با توجه به افزایش روز افزون قیمت ها، ارزش پول در طول زمان کاهش یافته و به همین ترتیب قدرت خرید افراد هم کاهش می یابد. افراد باید از طریق سرمایه گذاری آگاهانه با پول نقد و راکد خود در بازار های متفاوت به حفظ ارزش پول خود کمک کرده و قدرت خرید خود را حفظ کنند. لذا در این امر باید بهترین راه حفظ ارزش پول را دانست و سرمایه گذاری در بازار مناسب را انجام داد.
برای مشاوره روش های حفظ ارزش پول
برای مشاوره روش های حفظ ارزش پول
تورم بخش جدایی ناپذیر اکثر اقتصادها است و این به معنی کاهش ارزش پول در طی زمان می باشد. برای حفظ قدرت خرید در مقابل تورم باید اقدام به سرمایه گذاری کرده و سبدی از دارایی ها تشکیل داده شود. از بین روش های متنوع سرمایه گذاری باید به دنبال بهترین روش بود تا سود بیشتری کسب شده و اثر تورم بر سرمایه افراد کاهش یابد. از این طریق قدرت خرید تضمین شده و شخص نگرانی کمتری در مقابل اثرات تورمی خواهد داشت.
در این مقاله سعی شده تا به موضوعاتی مانند بهترین راه برای حفظ ارزش پول، این که با پول نقد خود چه چیزی بخریم تا ارزش پول ما حفظ شود، سرمایه گذاری با پول نقد حتی سرمایه گذاری در مقدار کم و کالا های قابل خرید در شرایط تورمی به عنوان روشی برای حفظ قدرت خرید اشاره شود تا افراد با دید واضح تری اقدام به سرمایه گذاری در جهت حفظ ارزش پول خود کنند.
در ابتدا باید به مفهوم ارزش پول بپردازیم. ارزش پول یعنی یک فرد با سرمایه انباشته یا حقوق دریافتی ماهیانه خود به چه میزان قدرت خرید داشته و چه چیز هایی را می تواند به دست آورد. یکی از عوامل کاهش ارزش پول، تورم در جامعه است. حفظ ارزش پول هم به معنای اقدام به سرمایه گذاری در جهت حفظ قدرت خرید در شرایط تورمی است. به عنوان مثال فرد در حال حاضر با سرمایه خود قدرت خرید یک قطعه زمین را دارد، اما اگر سرمایه در طی زمان و با گذشت چندین ماه یا چندین سال راکد بماند، قیمت قطعه زمین افزایش یافته و ارزش فعلی سرمایه شخص برای خرید آن کافی نخواهد بود.
از دلایل بروز این اتفاق یعنی کاهش ارزش پول در جامعه ما و در طول زمان، شرایط تورمی در اثر تحریم های سنگین و رکود در تولید و چاپ پول بی رویه و بدون پشتوانه از جانب بانک مرکزی و هماهنگ نبودن این مقدار از نقدینگی با نرخ تولید جامعه می باشد.
مهم ترین راه حفظ ارزش پول سرمایه گذاری تحلیل شده و عاقلانه در بازار های گوناگون است. از جمله این بازار ها می توان به بازار بورس و صندوق های سرمایه گذاری، بازار سکه و طلا، بازار ارز، بازار مسکن، بازار خودرو و انواع سپرده های بانکی اشاره کرد. هر کدام از این بازار ها واجد شرایط و مزایا و معایب خاص خود هستند.
تشکیل یک سبد سرمایه گذاری و تخصیص بخش های مختلف سرمایه به بازار های گوناگون، با توجه به تورم و شیب تند افزایش قیمت ها در جامعه عامل مهم و تاثیر گذاری در حفظ قدرت خرید و رسیدن به نقطه سود دهی در طول زمان است. عدم سرمایه گذاری و نگهداری پول به صورت نقد و بلا استفاده موجب زیان های قابل توجه و کاهش ارزش پول فرد خواهد شد.
بین بازار های متنوعی که در قسمت قبلی به آنها اشاره شد، مقایسه در طی پنج سال اخیر حاکی از سود دهی بالای بازار بورس نسبت به بازار های موازی است، اما لزوم داشتن دانش و اطلاعات و قدرت تحلیل کافی برای ورود به این بازار، آن را به یکی از بازار های پر ریسک تبدیل کرده. همچنین بازار بورس متاثر از سیاست های مالی کشور و شرایط اقتصادی صنایع گوناگون است، اما این بازار نقد شوندگی نسبتا خوبی داشته و هزینه کارمزد خرید و فروش و مالیات آن قابل قبول است.
بازار طلا برای سرمایه گذاری بلند مدت مناسب و سود آور بوده اما توجه به نکاتی همچون هزینه مالیات و اجرت ساخت طلای زینتی مهم است تا سود بیشتری نصیب سرمایه گذار شده و قدرت خرید بیشتری حاصل شود.
ارز هم به دلیل ماهیت آن و شرایط تحریمی کشور یکی از پر نوسان ترین بازار های موجود شناخته می شود و فعالیت در این بازار خود عاملی برای بروز تورم در جامعه و لطمه خوردن به اقتصاد کشور می باشد. بازار مسکن نیز نیازمند سرمایه بیشتر بوده و افراد با سرمایه کمتر قدرت ورود به این بازار را نخواهند داشت ضمن این که مسکن در بر گیرنده هزینه هایی چون انتقال مالکیت و مالیات و استهلاک بوده و در مقایسه با بعضی بازار های دیگر نقد شوندگی مورد توجهی ندارد و نقد شدن سرمایه در آن نیازمند زمان است.
خودرو هم به علت مسائلی چون محدودیت خرید از کارخانه، هزینه های نگهداری و تعمیرات و نرخ بیمه خودرو، نا اطمینانی نسبت به واردات خودرو های خارجی و یا عرضه مدل های پیشرفته تر و کاهش قیمت در آینده و نقد شوندگی کمتر نسبت به بازار های طلا و ارز سود دهی کمتری را تضمین می کند.
سپرده های بانکی هم عموما در طول زمان نشان داده شده سود دهی کمتری نسبت به نرخ تورم داشته و در واقع عاملی در جهت حفظ ارزش پول و سرمایه گذاری مطمئن نیستند. بازار ارز های دیجیتال در ایران مورد تایید دولت نبوده و پشتوانه خاصی ندارد ضمن اینکه شرایط تحریمی و نوسان قیمت دلار فعالیت در این بازار را با چالش هایی مواجه می کند.
در این بخش به مقایسه سه بازار از مهم ترین بازار هایی که امکان فعالیت با سرمایه کم را فراهم می کنند، یعنی بازار بورس، بازار سکه و طلا و بازار ارز می پردازیم. هر کدام از این بازار ها مزایای منحصر به فرد خود را داشته و برای اهداف متفاوت از سرمایه گذاری و انواع سرمایه گذاران مناسب هستند.
از جمله مزایای بازار بورس انجام معاملات به صورت آنلاین و در دسترس بودن آن است. بازار بورس در طول زمان سود دهی بیشتری از بازار های موازی دارد. این بازار نقد شوندگی خوبی داشته و نقد شدن سرمایه در آن زمان بر نیست. تنوع روش های سرمایه گذاری در این بازار قابل توجه بوده و علاوه بر معامله سهام صد ها شرکت بورسی، امکان معامله گواهی های سپرده کالایی و صندوق های سرمایه گذاری نیز وجود دارد. در بازار بورس امکان سرمایه گذاری با هر میزان سرمایه وجود دارد.
بازار طلا بازار دیگری است که با سرمایه نسبتا کم می توان به آن ورود کرد. از آنجا که پشتوانه پول ملی طلا است، طلا کالایی برای حفظ ارزش پول در تمام شرایط شناخته می شود. اگر سرمایه گذاران در بازار طلا، افق دید بلند مدت داشته باشند سرمایه آنها قطعا به سود دهی مناسبی می رسد. همچنین نقد شوندگی این بازار بسیار خوب بوده و تقاضای خرید همیشه در این بازار تضمین شده است. علاوه بر خرید فیزیکی طلا می توان از صندوق سرمایه گذاری طلا استفاده کرد.
ارز و به خصوص دلار مانند دو بازار قبلی نقد شوندگی خوبی داشته اما از پر نوسان ترین بازار های موجود است چرا که به شدت تحت تاثیر اخبار سیاسی و اقتصادی بوده. پیش بینی قیمت ارز به علت شرایط تحریمی و کاهش ارزش پول ملی در مقابل پول بین المللی به سختی امکان پذیر است و احتمال زیان در کوتاه مدت در آن بسیار زیاد است.همچنین خرید ارز برای سرمایه گذاری عامل مهم بروز تورم در جامعه و آسیب زدن به اقتصاد کشور است.
با مقایسه عمیق این سه بازار و تحلیل کافی باید بهترین بازار برای ورود با سرمایه کم و احتمال سود دهی مناسب و جلوگیری از کاهش ارزش را شناسایی کرده و در آن سرمایه گذاری کرد.
پول نقد و راکد در طول زمان ارزش آن کاهش یافته و موجب ایجاد ضرر و زیان برای فرد می شود. یکی از مهم ترین اقدامات برای جلوگیری از این موضوع عدم نگهداری پول به صورت نقد و سرمایه گذاری آن با در نظر گرفتن اصل مدیریت ریسک است. مدیریت ریسک به معنای تعدیل ریسک زیاد از طریق سرمایه گذاری در موارد متنوع و گوناگون می باشد. به عنوان مثال در بازار بورس با انتخاب سهام چند شرکت از صنایع مختلف به جای سرمایه گذاری در یک سهم، ریسک تعدیل شده و اگر یکی از صنایع متحمل ضرر شود، سود دهی باقی صنایع آن ضرر را پوشش می دهد.
از گزینه های رایج برای نگهداری پول به صورت نقد، سپرده گذاری در بانک و استفاده از سود بانکی روز شمار می باشد. بررسی و مقایسه نرخ تورم و سود بانکی در سال های اخیر نشان دهنده پیشی گرفتن نرخ تورم از سود بانک بوده و به این معنا است که سپرده گذاری در آن نه تنها حامل سود نبوده بلکه موجب زیان هم خواهد شد.
برای سرمایه گذاری باید هدف از آن و افق مد نظر و مقدار سرمایه مورد توجه قرار گیرد. اگر هدف از سرمایه گذاری فقط حفظ قدرت خرید باشد می توان در بازار هایی ورود کرد که نقد شوندگی بالا داشته و دارایی به راحتی قابل معامله باشد. اما اگر هدف دست یابی به سود کلان و افزایش زیاد سرمایه باشد، بازار های پر ریسک تر باید انتخاب شوند. همچنین برخی بازار ها مانند بعضی از سهام های مختلف و بازار پر نوسان ارز گاها در کوتاه مدت به سود دهی می رسند اما بازار هایی هم وجود دارند که نیاز به سپری شدن زمان بیشتر برای رسیدن به سود دهی دارند. همچنین توجه به میزان سرمایه عامل مهم دیگری در انتخاب بازار هدف می باشد. بازار هایی مانند مسکن و خودرو سرمایه بیشتری از بازار های بورس و طلا و ارز نیاز دارند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد راهکار های حفظ ارزش پول در کانال تلگرام سرمایه گذاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون روش های حفظ ارزش پول پاسخ دهند.
برای مشاوره روش های حفظ ارزش پول
برای مشاوره روش های حفظ ارزش پول
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©