کردن در بورس
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©