دریافت پروانه و مجوز رستوران، با ثبت درخواست در سامانه اصناف، بارگذاری مدارکی از قرار عکس پرسنلی و مدارک مثبت مالکیت محل رستوران، پس از احراز وجود شرایط تاسیس، نظیر داشتن حداقل 18 سال سن، ممکن و میسر می باشد. برای پیگیری این پروانه، علاوه بر کد ملی، به کد رهگیری زمان ثبت درخواست، نیاز است.
برای مشاوره نحوه دریافت مجوز رستوران
برای مشاوره نحوه دریافت مجوز رستوران
بر اساس قانون، هر فرد، برای شروع و ادامه کسب و کار خود به صورت قانونی، باید اقدام به دریافت پروانه کسب، به عنوان مجوز نشان دهنده قانونی بودن کسب و کار خود نماید و اهمیت این مساله، به اندازه ای است که عدم دریافت مجوز و فعالیت بدون پروانه کسب، سبب جریمه و تعطیلی کسب و کار خواهد شد.
رستوران ها نیز از این امر مستثنی نبوده و تمامی کسانی که قصد فعالیت در این نوع کسب و کار را دارند، باید نسبت به دریافت مجوز رستوران، اقدام کرده و مدارک مثبت شرایط تاسیس رستوران را ارائه نمایند، در غیر این صورت، با تعطیلی کسب و کار خود، مواجه خواهند شد و همین امر، ضرورت اطلاع از نحوه دریافت پروانه تاسیس و مجوز رستوران، همچنین، شرایط آن را ایجاب می نماید.
لذا، در مقاله حاضر قصد داریم درباره سامانه ثبت نام، شرایط تاسیس، مراحل و نحوه دریافت پروانه رستوران، صحبت کرده و پس از بررسی مدارک و هزینه های لازم برای اخذ مجوز رستوران، نحوه پیگیری مجوز درخواست شده با کد ملی را توضیح دهیم.
دریافت مجوز رستوران، همانند ثبت شرکت در سامانه جامع ثبت شرکت ها، با ثبت اینترنتی درخواست، از طریق سامانه آن، ممکن و میسر است و از آنجا که فعالیت در این حیطه، بدون اخذ مجوز و پروانه تاسیس، غیر قانونی بوده، تمامی افراد، باید با سامانه ثبت نام مجوز رستوران، آشنا باشند. لذا در این بخش، قصد داریم به معرفی سامانه ثبت درخواست دریافت مجوز رستوران پرداخته و امکانات آن را بگوییم.
در حال حاضر، سامانه ثبت نام مجوز رستوران که بخشی از درگاه ملی مجوزهای کشور بوده و برای صدور پروانه های صنفی طراحی شده، از طریق آدرس auth.g4b.ir، در دسترس متقاضیان است و پس از ثبت نهایی درخواست، فرد، برای تکمیل فرآیند درخواست خویش، به سامانه novin.iranianasnaf.ir، هدایت خواهد شد.
بنابراین، هر شخصی که قصد ثبت درخواست دریافت مجوز رستوران را دارد، باید در ابتدا، به سامانه auth.g4b.ir مراجعه کند و در نهایت برای ثبت نهایی درخواست خود، ادامه فرایند را در سامانه ایرانیان اصناف، انجام دهد ( قابل ذکر است که پس از کلیک بر گزینه ثبت نهایی درخواست در auth.g4b.ir، فرد به صورت خودکار به این سامانه، هدایت خواهد شد). از دیگر امکانات سامانه ثبت نام مجوز رستوران، می توان به امکان انصراف از درخواست، مشاهده وضعیت درخواست، مدیریت درخواست و مشاهده فعالیت ها، اشاره کرد.
درخواست فرد، برای دریافت مجوز رستوران، تنها در صورتی مورد تایید و پذیرش صنف مربوطه، قرار خواهد گرفت که متقاضی ثبت نام پروانه کسب رستوران، از شرایط دریافت این مجوز، برخوردار باشد. لذا، در این بخش، خواهیم گفت که شرایط دریافت مجوز رستوران چیست. شرایط تاسیس و دریافت این مجوز، به شرح زیر است:
ثبت درخواست دریافت مجوز، در سامانه auth.g4b.ir؛
بهره مندی از مکانی با حداقل مساحت لازم( که در رستوران، 80 متر مربع و در سلف سرويس حداقل 100 متر مربع است)؛
برخورداری از سند مثبت مالکیت یا اجازه استفاده از منفعت ملک و تصرف در آن اعم از سند مالکیت، صلح نامه، اجاره نامه، هبه، مبایعه نامه، قرارداد مشارکت و یا هر گونه قرارداد رسمی یا عادی ای که بر اساس ماده 10 قانون مدنی، منعقد شده است. شایان ذکر بوده که در روستاها، بر اساس عرف محل، احراز مالکیت می گردد؛
معرفی مباشر آقا، در خصوص زنانی که قصد دریافت پروانه کسب رستوران را دارند؛
برخورداری از اسباب و لوازم كار اعم از اجاق، چرخ گوشت و انواع ظروف و وسايل پخت و پز مورد نیاز در آشپزخانه و...؛
مشخص کردن وضعیت پرداخت بدهی های مالیاتی یا ترتیب پرداخت برای بدهی مالیات قطعی شده با ارائه گواهی مربوط به ماده 186 قانون مالیات های مستقیم؛
ارائه گواهی، مبنی بر گذراندن دوره های آموزشی، در خصوص احکام تجارت و کسب و کار که در چارچوب دستور العمل آموزش موضوع بند ن ماده (30) قانون نظام صنفی، گذرانده شده است؛
ارائه گواهی گذراندن دوره های آموزش بهداشتی که مورد تایید وزارت بهداشت است (برای تمام پرسنل) یا ارائه برگه ثبت نام برای گذراندن این دوره ها و برخورداری از کارت بهداشت؛
مشخص کردن وضعیت نظام وظیفه با ارائه کارت پایان خدمت یا کارت معافیت دائم یا معافیت پزشکی یا ارائه گواهی اشتغال به تحصیل (در خصوص مردان کمتر از پنجاه سال و دانشجویان دارای معافیت تحصیلی نیازی به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.)؛
برخورداری از حداقل 18 سال سن؛
برخورداری تمامی پرسنل از کارت بهداشت معتبر؛
بهره مندی از تمام وسایل مربوط به کمک های اولیه و کپسول آتش نشانی؛
برخورداری از وسایلی از قرار یخچال، فریزر و سردخانه سالم برای نگهداری مواد غذایی (دمای یخچال بین صفر تا 4 درجه سلسیوس و دمای فریزرها و سردخانه ها برای نگهداری فرآورده های با منشاء دامی(18-)، همچنین، برخوراری از ظروف و تجهیزات متناسب با حجم فعالیت؛
برخورداری از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی، همچنین، برخورداری از سیستم فاضلاب و بهره مندی مکان از تهویه مناسب؛ مقصود از تهویه مناسب، این است که وضعیت ملک، به گونه ای بوده که هوای داخل رستوران، همیشه تازه و بدون هیچ بویی باشد و به میزان 10 لیتر در ثانیه به ازای هر نفر، هوای تازه تامین شود، همچنین، تهویه آشپزخانه باید، بین 5/7 لیتر در ثانیه به ازای هر نفر یا 15 تا 25 مرتبه تغییر هوا در ساعت باشد؛
برخورداری از تاییدیه بهداشت، مبنی بر تایید رعايت ضوابط و مقررات بهداشتی كاركنان و بهداشت محيط كار؛
برخورداری از تاییدیه اماکن و نیروی انتظامی که مطابقت محل، با استاندارهای محل مناسب رستوران را تایید کرده اند؛
برخورداری از توان مالی برای تاسیس رستوران و پرداخت هزینه های مجوز تاسیس رستوران، همچنین، توان ارائه مداک مثبت وجود شرایط فوق الذکر. علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص مجوز سفره خانه سنتی، می توانند نسبت به مطالعه مقاله زیر در قسمت حتما بخوانید، اقدام کنند.
از آنجا که اطلاع از مراحل و نحوه دریافت پروانه رستوران، یکی از مهم ترین مواردی است که متقاضی مجوز رستوران، باید از آن، مطلع باشد، در این بخش از مقاله، قصد داریم تا ضمن یک راهنمای تصویری، نحوه دریافت پروانه رستوران را توضیح دهیم که مطابق مراحل زیر می باشد:
در اولین مرحله از نحوه دریافت پروانه رستوران، متقاضی باید، آدرس سامانه auth.g4b.ir را در مرورگر خود، جستجو کند تا به صفحه ای همانند صفحه زیر وارد گردد و با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور خود، به پرتال شخصی خویش، درسترسی یابد. شایان ذکر است، چنانچه فرد از نام کاربری و رمز عبور برخوردار نیست، ابتدا باید، نسبت به ثبت نام در سامانه، اقدام کند.
در این بخش، متقاضی باید، بر روی گزینه درخواست مجوز جدید، کلیک نماید.
در این قسمت از مراحل و نحوه دریافت پروانه رستوران، متقاضی باید، اطلاعات لازم، نظیر استان، نوع مجوز و... را مشخص کرده و بر روی گزینه ثبت نهایی کلیک کند.
پس از کلیک بر روی گزینه ثبت نهایی، پیغامی مبنی بر ثبت موفقیت آمیز درخواست، به متقاضی، نمایش داده خواهد شد و باید، بر روی گزینه تایید، کلیک کند.
در این مرحله از مراحل نحوه دریافت پروانه رستوران، اطلاعات درخواست متقاضی، به او نمایش داده می شود و باید بر روی گزینه ادامه فرآیند ثبت درخواست، کلیک نموده تا به سامانه ایرانیان اصناف، هدایت شود.
در این گام از مراحل نحوه دریافت پروانه رستوران، متقاضی باید، اطلاعات پروانه کسب، نوع، مدت و... را وارد نموده و بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
در این مرحله، فرد واجد شرایط تاسیس رستوران، باید اطلاعات رسته شغلی، استان و شهرستان را مشخص نماید.
در این گام، متقاضی واجد شرایط تاسیس رستوران، باید، شرایط عمومی و اختصاصی واحد صنفی خود برای درخواست مجوز رستوران را تایید نماید تا به مراحل بعدی هدایت شود.
در این قسمت از مراحل و نحوه دریافت پروانه رستوران، اطلاعات فردی و صنفی متقاضی، به او نمایش داده خواهد شد که در صورت موافقت، او باید بر روی گزینه تایید و ادامه، کلیک کند.
سپس، اطلاعات نوع پروانه کسب، به متقاضی، نمایش داده می شود که در صورت مورد تایید بودن، باید بر روی گزینه تایید و ادامه، کلیک نماید.
در این بخش، فرد واجد شرایط تاسیس باید، مدارک لازم که شامل عکس پرسنلی و مدارک مثبت مالکیت ملک یا استفاده از منفعت و تصرف در آن است را بارگذاری نماید.
در نهایت و پس از بارگذاری مدارک، کد رهگیری، به فرد، ارائه خواهد شد و تاریخی برای پیگیری و مراجعه فرد، جهت مراجعه حضوری به واحد صنفی مربوطه، ارائه می گردد. شایان ذکر است که کد پیگیری، هم زمان، به تلفن همراه متقاضی نیز ارسال خواهد شد.
یکی از شرایط تاسیس رستوران، همانند تاسیس و ثبت شرکت، برخورداری از مدارک لازم برای گرفتن مجوز رستوران است که در این بخش از مقاله، قصد داریم درباره این مدارک لازم و ضروی، توضیح دهیم که به شرح زیر هستند:
کارت بهداشت و معاینه پزشکی؛
کارت معافیت از خدمت سربازی و یا پایان خدمت سربازی یا گواهی اشتغال به تحصیل؛
تاییدیه های اماکن و بهداشت، همچنین، گواهی مربوط به پرداخت یا تعیین تکلیف در خصوص بدهی مالیاتی؛
گواهی معتبر دوره های آموزشی، در خصوص احکام تجارت و کسب و کار که در چارچوب دستور العمل آموزش موضوع بند ن ماده (30) قانون نظام صنفی، گذرانده شده است؛
مدارک هویتی، اعم از شناسنامه و کارت ملی و در خصوص اتباع، گذرنامه و پروانه کار و 12 قطعه عکس سه در چهار با زمینه روشن که به تازگی گرفته شده؛
سند مثبت مالکیت یا اجازه استفاده از منفعت ملک و تصرف در آن، اعم از سند مالکیت، صلح نامه، اجاره نامه، هبه، مبایعه نامه، قرارداد مشارکت و یا هر گونه قرارداد رسمی یا عادی ای که بر اساس ماده 10 قانون مدنی، منعقد شده است.
از مسائل مهمی که در رابطه با دریافت پروانه رستوران، باید مورد توجه متقاضی این مجوز قرار گیرد، هزینه گرفتن جواز کسب رستوران است. لذا، در این بخش از مقاله، قصد داریم تا هزینه های مورد نیاز برای مجوز رستوران را بررسی کنیم که عبارتند از:
هزینه های مربوط به اخذ کارت بهداشت که در حدود 20 تا 30 هزار تومان در سال 1401 است اما، هر ساله، با توجه به نرخ مصوب، افزایش می یابد؛
هزینه های مربوط به حق عضویت سالانه که از قرار 2 میلیون و 200 هزار تومان در کلان شهرها، 1 میلیون و 700 هزار تومان در مراکز استان ها و 1 میلیون 400 هراز تومان در شهرستان ها است؛
هزینه حق ورودی سال اول که از قرار 2 میلیون تومان است؛
هزینه حق صدور مجوز که از قرار 300 هزار تومان در استان ها، 400 هزار تومان در کلان شهرها و 200 هزار تومان در شهرستان ها است؛
هزینه حق آموزش که از قرار 80 هزار تومان است؛
هزینه صدور کارت اصناف که از قرار 20 هزار تومان است.
شایان ذکر است که چنانچه متقاضی، بخواهد برای تاسیس رستوارن، اقدام به اجاره مکان یا خرید مکان مناسب نماید نیز باید هزینه آن را بپردازد که این هزینه، بسته به منطقه و سال ساخت ملک، همچنین، شهر یا استان محل وقوع ملک، متفاوت خواهد بود.
پیگیری مجوز رستوران با کد ملی، از طریق مراجعه به سامانه نوین اصناف، امکان پذیر بوده که در این بخش از مقاله، قصد داریم پیرامون نحوه و مراحل این امر، ضمن یک راهنمای تصویری، توضیح دهیم. پیگیری و استعلام پروانه کسب رستوران با کد ملی، به شرح زیر است:
در ابتدا، فرد خواهان پیگیری مجوز رستوران باید، آدرس novin.iranianasnaf.ir را در مرورگر خود جستجو کند تا وارد صفحه ای مشابه صفحه زیر شده و سپس، از قسمت پایین صفحه در بخش پیگیری، گزینه پیگیری ثبت نام پروانه کسب را انتخاب نماید.
در این مرحله از مراحل پیگیری، متقاضی باید، کد رهگیری زمان ثبت درخواست مجوز رستوران را به همراه کد ملی و تصویر امنیتی، در کادرهای مربوطه وارد کرده و بر روی گزینه ادامه، کلیک کند.
علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر درباره سامانه جدید اصناف و امکانات آن، می توانند نسبت به مطالعه مقاله ای که با عنوان سامانه نوین اصناف، در قسمت در ادامه بخوانید مقاله آمده است، اقدام نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه دریافت مجوز رستوران در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه دریافت مجوز رستوران پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه دریافت مجوز رستوران
برای مشاوره نحوه دریافت مجوز رستوران
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©