دینا / تجاری / مالیات / اظهارنامه برآوردی

اظهارنامه برآوردی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

اظهارنامه برآوردی، اظهارنامه مالیاتی است که توسط سازمان امور مالیاتی کشور، برای مودیانی که از ثبت اظهارنامه خودداری کرده یا اظهارنامه خلاف قانون، ثبت نموده اند، تنظیم می گردد و مودی باید، با مراجعه به سامانه ملی خدمات مالیات، نسبت به پرداخت آن یا اعتراض به آن، اقدام نماید.

 

مالیات، نقش مهمی در سیستم اقتصادی دولت دارد و فرار از پرداخت آن، توسط برخی از مشمولین، سبب شده تا دولت، اقدام به تصویب طرح جامع مالیاتی نماید و به موجب آن، ناکارآمدی های سیستم سنتی مالیاتی را بر طرف کرده و با ردگیری جریان اطلاعات فعالان اقتصادی کشور و پردازش اطلاعات آنان برای تشخیص مالیات، بتواند از متخلفین مالیاتی، مالیات اخذ نماید.

یکی از مواردی که در طرح جامع مالیاتی، مورد پیش بینی قرار گرفته و در راستای اخذ مالیات از مشمولین، کمک کننده است، اظهارنامه برآوردی است که سامانه مخصوص به خود را داشته و باید، بر اساس قواعد ویژه پیش بینی شده، تنظیم گردد.

از این رو، در مقاله حاضر، قصد داریم، توضیح دهیم که اظهارنامه برآوردی چیست، سامانه آن چه بوده و نحوه ثبت آن چگونه می باشد؛ سپس، پیرامون نحوه اعتراض و پرداخت مالیات این اظهارنامه، توضیح دهیم. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این موضوع، می توانند در ادامه مقاله، همراه ما باشند.

اظهارنامه برآوردی چیست

برای توضیح در این باره که اظهارنامه برآوردی چیست، باید اندکی در خصوص طرح جامع مالیاتی توضیح داد و گفت که فلسفه طراحی و تصویب این طرح چیست. در توضیح طرح جامع مالیاتی باید گفت که این طرح، با هدف سروسامان دادن به سیستم سنتی مالیاتی، همچنین، جلوگیری از جرم فرار مالیاتی مودیانی که از ثبت نام اظهارنامه مالیاتی و به تبع، پرداخت مالیات، طفره می رفتند، ارائه شده است.

با این توضیح که به موجب طرح مذکور، سازمان امور مالیاتی، اقدام به ردگیری جریان اطلاعات فعالان اقتصادی کشور و پردازش اطلاعات آنان برای تشخیص مالیات، خواهد نمود و برای آن دسته از مشمولین و مودیان متخلفی که از ارائه اظهارنامه مالیاتی خود و ثبت آن، خودداری کنند یا اظهارنامه خود را خلاف قانون تنظیم کرده باشند، اظهارنامه، تهیه و تنظیم خواهد کرد.

 

به اظهارنامه تنظیمی توسط سازمان امور مالیاتی، برای مودیان متخلف، اظهارنامه برآوردی گفته می شود که این اظهارنامه، با کمک اطلاعات موجود در سامانه معاملات فصلی، گردش حساب‌ های بانکی مودی، فعالیت مودی، مستند به گزارش‌ های ماموران مالیاتی و سایر اطلاعات مالیاتی که از طرق مختلف، توسط سازمان امور مالیاتی، از مودی، به دست آمده، تنظیم خواهد شد.

 

مستند قانونی مجوز و موارد صدور اظهارنامه برآوردی، ماده 97 قانون مالیات های مستقیم است که مقرر می دارد: "....در صورتی که مودی، از ارائه اظهارنامه مالیاتی در مهلت قانونی و مطابق با مقررات خـودداری کند، سازمان امور مالیاتی کشور، نسبت به تهیه اظهارنامه مالیاتی برآوردی، براساس فعالیت و اطلاعات اقتصادی کسب شده مودیان از طرح جامع مالیاتی و مطالبه مالیات متعلق به موجب برگ تشخیص مالیات، اقدام می‌ کند...."

 

هم چنین، مطابق با اعلام سازمان مالیات، از این پس، این سازمان، برای کلیه افرادی که مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده می باشند، اظهارنامه برآوردی، تهیه خواهد نمود. بنابراین، کلیه مودیان مشمول مالیات ارزش افزوده، چه ملزم به صدور صورت حساب الکترونیکی باشند و چه نباشند، موظف می باشند که تا آخر فروردین ماه سال جاری، از طریق ورود به کارپوشه خود؛ اظهارنامه‌ خود را اصلاح، تکمیل و یا استرداد کنند. 

سامانه اظهارنامه برآوردی

پس از توضیح در این باره که اظهارنامه برآوردی چیست و ارائه مستند قانونی در خصوص این نوع از انواع اظهارنامه مالیاتی، در این بخش از مقاله، قصد داریم در خصوص سامانه اظهارنامه برآوردی صحبت کنیم که مودیان، از طریق آن، می توانند، امور مربوط به اظهارنامه برآوردی را پیگیری کرده و از این اظهارنامه مطلع شوند.

درگاه ملی خدمات مالیات به آدرس my.tax.gov.ir، سامانه اظهارنامه برآوردی، برای مودیان مالیاتی بوده که هر مودی، می تواند پس از ثبت نام در سایت و دریافت نام کاربری و رمز عبور سامانه، از خدمات و امکانات آن، من جمله مشاهده ابلاغیه اظهارنامه برآوردی و اعتراض به آن، استفاده نماید. 

 

از دیگر امکانات سامانه اظهارنامه برآوردی، می توان به استعلام ممنوع الخروجی مالیاتی، استعلام بدهی مالیاتی، پرداخت قبض های مالیاتی، دسترسی به پرونده های مالیاتی، مدیریت پرداخت و پذیرنده ها و درخواست بخشودگی مالیاتی، اشاره کرد که صرفا، با جستجوی آدرس سامانه اظهارنامه برآوردی my.tax.gov.ir و وارد کردن نام کاربری و رمز عبور سامانه، در اختیار متقاضی خواهند بود.

نحوه ثبت اظهارنامه برآوردی

در پاسخ به این پرسش که مراحل و نحوه ثبت اظهارنامه برآوردی چیست؟ باید گفت، از آنجا که این اظهارنامه، توسط سازمان امور مالیاتی، برای مودیانی که از ثبت نام اظهارنامه مالیاتی و به تبع، پرداخت مالیات، خودداری کرده یا اظهارنامه خلاف واقع و قانون، ارائه می کنند، تنظیم می گردد، نیازی به ثبت آن، توسط مودی نمی باشد.

لکن، با این وجود، سازمان امور امور مالیاتی، اظهارنامه برآوردی تنظیمی را بر اساس مراحل و نحوه ابلاغ اوراق مالیاتی، در پرتال فرد، در درگاه ملی خدمات مالیات، به آدرس my.tax.gov.ir ثبت می نماید و فرد، بر اساس مراحل و نحوه زیر، باید برای مشاهده آن، اقدام کند.

در ابتدا، متقاضی باید، آدرس my.tax.gov.ir را در مرورگر خود، جستجو کرده تا به صفحه ای همانند صفحه زیر، هدایت شود و نام کاربری و رمز عبور خود را در سامانه وارد نماید.( در صورتی که متقاضی، پیش از این ثبت نام نکرده و از نام کاربری و رمز عبور برخوردار نیست، ابتدا، نسبت به ثبت نام اقدام کند.)

 

اظهارنامه برآوردی چیست

 

در این گام، فرد باید رمز موقت ارسالی به تلفن همراه خود را در کادر مربوطه وارد نماید.

 

نحوه ثبت اظهارنامه برآوردی

 

در این بخش، فرد باید بر روز گزینه کارتبال ابلاغ الکترونیک، کلیک کند.

 

سامانه اظهارنامه برآوردی

 

در این مرحله، متقاضی، ابلاغیه های مربوط به اظهارنامه برآوردی سازمان امور مالیاتی را مشاهده خواهد کرد و در صورت اعتراض، می تواند، نسبت به این امر، اقدام کند که مراحل آن را در تیتر بعدی مقاله، خواهیم گفت.

 

اعتراض به اظهارنامه برآوردی

 

فرم های اظهارنامه مالیاتی، از جمله مواردی هستند که بهتر است قبل از تنظیم اظهارنامه مالیاتی، مشاهده شوند تا مودی از اطلاعات مورد نیاز در خصوص ثبت اظهارنامه، مطلع گردد که علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این موضوع می توانند، نسبت به مطالعه مقاله زیر، اقدام کنند.

 

نحوه اعتراض به اظهارنامه برآوردی

در صورتی که مودی، نسبت به مالیات محاسبه شده در اظهارنامه برآوردی، اعتراض داشته باشد، می تواند این امر را ظرف مهلت مقرر، از طریق مراجعه به سامانه my.tax.gov.ir انجام دهد که در زیر، نحوه اعتراض به اظهارنامه برآوردی، ضمن یک راهنمای تصویری، ارائه شده است.

شایان ذکر است، مراحل و مهلت اعتراض به اظهارنامه برآوردی، بدین صورت خواهد بود که ابتدا، مودی باید، ظرف سی روز از زمان ابلاغ، اعتراض خود به برگ تشخیص را به ممیز کل، ابراز دارد و در صورت عدم پذیرش نظر ممیز کل و قصد اعتراض به آن، باید، اعتراض خود را ظرف مهلت 20 روز از ابلاغ رای، در هیات حل اختلاف مالیات بدوی، مطرح نماید. چنانچه مودی، بخواهد، به رای هیات حل اختلاف مالیات بدوی در هیات حل اختلاف مالیات تجدیدنظر، اعتراض کند، باید این امر را ظرف 20 روز از ابلاغ رای مرجع بدوی، انجام دهد. 

در ابتدا، متقاضی باید، همانند آنچه در بخش قبلی گفتیم، آدرس my.tax.gov.ir را در مرورگر خود، جستجو کند و پس از ورود به صفحه سامانه درگاه ملی خدمات مالیات، با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور خود و سپس، با وارد کردن کد ارسال شده به تلفن همراه خود، به پرتال خویش دسترسی یابد. در این گام، متقاضی باید، بر روی گزینه درخواست ها و سپس، گزینه ثبت اعتراضات و شکایت، کلیک کند.

 

اظهارنامه برآوردی چیست

 

در این گام، چنانچه فرد، قصد دارد به برگ تشخیص مالیاتی خود اعتراض کند، باید بر روی گزینه ممیز کل کلیک نموده و چنانچه نظر ممیز کل به او ابلاغ گردیده و قصد دارد به نظر او، در هیات حل اختلاف مالیات بدوی، اعتراض کرده، باید بر روی گزینه هیات حل اختلاف مالیاتی، کلیک نماید.

 

نحوه ثبت اظهارنامه برآوردی

 

در نهایت، متقاضی ثبت اعتراض به مالیات باید، اطلاعات مورد نیاز در کادرها، اعم از شماره برگه مورد اعتراض، شرح اعتراض و... را وارد کرده و با طی نمودن کامل مراحل و نحوه ثبت اعتراض، اعتراض خود را ثبت نماید.

 

سامانه اظهارنامه برآوردی

 

پس از توضیح در خصوص اینکه مراحل و نحوه ثبت اعتراض به اظهارنامه برآوردی چیست، در ادامه مقاله، قصد داریم درباره شیوه پرداخت مالیات تعیین شده توسط سازمان امور مالیات، به موجب اظهارنامه برآوردی، توسط مودی مالیاتی، صحبت کنیم.

 

پرداخت مالیات اظهارنامه برآوردی

این امر که شیوه پرداخت مالیات اظهارنامه برآوردی چیست و برای انجام آن، باید به کدام سامانه مراجعه نمود، پرسش اغلب مودیانی است که برای آن ها، اظهارنامه برآوردی صادر شده و قصد دارند، نسبت به پرداخت قبض مالیات خود، اقدام نمایند. پرداخت مالیات اظهارنامه برآوردی، علاوه بر مراجعه حضوری به ادارات مالیات، از طریق الکترونیکی و با مراجعه به سامانه سازمان امور مالیات tax.gov.ir و سامانه پرداخت قبض مالیاتی payments.tax.gov.ir با شناسه 30 رقمی نسیم نیز میسر می باشد.

در پرداخت قبض مالیات اظهارنامه برآوردی، در سامانه سازمان امور مالیات، متقاضی باید، آدرس tax.gov.ir را در مرورگر خود جستجو کند تا به صفحه ای همانند صفحه زیر هدایت گردد و سپس، با انتخاب گزینه سایر خدمات مالیاتی، گزینه پرداخت الکترونیک مالیات را انتخاب کند.

 

اعتراض به اظهارنامه برآوردی

 

در این مرحله، متقاضی باید گزینه سامانه پرداخت الکترونیک مالیات را انتخاب نماید.

 

اظهارنامه برآوردی چیست

 

در این گام، متقاضی باید، نام کاربری و رمز عبور خود در سامانه سازمان امور مالیاتی را وارد نماید.

 

 نحوه ثبت اظهارنامه برآوردی

 

در این بخش، فرد باید، گزینه صدور قبض جدید را انتخاب کند.

 

 سامانه اظهارنامه برآوردی

 

در این قسمت، متقاضی باید، اطلاعاتی که به وی نمایش داده می شود را تایید و به مرحله بعدی برود.

 

اعتراض به اظهارنامه برآوردی

 

در این مرحله، متقاضی باید، گزینه پرداخت آنلاین را انتخاب و نسبت به پرداخت مالیات اظهارنامه برآوردی، اقدام کند.

 

اظهارنامه برآوردی چیست

 

در شیوه پرداخت مالیات اظهارنامه برآوردی از سامانه پرداخت قبض مالیاتی payments.tax.gov.ir، متقاضی باید، آدرس سامانه را جست و جو تا به صفحه ای، مشابه صفحه زیر، هدایت شود و از بین دو گزینه موجود، گزینه شناسه 30 رقمی نسیم را انتخاب کند و با وارد کردن شناسه 30 رقمی قبض مالیات و تصویر امنیتی، بر روی گزینه بررسی شناسه قبض نسیم، کلیک نماید.

 

 سامانه اظهارنامه برآوردی

 

در این مرحله، متقاضی باید، از طریق درگاه پرداخت، اقدام به پرداخت قبض مالیات با شناسه 30 رقمی نسیم نمایید. 

 

 اعتراض به اظهارنامه برآوردی

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اظهارنامه برآوردی و نحوه اعتراض به آن در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون اظهارنامه برآوردی و نحوه اعتراض به آن پاسخ دهند.