تهدید به مرگ ، آن است که شخص ، دیگری را از آسیب رسانیدن به جان خود یا بستگانش ، بترساند ؛ حتی اگر این تهدید را عملی نکند . حکم مجازات تهدید به قتل ، شلاق تا 74 ضربه و حبس تعزیری از یک ماه تا یک سال می باشد . نحوه شکایت از جرم مذکور ، ثبت نمونه شکواییه در دفاتر خدمات قضایی است .
برای مشاوره مجازات تهدید به مرگ
برای مشاوره مجازات تهدید به مرگ
در حالت کلی ، روابط اجتماعی میان شهروندان می بایست طبق قانون ، تنظیم شده و افراد ، از انجام اقداماتی که حقوق دیگران را تضییع نموده و یا به آنها آسیب برساند ، بپرهیزند . با این حال ، بعضا ممکن است در پی بروز اختلافات و مشکلات ، اقدامات مجرمانه ای صورت گیرد که از جمله این اقدامات مجرمانه ، می توان تهدید به قتل یا مرگ را نام برد .
صرفنظر از اینکه آیا این تهدید ، عملی شده و اقداماتی جهت به قتل رساندن و کشتن دیگری انجام شود ، خود تهدید کردن دیگری به مرگ نیز ، جرم محسوب شده و مرتکب ، قابل مجازات خواهد بود . به دلیل اینکه بعضا افراد ، حین منازعه و درگیری با دیگری ، اقدام به تهدید به مرگ می کنند ، پرداختن به جرم تهدید به مرگ و حکم مجازات قانونی آن ، ضرورت دارد .
به همین مناسبت ، در ادامه این مقاله ، قصد داریم به بررسی این سوال بپردازیم که جرم تهدید به مرگ چیست و حکم و مجازات آن چیست . در ادامه ، نحوه شکایت و رسیدگی به جرم تهدید به قتل را ذکر کرده و یک نمونه شکواییه جرم تهدید به مرگ را نیز ، ارائه خواهیم نمود .
در قانون مجازات اسلامی ، مجموعه ای از اقدامات مجرمانه که می تواند منجر به مجازات افراد گردد ، ذکر شده است که یکی از این جرم ها ، جرم تهدید کردن می باشد . به طور کلی ، جرم تهدید ، به این معناست که شخصی ، دیگری را نسبت به آسیب رسانیدن به جان ، مال و یا آبروی وی ، ترسانده و این امر ، منجر به ترس و سلب آرامش روانی دیگری شود .
بر این اساس ، تهدید کردن ، می تواند مصادیق مختلفی داشته باشد که یکی از مهم ترین انواع تهدید ، تهدید به مرگ یا تهدید به قتل دیگری است که این موضوع ، در ضمن ماده 669 قانون مجازات اسلامی ، جرم انگاری شده است . به همین دلیل ، در این قسمت ، قصد داریم به توضیح این سوال بپردازیم که جرم تهدید به مرگ چیست ، تا در قسمت بعد نیز ، حکم مجازات آن را بیان کنیم .
در خصوص جرم تهدید به مرگ ، باید به این نکته اشاره کرد که نفس تهدید کردن دیگران به قتل ، جرم بوده و مجازات دارد و این موضوع ، ارتباطی به عملی کردن تهدید ، نخواهد داشت . لذا صرف اینکه فردی ، با انجام اقدامات یا گفتارهایی ، دیگری را نسبت به سلب حیاتش ، مورد تهدید قرار بدهد ، به مجازات تهدید ، محکوم خواهد شد . تهدید به مرگ ، به صورت زیر ، در ماده 669 قانون مجازات اسلامی ، جرم انگاری شده است :
در صورتی که شخصی ، به هر نحوی ، دیگری را تهدید به قتل یا ضررهای جانی ، شرافتی یا مالی نموده و یا اینکه ، وی را نسبت به افشای اسرارش نموده باشد ، اعم از اینکه این تهدید ، متوجه خود شخص و یا بستگانش باشد و اعم از اینکه به این واسطه ، تقاضای دریافت پول ، مال یا انجام دادن یا عدم انجام کاری نماید ، به مجازات محکوم خواهد شد که در ادامه ، حکم آن را خواهیم گفت .
بر اساس قانون ، جان و مال و آبروی افراد ، محترم و مورد حمایت است . به همین دلیل ، حتی در صورتی که شخصی ، صرفا دیگری را تهدید نماید که به جان ، مال یا حیثیت او ، لطمه ای وارد می کند ، این عمل ، جرم بوده و مرتکب یا تهدید کننده ، به مجازات محکوم خواهد شد ؛ حتی اگر جرم تهدید در فضای مجازی رخ داده باشد . اما سوالی که مطرح می شود ، آن است که حکم مجازات جرم تهدید به مرگ چیست ؟
در خصوص حکم مجازات تهدید به مرگ ، می بایست ماده 669 قانون مجازات اسلامی را مورد توجه قرار داد که بر اساس این ماده ، در صورتی که شخصی ، به هر نحو ، دیگری و یا بستگان وی را تهدید به مرگ کند ، به مجازات تهدید به مرگ ، محکوم خواهد شد که این مجازات ، عبارت است از شلاق تا 74 ضربه و یا حبس تعزیری از یک ماه تا یک سال .
بر این اساس ، حکم مجازات جرم تهدید به قتل ، به صرف اثبات تهدید به مرگ دیگری یا بستگان وی ، قابل اعمال است ؛ حتی اگر این تهدید ، عملی نشده و تهدید کننده ، یکی از انواع قتل را مرتکب نشود . لذا جرم تهدید به قتل ، یک جرم مطلق است .
لازم به ذکر است که جرم تهدید به قتل ، بر اساس ماده 11 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب 1399 ، قابل گذشت محسوب می شود ؛ لذا صدور حکم مجازات آن ، منوط به شکایت شاکی است که در ادامه ، نحوه شکایت و رسیدگی به این جرم را نیز ، شرح خواهیم داد و یک نمونه شکواییه از جرم مذکور را نیز ، ارائه خواهیم نمود .
جرم تهدید به مرگ ، جرمی است که به موجب آن ، شخصی ، دیگری را نسبت به آسیب رسانیدن به تمامیت جسمانی خود یا بستگانش ، می ترساند . البته ، جرم تهدید به مرگ ، در صورتی محقق می شود که این ترساندن ، نامشروع باشد . اما اگر تهدید به مرگ دیگری ، بر یک مبنای مشروع و قانونی صورت گیرد ، نمی توان از مرتکب ، شکایت نمود . به عنوان نمونه ، در صورتی که شخصی ، به دیگری بگوید اگر دیه را نپردازی ، قصاص می شوی .
در هر حال ، جرم تهدید به مرگ ، مانند جرم تهدید به آبرو ریزی در فضای مجازی ، نیازمند رسیدگی در دادگاه جهت صدور حکم می باشد . به همین دلیل ، در این قسمت ، قصد داریم نحوه شکایت و رسیدگی به جرم تهدید به مرگ را توضیح داده و در قسمت بعد نیز ، یک نمونه شکواییه جرم تهدید به مرگ را نیز ، ارائه نماییم .
نحوه شکایت از جرم تهدید به مرگ ، به این صورت است که شخصی که خود یا بستگانش مورد تهدید قرار گرفته اند ، می بایست به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نموده و یک نمونه شکواییه جرم تهدید به مرگ را ، از طریق سامانه ثنا ، به ثبت برساند . البته ، حین شکایت کردن از جرم تهدید به مرگ ، می بایست علاوه بر مدارک هویتی از جمله شناسنامه و کارت ملی شاکی ، اسناد و مدارکی که دال بر ارتکاب جرم تهدید به مرگ هستند نیز ، به همراه داشت تا ضمیمه شکواییه شوند .
نحوه رسیدگی به جرم تهدید به مرگ ، به این صورت است که شکایت ، ابتدائا در دادسرا ، مورد رسیدگی قرار گرفته و مقامات دادسرا ، نسبت به آن ، تحقیقات مقدماتی انجام می دهند . در صورتی که با توجه به اسناد و مدارک موجود در پرونده ، وقوع جرم توسط متهم ، محرز دانسته شود ، پرونده ، جهت رسیدگی ثانویه ، به دادگاه کیفری ، ارجاع می شود و این بار ، قاضی دادگاه ، با رسیدگی مجدد به شکایت ، در صورت اثبات تهدید ، حکم مجازات تهدید به مرگ را برای مرتکب ، صادر می کند .
تهدید به مرگ ، از طریق انجام هر عملی که دیگری یا بستگانش را نسبت به سلب جان ایشان ، بترساند ، محقق می شود ؛ اعم از اینکه تهدید به انواع قتل ، از قبیل قتل عمدی ، در فضای مجازی به عمل آمده و یا در فضای واقعی . در هر حال ، شاکی ، برای شکایت از این جرم ، می بایست یک نمونه شکواییه جرم تهدید به مرگ را فراهم نموده و آن را از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ، به ثبت رسانده و مدارک مربوطه را نیز ، ضمیمه آن نمایند .
از آن جهت که ممکن است برخی از افراد ، نسبت به مرگ تهدید شده باشند ، اما از نحوه شکایت از این جرم آگاهی نداشته باشند ، در این قسمت ، قصد داریم یک نمونه شکواییه جرم تهدید به مرگ را ارائه نماییم که برای دانلود متن نمونه شکواییه جرم تهدید به مرگ ، می توان به لینک زیر ، مراجعه نمود .
نمونه شکواییه جرم تهدید به مرگ
ریاست محترم ......................
با سلام ؛
احتراما به استحضار می رساند که مشتکی عنه ، جناب آقای .................................. ، به دلیل اختلافات مالی قبلی ، در تاریخ ............................... و در ساعت .................................... به درب منزل اینجانب به آدرس ................................................ مراجعه نموده و اقدام به تهدید اینجانب و خانواده ام به قتل نمودند که گزارش نیروی انتظامی و شهادت شهود نیز ، ضمیمه شکواییه می باشد . بدینوسیله ، انجام تحقیقات بیشتر در خصوص جرم ارتکابی و صدور حکم محکومیت ایشان به دلیل جرم تهدید به مرگ را تقاضا دارم .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مجازات جرم تهدید به مرگ در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مجازات جرم تهدید به مرگ پاسخ دهند .
برای مشاوره مجازات تهدید به مرگ
برای مشاوره مجازات تهدید به مرگ
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©