دینا / تجاری / مالیات / تاخیر در پرداخت اقساط مالیات

تاخیر در پرداخت اقساط مالیات

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

 تاخیر در پرداخت اقساط مالیات، در هر یک از سررسید های تعیین شده موجب حال شدن کلیه اقساط مالیاتی، به انضمام جریمه های متعلقه به آن، خواهد شد و اداره مالیات از طریق صدور اجراییه، آن را از مودی وصول خواهد کرد.

 

افراد موظف هستند بابت بهره مندی از خدمات دولتی، مالیات پرداخت کنند. ممکن است افراد به هر دلیل قادر به پرداخت مالیات خود به صورت یکجا نباشند به همین دلیل، تمهیداتی در نظر گرفته شده تا این افراد بتوانند مالیات خود را قسط بندی کنند.

مودیان مالیاتی که مالیات خود را قسط بندی می کنند، ممکن است به هر دلیل در پرداخت اقساط آن ها تاخیری بروز کند و نتوانند در سررسید معین، نسبت به پرداخت آن اقدام کنند. به همین دلیل لازم است، افراد با میزان جریمه عقب افتادن پرداخت اقساط​ مالیات و آثار و عواقب این امر آشنا شوند.

به جهت اهمیت این موضوع در این مقاله، به این پرسش که آیا تاخیر در پرداخت اقساط مالیات مجاز است، پاسخ داده خواهد شد و در مورد میزان جریمه عقب افتادن پرداخت اقساط مالیات و همینطور در مورد، آثار و عواقب عقب افتادن پرداخت آن، توضیح داده خواهد شد.

آیا تاخیر در پرداخت اقساط مالیات مجاز است

مالیات یکی از راه های کسب درآمد دولت ها در سراسر جهان است. در بسیاری از کشورها اخذ مالیات از اشخاص حقیقی و حقوقی، به عنوان اصلی ترین منبع درآمد دولت ها به شمار می رود. در واقع مالیات بخشی از درآمدهای جامعه است، که به دولت پرداخت می شود، چرا که شرایط کسب این درآمدها در واقع توسط دولت فراهم شده و اقشار گوناگون مردم در قبال بهره مندی از این امکانات، باید هزینه آن را بپردازند، تا دولت بتواند، این منابع را مجددا جایگزین نماید.

کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست و این مالیات در بخش های گوناگون در نظام اقتصادی کشور، از طریق سایت درگاه ملی خدمات مالیات اخذ می شود. بعضا یا شاید بتوان گفت در بسیاری موارد، افراد در پرداخت مالیات، عمدا و یا سهوا کوتاهی می نمایند. دولت شرایطی را فراهم آورده تا افرادی که توان پرداخت مالیات خود به شکل یکجا را ندارند، بتوانند آن را در اقساط تعیین شده پرداخت نماید. آنچه مسلم است، تاخیر در پرداخت مالیات، به موجب قانون، مستلزم جریمه است.

حال سوال اینجاست، آیا تاخیر در پرداخت اقساط مالیات مجاز است؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت، تقسیط مالیات، مانع از آن نمی شود تا در صورتی که، مودی مالیاتی، پرداخت اقساط خود را به تعویق انداخت، از پرداخت جریمه معاف گردد، بلکه در صورت تقسیط مالیات، اداره مالیات تنها، از صدور اجراییه ممانعت می کند و جریمه تاخیر همچنان به قوت خود پابرجا خواهد بود.

میزان جریمه تاخیر در پرداخت اقساط مالیات

در پاسخ به این پرسش که، آیا تاخیر در پرداخت اقساط مالیات مجاز است؟ توضیح داده شد که، تاخیر در پرداخت اقساط مالیات مجاز نمی باشد. اما سوال اینجاست، میزان جریمه تاخیر در پرداخت اقساط مالیات چه میزان است؟ آیا میزان جریمه، درمورد شخصی که به طور کلی، در پرداخت مالیات خود، تاخیر کرده، با شخصی که آن را تقسیط کرده و در پرداخت به موقع قسط ها تاخیر داشته، تفاوتی دارد؟ در این خصوص قانون مالیات های مستقیم، تکلیف را روشن کرده است.

به موجب ماده 190 قانون مالیات های مستقیم، پرداخت مالیات از طریق سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی، پس از سررسید مقرر، پس از مهلت مقرر قانونی، موجب پرداخت جریمه برای مودی خواهد شد. میزان جریمه عقب افتادن پرداخت مالیات به ازای هر ماه تاخیر، دو و نیم درصد خواهد بود.

از متن قانون چنین بر می آید، که قانوگذار جریمه مذکور را صرفا در حالتی مجاز دانسته که مودی پرداخت تمام مالیات را به تاخیر انداخته باشد و در خصوص تاخیر در پرداخت اقساط سخنی به میان نیاورده است. ولی این بدان معنا نیست که، مودی از پرداخت جریمه تعلق گرفته قبلی، معاف خواهد بود، بلکه تنها صدور اجرائیه در مدت تقسیط، از سوی اداره مالیات به تاخیر خواهد افتاد.

آثار و عواقب عقب افتادن پرداخت اقساط مالیات

آثار و عواقب عقب افتادن پرداخت اقساط مالیات چیست؟ این سوالی است که ممکن است به ذهن بسیاری از مودیان مالیاتی خطور کند. به ویژه در شرایط کنونی که دولت نسبت به گذشته در اجرای قوانین مالیاتی نسبت به مودیان سختگیری های بیشتری اعمال می کند و امکان فرار مالیاتی را تا حدودی کاهش داده است، که نمونه آن الزام مالکان به ثبت املاک خود در سامانه املاک و اسکان و تعلق مالیات به خانه های خالی می باشد.

با این وجود گاهی به دلیل بالا بودن میزان مالیات ها، به خصوص با شرایط اقتصادی کنونی، ممکن است بسیاری از مودیان با آن که قصد فرار مالیاتی را نیز ندارند ولی در پرداخت اقساط آن دچار مشکل شوند یا بعضا به عمد پرداخت اقساط را به تاخیر اندازند. قانون برای این دسته از مودیان چه ضمانت اجرایی در نظر گرفته است؟

مطابق بند 13 از بخشنامه تقسیط بدهی و بخشودگی جرائم مالیاتی در سال هزار و چهارصد و یک، در صورت عقب افتادن پرداخت اقساط مالیات در هر یک از سررسیدها، کلیه مالیات مودی حال خواهد شد و اداره مالیات نسبت به دریافت کل بدهی به انضمام کلیه جریمه های آن با صدور اجراییه اقدام خواهد نمود. 

پیشنهاد می شود، برای پیشگیری از چنین پیشامدهایی، مودیان در پرداخت و ارسال به موقع اظهارنامه مالیاتی خود، اهتمام ورزند تا هم مشمول جریمه و عواقب آن نگردند و هم دولت را در اجرای هر چه بهتر وظایف و خدمت رسانی به جامعه به واسطه دریافت مالیات، یاری رسانند.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تاخیر در پرداخت اقساط مالیات و جریمه آن در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون تاخیر در پرداخت اقساط مالیات و جریمه آن پاسخ دهند.