قرارداد همکاری بین شرکت و شخص، یکی از انواع عقود است که به موجب ماده 10 قانون مدنی، منعقد می گردد و بسته به موضوع، می تواند دارای انواعی نظیر قرارداد مشارکت در ساخت، مشارکت مدنی، قرارداد کار دائم یا موقت و قرارداد مقاطعه کاری باشد و از شرایط انعقاد آن، مواردی نظیر مشروعیت موضوع قرارداد می باشد.
برای مشاوره نحوه تنظیم قرارداد همکاری بین شرکت و شخص
برای مشاوره نحوه تنظیم قرارداد همکاری بین شرکت و شخص
انعقاد قرارداد، راهی است که افراد را ملزم نموده تا به تعهدات خود، پایبند بمانند و به دلیل رسمیت و اعتبار قراردادها نزد قانون گذار، هرگونه تخلف از اجرای مفاد قرارداد، به اشخاص این اجازه را می دهد تا مساله را پیگیری قانونی نمایند.
یکی از مهم ترین قراردادهایی که به موجب ماده ده قانون مدنی، امکان انعقاد آن، وجود داشته و قانون گذار، تعهدات و آثار ناشی از آن را به رسمیت می شناسد، قرارداد همکاری بین شرکت و شخص است که نحوه تنظیم و شرایط انعقاد مخصوص به خود را دارد و تنها، با رعایت قواعد و شرایط نحوه تنظیم، آثار حقوقی ایجاد خواهد کرد.
از این رو، در مقاله حاضر، قصد داریم پس از توضیح در این باره که قرارداد همکاری بین شرکت و شخص چیست، انواع این قرارداد، شرایط و نحوه تنظیم آن را بگوییم و در آخر، متن و فایل دانلود نمونه قرارداد همکاری بین شرکت و شخص را ارائه نماییم. علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص این موضوع، می توانند در ادامه مقاله، همراه ما باشند.
برای توضیح درباره اینکه قرارداد همکاری بین شرکت و شخص چیست، باید مواد 183 و 10 قانون مدنی را مورد بررسی قرار داد؛ لذا، در زیر، متن و توضیحاتی در خصوص مواد مذکور، ارائه شده و پس از آن، خواهیم گفت که مقصود از قرارداد همکاری بین شرکت و شخص چیست.
ماده 183 قانون مذکور، مقرر می دارد: "عقد، عبارت است از اینکه یک یا چند نفر، در مقابل یک یا چند نفر دیگر، تعهد بر امری نمایند و مورد قبول آن ها باشد." ماده 10 قانون مدنی مقرر می دارد: "قراردادهای خصوصی، نسبت به کسانی که آن را منعقد نمودهاند در صورتی که مخالف صریح قانون نباشد، نافذ است."
بنابراین، هنگامی که شخص حقوقی (شرکت)، با شخص حقیقی (فرد)، قراردادی را که خلاف شرع و قواعد آمره نیست، منعقد می نمایند تا در زمینه بخصوص همکاری نمایند و به موجب آن، هر یک از طرفین عقد، نسبت به طرف دیگر، تعهد بر امری کرده که مورد قبول هر دو طرف هست، قرارداد همکاری بین شرکت و شخص، منعقد گردیده است که این قرارداد، به تناسب موضوع آن، می تواند دارای انواع مختلفی باشد
در توضیح انواع قرارداد همکاری بین شرکت و شخص باید گفت که این نوع از انواع قرارداد، با توجه به موضوع قرارداد و اینکه بر اساس ماده 10 قانون مدنی منعقد گردد یا قوانینی نظیر قانون کار، می تواند دارای انواع مختلفی باشد که در زیر، انواع قرارداد همکاری بین شرکت و شخص را نام خواهیم برد و عبارتند از:
قرارداد مشارکت از انواع قرارداد همکاری بین شرکت و شخص بوده که بسته به موضوع، خود دارای انواع مختلفی، نظیر قرارداد در خصوص واردات و صادرات، قرارداد در حوزه ساخت، قرارداد مشارکت در کار یا قرارداد مشارکت مدنی می باشد.
قرارداد کار معین، ساعتی یا قرارداد کار دائم نیز از انواع قرارداد همکاری بین شرکت و شخص هستند که به موجب آن ها، شخص، کار مورد نظر شرکت را انجام داده و در مقابل آن، حقوق دریافت می نماید و از مزایایی همچون بیمه، سنوات، عیدی و سایر حقوق کارگران، بهره مند می شود.
قرارداد مقاطعه کاری یا پیمانکاری، از دیگر انواع قرارداد همکاری بین شرکت و شخص می باشد که یک طرف قرارداد آن شرکت و دیگری شخص بوده و بدین ترتیب، یکی از طرفین، به عنوان پیمانکار، پروژه کاری مورد نظر در موضوع قرارداد را در زمان تعیین شده، انجام داده و مزد دریافت می نماید.
پس از توضیح در این باره که قرارداد همکاری بین شرکت و شخص چیست و انواع و مصادیق آن کدامند، در این بخش از مقاله، قصد داریم درباره یکی از مهم ترین موارد در خصوص این قرارداد، یعنی شرایط قرارداد همکاری بین شرکت و شخص صحبت کنیم که به شرح زیر است:
شرایط عمومی لازم الرعایه در قرارداد همکاری بین شرکت و شخص
طرفین عقد، یعنی شخص حقیقی و نماینده شخص حقوقی یا همان شرکت، باید از اهلیت، یعنی عقل و بلوغ و رشد، برای انعقاد قرارداد، برخوردار بوده و هیچگونه مانعی در خصوص این امر، برای آن ها، وجود نداشته باشد.
موضوع قرارداد همکاری، باید مشخص و معین بوده و جهت انعقاد قرارداد، نباید غیر مشروع یا غیر قانونی باشد.
طرفین عقد، باید با قصد و رضایت کامل، نسبت به انعقاد قرارداد همکاری، در خصوص موضوع مورد نظر خود، اقدام کنند و هیچ یک از افراد، نباید با اکراه یا با زور و اجبار دیگری یا شخص ثالث، در خصوص انعقاد قرارداد همکاری اقدام نماید.
شرایط اختصاصی لازم الرعایه در قرارداد همکاری بین شرکت و شخص
در انواع قرارداد همکاری بین شرکت و شخص که در تیتر قبلی مقاله به توضیح آن ها پرداختیم، در قرارداد پیمان کاری و انواع قرارداد مشارکت یا قرارداد کار (دائم، ساعتی یا موقت)، طرفین باید، علاوه بر رعایت شرایط عمومی فوق الذکر، شرایط اختصاصی خاص هر قرارداد را رعایت نمایند.
در قرارداد پیمانکاری، در صورتی که یک طرف قرارداد، شخص دولتی یا عمومی باشد، طرفین باید، توافقات خاص مد نظر خود را که با شرایط عمومی پیمان در تعارض نیست، ه قرارداد، اضافه کنند یا در انواع قرارداد مشارکت، امور مد نظر خود را به صورت شرط ضمن عقد، درج کرده و چنانچه در این قراردادها، سرمایه ای آورده شده و مبنا این است که طرفین، در سود و زیان، سهیم باشند، درصد سهم هریک از سود یا مسئولیت هریک از طرفین در جبران خسارت، تعیین گردد.
در قرارداد کار معین یا ساعتی، مدت همکاری، میزان مزد، تاریخ دقیق انعقاد و اتمام قرارداد، تعیین گردد و در قرارداد کار دائم یا معین و ساعتی، موضوع همکاری، وظایف کارگر و کارفرما، به صورت دقیق، مورد تصریح قرار گیرد و خلاف مقررات اجباری قانون کار نیز نباشد و پس از امضا قرارداد، یک نسخه آن، تحویل کارگر شود.
مراحل و قواعد نحوه تنظیم قرارداد همکاری بین شرکت و شخص چیست؟ این پرسش، یکی از رایج ترین پرسش ها در خصوص این قرارداد بوده و در این بخش از مقاله، قصد داریم به بررسی آن پرداخته و سپس، به آن، پاسخ دهیم. نحوه تنظیم قرارداد همکاری بین شرکت و شخص، به شرح زیر می باشد:
در صورتی که طرفین قرارداد، از فرم های از پیش آماده قرارداد همکاری بین شرکت و شخص استفاده می نمایند، صرفا کافی است که اطلاعات دقیق و درست هر قسمت را مقابل بخش مربوطه درج کنند و در نهایت، فرم قرارداد را امضا نمایند؛ در صورت تنظیم قرارداد به صورت دست نویس، باید، تمامی بخش های قرارداد را بر روی یک کاغذ نوشته و اطلاعات آن را تکمیل نمایند و سپس، ذیل ان را امضا بزنند.
شایان ذکر است امکان تنظیم قرارداد به صورت شفاهی نیز هست اما، توصیه نمی شود، چرا که در صورت بروز اختلاف، مسائل حقوقی پیچیده ای را برای طرفین عقد، ایجاد خواهد کرد. در زیر، بخش های قرارداد همکاری بین شرکت و شخص، نام برده شده و اطلاعات مورد نیازی که باید در هر بخش، درج شود، ذکر گردیده است:
مشخصات طرفین قرارداد: در این بخش، باید اطلاعات هویتی، کد ملی، آدرس و شماره تماس شخصیت حقیقی و اطلاعات شرکت و شماره ثبت و آدرس آن، درج شود.
موضوع قرارداد: در این بخش باید، حیطه فعالیت و موضوعی که شرکت و شخص، قصد انعقاد قرارداد در خصوص آن را دارند، نوشته شود و در صورتی که طرفین عقد، در سود سهیم هستند، این امر، واضحا، با ذکر درصد افراد و مسئولیت آن ها در قبال ضرور زیان های وارده و خسارات، ذکر گردد.
تاریخ انعقاد قرارداد و مدت قرارداد: در این بخش، طرفین باید، تاریخ دقیق منعقد شدن قرارداد همکاری و مدت آن را درج کنند.
شروط ضمن عقد قرارداد: در این بخش، هر شرطی که خلاف شرع و قانون نبوده، می تواند نوشته شود. نظیر شرایط فسخ قرارداد یا تعیین داور، برای حل اختلافات ناشی از قرارداد.
امضا: در این بخش، شخص حقیقی و نماینده قانونی شخص حقوقی، ملزم هستند تا ذیل قرارداد را امضا نمایند و بهتر است که دو شاهد نیز در جلسه تنظیم قرارداد، حضور داشته و ذیل آن را امضا کنند. در ادامه، قصد داریم متن و فایل دانلود نمونه قرارداد همکاری بین شخص و شرکت را ارائه کنیم.
در تیتر های قبلی مقاله، در این خصوص توضیح دادیم که مفهوم، نحوه تنظیم و شرایط انعقاد قرارداد همکاری بین شرکت و شخص، چگونه است. در این بخش از مقاله، قصد داریم تا متن و فایل دانلود نمونه قرارداد همکاری بین شرکت و شخص را ارائه کرده تا خوانندگان محترم، در صورت نیاز با دانلود نمونه قرارداد ارائه شده، از آن، استفاده نمایند.
نمونه قرارداد همکاری بین شرکت و شخص
مشخصات شرکت : نام............، آدرس............، شماره ثبت............، شناسه ملی............، شماره تماس............
مشخصات شخص: نام............، نام خانوادگی............، کد ملی............، آدرس............، شماره تماس............
موضوع قرارداد: طراحی بازی رایانه ای با موضوع ............، توسط جناب آقای.......... با استفاده از سرمایه.......... تومانی از جانب شرکت........... شایان ذکر است که طرفین، در سود به دست آمده، به صورت پنجاه پنجاه، سهیم هستند و طرفین، به صورت تضامنی، مسئول جبران خسارات ناشی از قرارداد، می باشند.
تاریخ انعقاد قرارداد: این قرارداد، در تاریخ ..........، منعقد شده و به مدت دو سال، تا تاریخ ..........، ادامه دارد.
شروط ضمن عقد:
هیچ یک از طرفین، به صورت یک طرفه، حق فسخ قرارداد منعقده را ندارد.
اختلافات ناشی از این قرارداد، در مرحله اول، به داور، جناب آقای..........، ارجاع خواهد شد.
در صورتی که جناب آقای..........به موجب بیماری یا به هر علتی، قادر به همکاری با شرکت.......... نباشند، موظف هستند تا ظرف یک ماه، شخصی را که دارای دانش و مهارت کافی باشد، به عنوان جایگزین خود، به شرکت معرفی نمایند.
علاقمندان به دانلود نمونه قرارداد همکاری بین شرکت و شخص می توانند، از طریق لینک زیر و کلیک بر روی دکمه دانلود، اقدام نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه تنظیم قرارداد همکاری بین شرکت و شخص در کانال تلگرام حقوق قراردادها و عقود عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه تنظیم قرارداد همکاری بین شرکت و شخص پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه تنظیم قرارداد همکاری بین شرکت و شخص
برای مشاوره نحوه تنظیم قرارداد همکاری بین شرکت و شخص
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©