دینا / کیفری / قتل / قمه کشی منجر به مرگ

قمه کشی منجر به مرگ

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

زمانی که شخصی، به صورت عمد یا غیر عمد، با قمه کشی، سبب مرگ شخص دیگری گردد، جرم قمه کشی منجر به مرگ، محقق شده و فرد، بسته به عمدی یا غیر عمدی بودن جرم، به مجازات قصاص و یا پرداخت دیه، محکوم خواهد شد. نحوه شکایت از جرم قمه کشی منجر به مرگ، با ثبت و ارسال شکواییه از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی می باشد.

 

قتل، اعم از اینکه به صورت عمدی باشد یا غیر عمد، در قانون مجازات اسلامی، در زمره جنایات وارده بر جان افراد، دسته بندی شده و در هر یک از حالت های عمد و غیر عمد، برای آن، مجازات سنگینی، مورد پیش بینی قرار گرفته است.

یکی از مواردی که ممکن است، منجر به مرگ شخص دیگری شود، قمه کشی یا استفاده از سلاح سرد قمه، برای کشتن دیگری است که البته، قمه کشی منجر به مرگ نیز می تواند عمدی و یا غیر عمدی بوده و در هر یک از این حالت ها، حکم مجازات مخصوص به خود را خواهد داشت.

از این رو، در مقاله حاضر، قصد داریم جرم و حکم مجازات جرم قمه کشی منجر به مرگ را مورد بررسی قرار داده و سپس در آخر، در خصوص نحوه شکایت و رسیدگی به این جرم، توضیح دهیم. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این امر، می توانند در ادامه مقاله، همراه ما باشند.

جرم قمه کشی منجر به مرگ چیست

قبل از پاسخ به این پرسش که جرم قمه کشی منجر به مرگ چیست، باید گفت، قمه، یکی از انواع سلاح های سرد در قانون مجازات اسلامی است که قانون گذار، قدرت نمایی، تهدید و اخاذی با آن را نیز جرم انگاری کرده و حمل آن را نیز، صرفا در صورت موارد نمایشی، ورزشی، آموزشی و ضروری، پس از اخذ مجوز، جایز دانسته است.

زمانی که شخصی، به صورت عمد یا غیر عمد، با قمه کشی، سبب مرگ شخص دیگری گردد، جرم قمه کشی منجر به مرگ، محقق شده و فرد، به حکم مجازات این جرم، محکوم خواهد شد. در زیر، ارکان تحقق جرم قمه کشی منجر به مرگ به صورت عمدی، شرح داده شده است:

مستفاد از ماده 290 قانون مجازات اسلامی، در صورتی که شخصی، با علم و آگاهی و با قصد کشتن دیگری، اقدام به قمه کشی نماید، این جرم، عمدی محسوب و مرتکب، به مجازات جرم قمه کشی منجر به مرگ، به صورت عمدی، محکوم خواهد شد.

عمدی محسوب شدن قمه کشی منجر به مرگ، در مواردی که فرد، عمل قمه کشی و ضربه وارد کردن به دیگری را بدون قصد کشتن او، اما، با علم به اینکه عمل وی، نوعا ممکن است، سبب مرگ و گرفتن جان دیگری شده، انجام دهد نیز، جاری است.

همچنین، چنانچه عمل فرد، با قمه کشی، نوعا کشنده نبوده و فرد، صرفا قصد وارد کردن آسیب های جزئی با قمه را داشته باشد، اما، به علت وضعیت خاص طرف مقابل، نظیر بیماری، پیری و... قمه کشی، منجر به مرگ شود، قمه کشی، عمدی محسوب و حکم مجازات قمه کشی منجر به مرگ عمدی، در خصوص مرتکب، اعمال خواهد شد. البته، در این حالت، عمدی محسوب شدن، تنها در صورتی ممکن خواهد بود که مرتکب، از وضعیت خاص طرف مقابل، آگاه بوده و بداند که عمل او، به علت وضعیت خاص طرف مقابل، سبب مرگ وی خواهد شد.

 در ادامه، در خصوص حکم مجازات جرم قمه کشی منجر به مرگ عمدی و غیر عمدی، توضیح خواهیم داد. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مجازات دعوا با قمه کشی، می توانند مقاله پیشنهادی در قسمت حتما بخوانید را مطالعه کنند.

حکم مجازات قمه کشی منجر به مرگ

حکم مجازات قمه کشی منجر به مرگ، بسته به عمدی بودن یا نبودن این جرم، می تواند، قصاص، دیه و حبس باشد که در ادامه، حکم مجازات این جرم را در هر یک از فروض عمدی و غیر عمدی بودن جرم، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. مستفاد از مواد قانون مجازات در خصوص قتل؛

در قمه کشی منجر به مرگی که عمدی لحاظ گردد و اولیای دم، رضایت ندهند یا بر دیه مصالحه نکنند، مرتکب، قصاص نفس خواهد شد. 

در قمه کشی منجر به مرگی که عمدی لحاظ گردد، اما، اولیای دم، بر دیه، رضایت دهند، مرتکب باید، مبلغ مورد نظر اولیای دم از بابت دیه را به آن ها، پرداخت نماید. شایان ذکر است که در این حالت، دیه، سقف مشخصی نداشته و کاملا بسته به نظر اولیای دم است.

در قمه کشی منجر به مرگی که غیر عمدی لحاظ گردد، مرتکب باید، دیه را در مهلت مقرر و بر اساس نرخ دیه در زمان پرداخت، به اولیای دم، پرداخت کند. در غیر این صورت، اولیای دم می توانند نسبت به توقیف اموال وی و در صورتی که مالی نداشته باشد، نسبت به گرفتن حکم جلب و حبس وی، اقدام نمایند.

حبس نیز می تواند یکی دیگر از مجازات های جرم قمه کشی منجر به مرگ باشد؛ با این توضیح که بر اساس ماده 612 قانون مجازات اسلامی، " هر کس مرتکب قتل عمد شود و شاکی نداشته یا شاکی داشته ولی از قصاص گذشت کرده باشد و یا به هر علت قصاص نشود، در‌ صورتی که اقدام وی موجب اخلال در نظم و صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران گردد دادگاه مرتکب را به حبس از سه تا ده سال‌ محکوم می‌نماید."

بنابراین، با توجه به ماده فوق الذکر، حکم مجازات حبس، صرفا در شرایطی که اقدام مرتکب، موجب اخلال در نظم و صیانت و امنیت جامعه شده باشد یا بیم تجری مرتکب برود، اعمال خواهد شد و میزان آن، از سه تا ده سال است. 

نکته قابل توجه در حکم مجازات جرم قمه کشی منجر به مرگ، این است که در صورتی که پدر یا جد پدری، این کار را انجام داده باشند، حتی اگر جرم، از مصادیق جرم عمدی لحاظ شود، قصاص در خصوص آن ها، مصداق نخواهد داشت و حسب مورد، به پرداخت دیه یا حبس، محکوم می گردند؛ اما، این قاعده، در خصوص مادر، صادق نیست.

نحوه شکایت و رسیدگی به جرم قمه کشی منجر به مرگ

نحوه شکایت و رسیدگی به جرم قمه کشی منجر به مرگ، از جمله مهم ترین مواردی است که اولیای دم شخصی که به واسطه این جرم، جان خود را از دست داده، باید از آن، مطلع باشند، لذا در این بخش، قصد داریم در خصوص نحوه شکایت و رسیدگی به این جرم، توضیح دهیم.

برای شکایت از جرم قمه کشی منجر به مرگ، ابتدا، شاکی باید، حساب کاربری ثنا خود را با مراجعه حضوری به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا مراجعه به آدرس adliran.ir و انتخاب گزینه احراز هویت برخط، انجام دهد و نام کاربری و رمز عبور خود را دریافت نماید.

در مرحله دوم، شاکی باید، شخصا یا با کمک یک وکیل یا مشاور حقوقی، شکواییه خود در خصوص این جرم را تنظیم کرده و فایل ورد آن را بر روی تلفن همراه یا سی دی یا رم و.. ذخیره کند.

در مرحله سوم، شاکی باید، به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی رفته و نسبت به ثبت و ارسال شکایت خود به مرجع صالح، اقدام کند.

دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، پس از دریافت فایل ورد شکواییه، همچنین، پس از دریافت تعرفه خدمات و هزینه دادرسی، شکواییه را ثبت و آن را به دادسرای صالح، ارسال می کنند.

پس از ارسال پرونده به دادسرا، در صورتی که مجرمیت متهم، احراز نگردد یا ادله، برای اثبات این جرم، کافی نباشد، دادسرا، اقدام به صدور قرار منع تعقیب، خواهد نمود و پرونده، در دادسرا، مختومه می گردد. در صورتی که مجرمیت متهم، احراز گردد یا ادله، برای اثبات جرم، کافی باشد، قرار جلب به دادرسی صادر و پرونده برای صدور کیفر خواست، به دادستان، ارسال می شود.

دادستان، پس از مطالعه پرونده، کیفر خواست را صادر و پرونده، از دادسرا، به دادگاه کیفری یک، ارسال می گردد. دادگاه کیفری یک، جرم و ادله را بررسی کرده و در صورت احراز مجرمیت، حکم به مجازات مجرم را صادر می نماید و پس از قطعیت حکم، پرونده را مجددا، به دادسرای در معیت خود، برای اجرای حکم توسط دادستان، ارسال می کند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص حکم مجازات جرم قمه کشی منجر به مرگ در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون حکم مجازات جرم قمه کشی منجر به مرگ پاسخ دهند.