دینا / عقود و قراردادها / بیمه / بیمه دانش آموزی

بیمه دانش آموزی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

بیمه دانش آموزی یک طرح اجباری از سوی سازمان آموزش و پرورش می باشد. مدیران موظفند تا در ابتدای سال تحصیلی، ضمن دریافت حق بیمه سالانه از دانش آموزان و از طریق ورود اطلاعات دانش آموزان در سامانه همگام نسبت به بیمه کردن دانش آموزان اقدام نمایند. دانش آموزان نیز برای دریافت کارت بیمه خود باید به همین سامانه ورود پیدا کنند.

 

بیمه دانش آموزی، یکی از مهم ترین تدابیر سازمان آموزش و پرورش کشور برای حمایت از دانش آموزان و همچنین کمک به کاهش هزینه های درمانی در صورت بروز هر گونه حادثه یا آسیب برای آن ها است. به همین منظور هم این سازمان، بیمه شدن دانش آموزان را در طول دوران تحصیلی اجباری می داند.

در همین راستا، مدیران موظفند تا اسامی تمامی دانش آموزان مدرسه خود را در سامانه ثبت نام بیمه دانش آموزی یا همان سایت همگام به نشانی hamgam.medu.ir وارد نمایند. اما به دلیل چند مرحله ای بودن انجام این کار و عدم آشنایی با نحوه تکمیل فرم بیمه حوادث دانش آموزی، برخی از مدیران در این مورد با مشکل مواجه می شوند. بنابراین این مقاله می تواند کمک شایانی در راستای چگونگی انجام این کار به متقاضیان ارائه دهد.

از این رو، در این مقاله علاوه بر ذکر مدارک، مراحل و نحوه ثبت نام در سامانه بیمه دانش آموزی تلاش شده است تا هزینه و شرایط برخورداری از این نوع بیمه نیز بررسی و روش استعلام و پیگیری ثبت نام آن توضیح داده شود. همچنین، در مورد مدت اعتبار بیمه دانش آموزی که یکی از طرح های جدید به شمار می رود نیز نکاتی ذکر خواهد شد.

سامانه ثبت نام بیمه دانش آموزی

در اینکه مدرسه محیطی امن برای تحصیل و آموزش به شمار می رود، هیچ شکی وجود ندارد. اما حتی در این محیط هم ممکن است دانش آموزان به دلایل مختلفی دچار حادثه یا آسیب شوند و این موضوع علاوه بر ناراحتی های جسمی، می تواند هزینه هایی را نیز بر خانواده دانش آموز تحمیل کند. بنابراین، وجود یک پشتوانه مالی همچون بیمه برای جبران خسارت های مالی و کمک به تامین هزینه های درمانی ضروری به نظر می رسد. 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد استعلام بیمه تکمیلی کلیک نمایید.

به همین دلیل هم سازمان آموزش و پرورش قانونی تحت عنوان اجباری بودن بیمه دانش آموزی را در مدارس سراسر کشور به اجرا درآورد. برای این منظور، همه دانش آموزان موظف هستند تا مبلغی را که وجه آن نیز اندک است، پرداخت نمایند تا تحت پوشش بیمه دانش آموزی قرار گیرند. 

گفتنی است که این بیمه موارد گوناگونی اعم از فوت، نقص عضو، کمک هزینه خرید ویلچر، هزینه های درمانی سرپایی . بیمارستانی، عمل جراحی، بستری بیماران کرونایی، آسیب در اردو راهیان نور و ... را تحت پوشش قرار می دهد. البته ثبت این بیمه بر عهده مدیران مدارس بوده و این افراد بایستی پس از مراجعه به سامانه ثبت نام بیمه دانش آموزی، مراحل لازم جهت وارد کردن اسامی در این سایت را انجام دهند.

لازم به ذکر است که در حال حاضر سازمان آموزش و پرورش، سایت همگام به نشانی hamgam.medu.ir را به عنوان سامانه ثبت نام بیمه دانش آموزی در نظر گرفته است. در این راستا، لازم است تا مدیران اطلاعات بیمه ای دانش آموزان را به صورت الکترونیکی در سایت مذکور وارد نمایند و پس از آن لیست بیمه شدگان را به اداره آموزش و پرورش ارائه دهند.

همچنین، دریافت کارت بیمه حوادث دانش آموزی برای تمام دانش آموزان الزامی است و انجام این کار نیز در سایت همگام صورت می گیرد. از این رو، والدین و یا دانش آموزان می توانند با ورود به سامانه ثبت نام بیمه دانش آموزی و وارد کردن اطلاعات لازم، کارت مربوطه را دریافت نمایند. نکته دیگر آنکه استعلام بیمه دانش آموزی هم از طریق سامانه همگام قابل انجام است. 

شرایط ثبت نام بیمه دانش آموزی

همانطور که گفته شد، بیمه شدن دانش آموزان پس از ثبت نام در مدرسه الزامی است. این بیمه علاوه بر مدت تحصیل 9 ماه، سه ماه تابستان را نیز شامل می شود و 12 ماه اعتبار دارد و برای تمامی مدارس دولتی و غیر دولتی اجباری می باشد. در این میان، داشتن شرایط ثبت نام بیمه دانش آموزی برای برخورداری از این نوع بیمه نیز موضوعی است که مدیران، مسئولان اجرایی و حتی دانش آموزان نیز باید حتما از آن مطلع باشند. 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد هزینه بیمه تکمیلی کلیک نمایید.

از جمله این شرایط پرداخت حق بیمه سالانه است. هر ساله درصدی به مبلغ در نظر گرفته افزوده می شود و مدیران مدارس موظف هستند تا مقدار دقیق آن را به اطلاع دانش آموزان برسانند. دانش آموزان نیز باید وجه مربوطه را به مدیر تحویل دهند تا کارت بیمه برای آن ها صادر شود. 

نکته قابل ذکر آن است که پس از ثبت نام بیمه دانش آموزی، تفاوتی از نظر زمان و مکان آسیب به دانش آموز وجود ندارد. یعنی اگر دانش آموزی در هر مکانی اعم از داخل یا خارج مدرسه دچار سانحه شود، بیمه گذار متعهد می باشد که هزینه های مقرر شده در تعرفه را به طور کامل پوشش دهد. 

از دیگر شرایط ثبت نام بیمه دانش آموزی این است که دانش آموز حتما در مدرسه نام نویسی کرده باشد. یعنی حتما در مدرسه مربوطه پرونده تحصیلی داشته باشد تا مدیر بتواند او را در بیمه نام نویسی کند.

این قانون شامل تمامی دانش آموزان شاغل به تحصیل در مراکز آموزشی دولتی و غیر دولتی تمام مقاطع، هنرجویان هنرستان ها و دانش آموزان رشته کار دانش، دانش آموزان پیش دبستانی، دانش آموزان تحصیل از راه دور، دانش آموزان و هنرجویان مدارس شبانه روزی، دانش آموزان مدارس استثنایی و حتی دانش اموزان شاغل به تحصیل در مدارس خارج از کشور می شود.

مدارک لازم برای ثبت نام بیمه دانش آموزی

در زمان ثبت نام در سامانه ثبت نام بیمه دانش آموزی، بایستی یک سری اطلاعات و مدارک وارد شود. این اطلاعات توسط مدیر مدرسه وارد خواهد شد. گفتنی است که تعداد مدارک لازم برای ثبت نام بیمه دانش آموزی موارد زیادی را در بر نمی گیرد و تنها شامل نام و نام خانوادگی، نام پدر و کد ملی دانش آموز می شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ثبت نام بیمه تکمیلی کلیک نمایید.

توصیه می شود که قبل از هر چیزی، مدیران محترم ابتدا اقدام بروز رسانی اطلاعات از سامانه سناد نمایند تا آخرین اطلاعات و تغییرات مدرسه از سناد به سامانه همگام منتقل می شود. در این صورت می توان گفت که اطلاعات و مدارک به طور خودکار در سامانه همگام وجود خواهد داشت.

همچنین، یکی دیگر از مدارک لازم جهت ثبت نام بیمه دانش آموزی به هزینه حق بیمه مربوط می شوند. برای این منظور، دانش آموزان باید فیش واریزی پرداخت را به مدیر تحویل دهند. در مواقعی که دانش آموزان یا والدین او به هر دلیلی قادر به ارائه این فیش نیستند، می توانند مبلغ را به صورت دستی به مدیر دهند. 

 

هزینه ثبت نام بیمه دانش آموزی

همانطور که عنوان شد، هر ساله مبلغ مشخصی به عنوان هزینه ثبت نام بیمه دانش آموزی در نظر گرفته می شود که معمولا نسبت به سال گذشته درصدی افزایش می یابد. در این میان، دانش آموزان تنها بخشی از این مبلغ را پرداخت می کند و مابقی توسط مدرسه واریز خواهد شد.

با این حال، در مورد میزان دقیق هزینه ثبت نام بیمه دانش آموزی نمی توان یک مبلغ یکسان را برای همه مدارس عنوان کرد. چراکه بسته نوع مدرسه یعنی دولتی یا غیر دولتی ممکن است این مقدار متفاوت باشد. این مورد در ابتدای سال تحصیلی از طریق مدرسه به اطلاع دانش آموزان می رسد.

اما به طور کلی هزینه ثبت نام بیمه دانش آموزی در مدارس دولتی سال تحصیلی گذشته برابر با 91780 تومان بود. احتمال می رود که طیق روال معمول، این مقدار برای سال تحصیلی سال 1402 نیز بیشتر شود. به محض مشخص شدن مبلغ این بیمه، وجه دقیق آن در این حاضر درج خواهد شد. 

 

مراحل و نحوه ثبت نام بیمه دانش آموزی

پس از بروز رسانی سامانه همگام از سناد، نوبت به آشنایی با مراحل و نحوه ثبت نام بیمه دانش آموزی می رسد. مدیران گرامی توجه داشته باشند که برای انجام این کار و یا حتی استعلام بیمه دانش آموزی بهتر است که از سیستم رایانه استفاده شود، چرا که ممکن است در حین کار با گوشی تلفن همراه برخی از بخش ها با مشکل مواجه شوند. در ادامه راهنمای تصویری نحوه نحوه ثبت نام بیمه دانش آموزی در سامانه همگام نمایش داده شده است. 

برای ورود به این سامانه، لازم است متقاضی آدرس سایت به نشانی hamgam.medu.ir را در مرورگر خود جستجو کرده تا وارد صفحه اصلی شود.

 

بیمه دانش آموزی

 

پس از ورود به پرتال شخصی، برای اطمینان از انتقال اطلاعات همه دانش آموزان از سناد بایستی بر روی گزینه " سرویس های سناد" که در گزینه های صفه اصلی قرار دارد کلیک نمایند.

 

سامانه ثبت نام بیمه دانش آموزی

 

سپس در قسمت " تعداد دانش آموزان" می توان تعداد دانش آموزان را مشاهده کرد و با واقعیت مطابقت داد.

 

استعلام بیمه دانش آموزی

 

مجددا بایستی به داشبورد اصلی بازگشت، گزینه " مدیریت کاربران" را انتخاب نمود.

 

سامانه ثبت نام و استعلام بیمه دانش آموزی

 

در اینجا باید بر روی گزینه " ویرایش" کلیک کرد.

 

بیمه دانش آموزی

 

حال در این صفحه نیازی به وارد کردن کد ملی نیست، اما بایستی نقش را روی گزینه " دانش آموز" تنظیم نمود و سپس گزینه " جستجو" را انتخاب کرد.

 

سامانه ثبت نام بیمه دانش آموزی

 

در این صفحه لیست اسامی و تعداد همه دانش آموزان مدرسه قابل مشاهده است.

 

استعلام بیمه دانش آموزی

 

پس از حصول اطمینان از وجود همه نام دانش آموزان در سامانه ثبت نام بیمه دانش آموزی، می بایست مجددا وارد داشبورد اصلی شده و گزینه " بیمه دانش آموزان" را انتخاب کرد.

 

سامانه ثبت نام و استعلام بیمه دانش آموزی

 

در مرحله بعد نوبت به انتخاب گزینه " ثبت نام " می رسد.

 

بیمه دانش آموزی

 

در اینجا لازم است کلاس انتخاب و روی گزینه " جستجو" کلیک شود.

 

سامانه ثبت نام بیمه دانش آموزی

 

با ظهور صفحه زیر، باید تیک مشخص شده علامت گذاری و گزینه " ثبت بیمه دانش آموزان انتخاب شده" لمس شود.

 

 استعلام بیمه دانش آموزی

 

در این قسمت لازم است، نوع بیمه عادی انتخاب شده و سپس دکمه ذخیره لمس گردد.

 

سامانه ثبت نام و استعلام بیمه دانش آموزی

 

روشی که در بالا برای مراحل و نحوه ثبت نام بیمه دانش آموزی توضیح داده شده، برای تمام پایه ها یکسان می باشد. لازم به ذکر است که اگر حق بیمه دانش آموزی عادی نبود، مدیر می تواند با کلیک بر روی علامت " ویرایش" در صفحه آخر برای تغییر آن به نوع بیمه مورد نظر اقدام کند. 

 

فرم بیمه حوادث دانش آموزی

بعد از آنکه مراحل فوق الذکر در سامانه ثبت نام بیمه دانش آموزی به اتمام رسید، مدیران موظفند تا اسامی دانش آموزان بیمه شده را در یک فایل اکسل به صورت لیست درج کرده و آن را به همراه فیش واریزی به اداراه رفاه منطقه تحویل دهند. این لیست را در واقع فرم بیمه حوادث دانش آموزی می نامند. 

گفتنی است که اکسل لیست دانش آموزان تنها از طریق سامانه سیدا به نشانی sida.medu.ir/ قابل دسترسی است و در حال حاضر نمی توان این فرم را در سامانه همگام به دست آورد. بر این اساس لازم است تا پس از دریافت لیست کامل دانش آموزان از سامانه همگام، آن ها را در یک فایل دیگر ذخیره کرد تا برای انتقال به اکسل فرم بیمه حوادث دانش آموزی که در زیر نشان داده شده است، مشکلی پیش نیاید.

 

بیمه دانش آموزی

 

لازم به ذکر است که در این فرم تنها باید کد ملی، نام و نام خانوادگی دانش آموزان، نام پدر وارد شود. برای انتقال این اطلاعات می توان آن ها را کپی نمود. اما برای مواردی همچون مقطع و وضعیت به هیچ وجه نباید از کپی استفاده شود و لازم است مستقیما در محل مربوطه نوشته شوند.

 

مدت اعتبار بیمه دانش آموزی

در قسمت های گذشته در خصوص سامانه ثبت نام دانش آموزی، شرایط و مدارک آن، همینطور هزینه و مراحل ثبت نام توضیح داده شد. اما ممکن است این پرسش مطرح شود که مدت اعتبار بیمه دانش آموزی چقدر است؟ آیا زمان خاصی برای آن در نظر گرفته شده یا به شکل نامحدود ارائه می گردد. در پاسخ به این پرسش باید گفت، بیمه دانش آموزی نیز مانند سایر بیمه ها دارای زمان مشخصی است .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سامانه سنهاب بیمه مرکزی کلیک نمایید.

هزینه ای که بابت این بیمه دریافت می شود نیز، بابت همان زمان مشخص است و پس از آن و برای اعتبار مجدد باید هزینه ای دیگر پرداخت شود. در مورد مدت اعتبار بیمه دانش آموزی باید گفت که این بیمه از 1 مهر الی 31 شهریور سال بعد اعتبار دارد. این بیمه شامل مقاطع ابتدایی، متوسطه، هنرستانی ها، دانش آموزان مدارس استعدادهای درخشان و مدارس استثنایی می باشد. این بیمه شامل هزینه های درمان و غرامت فوت تا سقف دیه می باشد.

مدت اعتبار بیمه دانش آموزی از آن جهت حائز اهمیت است که ممکن است دانش آموز دچار حادثه ای شده و به گمان اینکه همچنان تحت پوشش این بیمه قرار دارد، به مراکز درمانی مراجعه کند و از آنجا که مدت اعتبار بیمه وی به پایان رسیده، مجبور باشد تمام هزینه های سرسام آور درمان را خود پرداخت کند.  

 

استعلام و پیگیری ثبت نام بیمه دانش آموزی

برای آنکه مدیران مطمئن شوند که تمامی دانش آموزان مدرسه تحت پوشش بیمه قرار دارند، بایستی اقدامات لازم برای استعلام و پیگیری ثبت نام بیمه دانش آموزی را انجام دهد. چراکه اگر دانش آموزی به هر علتی در دوران تحصیل دچار آسیب شود، مدیر مدرسه مسئولیت موضوع را بر عهده دارد و ممکن است برای او مشکلاتی به وجود آید. 

برای این منظور، لازم است تا همانند توضیحات فوق ابتدا به سامانه همگام مراجعه کرده و تعداد بیمه شدگان را با تعداد دانش آموزان هر کلاس و در مجموع مدرسه تطبیق دهد. اگر پس از استعلام بیمه دانش آموزی مشخص شد که نام دانش آموزی در میان لیست وجود ندارد، می بایست ابتدا از ثبت نام او اطمینان حاصل شود. همچنین، مدیران این امکان را دارند تا جاماندگان را به لیست اضافه کنند.

دانش آموزان هم می توانند برای استعلام و پیگیری ثبت نام بیمه دانش آموزی اقدام کنند. برای این امر، باید پس از اعلام مدیر مدرسه، با ورود به سایت همگام کارت بیمه خود را دریافت کنند. در صورتی که این کارت در دسترس نبود، لازم است مراتب را از طریق مدیر مدرسه پیگیری نمود.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ثبت نام بیمه دانش آموزی در کانال تلگرام حقوق عقود و قراردادها عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره عقود و قراردادها تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون ثبت نام بیمه دانش آموزی پاسخ دهند.