استراتژی فارکس یک روش و مجموعه ای از قوانین برای ورود و خروج به بازار فارکس است. این قوانین می تواند ساده یا پیچیده باشد همچنین هر معامله گر می تواند با استفاده از استراتژی های موجود به معامله بپردازد یا استراتژی مختص به خود را طراحی کند. هدف پیدا کردن بهترین روش است که با میزان سرمایه، اطلاعات و تجربه معامله گر و سود مورد نظر او هماهنگ باشد.
برای مشاوره آشنایی با استراتژی فارکس
برای مشاوره آشنایی با استراتژی فارکس
فعالیت در بازار فارکس مانند هر بازار دیگری نیازمند رویکرد و شیوه ای از فعالیت است که تابع قوانین بازار باشد. استراتژی های فارکس روش هایی مبتنی بر اهداف مختلف و به کارگیری ابزار های متفاوت هستند که هر معامله گر با توجه به حد سود و ضرر مد نظر خود و میزان آگاهی و تجربه خود در بازار آن ها را به کار می برد.
برای فعالیت موفق در بازار فارکس و دستیابی به حداکثر سود ممکن باید شناخت و آگاهی خوبی از انواع استراتژی های فعالیت در این بازار داشته و به طور مداوم دانش و اطلاعات خود را بروز کرد. بدون داشتن یک استراتژی مناسب فعالیت در این بازار قطعا با شکست مواجه شده و ضرر قابل توجهی را به افراد وارد می کند.
در این مقاله سعی شده تا موضوعات مختلفی پیرامون استراتژی های فارکس از جمله مفهوم استراتژی در این بازار، انواع استراتژی فارکس، بررسی بهترین و دقیق ترین استراتژی، استراتژی های 100درصد فارکس، 50 پیپ روزانه و بدون اندیکاتور و نحوه استفاده از ابزار ها و استراتژی ها در فارکس، مطرح شود.
امروزه بازار فارکس و ارزهای دیجیتال به پر طرفدار ترین بازار های مالی برای سرمایه گذاری تبدیل شده اند. مهم ترین عوامل برای فعالیت موفقیت آمیز در این بازارها کسب تجربه و مهارت در کنار استفاده از یک استراتژی معاملاتی مناسب است. استراتژی معاملاتی در بیان ساده مجموعه قوانین و مدت زمانی است که بر اساس آن معامله گر یک پوزیشن معاملاتی را برای خود باز می کند و یا می بندد. هر معامله گر می تواند استراتژی معاملاتی خود را طراحی کند یا با استفاده از یک یا چند استراتژی موجود در بازار به فعالیت بپردازد.
با استفاده از استراتژی های معاملاتی می توان وضعیت آینده بازار را تا حدی پیش بینی کرد و از ریسک معاملات خود کاست. یک استراتژی معاملاتی مناسب بر پایه قوانین مدیریت سرمایه استوار است. به این معنی که در آن مواردی چون تعیین میزان ریسک یا تخصیص حجم مناسبی از سرمایه برای باز کردن یک پوزیشن معاملاتی جدید رعایت می شود. ابزار های مورد نیاز برای تدوین استراتژی فارکس مواردی چون چارت ها، اندیکاتورهای تکنیکال یا فاندامنتال و اطلاعات بازار هستند که معامله در فارکس را تسهیل می کنند و تریدر باید بداند که در هنگام استفاده از هر استراتژی کدام یک از این ابزار ها را در اختیار بگیرد.
برخی از تریدر ها بعد از ورود به بازار فارکس استراتژی مختص به خود را برای معامله طراحی می کنند، اما برخی تریدر ها هم ترجیح می دهند از استراتژی های مطرح که مورد استفاده افراد زیادی هستند و در سیستم بهترین بروکر فارکس کاربرد دارند کمک بگیرند. هر کدام از استراتژی های فارکس ویژگی های مختص به خود را داشته و با استفاده از ابزار خاصی فعالیت در بازار را می سنجد. برخی از بهترین استراتژی های فارکس عبارتند از:
استراتژی پرایس اکشن price action: این استراتژی از تحلیل حرکت قیمت پیروی می کند و به آن تحلیل تکنیکال هم اطلاق می شود. این استراتژی به دو روش معامله بر اساس خط روند و معامله برخلاف روند انجام می شود. معامله بر اساس خط روند در نقاطی رخ می دهد که سطوح حمایت و مقاومت می شکنند و معامله برخلاف روند یعنی زمانی که پیش بینی افزایش قیمت وجود دارد اقدام به فروش کرده و زمانی که پیش بینی کاهش قیمت وجود دارد اقدام به خرید کرد.
استراتژی اسکالپینگ scalping: به معنی نوسان گیری کوتاه مدت است که هدف تریدر در این استراتژی دریافت چند پیپ سود در زمان کوتاه است. در این استراتژی تریدر در کوتاه ترین زمان ممکن عموما چند دقیقه از معامله خارج می شود و قبل از خروج تنها به کسب سود کوچکی اکتفا می کند.
استراتژی روزانه day trading: یعنی معامله گر قبل از بسته شدن بازار در هر روز تمام معاملات مربوط به آن روز را می بندد. این استراتژی برای افراد مبتدی مناسب است. هدف از این استراتژی از بین بردن احتمال تاثیر منفی حرکت های بزرگ در طول شب است.
استراتژی سوئینگ تریدینگ swing trading: در این استراتژی معمولا بستن پوزیشن معاملاتی برای چند روز طول می کشد و هدف کسب سود در بازه های کوتاه مدت چند روزه است.
استراتژی پوزیشن تریدینگ position trading این استراتژی از انواع استراتژی بلند مدت محسوب می شود و هدف کسب سود از تغییرات عمده در قیمت است. این استراتژی نیازمند دانش کافی در زمینه بازار فارکس است.
استراتژی ترند تریدینگ trend trading: این استراتژی به معنی معامله بر اساس روند بازار است. بازار می تواند روند صعودی، نزولی و یا خنثی داشته باشد. هدف در این استراتژی معامله همسو با روند ها است و نباید بر خلاف روند بازار حرکت کرد.
در بخش قبل به تعدادی از رایج ترین استراتژی های معاملاتی فارکس اشاره شد. باید اشاره کرد که موردی تحت عنوان بهترین استراتژی فارکس وجود ندارد و هر استراتژی با توجه به دانش و تجربه تحلیل معامله گر می تواند مناسب یا ناکارامد باشد. همچنین پس از ثبت نام در فارکس، برای پیدا کردن بهترین استراتژی فارکس نیاز به آزمون و خطا است. برخی از استراتژی ها بعد از امتحان کردن ممکن است کنار روند. استراتژی ها می توانند موفق باشند اما هیچ استراتژی نیست که بدون خطا و تضمین شده باشد. اگر استراتژی طراحی شده و شخصی باشد بهتر است حداقل یک ماه بر روی حساب دمو امتحان شود تا نتیجه نهایی آن در موفقیت یا شکست معاملات مشخص شود.
معامله گران موفق همواره از چند استراتژی در جهت انجام فعالیت های خود سود می برند و به طور مداوم در حال افزایش دانش خود در بازار فارکس هستند. اکثر اوقات وقتی صحبت از استراتژی فارکس می شود به معنی شناسایی سیگنال های ورود است در حالی که حجم معامله، میزان ریسک و نحوه خروج از معامله هم باید مورد توجه قرار گیرند. هدف معامله گر در مورد اینکه قصد کسب سود های کمتر در بازه های کوتاه مدت را دارد یا قصد معامله در زمان بیشتر با سود بیشتر را دارد هم حائز اهمیت است.
افرادی که در بازار فارکس مشغول فعالیت هستند معاملات مثبت و منفی زیادی را انجام می دهند. یکی از مهم ترین سوالاتی که باید با توجه به این معاملات پاسخ داده شود میزان مناسب بودن استراتژی معاملاتی است. استراتژی 100 درصد فارکس به معنای محاسبه درصد موفقیت معاملات در طول یک دوره است. برای تشخیص کارامد بودن استراتژی معاملاتی حداقل دو پارامتر باید مورد بررسی قرار بگیرند. یکی از این پارامتر ها نسبت ریسک به پاداش و دیگری نرخ موفقیت معاملات یا win rate است.
وین ریت = تعداد معاملات سودده تقسیم بر تعداد کل معاملات * 100
برای محاسبه وین ریت، معاملاتی که به حداقل میزان سود رسیده باشند هم به عنوان معامله سودده در نظر گرفته می شوند. هدف وین ریت مشخص کردن میزان موفقیت استراتژی معاملاتی مورد استفاده است. به طور کلی اگر نرخ وین ریت بالای 50 درصد باشد، به معنی مناسب بودن استراتژی معاملاتی است. اگر نرخ وین ریت کمتر از این میزان باشد نیاز به تجدید نظر در استراتژی معاملاتی و اصلاح یا تغییر آن است. اصولا وین ریت معاملات به 100 درصد نمی رسد بنابراین تبلیغاتی که با این عنوان اقدام به جذب مخاطب برای استراتژی های خود می کنند فریبکارانه بوده و واقعی نیستند. نکته آخر این که وین ریت نمی تواند به تنهایی مرجعی برای تشخیص مناسب بودن استراتژی باشد و در کنار آن حتما باید نسبت ریسک به ریوارد در نظر گرفته شود.
بسیاری از تریدرها استراتژی فارکس بدون اندیکاتور را جزو بهترین استراتژی های موجود در بازار می دانند. ابتدا برای بررسی استراتژی فارکس بدون اندیکاتور باید بدانیم اندیکاتور چیست. اندیکاتور به مجموعه ابزار هایی گفته می شود که برای تحلیل زمان حال و آینده به کار گرفته می شوند. همه آن ابزار هایی که به وسیله آن ها بتوان یک تحلیل عددی و ریاضی از وضع موجود و آینده داشت. اندیکاتور در واقع یک معیار است. در حال حاضر استفاده از استراتژی فارکس بدون اندیکاتور رواج بیشتری گرفته است. در این استراتژی ابتدا چارت ها به دقت بررسی می شوند و در راستای تحلیل موقعیت باید نسبت به تغییرات هشیار بود. اگر قصد تحلیل بازار بدون استفاده از اندیکاتور باشد باید نسبت به گذشته و سابقه مشخصی از یک چارت حساس بود.
نکته ای که در تحلیل تکنیکال بدون اندیکاتور بسیار حیاتی است، توجه به تجربیات به دست آمده و مشخص کردن بازه های زمانی دقیق و بررسی میزان افت و خیز های چارت در این بازه زمانی است. استراتژی فارکس بدون اندیکاتور اطلاعات مهمی از قیمت سهام و میزان معاملات مربوط به آن را در اختیار معامله گران قرار می دهد. در زمینه استفاده از استراتژی فارکس بدون اندیکاتور بهره گیری از تجربه عملی بسیار مهم است.
استراتژی فارکس روزانه 50 پیپ در سال 2016 توسط یک تریدر طراحی شد و در حال حاضر از مطرح ترین استراتژی های مورد استفاده است که بر اساس حرکت بازار در دارایی هایی که میزان عرضه و تقاضای آن ها زیاد است و دارای نقدینگی بالایی هستند به کار گرفته می شود. استراتژی فارکس روزانه 50 پیپ از حرکات اولیه ای که در جفت ارز های بازار فارکس صورت می گیرد استفاده می کند. متداول ترین جفت ارز هایی که در بازار فارکس و استراتژی روزانه 50 پیپ مورد استفاده قرار می گیرند EUR/USD و GBP/USD هستند.
در معاملات مبتنی بر این استراتژی باید تایم فریم های بلند مدت تری یعنی حداقل 30 دقیقه را انتخاب کرد. در این استراتژی باید از ابزار معاملاتی مختلفی استفاده کرد مانند روند های قیمتی، سطوح حمایت و مقاومت و غیره. نکته مهم در استفاده از این استراتژی مدیریت سرمایه است. تریدر باید برای خود حد ضرر و حد سود مشخص کند و نباید بیشتر از 2 یا 3 درصد در معاملات خود ریسک کند. حد سود و حد ضرر در این استراتژی پیش از ورود به معامله تعیین می شود سپس نوسانات بر روی نمودار های قیمتی اعمال شده و معاملات به شکل روزانه در فارکس انجام می شود.
برای استفاده از استراتژی های مختلف فارکس نیاز به ابزاری برای تحلیل هست. یکی از بهترین نرم افزار هایی که ابزار های لازم جهت تحلیل بازار را در اختیار قرار می دهد نرم افزار متاتریدر هست. این نرم افزار امکان نصب اندیکاتور های مختلف و مشاهده چارت ها و بررسی را فراهم می کند. در ادامه به نحوه نصب این نرم افزار و اندیکاتور ها بر روی آن می پردازیم.
ابتدا باید در مرورگر خود عبارت "دانلود نرم افزار متاتریدر" را جستجو کرد. نرم افزار را از یکی از سایت ها دانلود کرده و بر روی فایل نصبی آن کلیک کرده و سپس بعد از انجام این مراحل صفحه ای به شکل زیر مشاهده می شود که باید بر روی گزینه next کلیک کرد.
فایل نرم افزار شروع به نصب بر روی سیستم کرده و کمی زمان نیاز است.
بعد از اتمام مراحل نصب باید روی گزینه finish کلیک کرد.
در اینجا نرم افزار بر روی سیستم باز شده و با کلیک بر روی گزینه next وارد آخرین مرحله برای ورود می شود.
آخرین مرحله وارد کردن اطلاعات کاربری و ساخت اکانت در محیط نرم افزار است. با وارد کردن اطلاعات یک اکانت ساخته شده و بعد از چند دقیقه نرم افزار فعال شده و می توان برای تحلیل بازار از آن استفاده کرد.
پس از اتمام نصب و ورود به نرم افزار می توان به راحتی با جستجوی عبارت "دانلود استراتژی فارکس" اندیکاتور های مختلف در محیط اینترنت و نصب آن ها بر روی نرم افزار متاتریدر وضع بازار را بررسی کرده و به فعالیت در فارکس پرداخت.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد استراتژی فارکس در کانال تلگرام سرمایه گذاری عضو شوید. همچنین، کارشناسان مرکز مشاوره سرمایه گذاری دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون استراتژی فارکس پاسخ دهند.
برای مشاوره آشنایی با استراتژی فارکس
برای مشاوره آشنایی با استراتژی فارکس
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©