قرارداد مشاوره، عقدی است که به موجب آن، شخصی، ارائه مشاوره به دیگری را در قبال دریافت مزد یا حق مشاوره، می پذیرد. نحوه تنظیم عقد مشاوره که هم به صورت دستی و هم در فرم آماده و با دانلود نمونه pdf فرم های آماده امکان پذیر است، با درج اطلاعاتی نظیر اطلاعات طرفین و موضوع قرارداد و امضای آن، می باشد.
برای مشاوره نحوه تنظیم قرارداد مشاوره
برای مشاوره نحوه تنظیم قرارداد مشاوره
قراردادها و عقود، از جمله مهم ترین نهادهای حقوقی هستند که در قانون، مورد پیش بینی قرار گرفتند تا از طریق تعهدات ایجاد شده برای طرفین به موجب آن ها، امور مورد نظر افراد جامعه، انجام شود و بتوانند، آثار حقوقی مورد نظر خود را ایجاد کنند.
یکی از انواع قراردادها، قرارداد مشاوره است که نحوه تنظیم و قواعد مخصوص به خود را داشته و انعقاد آن، تنها زمانی صحیح خواهد بود که تمامی قواعد مربوط به تنظیم عقد مشاوره، در آن رعایت شده باشد و همین امر، ضرورت اطلاع از تشریفات و نحوه تنظیم عقد مشاوره را برای طرفین آن، ضروری می سازد.
از این رو در مقاله حاضر، قصد داریم در خصوص چیستی قرارداد مشاوره، انواع و شرایط آن، صحبت کرده و پس از توضیح نحوه تنظیم عقد مشاوره، متن و فایل دانلود نمونه pdf این قرارداد را ارائه کنیم. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این موضوع می توانند، در ادامه مقاله همراه ما باشند.
قبل از توضیح در این باره که قرارداد مشاوره چیست؟ باید مفهوم عقد و قرارداد را از منظر قانونی، مورد بررسی قرار داد. قانون گذار، در تعریف قرارداد یا عقد، در ماده 183 قانون مدنی مقرر می دارد: "عقد عبارت است از اینکه، یک یا چند نفر، در مقابل یک یا چند نفر دیگر، تعهد به امری نمایند و مورد قبول آن ها قرار گیرد."
بر اساس این ماده، چنانچه شخص یا اشخاصی، به صورت کتبی یا شفاهی، در مقابل یک یا چند شخص دیگر، انجام امری را تعهد کنند و این تعهد، مورد قبول طرفین، قرار گیرد، عقد یا قرارداد، منعقد شده است و دارای آثار حقوقی می باشد؛ چنانچه هریک از طرفین عقد، از ایفای تعهدات خود سرپیچی کند، امکان پیگیری قانونی آن، وجود خواهد داشت.
بنا بر ماده فوق الذکر، در تعریف قرارداد مشاوره باید گفت، در صورتی که شخصی، مشاوره به دیگری را در خصوص موضوع مورد نظر وی، بپذیرد و در مقابل، شخص دیگر، تعهد به پرداخت وجه یا ایفای کاری را برای مشاور نماید، عقد مشاوره منعقد شده است.
شایان ذکر است، همانطور که در دو پاراگراف قبل توضیح داده شد، کتبی یا شفاهی بودن عقد مشاوره، چندان مهم نیست و در هر صورت، طرفین ملزم به ایفای تعهدات خود هستند. با این حال، داشتن قرارداد مشاوره کتبی، در صورت بروز اختلاف میان طرفین، اثابت تعهدات طرفین را آسان تر می کند.
قرارداد مشاوره، از جهات مختلفی قابل تقسیم بندی است، فلذا، در نام بردن و توضیح انواع قرارداد مشاوره، باید این امر را مد نظر قرار داد. پس از توضیح چیستی قرارداد مشاوره، در تیتر قبل، در این بخش از مقاله، قصد داریم در خصوص انواع قرارداد مشاوره صحبت کنیم.
انواع قرارداد مشاوره از حیث موضوع
عقد مشاوره از حیث موضوع، دارای انواع بسیار متنوعی است و می تواند به مواردی نظیر قرارداد مشاوره حقوقی، قرارداد مشاوره مالی و حسابداری، قرارداد مشاوره بازاریابی، قرارداد مشاوره پیشرفت سازمانی، قرارداد مشاوره برندینگ و.... تقسیم شود. از این حیث، انواع عقد مشاوره، می تواند به تناسب نیاز روز و در طول زمان، تنوع بیشتری یابد.
انواع قرارداد مشاوره از حیث نوع انعقاد قرارداد
قرارداد مشاوره، از حیث نوع انعقاد قرارداد و قواعد حاکم بر آن، می تواند مشمول قراردادهای کار شده و به قرارداد مشاوره پیمانی، قرارداد مشاوره ساعتی یا قرارداد کار موقت، قرارداد مشاوره کار معیین و قرارداد مشاوره دائم یا قرارداد کار دائم، تقسیم شود یا می تواند، مشمول قواعد ماده 10 قانون مدنی گردد و یکی از قراردادهای خصوصی که در حدود قوانین آمره و شرع، منعقد شده اند، باشد.
در قرارداد مشاوره ساعتی یا موقت، و قرارداد مشاوره دائم، مشاور، برای ساعاتی مشخص و مدتی معین یا برای مدتی نامحدود، به شخص یا شرکت کارفرما، در حدود موضوع قرارداد، مشاوره داده و در این بین، مزد دریافت می کند و مشمول بیمه و مزایای کارگر در قانون کار نیز خواهد بود. در قرارداد مشاوره معین یا قرارداد کار معین نیز، مشاور در خصوص موضوعی معین، به کارفرما، مشاوره داده و مزد دریافت می نماید و مشمول حقوق و مزایای قانون کار نیز می شود.
در قرارداد مشاوره در قالب ماده 10 قانون مدنی یا عقود و قراردادهای نامعیین، مشاور، به طرف دیگر قرارداد (مشاوره گیرنده) در حدود موضوع عقد مشاوره، مشاوره خواهد داد و بنا بر توافق، حق الزحمه یا مالی را دریافت خواهد کرد.
در قرارداد مشاوره پیمانکاری یا مقاطعه کاری، مشاور، باید پروژه محوله در خصوص مشاوره را در مدتی معین، به کارفرما، تحویل داده و در مقابل آن، حق الزحمه دریافت کند که مشاور در این نوع از قرارداد، مشمول قواعد ماده 38 قانون تامین اجتماعی خواهد بود که مقرر می دارد:
" در مواردی که انجام کار به طور مقاطعه به اشخاص حقیقی یا حقوقی واگذار می شود، کارفرما باید در قراردادی که منعقد می کند، مقاطعه کار را متعهد نماید که کارکنان خود، همچنین کارکنان مقاطعه کاران فرعی را نزد سازمان، بیمه نماید و کل حق بیمه را به ترتیب مقرر در ماده 28 این قانون، بپردازد." بنابراین، در قرارداد پیمانی مشاوره نیز بیمه وجود دارد.
شرایط قرارداد مشاوره، بسته به نوع قرارداد و اینکه مشمول قانون کار گردد یا ماده 10 قانون مدنی، متفاوت می باشد اما، در هر صورت، عقد مشاوره منعقد شده، باید شرایط عمومی صحت قراردادها را داشته باشد که عبارتند از:
طرفین قرارداد، از اهلیت قانونی برای انعقاد عقد مشاوره، برخوردار باشند؛ مقصود از اهلیت قانونی این است که طرفین عقد، عاقل و بالغ و رشید بوده و از محجوریت هایی نظیر صغر سن، جنون یا سفاهت (از حیث جنبه مالی قرارداد) برخوردار نباشند.
موضوع قرارداد مشاوره، باید مشخص و معین باشد و جهت آن، مشروع و قانونی، در غیر این صورت، قرارداد منعقد شده، باطل خواهد بود. همچنین، طرفین عقد مشاوره، باید با قصد و رضایت و نه از سر اکراه و اجبار، اقدام به انعقاد این قرارداد نمایند.
شایان ذکر است، در صورتی که قرارداد مشاوره، از انواع قرارداد کار بوده و مشمول قوانین قانون کار جمهوری اسلامی می گردد، در قرارداد ساعتی یا موقت، بهتر است طرفین، به طور دقیق، تاریخ اتمام قرارداد را مشخص کنند و مزد مشاور، در قرارداد مشاوره ای که از انواع قرارداد کار است، نباید از حداقل مزد مصوب در قانون کار، کمتر باشد و هرگونه توافق، خلاف قواعد قانون کار، باطل و بلااثر خواهد بود.
نحوه تنظیم قرارداد مشاوره، یکی از مهم ترین مواردی است که طرفین این عقد، باید از آن مطلع باشند و قواعد آن را هنگام تنظیم قرارداد عقد مشاوره، رعایت نمایند؛ لذا، در زیر قصد داریم در خصوص نحوه تنظیم قرارداد مشاوره، توضیح دهیم.
قرارداد مشاوره، فارغ از اینکه به صورت دستی تنظیم شود یا در فرم های قرارداد که با دانلود نمونه pdf قرارداد و پرینت آن، تهیه شده، دارای بخش هایی از قرار مشخصات طرفین قرارداد مشاوره، موضوع قرارداد مشاوره، تاریخ انعقاد و تاریخ اتمام قرارداد مشاوره، حق الزحمه مشاور برای مشاوره، شروط ضمن عقد قرارداد مشاوره و امضای طرفین عقد می باشد.
برای تنظیم قرارداد مشاوره، طرفین عقد باید، با استفاده از مدارک هویتی، نام و نام خانوادگی، شماره ملی و شماره شناسنامه خود را در بخش مربوط به مشخصات طرفین عقد نوشته و پس از تعیین موضوع مشاوره، تاریخ انعقاد و اتمام قرارداد مشاوره، شروط ضمن عقد مشاوره و حق الزحمه مشاور، ذیل آن را امضا نمایند.
پس از صحبت در خصوص چیستی قرارداد مشاوره و توضیح درباره نحوه تنظیم عقد مشاوره، در این بخش از مقاله، قصد داریم، متن و فایل دانلود نمونه pdf قرارداد مشاوره را خدمت خوانندگان محترم ارائه کرده تا در صورت نیاز، از آن استفاده کنند.
نمونه قرارداد مشاوره
مشخصات طرفین قرارداد
نام و نام خانوادگی مشاور...............، نام پدر...............، کد ملی...............، آدرس...............، تلفن...............
نام و نام خانوادگی مشاوره گیرنده...............،نام پدر...............، کد ملی...............، آدرس...............، تلفن...............
موضوع قرارداد، مدت و تاریخ انعقاد و اتمام آن
موضوع قرارداد: مشاوره در خصوص...............، برای............... ماه در روزهای............... و ............... به مدت ............... ساعت
تاریخ انعقاد و اتمام قرارداد: ............... لغایت ...............
حق الزحمه مشاور
مبلغ ............... تومان که به صورت ماهانه، به مشاور، پرداخت می گردد.
شروط ضمن عقد
مشاور، موظف است یک هفته قبل از اتمام همکاری، تصمیم خود را به جناب آقای ............... اعلام دارد و در صورتی که جلسه از جانب ایشان، کنسل گردد، موظف هستند، حداکثر تا سه روز بعد از تاریخ کنسلی، جلسه دیگری را تعیین و برگزار نمایند. همچنین، تمامی دعاوی مربوط به این قرارداد، در وهله اول، باید به داور مرضی الطرفین، ارجاع شود.
علاقمندان به دانلود نمونه pdf قرارداد مشاوره می توانند از طریق لینک زیر اقدام کنند.
علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نمونه قرارداد کار و قواعد نحوه تنظیم آن، می توانند نسبت به مطالعه مقاله ای که در زیر، در قسمت در ادامه بخوانید مقاله، با همین عنوان آمده است، اقدام نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه تنظیم قرارداد مشاوره در کانال تلگرام حقوق قراردادها و عقود عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه تنظیم قرارداد مشاوره پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه تنظیم قرارداد مشاوره
برای مشاوره نحوه تنظیم قرارداد مشاوره
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©