از جمله شرایط قرارداد خرید و فروش خودرو، اهلیت طرفین عقد و معین بودن موضوع معامله می باشد و از انواع این قرارداد، می توان به قرارداد خرید و فروش ماشین به صورت مشروط و مطلق یا نقدی و موجل، اشاره کرد. نحوه تنظیم عقد خرید و فروش خودرو، می تواند به صورت رسمی یا عادی و با ذکر مشخات طرفین، موضوع عقد و شروط، در قرارداد، باشد.
برای مشاوره نحوه تنظیم قرارداد خرید و فروش خودرو
برای مشاوره نحوه تنظیم قرارداد خرید و فروش خودرو
یکی از انواع معاملات پیش بینی شده در قانون مدنی و از جمله مهم ترین عقود معین و تملیکی، عقد بیع اموال، اعم از اموال منقول و غیر منقول است که مهم ترین اثر آن، تملک و تملیک یا مالک شدن و به مالکیت درآوردن می باشد.
قرارداد خرید و فروش خودرو یا عقد بیع خرید و فروش خودرو، از مهم ترین تقسیم بندی بیع اموال منقول بوده که تنها، در صورت رعایت شرایط قانونی پیش بینی شده برای عقد بیع مال منقول و تشریفات نحوه تنظیم عقد، دارای اثر می باشد و همین امر، ضرورت اطلاع از قواعد عقد بیع یا همان قرارداد خرید و فروش خودرو را ایجاب می نماید.
از این رو، در مقاله حاضر، قصد داریم در خصوص شرایط و انواع قرارداد خرید و فروش خودرو، صحبت کرده و بگوییم که نحوه تنظیم عقد آن، چگونه است؛ سپس، فایل دانلود pdf نمونه متن این قرارداد را خدمت خوانندگان محترم، ارائه کنیم.
با توجه به اینکه فروش خودرو، همان بیع خودرو بوده و معامله آن، از جمله عقود معین است، برای پاسخ به این پرسش که شرایط قرارداد خرید و فروش خودرو چیست؟ باید شرایط اصلی صحت معامله در قانون، همچنین، شرایط صحت عقد بیع را مد نظر قرار داد. با در نظر گرفتن مواد 190، 345 تا 361 قانون مدنی، شرایط قرارداد خرید و فروش خودرو، عبارتند از:
وجود اهلیت (رشد، بلوغ و عقل) در طرفین عقد، اعم از خریدار و فروشنده یا شخصی که به وکالت از جانب آن ها، برای این امر، اقدام می نماید.
وجود قصد و رضا در طرفین عقد؛ به این معنی که با قصد ایجاد عقد بیع ماشین و با رضایت قلبی کامل، بدون هیچ گونه اکراه و اجباری، نسبت به انعقاد عقد، اقدام کنند.
معین بودن موضوع و مشروعیت جهت معامله؛ یعنی به قصد فرار از دین یا معامله صوری و یک هدف نامشروع، اقدام به این امر نکنند.
مالکیت ثمن (بها یا مالی که در ازای ماشین، به فروشنده داده می شود) و مبیع(خودرو) و یا حق و اهلیت تصرف داشتن در این موارد، توسط خریدار و فروشنده.
مجهول و موقوفه نبودن خودروی مورد معامله و عدم تعلق آن، به غیر، همچنین، ممنوع نبودن قانونی خرید و فروش آن، از جمله مهم ترین شرایط قرارداد خرید و فروش خودرو، از منظر قانون مدنی، می باشند. در ادامه، قصد داریم، انواع قرارداد خرید و فروش خودرو را بررسی کنیم.
پس از توضیح در خصوص شرایط عقد بیع خودرو، در این بخش از مقاله، قصد داریم انواع قرارداد خرید و فروش خودرو را مورد بررسی قرار دهیم. برای این امر، باید انواع بیع را مد نظر داشت؛ چراکه قرارداد خرید و فروش خودرو، همان عقد بیع ماشین است. با این احتساب، انواع قرارداد خرید و فروش خودرو، عبارتند از:
قرارداد خرید و فروش خودرو، به صورت نقد: در این نوع از انواع قرارداد خرید و فروش خودرو، هم خودرو و هم ثمن معامله، به صورت نقدی و فی المجلس، رد و بدل می گردند و به عبارتی، هم مبیع، هم ثمن، حال است.
قرارداد خرید و فروش خودرو، به صورت نسیه: در این قرارداد، تحویل خودرو به صورت حال و فی المجلس است ولی تمام یا قسمتی از ثمن، به صورت مدت دار، پرداخت می گردد و به عبارتی، مبیع (خودرو)، حال و ثمن، موجل است.
قرارداد خرید و فروش خودرو، به صورت کالی به کالی: در این قرارداد، هم تحویل خودرو و هم تحویل ثمن آن، موجل و مدت دار است.
قرارداد خرید و فروش خودرو، به صورت سلم: در این نوع از انواع قرارداد خرید و فروش خودرو، ثمن، به صورت حال، تقدیم فروشنده می شود ولیکن خودرو، پس از گذشت مدتی معین، تحویل مشتری خواهد شد.
قرارداد خرید و فروش خودرو، به صورت مشروط: در این قرارداد، خریدار و فروشنده، شرط صفت، فعل یا نتیجه ای را برای معامله، توافق کرده اند و ملزم به اجرای شرط توافق شده هستند.
قرارداد خرید و فروش خودرو، به صورت مطلق: در این نوع از انواع قرارداد فروش خودرو، بر خلاف فروش خودرو به صورت مشروط، طرفین، هیچ شرطی را معین نکرده اند. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص انواع قرارداد فروش، می توانند مقاله قسمت حتما بخوانید را مطالعه کنند.
در پاسخ به این پرسش که نحوه تنظیم عقد خرید و فروش خودرو چگونه است؟ باید گفت، این قرارداد، هم به موجب یک سند عادی و به صورت دستی و هم به صورت رسمی و با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی، قابل تنظیم است که در زیر، نحوه تنظیم عقد خرید و فروش خودرو را توضیح خواهیم داد:
اولین قدم در نحوه تنظیم عقد خرید و فروش خودرو، این است که اطلاعات هویتی طرفین، با استفاده از مدارک هویتی آن ها در قسمت مشخصات طرفین، درج گردد.
در دومین قدم از نحوه تنظیم عقد خرید و فروش خودرو، مشخصات دقیق موضوع قرارداد که خودرو است (شماره پلاک انتظامی، رنگ، امکانات و.....)، باید در قسمت موضوع قرارداد، درج شود.
در گام سوم، باید، تاریخ انعقاد عقد، تاریخ تحویل مبیع و ثمن، میزان ثمن و نحوه پرداخت آن، همچنین، زمان و مکان پرداخت، به طور دقیق، در قسمت مربوط به این امور، درج گردد.
در گام چهارم، طرفین باید، شروط ضمن عقد، تاریخ مراجعه به مراکز تعویض پلاک و مراکز مورد تایید پلیس راهنمایی و رانندگی، برای انتقال برگ سبز خودرو که در حکم سند رسمی ماشین است را تعیین کرده و در نهایت، ذیل آن را امضا نمایند.
پیشنهاد می شود که دو شاهد نیز ذیل سند و قرارداد تنظیمی را امضا کرده تا در صورت بروز اختلاف و مواجه شدن با ادعای جعل، تردید یا انکار، بتوانند در محکمه شهادت دهند. همچنین، توصیه می گردد که طرفین، عبارت اسقاط کافه خیارات، ولو خیار غبن فاحش را در قرارداد، درج ننمایند تا در صورت لزوم، بتوانند از آنها، استفاده کنند.
توجه به این نکته، ضروری است که قرارداد تنظیمی در فرم های بنگاه معاملات خودرو، ولو با داشتن کد رهگیری، سند عادی محسوب می گردد نه سند رسمی و می تواند در محکمه، توسط طرف مقابل، مورد ادعای تردید و انکار، همچنین جعل، قرار گیرد.
قراردادها، جز در موارد خاص، نظیر بیمه یا پیمان دسته جمعی کار، می توانند به صورت شفاهی، منعقد گردند و با توجه به اینکه داشتن قرارداد مکتوب، ولو اینکه به صورت عادی تنظیم شده باشد، در صورت بروز اختلاف، به فرد، امکان دفاع یا دعوا را با استناد به قرارداد تنظیمی، در محکمه می دهد، پیشنهاد می شود که طرفین قرارداد خرید و فروش خودرو، حتما، اقدام به انعقاد قرارداد خرید و فروش، به صورت کتبی (به موجب سند عادی یا رسمی) نمایند.
از این رو، در این بخش از مقاله، قصد داریم، فایل دانلود pdf نمونه متن قرارداد خرید و فروش خودرو را ارائه نموده، تا خوانندگان محترم، بتوانند با دانلود و استفاده از آن، قرارداد خرید و فروش خودرو خود را تنظیم نمایند. شایان ذکر است، طرفین عقد، هر گونه شرط در حدود شرع و قانون و در حدود مقررات عقد بیع را نیز می توانند به توافق، در قرارداد، درج نمایند.
علاقمندان به دانلود pdf نمونه متن قرارداد خرید و فروش خودرو می توانند از طریق لینک زیر، اقدام کنند.
با توجه به اینکه طرفین قرارداد خرید و فروش ماشین، ممکن است با کلاهبرداری در این حیطه، مواجه شوند، مطالعه مقاله پیشنهادی قسمت در ادامه بخوانید، جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، توصیه می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه تنظیم قرارداد خرید و فروش خودرو در کانال تلگرام حقوق قراردادها و عقود عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه تنظیم قرارداد خرید و فروش خودرو پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه تنظیم قرارداد خرید و فروش خودرو
برای مشاوره نحوه تنظیم قرارداد خرید و فروش خودرو
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©