پروانه اشتغال رانندگان به منظور اجازه فعالیت افراد در حوزه حمل و نقل صادر می شود. متقاضیان به منظور کسب این مجوز، می بایست علاوه بر داشتن مدارک لازم، شرایط ثبت نام نظیر انجام خدمت نظام وظیفه و عدم سو پیشینه را نیز دارا باشند. تمدید و استعلام پروانه اشتغال رانندگان نیز با مراجعه به سامانه مدیریت مرکزی حمل و نقل امکان پذیر می باشد.
برای مشاوره شرایط ثبت نام و تمدید پروانه اشتغال رانندگان
برای مشاوره شرایط ثبت نام و تمدید پروانه اشتغال رانندگان
فعالیت در هر زمینه ای، مستلزم دریافت پروانه و مجوز آن حوزه می باشد. بر همین اساس، افرادی که تمایل به آغاز فعالیت در حوزه، حمل و نقل بار و مسافر را دارند، نیز در ابتدا می بایست، مجوزی تحت عنوان پروانه اشتغال رانندگان را دریافت نمایند. بدون دریافت این مدرک، فرد قادر به جا به جایی بار و مسافر نخواهد بود.
دریافت پروانه اشتغال رانندگان تنها با دارا بودن شرایط، تهیه مدارک لازم و پرداخت هزینه آن امکان پذیر است. از طرف دیگر، پروانه ای که از جانب ارگان مربوطه برای فرد صادر می شود، برای مدت زمان معینی دارای اعتبار است و پس از آن، شخص می بایست برای تمدید مجوز خود اقدام نماید. به همین دلیل، اطلاع از جزئیات پروانه اشتغال رانندگان امری ضروری به نظر می رسد.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم به شرایط ثبت نام پروانه اشتغال رانندگان و سامانه آن بپردازیم. سپس در خصوص مراحل و نحوه ثبت نام مجوز اشتغال رانندگان صحبت خواهیم کرد و در انتها، به مدارک لازم، هزینه قابل پرداخت و نحوه تمدید و استعلام این پروانه، اشاره خواهد شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
پروانه اشتغال مجوزی است که برای اشتغال رانندگان از سوی شهرداری ارائه شده که به واسطه آن، امکان فعالیت راننده با ناوگان دارای پروانه فعالیت در حوزه حمل و نقل درون شهری و حومه، برای مدت زمانی مشخص به وی داده خواهد شد. در صورتی که فردی فاقد پروانه اشتغال رانندگان می باشد، در ابتدا می بایست برای کسب مجوز اقدام نماید. کسب این پروانه با دارا بودن شرایط آن امکان پذیر می باشد که به منظور آشنایی علاقمندان، در قسمت زیر به شرایط ثبت نام پروانه اشتغال رانندگان پرداخته شده است.
انجام خدمت نظام وظیفه و داشتن کارت پایان خدمت (دانشجویان دارای معافیت تحصیلی نیازی به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.)
عدم سو پیشینه
عدم اعتیاد به مواد مخدر
داشتن حداقل گواهی پایان دوره ابتدایی
داشتن گواهینامه مربوطه وسیله نقلیه
داشتن تابعیت جمهوری اسلامی (اتباع خارجی می بایست دارای مجوز کار باشند)
دارا بودن کلیه شرایط فوق، برای صدور پروانه اشتغال رانندگان ضروری می باشد. عدم وجود هر یک از ضوابط مذکور، سبب شده که روند نام نویسی فرد با مشکل مواجه شود. توجه به این نکته ضروری است که در فرآیند ثبت نام در سامانه، گواهی عدم سو پیشینه و عدم اعتیاد به مواد مخدر ضروری نیست، اما این مدارک در زمان مراجعه به شهرداری می بایست در مدارک فرد موجود باشد.
کلیه رانندگان اصلی و کمکی وسایل نقلیه باری و مسافری درون شهری و حومه، حسب نوع وسیله نقلیه، جهت حمل و نقل انواع بار با وسیله نقلیه باربری موظف به اخذ پروانه اشتغال به حمل و نقل بار و مسافر درون شهری و حومه از شهرداری هستند. برای دریافت این مجوز، متقاضیان ابتدا می بایست در سامانه ثبت نام نموده و پس از آن لازم است که با در دست داشتن مدارک، به شهرداری مراجعه نمایند.
سامانه ثبت نام پروانه اشتغال رانندگان به آدرس utcms.ir در دسترس متقاضیان می باشد. در این سامانه علاوه بر ثبت نام داوطلبان اخذ پروانه اشتغال رانندگان، امکان ویرایش اطلاعات ثبت نامی، تمدید پروانه، ابطال و پیگیری آن نیز فراهم شده است. در واقع می توان بیان داشت که این سامانه وظیفه مدیریت مرکزی حمل و نقل درون شهری و حومه را دارا می باشد. توجه به این نکته ضروری است که سامانه ثبت نام پروانه اشتغال رانندگان مجزا از سامانه درگاه ملی مجوز های کشور است.
توجه به این نکته حائز اهمیت است، درخواست های در دست بررسی که در سامانه ثبت نام پروانه اشتغال رانندگان به ثبت می رسد، صرفا برای سه ماه دارای اعتبار بوده و پس از آن، در صورت عدم مراجعه متقاضی به شهرداری جهت دریافت پروانه، درخواست فرد به صورت سیستمی از سامانه مذکور حذف خواهد شد.
ثبت نام و دریافت پروانه اشتغال رانندگان مستلزم طی نمودن مراحل و فرآیند های آن می باشد. در صورتی که متقاضی در زمان مشخص شده، برای پیگری و طی نمودن مراحل بعدی اقدام ننماید، مجوز رانندگی برای او صادر نشده یا پیگیری آن، با تاخیر مواجه خواهد شد. به همین دلیل، در این بخش به مراحل و نحوه ثبت نام پروانه اشتغال رانندگان پرداخته شده است.
اولین مرحله دریافت پروانه اشتغال رانندگان، ثبت نام در سامانه مدیریت مرکزی حمل و نقل درون شهری و حومه به آدرس utcms.ir می باشد. پس از ثبت نام در سامانه و دریافت کد رهگیری، شخص می بایست ظرف مدت سه ماه، به همراه مدارک لازم به شهرداری مراجعه نماید. پس از مراجعه به شهرداری و پرداخت هزینه آن، شهرداری نامه ای برای اخذ عدم سوء پیشینه و کارت سلامت از ادارات مربوطه برای فرد صادر خواهد نمود.
در مرحله بعدی، داوطلب لازم است تا با ارائه گواهی عدم سوء پیشینه و کارت سلامت به شهرداری، آخرین مرحله ثبت نام پروانه اشتغال رانندگان را طی نماید. پس از انجام دادن کلیه مراحل فوق، پروانه اشتغال رانندگان از شهرداری برای فرد صادر خواهد شد. به منظور آشنایی علاقمندان، در قسمت زیر، راهنمای تصویری ثبت نام پروانه اشتغال رانندگان ارائه گردیده است.
در مرحله اول، فرد می بایست آدرس utcms.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق تصویر زیر، گزینه "ثبت درخواست" را انتخاب نماید.
در مرحله بعد، فرد لازم است که در صفحه باز شده، گزینه اول یعنی ثبت درخواست پروانه اشتغال، را انتخاب کند.
پس از آن، شخص باید مدارک و شرایط قید شده را مطالعه نموده و در صورت پذیرش، تیک "تمام موارد را مطالعه نموده ام" را فعال کرده و گزینه شروع ثبت نام را انتخاب کند.
در این قسمت، کاربر می بایست نوع ناوگان را بر اساس کارت خودرو یا برگه سبز خودرو انتخاب نماید و سپس با انتخاب استان و شهر مورد نظر برای اخذ پروانه، گزینه تایید و گام بعدی را انتخاب کرده و به مرحله بعد برود.
در این قسمت به دلیل اینکه پروانه اشتغال مخصوص راننده است، فرد لازم است کد ملی، تاریخ تولد، استان محل تولد و شهر محل تولد را وارد کرده و اگر قبلا نام و نام خانوادگی خود را تغییر داده است، با انتخاب گزینه بله، نام و نام خانوادگی صحیح خود را طبق شناسنامه و کارت ملی وارد نماید.
در این قسمت، فرد باید کد پستی خود را وارد نماید.
در این قسمت، متقاضی باید شماره موبایلی وارد کند که با کد ملی وارد شده در گام اطلاعات هویتی، مطابقت داشته باشد. سپس عکس پرسنلی باید با حجم زیر 300 کیلوبایت بارگذاری شود.
در این قسمت، کاربر لازم است شماره گواهینامه، مدت اعتبار و تاریخ صدور را مطابق گواهینامه وارد کرده و در قسمت نوع گواهینامه، اگر دارای چندین گواهینامه می باشد، آن ها را هم انتخاب کرده و قسمت سایر اطلاعات مربوط به راننده را نیز تکمیل نماید.
در این قسمت، شخص باید فیلدهای اجباری، تصویر پشت و روی گواهینامه (که نشان دهنده ثبت نام گواهینامه رانندگی و دریافت آن می باشد)، پایان خدمت و تعهد نامه حسن انجام کار را با حجم کمتر از 300 کیلو بایت بارگذاری نماید و گزنیه ثبت و مرحله بعد را بزند.
در این قسمت ثبت پلاک اختیاری می باشد و فرد در صورت تمایل می تواند آن را ثبت کند و وارد مرحله بعدی شود.
در قسمت آخر، فرد با چک کردن اطلاعات وارد شده در هر گام و اطمینان از وارد کردن صحیح اطلاعات، با انتخاب گزینه ثبت نهایی، شماره رهگیری دریافت نموده و وارد مرحله بعدی می شود. در مرحله بعد، داوطلب می بایست ظرف مدت سه ماه، به همراه مدارک لازم به شهرداری مراجعه نماید.
در قسمت های گذشته، پیرامون شرایط و مراحل ثبت نام در سامانه توضیحاتی ارائه گردید. دریافت پروانه اشتغال رانندگان، مستلزم تهیه مدارکی می باشد که در این راستا، به افراد توصیه می شود، مدارک لازم را از پیش تهیه نموده تا در روند نام نویسی دچار مشکل نشوند. مدارک لازم برای ثبت نام پروانه اشتغال رانندگان به شرح زیر می باشد:
مدرک حداقل گواهی پایان دوره ابتدایی (برای افراد بالای 35 سال، تنها توانایی خواندن و نوشتن کفایت میکند).
کارت پایان خدمت یا گواهی اشتغال به تحصیل متصدی حمل و نقل
دارا بودن گواهینامه رانندگی مرتبط با وسیله نقلیه باربر
تابعیت جمهوری اسلامی ایران و اتباع خارجی دارای مجوز رسمی کار در ایران
نداشتن سوء پیشینه موثر کیفری و محروم نبودن از حقوق اجتماعی
ارائه کارت سلامت و عدم اعتیاد به مواد مخدر
داشتن گواهینامه شرکت در دوره های آموزشی کاربردی در حمل و نقل بار درون شهری و حومه
تحویل تعهد نامه حسن انجام کار متقاضی دریافت پروانه فعالیت ناوگان
ثبت نام در سامانه utcms.ir
تهیه مدارک فوق، برای صدور پروانه اشتغال ضروری می باشد. در صورتی که مدارک افراد ناقص باشد، مجوزی برای فرد صادر نشده یا این که ممکن است، صدور آن با مشکل مواجه شود. بنابراین به افراد توصیه می شود که مدارک خود را پیش از آغاز فرآیند ثبت نام تهیه نمایند و اگر دچار نقص در مدارک هستند، به رفع آن اقدام کنند.
افراد می بایست در روند دریافت پروانه اشتغال خود، هزینه ای را تحت عنوان هزینه دریافت پروانه اشتغال رانندگان به مراجع ذی ربط پرداخت نمایند. در این میان ممکن است که عده ای از افراد با مبلغ این هزینه آشنایی نداشته، به همین دلیل، در این بخش به مبلغ و هزینه دریافت پروانه اشتغال رانندگان پرداخته شده است.
همان طور که ثبت شرکت در سامانه جامع ثبت شرکت ها، نیازمند پرداخت هزینه است، دریافت پروانه اشتغال رانندگان نیز مستلزم پرداخت هزینه است. هزینه صدور پروانه فعالیت با توجه به نوع کابری ناوگان متفاوت است. در صورتی که ناوگان دارای کاربری مسافربری باشد، بسته به تعداد ظرفیت آن، هزینه ای به مبلغ 250 هزار ریال تا 1,500,000 ریال می بایست پرداخت شود. بنابراین، هرچه تعداد ظرفیت ناوگان بالاتر باشد، هزینه اخذ پروانه نیز افزایش می یابد.
در حالتی که ناوگان دارای کاربری باری می باشد، هزینه متفاوت اخذ می گردد. هزینه این نوع کاربری نیز با توجه به ظرفیت ناوگان تعیین می شود. با این حال، به طور کلی، می توان بیان داشت که این هزینه، مبلغی بین 500 هزار ریال تا 1,000,000 ریال است و هر چه ظرفیت ناوگان بالاتر بود، هزینه اخذ شده نیز افزایش می یابد.
نکته ای که در این زمینه حائز اهمیت است این است که بر روی پروانه اشتغال رانندگان قسمتی تحت عنوان "مدت اعتبار پروانه" درج گردیده است. بدیهی است که پس از پایان مدت مذکور، افراد می بایست اقدام به تمدید پروانه اشتغال رانندگان نمایند. مراحل تمدید پروانه اشتغال رانندگان به شرح زیر می باشد:
در مرحله اول، شخص باید آدرس utcms.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق تصویر زیر، گزینه "ثبت درخواست" را انتخاب نماید.
در مرحله بعد، فرد لازم است که در صفحه باز شده، گزینه سوم یعنی تمدید پروانه اشتغال، را انتخاب کند.
پس از آن صفحه ای مطابق تصویر زیر برای کاربر به نمایش در می آید، که وی می بایست با انتخاب یکی از گزینه های مذکور، درخواست تمدید پروانه اشتغال خود را ثبت نماید.
توجه به این نکته ضروری است که تمدید پروانه اشتغال، متضمن پرداخت هزینه آن می باشد. این هزینه، معادل نصف هزینه صدور پروانه اشتغال می باشد. بنابراین، هزینه صدور پروانه اشتغال فرد هر مقدار که تعیین شود، هزینه تمدید مجوز، نصف این مبلغ می باشد.
در صورتی که افراد به ثبت درخواست در سامانه ثبت نام پروانه اشتغال رانندگان اقدام نموده باشند، می توانند از طریق گزینه پیگیری، به استعلام وضعیت ثبت نام خود بپردازند. در این بخش به توضیح پیگیری و استعلام پروانه اشتغال رانندگان با کد ملی و کد پیگیری پرداخته خواهد شد.
در مرحله اول، شخص باید آدرس utcms.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق تصویر زیر، گزینه "ثبت درخواست" را انتخاب نماید.
در مرحله بعد، فرد می بایست در صفحه باز شده، گزینه پیگیری درخواست را انتخاب کند.
در این صفحه فرد می تواند با وارد نمودن کد ملی، روند ثبت نام و درخواست خود را پیگیری و استعلام نماید.
نکته قابل توجه در این زمینه آن است که دو روش برای پیگیری و استعلام ثبت نام وجود دارد. روش اول که از طریق وارد نمودن کد ملی می باشد، اما روش دوم، از طریق، درج کد پیگیری است. بنابراین به افراد توصیه می شود که کد پیگیری را که در هنگام ثبت نام از سامانه دریافت نموده اند، در نزد خود نگه دارند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط ثبت نام و تمدید پروانه اشتغال رانندگان در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط ثبت نام و تمدید پروانه اشتغال رانندگان پاسخ دهند.
برای مشاوره شرایط ثبت نام و تمدید پروانه اشتغال رانندگان
برای مشاوره شرایط ثبت نام و تمدید پروانه اشتغال رانندگان
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©