دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / گواهی معاینه فنی خودرو

گواهی معاینه فنی خودرو

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

برخورداری از مدارک لازم، نظیر کارت یا سند خودرو، توان پرداخت هزینه، همچنین، قبولی در مراحل 7 گانه بررسی وضعیت ظاهری؛ وضعیت آلایندگی؛ کمک فنرها؛ ترمزها؛ تعلیق خودرو؛ چراغ ها و وضعیت محورها و باز و بسته بودن دهانه چرخ ها، از شرایط دریافت گواهی معاینه فنی خودرو هستند.

 

گواهی معاینه فنی خودرو، از جمله مهم ترین مدارک لازم برای مجوز رانندگی با خودروهایی است که 4 سال از سال ساخت آن ها گذشته و بدون این مجوز، نمی توان در سطح شهرها و جاده های بین شهری و برون شهری رانندگی کرد و در صورت انجام این امر، فرد، جریمه خواهد شد.

از آنجا که دریافت گواهی معاینه فنی خودرو، شرایط، نحوه و مراحل و مدارک مخصوص به خود را دارد و تنها، با رعایت قواعد و تشریفات آن، می توان از این مجوز، بهره مند شد، ضروری است تا تمامی مالکین خودرو، از مراحل و نحوه دریافت گواهی معاینه فنی، مطلع باشند.

لذا، در مقاله حاضر، قصد داریم پیرامون شرایط، سامانه، مراحل و نحوه دریافت و مدارک و هزینه اخذ گواهینامه معاینه فنی خودرو، صحبت کرده و به این پرسش که گواهی الکترونیکی معاینه فنی خودرو چیست؟ پاسخ دهیم. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر می توانند، در ادامه مقاله، همراه ما باشند.

شرایط دریافت گواهی معاینه فنی خودرو چیست

با توجه به اینکه قانون گذار، دریافت گواهی معاینه فنی خودرو را برای ماشین هایی که 4 سال و بیشتر از سال ساخت آن ها می گذرد، اجباری نموده، ضروری است تا از شرایط، مدارک، مراحل و نحوه و هزینه اخذ این گواهی، مطلع بود.

لذا در این بخش، خواهیم گفت که شرایط دریافت گواهی معاینه فنی خودرو چیست و در بخش های بعدی، به تفصیل، پیرامون، مدارک لازم، هزینه، نحوه و مراحل این گواهی، توضیح خواهیم داد. شرایط دریافت گواهی معاینه فنی خودرو عبارتند از:

پرداخت هزینه

داشتن مدارک لازم

قبولی در آزمون های هفت مرحله ای مربوط به بررسی وضعیت ظاهری؛ وضعیت آلایندگی؛ کمک فنرها؛ ترمزها؛ تعلیق خودرو؛ چراغ ها و وضعیت محورها و باز و بسته بودن دهانه چرخ ها که در تیترهای بعدی، به تفصیل، پیرامون هریک از این مراحل، صحبت خواهیم کرد.

سامانه گواهی معاینه فنی خودرو

همانطور که دولت، اقدام به راه اندازی سامانه ملی عوارض خودرو، نمود تا افراد، به راحتی بتوانند، نسبت به استعلام و پرداخت عوارض خودرو خود، اقدام کنند، سامانه مخصوص گواهی معاینه فنی خودرو را نیز راه اندازی کرده تا مالکین خودروهای ملزم به دریافت این گواهی، به راحتی بتوانند، با مراجعه به آدرس سامانه، از اخبار و اطلاعات مربوط به گواهی معاینه فنی، مطلع شده و در کمترین زمان ممکن، بدون اتلاف وقت، نسبت به دریافت آن، اقدام نمایند.

 

سایت سیمفا یا سامانه یکپارچه معاینه فنی ایران که از طریق آدرس symfa.ir در دسترس متقاضیان می باشد، سامانه گواهی معاینه فنی خودرو است که در آن، امکانات و خدمات مربوط به گواهی معاینه فنی خودرو، ارائه می گردد.

 

از امکانات سایت سیمفا یا سامانه گواهی معاینه فنی خودرو می توان به ارائه لیست مراکز معاینه فنی سراسر کشور، به همراه آدرس و تلفن آن ها؛ ارائه اطلاعات مربوط به نحوه و مراحل انجام معاینه فنی و همچنین، امکان استعلام معاینه فنی به صورت آنلاین، اشاره کرد که صرفا، با جستجوی آدرس symfa.ir و انتخاب خدمت مورد نظر، در دسترس متقاضی خواهد بود.

مراحل و نحوه دریافت گواهی معاینه فنی خودرو

از آنجا که تنها پس از طی کردن چندین مرحله آزمون های فنی، گواهی معاینه فنی خودرو، صادر خواهد شد، در این بخش از مقاله، قصد داریم پیرامون مراحل و نحوه دریافت گواهی معاینه فنی خودرو، صحبت کرده و توضیح دهیم که در مراجعه جهت دریافت این گواهی، خودروی فرد، چه مراحل و آزمون های فنی را طی خواهد کرد تا گواهی معاینه فنی، صادر شود.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص قانون جدید انتقال سند خودرو کلیک کنید.

 

 مراحل و نحوه دریافت گواهی معاینه فنی خودرو، بدین صورت است که ابتدا، فرد باید، از سامانه my.tehran.ir، اقدام به اخذ نوبت اینترنتی از مراکز معاینه فنی خودرو، نماید (در شهرهای کوچک، الزامی به این امر نیست) و در ساعت مقرر، با در دست داشتن مدارک، در مرکز، حاضر شود. در بدو ورود و پس از ثبت اطلاعات خودرو و مالک آن مراحل زیر، طی خواهد شد:

در مرحله اول، عیوب ظاهری خودرو، با معاینه آینه ها، شیشه ها، برف پاکن، کمربند ایمنی و بوق خودرو از جهت عدم شکستگی و سلامت کارکرد؛ بدنه خودرو از جهت دفرمگی و تو رفتگی و همچنین پوسیدگی؛ اگزوز از جهت صدا و حجم دود خروجی؛ لاستیک ها، از جهت وضعیت باد و ساییدگی؛ چراغ ها، از جهت روشن شدن چراغ راهنما، نور بالا و نور پایین چراغ های جلو و روشن شدن چراغ های عقب، مورد بررسی قرار می گیرد.

در مرحله دوم، آلایندگی خودرو، با قرار دادن خودرو، در دنده های مختلف، امتحان می شود تا دود خروجی از اگزوز آن و حجم آلاینده هایی که در دود خروجی وجود دارد، اندازه گیری گردد.

در مرحله سوم، کمک فنر های خودرو، جهت اطلاع از وضعیت تعادلی آن، مورد بررسی قرار می گیرند و با چک کردن رایانه ای آن ها، عملکرد کمک فنرها، تعیین می گردد؛ در صورتی که عملکرد کمک فنر، به استاندارد مورد نظر نرسد، خودرو در این مرحله، رد خواهد شد.

در مرحله چهارم، ترمزها، از جهت شتاب گیری، سلامت لنت، وضعیت ترمز دستی و روغن ترمز، مورد بررسی قرار می گیرند.

در مرحله پنجم، سیستم تعلیق خودرو و اتصالات جلو بندی، مورد بررسی قرار می گیرند.

در مرحله ششم، عملکرد چراغ ها و زاویه تابش آن ها، بررسی می گردد.

در مرحله هفتم، محور های خودرو، از جهت تنظیم بودن آن و لغزش و انحراف به اطراف، همچنین، لاستیک ها و چرخ ها، از جهت باز یا بسته بودن دهانه، مورد بررسی قرار می گیرند. شایان ذکر است که در خصوص خودروهای دوگانه سوز، باید بازرسی چشمی قطعات و تجهیزات گازسوز (به جز مخزن) و بازرسی چشمی مخزن گاز طبیعی فشرده (CNG) (بدون باز کردن) نیز در مراکز مخصوص، انجام شود.

چنانچه خودرو، در تمامی معاینات و آزمون ها، پذیرفته شود، گواهی معاینه فنی آن، صادر گردیده و به مالک، تحویل می شود. در ادامه مقاله، در خصوص مدارک لازم برای اخذ گواهی معاینه فنی خودرو از مراکز مخصوص، توضیح خواهیم داد.

 

مدارک لازم برای دریافت گواهی معاینه فنی خودرو

یکی از پرسش های بسیار رایج پیرامون دریافت گواهی معاینه فنی خودرو، درباره مدارک لازم این گواهی است که در این بخش از مقاله، قصد داریم، این پرسش را بررسی کرده و به آن، پاسخ دهیم. مدارک لازم برای دریافت گواهی معاینه فنی خودرو، عبارتند از:

 

کارت ملی یا شناسنامه مالک خودرو

مدارک مربوط به خودرو، اعم از سند خودرو (برگ سبز خودرو) یا اصل کارت خودرو

فرم و برگه مربوط به تشخیص عیوب ظاهری خودرو 

یکی از مهم ترین گام ها بعد از خرید خودرو دست دوم، اقدام برای تعویض پلاک ماشین است که این اقدام، نیازمند داشتن مدارک لازم آن خواهد بود که علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر درباره مدارک لازم برای تعویض پلاک، می توانند مقاله پیشنهادی قسمت بیشتر بخوانید را مطالعه کنند.

 

هزینه اخذ گواهی معاینه فنی خودرو

دریافت گواهی معاینه فنی خودرو، رایگان نبوده و افراد متقاضی این گواهی، باید هزینه های مربوط به این فرآیند را جهت صدور گواهی معاینه فنی بپردازند و از همین رو، در این بخش از مقاله، قصد داریم تا جدول هزینه اخذ گواهی معاینه فنی خودرو را ارائه کنیم.

 

هزینه دریافت گواهی معاینه فنی خودرو
نوع خودرو آزمون های آلایندگی و ایمنی وسیله نقلیه بازرسی چشمی قطعات و تجهیزات گازسوز (به جز مخزن) بازرسی چشمی مخزن گاز طبیعی فشرده (CNG) (بدون باز کردن) به ازای هر مخزن
خودرو سبک بنزین سوز 92 هزار تومان - -
خودرو سبک دو گانه سوز 92 هزار تومان 24 هزار تومان 28 هزار تومان
خودروهای نیمه سنگین و سنگین گازوئیل سوز 119 هزار تومان - -
خودروهای نیمه سنگین و سنگین گاز سوز 119 هزار تومان 24 هزار تومان 28 هزار تومان

 

شایان ذکر است در صورت مردودی و مراجعه دوم و بیشتر، هزینه ای در حدود 19 هزار و 500 الی 33 هزار تومان (بسته به نوع خودرو)، مجددا از فرد، دریافت می گردد. در ادامه، درباره گواهی الکترونیکی معاینه فنی خودرو، شرایط، مراحل و نحوه دریافت آن، توضیح خواهیم داد.

 

گواهی معاینه فنی خودرو الکترونیکی

با توجه به اخبار منتشر شده در خصوص صدور گواهی معاینه فنی خودرو الکترونیکی، این پرسش مطرح می گردد که شرایط و مراحل و نحوه دریافت گواهی معاینه فنی خودرو الکترونیکی چگونه است و هزینه آن، به چه شکل خواهد بود؟ لذا، در این بخش از مقاله، قصد داریم، پرسش های مطروحه، پیرامون گواهی معاینه فنی الکترونیکی خودرو را بررسی کرده و به آن ها، پاسخ دهیم.

مدیر عامل ستاد معاینه فنی شهر تهران، اخیرا، از صدور گواهی معاینه فنی الکترونیکی خبر داده است، بدین ترتیب که ماشین ها، همانند آنچه در تیترهای قبلی مقاله گفته شد، با اخذ نوبت قبلی یا بدون آن، به مراکز معاینه فنی خودرو، مراجعه خواهند کرد و پس از طی تمامی مراحل معاینه فنی خودرو و قبولی در آزمون های مربوط به معاینه فنی، پیامکی مبنی بر قبولی و لینک گواهی معاینه فنی، به شماره همراه مالک، ارسال شده و بدین ترتیب، دیگر، گواهی کاغذی، تحویل فرد، نخواهد شد.

مدارک و هزینه های صدور گواهی معاینه فنی الکترونیکی خودرو نیز همان مدارک و هزینه هایی است که در تیترهای قبلی، گفته شد. یعنی، فرد باید اصل کارت یا سند خودرو و فرم تشخیص عیوب ظاهری آن را به همراه داشته باشد و بسته به نوع ماشین خود، هزینه لازم را بپردازد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه دریافت گواهی معاینه فنی خودرو در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه دریافت گواهی معاینه فنی خودرو پاسخ دهند.