جرم دعوا با قمه کشی ، آن است که شخصی ، با استفاده از قمه ، با کسی گلاویز شود که در صورتی که این امر ، مصداق محاربه نباشد ، حکم مجازات دعوا با قمه کشی ، معادل حبس از شش ماه تا دو سال و تا 74 ضربه شلاق می باشد . برای شکایت از جرم دعوا با قمه کشی ، شاکی باید با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی ، یک نمونه شکواییه ، به ثبت برساند .
برای مشاوره مجازات دعوا با قمه کشی
برای مشاوره مجازات دعوا با قمه کشی
حفظ نظم و امنیت عمومی ، از جمله مهم ترین اهداف هر نظام حقوقی محسوب می گردد و به همین دلیل ، اقدامات مخل امنیت ، بر اساس قانون ، جرم انگاری شده و برای آنها ، مجازات پیش بینی می شود . یکی از اقداماتی که امنیت شهروندان را به خطر می اندازد ، حمل و یا استفاده از سلاح سرد همچون چاقو ، قمه و پنجه بوکس می باشد .
به همین دلیل ، بر اساس قانون مجازات اسلامی ، حمل سلاح هایی همچون قمه و یا قمه کشی و استفاده از قمه در دعوا ، سبب مجازات مرتکب خواهد شد . البته ، در شرایط خاصی ، ممکن است که حکم مجازات قمه کشی در دعوا ، شدیدتر باشد و آن ، حالتی است که عمل شخص ، مصداق جرم محاربه باشد . نظر به اهمیت این موضوع ، پرداختن به مجازات دعوا با قمه کشی ، اهمیت دارد .
به همین مناسبت ، در ادامه این مقاله ، قصد داریم به بررسی این موضوعات بپردازیم که جرم دعوا با قمه کشی چیست و حکم مجازات جرم دعوا با قمه کشی به چه صورت است . در ادامه ، نحوه شکایت و رسیدگی به این جرم را شرح داده و یک نمونه شکواییه دعوا با قمه کشی را نیز ، ارائه خواهیم نمود .
در قانون مجازات اسلامی ، اقداماتی که مخل به نظم و امنیت عمومی جامعه هستند ، جرم انگاری شده اند که یکی از مهم ترین جرایم مخل امنیت ، حمل و یا استفاده از سلاح های گرم و سرد مانند قمه و چاقو می باشد که این موضوع ، در ماده 617 قانون مجازات اسلامی ، مورد جرم انگاری قرار گرفته است . لذا در این قسمت ، قصد داریم جرم دعوا با قمه کشی را مورد بررسی قرار دهیم .
در پاسخ به این سوال که جرم دعوا با قمه کشی چیست ، باید گفت که در ماده 617 قانون مجازات اسلامی ، مقرر شده است که هر کس به وسیله چاقو و یا هر نوع اسلحه دیگر همچون قمه ، تظاهر و یا قدرت نمایی کند و یا استفاده از سلاح های مزبور را وسیله ای برای مزاحمت اشخاص ، اخاذی از آنها و یا تهدید قرار داده و یا با کسی گلاویز شود ، به مجازات دعوا با قمه کشی ، محکوم خواهد شد .
بنابراین ، در خصوص اینکه جرم دعوا با قمه کشی چیست ، باید گفت که در صورتی که شخصی ، با استفاده کردن از سلاحی همچون قمه ، با افراد دیگر ، گلاویز شود ، جرم دعوا با قمه کشی ، محقق شده و مرتکب ، به مجازات دعوا با قمه کشی ، محکوم خواهد شد که حکم مجازات جرم قمه کشی در دعوا را نیز ، در ادامه ، خواهیم گفت .
در همین راستا ، در تبصره 1 ماده 617 نیز ، مقرر شده است که حمل سلاح های سرد مانند قمه ، شمشیر ، قداره ، پنجه بوکس و غیره ، در صورتی که صرفا به منظور دعوا و درگیری فیزیکی و ضرب و جرح انجام شود نیز ، جرم بوده و مرتکب ، به مجازات آن ، محکوم خواهد شد .
حتی واردات ، تولید و عرضه سلاح های مذکور نیز ، ممنوع بوده و سبب مجازات مرتکب خواهد شد ؛ مگر اینکه شخص ، بخواهد از آنها در موارد ورزشی ، نمایشی ، آموزشی استفاده کرده و یا به منظور نیاز ضروری ایشان برای استفاده شغلی و یا دفاع شخصی باشد که در این صورت ، با دریافت مجوز ، تولید و عرضه آنها ممنوع نخواهد بود .
بر اساس ماده 617 قانون مجازات اسلامی ، استفاده از قمه برای مزاحمت نسبت به دیگران ، زورگیری یا اخاذی و یا تهدید کردن ایشان ، جرم محسوب می شود و علاوه بر این ، استفاده از قمه برای دعوا و گلاویز شدن با دیگران نیز ، منجر به مجازات مرتکب به دلیل جرم دعوا با قمه کشی خواهد شد . اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، آن است که حکم مجازات دعوا با قمه کشی چیست ؟
در پاسخ به این سوال ، باید گفت که حکم مجازات جرم دعوا با قمه کشی ، بر اساس ماده 617 قانون مجازات اسلامی ، آن است که اگر دعوا با قمه کشی ، مصداق جرم محاربه نباشد ، مرتکب ، به مجازات دعوا با قمه کشی یعنی حبس از شش ماه تا دو سال و تا 74 ضربه شلاق تعزیری ، محکوم خواهد شد .
اما در صورتی که جرم دعوا با قمه کشی ، مشمول ماده 279 قانون مجازات اسلامی در رابطه با جرم محاربه باشد ، مجازات مرتکب ، طبق ماده 282 قانون مجازات اسلامی ، به یکی از مجازات های اعدام ، صلب ، قطع دست راست و پای چپ و یا نفی بلد ، محکوم خواهد شد که انتخاب نوع مجازات ، بر عهده قاضی است .
لازم به ذکر است که علاوه بر حکم مجازات جرم دعوا با قمه کشی ، در تبصره 1 ماده 617 نیز ، حمل قمه ، در صورتی که صرفا به منظور درگیری فیزیکی و ضرب و جرح انجام شود نیز ، جرم محسوب شده و مرتکب ، به حداقل مجازات قانونی شش ماه تا دو سال حبس و شلاق تا 74 ضربه ، محکوم خواهد شد .
در صورتی هم که شخصی ، اقدام به واردات و یا تولید و عرضه سلاح هایی همچون قمه نموده و مجوز آن را نداشته باشد ، حکم مجازات قانونی آن ، عبارت است از جزای نقدی درجه شش ( 20 میلیون تا 80 میلیون ریال ) و نیز ، معدوم یا ضبط کردن این سلاح ها ، به نفع دولت .
حکم مجازات دعوا با قمه کشی ، در صورتی که عمل دعوا با قمه کشی ، به صورت محاربه نباشد ، عبارت است از مجازات حبس از شش ماه تا دو سال و تا 74 ضربه شلاق تعزیری . به این منظور ، شخص بزه دیده ، می بایست مانند سایر اقدامات از قبیل جرم ضرب و جرح ، اقدام به شکایت از شخص مجرم نماید تا دادگاه ، پس از رسیدگی به پرونده ، حکم مجازات جرم دعوا با قمه کشی را صادر نماید . لذا سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، آن است که نحوه شکایت و رسیدگی به جرم دعوا با قمه کشی به چه صورت است ؟
در خصوص نحوه شکایت از جرم دعوا با قمه کشی ، باید گفت که بزهدیده از جرم قمه کشی ، می بایست ابتدائا با پلیس ، تماس گرفته تا گزارش جرم دعوا با قمه کشی ، توسط وی ، به ثبت برسد . سپس ، در اسرع وقت ، به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نموده و اقدام به ثبت شکواییه دعوا با قمه کشی کند .
برای شکایت از جرم دعوا با قمه کشی منجر به مرگ یا آسیب جسمی از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ، بهتر است که شاکی ، کلیه اسناد ، مدارک و شواهدی که دال بر ارتکاب جرم دعوا با قمه کشی هستند را نیز ، ضمیمه نمونه شکواییه خود کند که از جمله آنها ، می توان به گزارش پلیس ، شهادت شهود ، فیلم دوربین های مدار بسته و غیر اینها ، اشاره کرد .
پس از ثبت شکواییه دعوا با قمه کشی ، موضوع شکایت ، به دادسرا ارجاع می شود . نحوه رسیدگی به جرم دعوا با قمه و اعمال مجازات دعوا با قمه کشی ، به این صورت است که مقامات دادسرا ، یک بررسی مقدماتی در خصوص پرونده ، انجام داده و با ملاحظه اسناد و شواهد مربوطه ، تصمیم می گیرند که آیا متهم ، مجرم است یا خیر . در صورتی که شواهد کافی برای ارتکاب جرم توسط متهم وجود داشته باشد ، قرار جلب به دادرسی صادر نموده و پرونده را برای رسیدگی ، به دادگاه کیفری ارجاع می نمایند .
نحوه رسیدگی به جرم دعوا با قمه کشی در دادگاه کیفری ، به این صورت است که این بار ، قاضی دادگاه کیفری ، با ملاحظه پرونده ای که در دادسرا مورد رسیدگی قرار گرفته و دفاعیات هر کدام از شاکی و متشاکی ، اقدام به صدور رای ، طبق قانون مجازات اسلامی نموده و در صورت اثبات جرم دعوا با قمه کشی ، مرتکب را به مجازات دعوا با قمه کشی ، محکوم خواهد نمود .
دعوا با قمه کشی ، جرمی مخل امنیت است . به همین دلیل ، دادگاه کیفری ، پس از شکایت شاکی ، به جرم مزبور رسیدگی نموده و در صورت احراز وقوع جرم ، حکم مجازات دعوا با قمه کشی را صادر خواهد نمود . لذا ، شکایت از جرم دعوا با قمه کشی جهت اعمال مجازات دعوا با قمه کشی ، نیازمند آن است که بزه دیده ، اقدام به ثبت شکواییه از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی نماید .
با این حال ، از آن جهت که ممکن است برخی افراد ، با نحوه ثبت شکواییه دعوا با قمه کشی ، آشنایی کافی را نداشته باشند ، در این قسمت ، قصد داریم یک نمونه شکواییه دعوا با قمه کشی را ارائه نموده و فایل دانلود آن را نیز ، در ادامه ، قرار خواهیم داد .
نمونه شکواییه دعوا با قمه کشی
ریاست محترم ..........................
با سلام ؛
اینجانب ............................................ فرزند .......................................... به شماره ملی ......................................... ، در تاریخ ............................................... و در ساعت ................................. ، در حال رفتن به محل کار خود بودم که در خیابان ................................................ ، دو نفر ، با یک حرکت ناگهانی ، اقدام به قمه کشی نموده و شروع به دعوا و درگیری نمودند که متاسفانه ، این امر ، به استناد گزارشات پزشکی قانونی پیوست ، منجر به صدمات متعدد جسمی به اینجانب گردید . لذا با تقدیم این شکایت ، به استناد شواهد و مدارک پیوست و مستند به ماده 617 قانون مجازات اسلامی ، صدور حکم مجازات مرتکبین ، مورد تقاضا می باشد .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مجازات دعوا با قمه کشی در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مجازات دعوا با قمه کشی پاسخ دهند .
برای مشاوره مجازات دعوا با قمه کشی
برای مشاوره مجازات دعوا با قمه کشی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©