دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / تبدیل پلاک منطقه آزاد به ملی

تبدیل پلاک منطقه آزاد به ملی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

تبدیل پلاک منطقه آزاد به ملی، در صورت برخورداری از شرایط و مدارک لازم، نظیر مدارک هویتی و پرداخت حقوق و عوارض گمرکی و پس از پرداخت هزینه های این امر که با توجه به قیمت ماشین، محاسبه می شود، با مراجعه به مراکز تعویض پلاک منطقه آزاد مربوطه، ممکن و میسر می باشد.

 

دارندگان خودروهای وارداتی که از پلاک ملی، برخوردار نبوده و دارای پلاک گذر موقت هستند، باید در اولین فرصت، برای تبدیل پلاک منطقه آزاد به ملی، اقدام کنند تا بتوانند سوای مناطق آزاد، نظیر قشم، کیش و... در سرزمین اصلی و نقاط مختلف کشور نیز تردد داشته باشند.

 

بر اساس مصوبه ای که در بهمن ماه سال هزار و چهارصد و یک، ابلاغ شد، شرایط و هزینه های لازم این امر مورد پیش بینی قرار گرفت و مالکین خودرو های وارداتی، تنها با رعایت این شرایط و اطلاع از مدارک لازم، می توانند نسبت به تبدیل پلاک منطقه آزاد به ملی، اقدام کنند.

 

از این رو، در مقاله حاضر، قصد داریم، شرایط، سامانه، مراحل و نحوه، هزینه و عوارض تبدیل پلاک منطقه آزاد به ملی​ را مورد بررسی قرار داده و بگوییم که متقاضی این امر، باید از چه مدارکی، برخوردار باشد. علاقمندان به کسب اطلاعات در این خصوص، می توانند در ادامه مقاله، همراه ما باشند.

شرایط تبدیل پلاک منطقه آزاد به ملی

شرایط تبدیل پلاک منطقه آزاد به ملی، پرسش افراد بسیاری است که در مناطقی مانند کیش، قشم، اروند چابهار یا انزلی، دارای خودروی خارجی با پلاک منطقه آزاد هستند. لذا، در این بخش، قصد داریم در خصوص شرایط تبدیل پلاک منطقه آزاد به ملی، صحبت کنیم که به شرح زیر می باشند:

 

کارشناسی قیمت خودرو و پرداخت هزینه انجام مراحل تبدیل پلاک، بر اساس قیمت تعیین شده در کارشناسی؛ 

داشتن مدارک خودرو؛ 

 پرداخت حقوق ورودی خودرو که شامل حقوق گمرکی و سود بازرگانی می شوند؛

پرداخت کلیه عوارض و بدهی های مربوط و حقوق ورودی (مشتمل بر حقوق گمرکی و سود بازرگانی مصوب)

 دارا بودن معاینه فنی متصل به سامانه سیمفا

 

توجه به این نکته ضروری است که خودروهای مستثنی شده از حکم بند (۱) تفاهم نامه مشترک شورای عالی مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی و گمرک جمهوری اسلامی ایران به شماره ۱۴۰۰۲/۱۰/۱۴۳۰ مورخ ۱۴۰۰/۳/۱۰ مشمول حکم این آیین نامه نمی شوند.

 

پلاک گذاری ملی و واردات خودرو به سرزمین اصلی، توسط کلیه اشخاص، به شرط اخذ تاییدیه آلایندگی، ایمنی و خدمات پس از فروش از سازمان حفاظت محیط زیست و ملی استاندارد ایران و وزارت صنعت، معدن و تجارت و رعایت ماده 10 قانون ساماندهی صنعت خودرو و با ثبت سفارش و یا ثبت آماری بلامانع است.

 

پس از اینکه دارنده خودروی پلاک منطقه آزاد، نسبت به انجام امور بالا، اقدام کرد، پلاک منطقه آزاد او به پلاک ملی، تغییر یافته و می تواند به صورت قانونی، در مناطق مختلف، تردد داشته باشد. در ادامه، در خصوص مراحل، نحوه و مدارک لازم این امر، توضیح خواهیم داد.

سامانه تبدیل پلاک منطقه آزاد به ملی

همانطور که در مقدمه گفتیم، بر اساس مصوبات دولتی، در بهمن ماه سال هزار و چهارصد یک، خودروهای وارداتی ای که در بنادر آزاد، دارای پلاک گذر موقت، هستند، می توانند برای تبدیل پلاک منطقه آزاد به ملی، اقدام کنند.

 

یکی از پرسش هایی که در خصوص تبدیل پلاک منطقه آزاد به ملی، وجود دارد، مبنی بر این است که سامانه تبدیل پلاک منطقه آزاد به ملی چیست و افراد متقاضی این امر، باید به چه سایتی، مراجعه کرده و مراحل اولیه تبدیل پلاک منطقه آزاد به ملی را انجام دهند.

 

در پاسخ به پرسش مطروحه باید گفت، در حال حاضر، سامانه به خصوصی برای تبدیل پلاک منطقه آزاد به ملی، راه اندازی نشده و تمامی مراحل، با مراجعه حضوری متقاضی تبدیل پلاک، به نهاد ها و مراجع صلاحیت دار برای این امر، انجام می شود.

مراحل و نحوه تبدیل پلاک منطقه آزاد به ملی

یکی از مهم ترین مواردی که افراد مالک خودروی دارای پلاک گذر موقت، باید از آن، مطلع باشند، مراحل و نحوه تبدیل پلاک منطقه آزاد به ملی است و از این رو، در این بخش از مقاله، قصد داریم در خصوص این نحوه و مراحل، توضیح دهیم که به شرح زیر می باشد:

 

در ابتدا، متقاضی باید، مدارک لازم برای تبدیل پلاک منطقه آزاد به ملی را فراهم آورد که در تیتر مدارک لازم، به آن ها، اشاره خواهیم کرد؛

سپس باید، عوارض، هزینه ها و حقوق گمرکی خودرو خود را تسویه و فیش آن ها را برای ارائه به مراکز صلاحیت دار، نگهداری کند؛

 

در مرحله بعد، متقاضی باید، با در دست داشتن مدارک، به نزدیک ترین مرکز تعویض پلاک منطقه آزاد به ملی، مراجعه نماید؛ در این مراکز، مدارک و خودرو فرد، بررسی و بر اساس قیمت کارشناسی خودرو، هزینه تبدیل پلاک منطقه آزاد به ملی​، تعیین می گردد و ظرف مهلت مقرر که معمولا ده روز کاری بوده، اما ممکن است بیشتر نیز شود، پلاک منطقه آزاد به ملی تعویض می شود.

 

هزینه و عوارض تبدیل پلاک منطقه آزاد به ملی

میزان هزینه و عوارض تبدیل پلاک منطقه آزاد به ملی نیز از مهم ترین مواردی است که باید، در انجام این پروسه، مد نظر داشت. لذا، در این بخش، قصد داریم در خصوص هزینه و عوارض تبدیل پلاک منطقه آزاد به ملی، صحبت کنیم. بند 5 مصوبه  ای که در 24 بهمن ماه سال هزار و چهارصد و یک، تصویب شد، مقرر می دارد:

 

"خودرو هایی که تا پیش از ابلاغ این تصویب نامه، طبق مقررات موجود، مجاز به تردد در مناطق صنعتی و تجاری هستند، مشروط به پرداخت کلیه عوارض و بدهی های مربوطه و حقوق ورودی (مشتمل بر حقوق گمرکی و سود بازرگانی مصوب)، مجاز به پلاک گذاری ملی و تردد در سرزمین اصلی می باشند." بر اساس آیین نامه مذکور، می توان هزینه های تبدیل پلاک منطقه آزاد به ملی را هزینه های زیر، تقسیم کرد:

 

 هزینه مربوط به حقوق ورودی گمرکی که بر اساس بند د ماده یک قانون امور گمرکی، مصوب هزار و سیصد و نود، " معادل چهار درصد (4%) ارزش گمرکی کالا، به اضافه سود بازرگانی که توسط هیات وزیران، تعیین می گردد، به علاوه وجوهی که به موجب قانون، گمرک مسئول وصول آن است و به واردات قطعی کالا تعلق می گیرد" می شود "ولی شامل هزینه های انجام خدمات" نمی گردد.

 

هزینه مربوط به عوارض که بر اساس ماده 6 قانون مالیات بر ارزش افزوده، "ماخذ محاسبه مالیات و عوارض واردات کالا،‌ مجموع ارزش گمرکی (موضوع ماده ‌(14) قانون امور گمرکی) و حقوق ‏ورودی (حقوق گمرکی و سود بازرگانی) می‌ باشد. مالیات و عوارض مذکور، جزو حقوق ورودی، محسوب نمی‌ شود."

 

هزینه تعویض پلاک منطقه آزاد به ملی که بر اساس قیمت ماشین تعیین می گردد که البته، تعیین قیمت ماشین، بر عهده کارشناس خبره این امر، خواهد بود.

 

هزینه های مربوط به خلافی خودرو، از دیگر هزینه های فرعی است که دارنده پلاک منطقه آزاد، باید، پرداخت کند تا موفق به تبدیل پلاک منطقه آزاد به ملی گردد.

 

مبنای تعیین ارزش خودرو و حقوق ورودی بر اساس تبصره (۶) اصلاحی ماده واحده قانون چگونگی محاسبه و وصول حقوق گمرکی، سود بازرگانی و مالیات انواع خودرو و ماشین آلات راهسازی وارداتی و ساخت داخل و قطعات آن ها موضوع ماده (۱۲) قانون الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودرو مصوب ۱۴۰۲ می باشد. در این قانون، درصد سود بازرگانی و حقوق گمرکی و نیز مالیات، برای انواع خودروها بیان گردیده است.

 

مدارک لازم برای تبدیل پلاک منطقه آزاد به ملی

مدارک لازم برای تبدیل پلاک منطقه آزاد به ملی چیست؟ در این بخش از مقاله، قصد داریم تا این پرسش پر تکرار را بررسی کرده و به آن، پاسخ دهیم. در زیر، لیست مدارک لازم برای تبدیل پلاک منطقه آزاد به ملی، ارائه شده است:

 

مدارک هویتی مالک خودرو، اعم از کارت ملی و شناسنامه و در صورت عدم دسترسی به کارت ملی، رسید ثبت نام آن نیز، قابل پذیرش می باشد؛

مدارک مربوط به مالکیت خودرو، اعم از برگه کمپانی، سند فروش مزایده ای، پروانه، مدارک مربوط به سند گمرکی و تاییدیه گمرکی از سامانه گمرک؛

مدارک مربوط به پرداخت عوارض و حقوق گمرکی و سود بازرگانی خودرو وارداتی؛

 اخذ تاییدیه آلایندگی، ایمنی و خدمات پس از فروش از سازمان های حفاظت محیط زیست و ملی استاندارد ایران و وزارت صنعت، معدن و تجارت

 

داشتن وکالت نامه رسمی و دارای تاریخ؛ در صورتی که وکیل، به نیابت از مالک اصلی خودرو، برای انجام کارهای تبدیل پلاک، اقدام می نماید. علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص مدارک لازم برای تعویض پلاک، می توانند مقاله زیر را مطالعه کنند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط تبدیل پلاک منطقه آزاد به ملی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط تبدیل پلاک منطقه آزاد به ملی پاسخ دهند.