دینا / خانواده / حضانت / استرداد طفل قبل از طلاق

استرداد طفل قبل از طلاق

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

شرایط استرداد طفل قبل از طلاق ، آن است که شخص ، از واگذاری کودک به شخصی که قانونا حضانت را به عهده دارد ، امتناع نموده و یا پس از ملاقات با کودک ، آن را بازنگرداند . نحوه استرداد طفل قبل از طلاق نیز به صورت ثبت یک نمونه دادخواست استرداد طفل در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به ضمیمه مدارک موجود خواهد بود .

 

بر اساس قانون مدنی ، حضانت فرزندان ، حق و تکلیف زوجین در طول زندگی مشترک می باشد . با این حال ، در صورتی که والدین ، قصد داشته باشند از هم طلاق بگیرند ، حضانت ، بسته به سن فرزند و شرایط دیگر ، به عهده یکی از ابوین ، اعم از پدر یا مادر خواهد بود و دیگری ، صرفا حق ملاقات با طفل را خواهد داشت .

با این وجود ، در شرایطی ، ممکن است که یکی از والدین ، از استرداد یا برگرداندن طفل ، به شخصی که قانونا ، حق حضانت فرزند را دارد ، امتناع نماید و به همین دلیل ، طرف مقابل ، می تواند در صورت دارا بودن شرایط لازم و با طی مراحل قانونی ، اقدام به استرداد طفل نماید . اهمیت این موضوع ، به ویژه ، زمانی است که زوجین ، هنوز به صورت رسمی ، از هم طلاق نگرفته اند ؛ اما می خواهند سرپرستی یا حضانت فرزند را بر عهده داشته باشند .

به همین مناسبت ، در ادامه این مقاله ، قصد داریم به بررسی این موضوعات بپردازیم که شرایط ، مراحل و نحوه استرداد طفل قبل از طلاق چیست . سپس ، یک نمونه دادخواست استرداد طفل قبل از طلاق را برای دانلود ، ارائه نموده و فایل دانلود نمونه لایحه دفاعیه مربوط به آن را نیز ، در سایت قرار خواهیم داد .

شرایط استرداد طفل قبل از طلاق

بر اساس قانون مدنی ، حضانت فرزندان ، حق و تکلیف والدین است ؛ اما در صورتی که بنا به دلایلی همچون طلاق یا متارکه ، والدین از هم جدا زندگی کنند ، حضانت فرزند ، بسته به سن وی ، با پدر یا مادر خواهد بود . به این صورت که حضانت فرزند دختر و پسر ، تا پایان سن هفت سالگی با مادر بوده و پس از آن ، تا رسیدن به سن بلوغ ( در مورد دختران ، 9 سال تمام قمری و در مورد پسران ، 15 سال تمام قمری ) حضانت با پدر است .

پس از رسیدن به سن بلوغ ، طفل از حضانت قانونی خارج شده و خودش می بایست تصمیم بگیرد که می خواهد نزد کدامیک از والدین ، زندگی کند . در هر حال ، در طول این مدت ، طرف مقابل ، حق ملاقات با فرزند را خواهد داشت .

با این وجود ، گاهی ، شخصی که حضانت فرزند به لحاظ قانونی ، با وی نمی باشد ، اقدام به بردن فرزند نموده و عملا ، حق حضانت دیگری را از بین می برد . در چنین شرایطی ، موضوع استرداد طفل مطرح می شود . به همین دلیل ، در این قسمت ، قصد داریم شرایط استرداد طفل قبل از طلاق را مورد بررسی قرار دهیم .

یکی از شرایط استرداد طفل قبل از طلاق ، آن است که پس از صدور حکم دادگاه ، مبنی بر قرار دادن حضانت طفل به عهده یکی از والدین اعم از پدر یا مادر ، طرف مقابل که طفل ، نزد وی زندگی می نماید ، از سپردن طفل به والدی که قانونا ، حضانت را بر عهده دارد ، امتناع کرده و در واقع ، کودک را تحویل ندهد .

همچنین ، در شرایطی که به موجب حکم دادگاه ، از یکی از والدین ، سلب حضانت شده باشد ، با این حال ، وی ، از تحویل دادن کودک به شخص عهده دار حضانت ، امتناع نماید ، می توان از وی ، استرداد طفل قبل از طلاق را تقاضا نمود .

یکی دیگر از شرایط استرداد طفل قبل از طلاق ، آن است که شخصی که قانونا حضانت فرزند را به عهده ندارد ، اقدام به ملاقات با فرزند نموده و پس از پایان یافتن مدت ملاقات ، از استرداد طفل ، امتناع نماید که این شخص ، می تواند هر کدام از والدین طفل ، اعم از پدر یا مادر وی بوده و یا اینکه سایر اقربای طفل ، از قبیل پدر بزرگ یا سایر خویشاوندانش باشد .

در جمیع شرایط مذکور ، استرداد طفل قبل از طلاق ، نیازمند آن است که متقاضی ، از طریق قانونی ، دعوای استرداد طفل قبل از طلاق را در دادگاه ، اقامه نماید تا حکم مقتضی ، صادر شود . این امر ، از طریق ارائه نمونه دادخواست استرداد طفل قبل از طلاق انجام می شود که مراحل و نحوه آن را در ادامه ، شرح خواهیم داد .

مراحل و نحوه استرداد طفل قبل از طلاق

شرایط استرداد طفل قبل از طلاق ، آن است که شخصی که به لحاظ قانونی ، حق حضانت فرزند قبل از طلاق را به عهده دارد ، در صورت امتناع از استرداد طفل توسط طرف مقابل ، علیه وی ، یک دعوای استرداد طفل مطرح کند تا حکم دادگاه را در این خصوص ، اخذ نماید . به همین دلیل ، در این قسمت ، قصد داریم مراحل و نحوه استرداد طفل قبل از طلاق را توضیح دهیم .

به طور کلی ، مراحل و نحوه استرداد طفل قبل از طلاق ، آن است که شخصی که قانونا حضانت با وی می باشد ، می تواند علیه شخصی که از استرداد طفل ، امتناع نموده است ، یک دعوای حقوقی یا کیفری اقامه نماید . با این توضیح که ، شخص عهده دار حضانت ، می تواند با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ، یک نمونه دادخواست استرداد طفل قبل از طلاق را به ثبت رسانده و از دادگاه ، تقاضای صدور حکم مبنی بر استرداد طفل نماید .

با این وجود ، باید دانست که خودداری از استرداد طفل قبل از طلاق و یا پس از طلاق ، جرم نیز هست و می توان علیه شخصی که از استرداد طفل به شخص عهده دار حضانت امتناع می کند ، شکایت کیفری نیز مطرح نمود . جرم عدم استرداد طفل ، بر اساس ماده 632 قانون مجازات اسلامی ، چنین پیش بینی شده است :

اگر شخصی ، از استرداد و بازگرداندن طفلی که به او سپرده شده است ، هنگام مطالبه اشخاصی که قانونا حق مطالبه طفل را دارند ، امتناع کند ، به مجازات عدم استرداد طفل یعنی حبس از 45 روز تا سه ماه و یا جزای نقدی معادل 15 تا 30 میلیون ریال ، محکوم خواهد شد . در همین رابطه ، ماده 40 قانون حمایت خانواده نیز ، به شرح زیر ، صدور حکم بازداشت موقت به خاطر عدم استرداد طفل را مقرر داشته است :

هر کس از اجرای حکم دادگاه مبنی بر حضانت فرزند ، خودداری نموده و یا مانع از اجرای آن حکم گردد و یا از استرداد طفل امتناع کند ، بر اساس تقاضای شخص ذی نفع و به دستور دادگاه صادر کننده رای نخستین ، تا زمان اجرای حکم دادگاه ، بازداشت می شود .

همچنین ، از آن جهت که ممکن است شخص عهده دار حضانت ، با عدم استرداد طفل ، سبب ممانعت از ملاقات فرزند با اشخاص ذی حق شود ، در ماده 54 این قانون نیز ، مقرر شده است که هر گاه مسئول حضانت ، مانع ملاقات طفل شود ، برای دفعه اول ، به مجازات پرداخت جزای نقدی درجه 8 ( تا ده میلیون ریال ) محکوم شده و در صورت تکرار ، به حداکثر آن ، محکوم می گردد .

در صورتی که شخصی قصد داشته باشد از روش کیفری فوق ، اقدام نماید ، نحوه و مراحل استرداد طفل ، به این صورت است که متقاضی ، می بایست با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ، نمونه شکواییه ای به ثبت رسانیده و خواستار مجازات شخصی شود که از استرداد طفل ، امتناع می نماید . برای آشنایی با نحوه این امر ، در ادامه ، یک نمونه دادخواست استرداد طفل نیز ، ارائه خواهیم نمود .

دانلود نمونه دادخواست استرداد طفل قبل از طلاق

در کنار شکایت کیفری از شخصی که از استرداد طفل قبل از طلاق امتناع می نماید ، می توان در طول مدت حضانت فرزند ، یک دعوای حقوقی نیز ، در دادگاه ، مطرح نمود که اثر آن ، صدور حکم دادگاه مبنی بر بازگرداندن فرزند می باشد . همانطور که اشاره شد ، نحوه استرداد طفل قبل از طلاق ، از طریق ثبت یک نمونه دادخواست استرداد طفل قبل از طلاق می باشد .

به همین دلیل ، از آن جهت که ممکن است برخی از مخاطبین محترم ، با روند و نحوه طرح این دادخواست ، آشنایی کافی را نداشته باشند ، در این قسمت ، قصد داریم یک نمونه دادخواست استرداد طفل قبل از طلاق را نیز ، برای دانلود ، ارائه نماییم که می بایست به همراه مدارک و مستندات موجود ، در دفاتر خدمات قضایی ، به ثبت رسد که برای دانلود نمونه دادخواست استرداد طفل قبل از طلاق ، می توان بر روی لینک دانلود کلیک کرد.

 

دانلود نمونه دادخواست استرداد طفل قبل از طلاق

ریاست محترم ...................

با سلام ؛

احتراما به استحضار می رساند که اینجانب .................... فرزند ......................... به شماره ملی .............................. ، به علت ضرب و جرح های متعدد همسرم آقای .......................... و خوف از سکونت در منزل مشترک با ایشان ، از تاریخ ................................ ، در اقامتگاه جداگانه ای زندگی می کنم و علی رغم اینکه به لحاظ قانونی ، حضانت فرزند دختر ، با اینجانب می باشد ، ایشان بدون دلیل موجهی از استرداد طفل ، خودداری می نمایند . لذا با تقدیم این دادخواست ، صدور حکم مبنی بر استرداد کودک به اینجانب به علاوه کلیه خسارات دادرسی و حق الوکاله وکیل را تقاضا دارم .

 

دانلود نمونه دادخواست استرداد طفل قبل از طلاق
  • نمونه دادخواست استرداد طفل قبل از طلاق
  • حجم فایل: 145kb
  • منبع: دینا

 

متن نمونه دادخواست ارائه شده ، بسته به شرایط خواهان ، ممکن است متفاوت بوده ؛ فلذا حین تنظیم آن ، شرایط اختصاصی مربوطه ، می بایست مد نظر قرار گیرد . در همین رابطه ، پیشنهاد می شود مقاله زیر را نیز ، مطالعه نمایید .

 

دانلود نمونه لایحه دفاعیه استرداد طفل قبل از طلاق

زمانی که شخص ذی نفع ، یک نمونه داخواست استرداد طفل قبل از طلاق مطرح می نماید ، دادگاه ، وارد رسیدگی به موضوع شده و حسب مورد ، جلسه رسیدگی تشکیل می دهد . این امر ، سبب می شود که طرف مقابل ، بتواند دفاعیاتی ارائه نموده تا در صورت امکان ، بتواند با اثبات عدم وجود شرایط حضانت فرزند در طرف مقابل ، به صورت قانونی ، از استرداد کودک ، امتناع نماید . این امر ، از طریق ارائه یک نمونه لایحه دفاعیه استرداد طفل قبل از طلاق ، امکان پذیر است .

به عنوان نمونه ، زمانی که مادر طفل ، به خاطر عدم استرداد طفل قبل از طلاق ، علیه پدر طفل ، با ارائه یک نمونه دادخواست ، طرح دعوی نموده باشد ، در این صورت ، پدر نیز ، می تواند در جلسات دادرسی شرکت نموده و دفاعیات خود مبنی بر چرایی عدم استرداد طفل را به صورت مکتوب ، نگاشته و ضمن یک نمونه لایحه دفاعیه استرداد طفل قبل از طلاق ، ارائه نماید .

ثبت نمونه لایحه دفاعیه استرداد طفل قبل از طلاق در جلسه دادگاه و در مواردی ، از طریق مراجعه به یکی از دفاتر خدمات قضایی و ارائه مدارک و مستندات مربوطه ، امکانپذیر می باشد . در هر حال ، در این قسمت ، قصد داریم برای آشنایی بیشتر مخاطبین محترم ، یک نمونه لایحه دفاعیه استرداد طفل قبل از طلاق را نیز ، ارائه نموده که برای دانلود نمونه لایحه دفاعیه استرداد طفل قبل از طلاق ، می توانید بر روی لینک زیر ، کلیک کنید .

 

دانلود نمونه لایحه دفاعیه استرداد طفل قبل از طلاق

ریاست محترم ................

با سلام ؛

احتراما به استحضار می رساند که اینجانب ................. پدر فرزند دختر دو ساله به نام ................... می باشم که از دو سال پیش ، زوجه ام ، سرکار خانم .................... ، بدون دلیل موجه و با بهانه های واهی ، اقدام به رها نمودن زندگی مشترک و ترک حضانت فرزند نموده اند .

این امر ، در حالیست که اینجانب ، بارها و بارها ، با وساطت اقوام ، تلاش بر بازگرداندن ایشان به منزل نموده ؛ در حالی که هر بار ، پس از چند روز ، ایشان مجددا به منزل پدرشان مراجعت می نمودند و علاوه بر آسیب به کانون خانواده ، با رها نمودن طفل شیرخوار ، عملا از انجام وظایف مادری خود در قبال کودک ، امتناع می نمودند .

لازم به ذکر است که در این فاصله زمانی ، ایشان ، در کارگاه .......................... از ساعت ....................... تا غروب ، مشغول به کار بوده و وقت رسیدگی به طفل مشترک را ندارند و قبلا ، بارها ، اعلام نموده اند که اگر طفل را نزد ایشان بگذارم ، وی را به بهزیستی تحویل داده و قصد حضانت فرزند را ندارند که قبلا این امر را با رها کردن طفل ، اثبات نموده اند . لذا با توجه به مطالب ذکر شده که مستندات آن به پیوست تقدیم می شود ، صدور رای مبنی بر رد دادخواست استرداد طفل ، مورد تقاضای اینجانب است .

 

دانلود نمونه لایحه دفاعیه استرداد طفل قبل از طلاق
  •  نمونه لایحه دفاعیه استرداد طفل قبل از طلاق
  • حجم فایل: 148kb
  • منبع: دینا

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط  و نحوه استرداد طفل قبل از طلاق در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط و نحوه استرداد طفل قبل از طلاق پاسخ دهند .