بیمه سرقت کالا از جمله پوشش هایی است که زیر مجموعه بیمه آتش سوزی قرار گرفته و در صورت شکستن حرز توسط سارق، خسارت وارد شده ناشی از سرقت کالا های بیمه شده یا خسارت به محل قرارگیری کالای بیمه شده را جبران می کند. اوراق بهادار، فلزات گرانبها و پول نقد مشمول بیمه سرقت کالا نمی شوند، مگر با توافق بیمه گر و بیمه گذار.
برای مشاوره نحوه ثبت نام بیمه سرقت کالا
برای مشاوره نحوه ثبت نام بیمه سرقت کالا
بیمه ها به منظور تامین امنیت اشخاص و یا کالا های متفاوت طراحی شده اند. بیمه سرقت کالا به منظور جبران خسارت ناشی از فقدان کالا در نظر گرفته شده است. بیمه سرقت کالا زیر مجموعه بیمه آتش سوزی بوده که از طریق پرداخت حق بیمه اضافی می توان این پوشش را به بیمه اصلی اضافه کرده و از آن بهره مند شد.
از آن جا که بیمه سرقت کالا یک پوشش تکمیلی بوده و برخورداری از آن نیازمند هزینه بیشتر است و شرایط خاصی برای جبران خسارت دارد و به منظور تهیه آن باید از موارد تعهد بیمه گر، پوشش های خارج از تعهد و شرایط جبران خسارت و زمان آن اطلاعات کافی داشت تا بتوان انتخاب مناسبی درباره بیمه مورد نیاز انجام داد.
در این مقاله به بررسی موضوعات مختلف پیرامون بیمه سرقت کالا از جمله تعریف این بیمه، موارد تحت پوشش بیمه گر، موارد خارج از تعهد بیمه گر، نحوه ثبت نام بیمه سرقت کالا و استعلام بیمه سرقت کالا با کد ملی، پرداخته شده است تا خوانندگان اطلاعات لازم در مورد این بیمه را به دست آورند.
همه افراد به دنبال راهی برای تامین امنیت دارایی های خود و جبران خسارت احتمالی از طریق راه های مطمئن هستند. بیمه ها با همین هدف پدید آمدند تا پوششی برای مواقع اضطراری ایجاد کنند. در پاسخ به سوال "بیمه سرقت کالا چیست" باید گفت یکی از انواع بیمه نامه ها که حدودا سابقه صد ساله دارد، بیمه سرقت کالا است. سرقت کالا چه از منازل مسکونی و چه از واحدهای تولیدی و صنعتی و یا بانک ها می تواند زیان هنگفتی را به ذی نفعان وارد کند. از این رو بیمه های سرقت کالا به دسته های گوناگونی تقسیم می شود. سه دسته اصلی عبارتند از:
بیمه سرقت از منازل مسکونی
بیمه سرقت از واحد های تجاری و صنعتی مانند مغازه ها و انبار ها و کارگاه ها و کارخانجات تولیدی
بیمه سرقت از بانک ها
در این نوع بیمه خسارتی که در اثر سرقت دارایی متوجه افراد می شود بیمه شده و در صورت ایجاد شدن ضرر و زیان تحت شرایط خاصی خسارت وارد شده به بیمه گذار پرداخت می شود. بیمه سرقت معمولا با سایر بیمه نامه ها ترکیب می شود که رایج ترین آن ها ترکیب بیمه سرقت کالا با بیمه آتش سوزی است. بیمه آتش سوزی به طور معمول سرقت اشیا و وسایل را هم تحت پوشش قرار می دهد.
بیمه سرقت کالا خسارت های وارده بر اثر سرقت اصل کالا، زیان بابت سرقت کالا و خسارت به محل قرار گیری کالای بیمه شده را تحت پوشش قرار می دهد. از مهم ترین شرایط بیمه سرقت کالا برای مشمول دریافت خسارت بیمه شدن، شکستن حرز است. شکستن حرز به معنی عبور سارق از موانع امنیتی برای سرقت است. شرکت های بیمه مختلف تحت شرایط خاصی بیمه سرقت کالا را ارائه می دهند. بعضی شرکت ها قبل از پوشش بیمه از ساختمان مورد نظر بازدید می کنند، برخی از شرکت ها بیمه گذار را ملزم به داشتن درب ضد سرقت، دزدگیر و دوربین مدار بسته برای ساختمان مسکونی یا تجاری می کنند و برخی دیگر اصلا این پوشش را ارائه نمی دهند.
نکته قابل توجه این است که بیمه سرقت در اثر شکسته شدن حرز فقط خسارت وارده به اثاثیه را پرداخت می کند و خسارت ناشی از سرقت ارز و طلا و پول نقد تحت پوشش بیمه نیست بنابراین لزوم نگهداری از این اقلام در جایی امن و مطمئن مطرح می شود. البته با توافق بیمه گر می توان اوراق بهادار و فلزات قیمتی و پول نقد را هم تحت پوشش بیمه قرار داد، اما سقف تعهدات بیمه گر در این مورد محدود بوده و در صورت سرقت تمام خسارت جبران نخواهد شد.
در بخش قبل گفته شد که تمام خسارت های وارده ناشی از سرقت کالا، خسارت به کالای مورد بیمه و خسارت به مکان کالای مورد بیمه تحت پوشش بیمه سرقت کالا قرار می گیرد اعم از اینکه اتفاقات ذکر شده با اعمال زور و حادثه واقع شده باشند یا خیر. سرقت فلزات گرانبها، اوراق بهادار و پول نقد تحت پوشش بیمه سرقت قرار نمی گیرد مگر با توافق بیمه گر و بیمه گذار. همچنین سرقت مسلحانه از بانک ها هنگام انتقال وجوه نقد و موجودی صندوق ها و گیشه ها هم طبق شرایطی از موارد تحت پوشش بیمه گر در بیمه کالا است. چند مورد از اتفاقاتی که تحت پوشش بیمه سرقت کالا قرار می گیرند عبارتند از:
شکستن در و پنجره و یا سوراخ کردن سقف و دیوار
ورود به صورت مخفیانه به محل بیمه شده
ورود به محل بیمه شده از طریق بالا رفتن از دیوار
ورود از طریق در محل مورد بیمه به وسیله کلید های ساختگی
باز کردن در با کلید های اصلی مشروط بر اینکه کلید ها به صورت غیر قانونی و از راه دزدی به دست آمده باشد
سرقت از وسایل نقلیه حامل وجوه نقد برای انتقال هم تحت پوشش بیمه است. گرچه حق بیمه در بیمه نامه سرقت از بانک ها با توجه به نکات امنیتی رعایت شده در محل محاسبه شده و گاها با توجه به نوع فعالیت بانک ها، اوراق بهادار و مسکوکات و طلای موجود در بانک هم تحت پوشش بیمه سرقت قرار می گیرد.
در هر بیمه نامه ای مواردی خارج از تعهدات بیمه گر است که در صورت وقوع آن موارد بیمه خسارتی به بیمه گذار پرداخت نخواهد کرد. قبل از خرید بیمه نامه ها می توان با استعلام موارد خارج از تعهد بیمه گر نسبت به جبران خسارات احتمالی اطمینان پیدا کرد. در بیمه نامه سرقت کالا هم مواردی جزو استثنائات بوده و مشمول پرداخت خسارت نمی شوند که گاها برخی از این موارد را می توان با پرداخت حق بیمه اضافی تحت پوشش قرار داد. از جمله استثنائات بیمه سرقت کالا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
خسارت های وارده به وجوه نقد، ارز های خارجی، تمبر، سفته و انواع اوراق بهادار
خسارت های ناشی از تبانی و همدستی دزد با هر یک از کارکنان و مستخدمان بیمه گذار در واحد های تجاری و صنعتی و بانک ها
خسارت های مستقیم ناشی از رادیواکتیویته، تشعشعات و سوخت های هسته ای و فضولات اتمی و یا مواد منفجره در محل مورد بیمه
خسارت های ناشی از جنگ داخلی و خارجی، شورش، بلوا، ضبط، قیام و ملی شدن
ذی نفع نبودن بیمه گذار در مورد کالای بیمه شده
عدم صداقت و امانت داری کارکنان بیمه گذار در واحد های تجاری و صنعتی و بانک ها
اشتباهات دفتری، حسابداری و کامپیوتری (عمدی یا سهوی)
خسارت های ناشی از حمل پول در وسیله حمل بدون محافظ، جز در مواردی که اضطراری و معقول باشد
پس از وارد شدن خسارت به محل یا کالای مورد بیمه، کارشناس بیمه به تشخیص خسارت پرداخته و اگر واجد شرایط بوده و جزو موارد ذکر شده که خارج از تعهد بیمه گر هستند نباشد، مبلغ خسارت طی مدت زمان کوتاهی پرداخت خواهد شد.
بیمه سرقت برای منازل مسکونی به صورت مستقل ارائه نمی شود و باید برای برخورداری از این بیمه ابتدا بیمه نامه آتش سوزی برای واحد مسکونی تهیه کرد و بعد پوشش سرقت کالا با شکست حرز را انتخاب کرد. می توان برای انتخاب بیمه مناسب پوشش های مورد تعهد بیمه گر و میزان حق بیمه پرداختی را مقایسه نمود و بعد به انتخاب شرکت بیمه اقدام کرد. در این قسمت به مراحل و نحوه ثبت نام در بیمه سرقت کالا پرداخته می شود.
برای خریداری بیمه سرقت می توان از طریق سایت شرکت های بیمه و یا سایت های فروش بیمه اقدام کرد. برای خرید بیمه نامه سرقت مربوط به منازل مسکونی ابتدا باید در سایت مورد نظر به بخش خرید بیمه آتش سوزی رفت و سپس استان و شهری که ملک مسکونی در آن قرار گرفته را وارد کرد. سپس نوع ملک و تعداد واحد آن باید مشخص شود و نوع سازه از بین گزینه ها انتخاب شود. در مراحل بعد عمر بنا، متراژ بنا و هزینه ساخت هر متر بنا خواسته می شود. بعد از مشخص کردن ارزش وسایل درون منزل به استثناء اوراق بهادار، فلزات گرانبها و پول نقد، میزان حق بیمه محاسبه شده و می توان بیمه مورد نظر را به صورت آنلاین خریداری کرد. اگر بیمه مورد نظر فروش اینترنتی نداشته باشد باید به نمایندگی های مربوطه به صورت حضوری مراجعه کرد.
برای استعلام بیمه سرقت کالا با کد ملی که زیر مجموعه بیمه آتش سوزی است می توان از طریق مراجعه حضوری به نمایندگی بیمه مورد نظر که بیمه نامه از آن خریداری شده است اقدام کرد و یا اگر شرکت بیمه ارائه دهنده خدمات الکترونیک به بیمه گذاران باشد از طریق سایت شرکت وارد شد. از سایت بیمه مرکزی هم از طریق کد ملی بیمه گذار می توان استعلام گرفت. برای ورود از طریق سایت بیمه مرکزی می توان نشانی centinsur.ir را در مرورگر جستجو کرده و با وارد کردن اطلاعات هویتی بیمه گذار و کد تاییدی که توسط سایت ارسال می شود و وارد کردن کد پیگیری در مورد بیمه آتش سوزی استعلام گرفت.
راه دیگر مراجعه به پنل شخصی بیمه گذار در سایت شرکت بیمه مورد نظر است که با ورود اطلاعات خواسته شده استعلام اینترنتی بیمه آتش سوزی با کد ملی را در اختیار می گذارد البته مشروط بر اینکه شرکت بیمه ذکر شده قابلیت استعلام غیر حضوری بیمه را فراهم کرده باشد. شرکت های مختلف بیمه با توجه به شرایط و ضوابط خاص خود هر یک خدمات خاصی را به مشتریان ارائه می دهند که استعلام بیمه آتش سوزی به صورت غیر حضوری می تواند یکی از این خدمات باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد بیمه سرقت کالا در کانال تلگرام حقوقی دینا عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره عقود و قراردادهای تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون بیمه سرقت کالا پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه ثبت نام بیمه سرقت کالا
برای مشاوره نحوه ثبت نام بیمه سرقت کالا
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©