دینا / عقود و قراردادها / سایر عقود / نمونه قرارداد شراکت

نمونه قرارداد شراکت

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

قرارداد شراکت، یکی از انواع مختلف قراردادها است که می تواند در حوزه های گوناگونی میان اشخاص حقیقی و حقوقی منعقد گردد. نکات حقوقی مهمی از جمله نحوه تقسیم سود و زیان، مدت شراکت و تعهدات طرفین، بر نحوه تنظیم نمونه قرارداد شراکت اثر گذار است و طرفین این نوع عقود، می توانند با دانلود نمونه متن این قراردادها با نحوه نگارش آن آشنا گردند.

 

قرارداد شراکت، به منظور مکتوب نمودن جزئیات همکاری و مشارکت در زمینه مورد نظر، میان طرفین قرارداد نگاشته می شود. قراردادهای شراکت در حوزه های مختلفی از جمله سرمایه گذاری، ساخت و ... منعقد شده و به نوعی تنظیم کننده روابط طرفین نسبت به یکدیگر، در زمینه مشارکت می باشد.

از آن جا که مندرجات نمونه قرارداد شراکت، می تواند منبع تعهدات و مسئولیت افراد واقع شده و حتی در مواردی دامنه آن را تغییر دهد، بسیار اهمیت دارد که این متن، به شیوه درست و با در نظر گرفتن تمام نکات، نوشته شود. از طرف دیگر، با اینکه اصول کلی در همه قرارداد ها یکسان بوده، اما می بایست هر قراردادی را با توجه موضوع و شرایط خاص طرفین آن، نگارش نمود.

از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، در ابتدا نحوه تنظیم نمونه قراردادهای مشارکت را بیان نموده و سپس به نکات حقوقی آن بپردازیم. در نهایت نیز به منظور آشنایی علاقمندان با جزئیات این نوع عقود، یک نمونه متن قرارداد شراکت برای دانلود به صورت فایل pdf ارائه خواهد شد.

نحوه تنظیم نمونه قرارداد شراکت

قرارداد شراکت، یکی از انواع قراردادها بوده که ماده 571 قانون مدنی به تعریف آن پرداخته است. بنابر این ماده، قرارداد مشارکت مدنی، یعنی دو یا چند شخص، آورده‌ های نقدی و غیر نقدی خودشان را که به آن سهم‌ الشرکه نیز گفته می‌ شود، با یکدیگر به نحو مشاع و با هدف کسب سود ادغام کنند. این قرارداد همانند سایر عقود، دارای بخش های مختلفی بوده که در این قسمت، نکات و نحوه تنظیم نمونه قرارداد شراکت ارائه خواهد شد.

 

بخش ابتدائی هر نمونه قرارداد شراکتی به معرفی طرفین قرارداد، موضوع عقد، مدت زمان شراکت اختصاص دارد. نکته قابل توجه در این بخش آن است که در صورتی طرف نمونه قرارداد شراکت، شخص حقوقی می باشد، صحت اختیارات نماینده شخص حقوقی، مورد بررسی قرار گرفته و در اساسنامه شرکت طرف قرارداد، صاحب امضای مجاز باشد. در صورت امضای قرارداد، توسط فردی که فاقد امضای مجاز است، قرارداد مذکور فاقد اثر حقوقی خواهد بود.

 

در بخش بعدی، به آورده های متعاملین پرداخته خواهد شد. در این قسمت، لازم است، میزان دقیق سرمایه و آورده هر یک از طرفین در نمونه قرارداد شراکت درج گردیده و نحوه تقسیم سود و زیان ناشی از شراکت نیز مشخص گردد. سرمایه در نمونه قراردادهای شراکت، می تواند اعم از آورده نقدی یا غیر نقدی باشد. 

 

مهم ترین قسمت هر نمونه قرارداد شراکتی، تعهدات طرفین قرارداد می باشد. در این بخش، می بایست تعهدات متقابلی که طرفین قرارداد بر آن تراضی نموده اند، به طور دقیق بیان شده و مشخص گردد که در صورت نقض تعهد، چه مسئولیتی متوجه اعضا خواهد بود. همچنین بهتر است مواردی که نقض تعهد نمونه قرارداد شراکت محسوب می شود، نیز به طور جداگانه مورد اشاره قرار گیرد تا از بروز مشکل جلوگیری شود. 

 

در بخش انتهایی نیز، به چگونگی حل اختلافات ناشی از نمونه قرارداد شراکت و موارد فسخ و تعلیق آن پرداخته خواهد شد. توصیه می شود که طرفین قرارداد در این بخش به تضمینات قراردادی نیز اشاره نموده تا در صورت نقض تعهد، بتوان از محل آن تضمینات، خسارت خود را جبران نمود.

 

نکات حقوقی نمونه قرارداد شراکت

از آن جا نمونه قرارداد های شراکت، دارای انواع مختلفی بوده، لازم است که طرفین عقد در تنظیم نمونه قرارداد کلیه موضوعات را با توجه به شرایط خود مدنظر قرار داده و به نمونه قراردادهای از پیش نگارش شده اکتفا ننمایند. در این قسمت به منظور آشنایی علاقمندان با موارد قابل ذکر در این نوع قراردادها، به بیان نکات حقوقی نمونه قرارداد شراکت پرداخته خواهد شد.

 

در نمونه قرارداد های شراکت، ذکر میزان سهم هر یک از طرفین، در متن قرارداد بسیار اهمیت دارد و باید میزان آورده، نحوه تقسیم سود و زیان طرفین در عقد مشخص و ذکر شود. در صورت عدم ذکر این میزان در نمونه قرارداد شراکت، اصل بر این خواهد بود که میزان آورده هر دو طرف به‌ صورت مساوی است.

 

بهتر است روش حل و فصل اختلافات در نمونه قرارداد شراکت، نیز تعیین شود. شیوه های مختلفی برای حل و فصل اختلافات در قرارداد شراکت وجود دارد که از جمله آن می توان به مراجعه به داوری، سازش و..... اشاره نمود. بهتر است که پیش از مراجعه به دادگاه به منظور شکایت از نقض تعهد طرف مقابل، روش های دیگری نیز تعیین شود، زیرا امکان دارد که اختلاف طرفین در همان ابتدا و بدون مراجعه به دادگاه رفع گردد.

 

یکی از نکات مهم دیگر، در تنظیم نمونه قراردادهای شراکت این است که تضمینات لازم برای عدم انجام تعهد طرفین، در نظر گرفته شود. این عمل مانعی برای نقض تعهد محسوب شده و طرفین را به انجام مسئولیت خود، تشویق می نماید. این تضمینات می تواند در قالب های مختلف نظیر چک ضمانت، تعیین مقدار مبلغی در متن عقد و... تنظیم شود.

 

نکته مهم دیگر در تنظیم نمونه قراردادهای شراکت، محل و چگونگی مصرف سرمایه قرارداد شراکت می باشد. بر این مبنا، در صورتی که هر یک از طرفین قرارداد، سرمایه شراکت را در غیر محل آن یا بیشتر از مقدار تعیین شده مصرف نماید، طرف دیگر می تواند با استناد به نمونه قرارداد تنظیم شده، مسئولیت طرف مقابل را اثبات نماید.

 

دانلود pdf متن نمونه قرارداد شراکت

نمونه قرارداد های شراکت دارای انواع مختلفی بوده که از جمله آن می توان به قرارداد شراکت در ساخت، شراکت در کار و ... اشاره نمود. طرفین قرارداد می بایست کلیه موضوعاتی که در نظر آن ها دارای اهمیت می باشد را در نمونه متن قرارداد ذکر کرده و به بیان شفاهی آن اکتفا ننمایند، زیرا در صورت بروز اختلاف، مرجع تعهدات طرفین متن قرارداد می باشد.

 

از آن جایی که در بسیاری از نمونه قراردادهای شراکت، شخصیت طرفین قرارداد برای طرف دیگر مهم بوده و عامل اصلی شراکت محسوب می شود، بهتر است که تعهدات طرفین به صورت «غیر قابل واگذاری به غیر» نگارش شود. در این صورت، طرف قرارداد، نمی تواند انجام تعهدات خود را به شخص دیگری واگذار نماید، مگر این که رضایت سایر شرکا را جلب نماید. همچنین بهتر است از انعقاد قرارداد شفاهی در این مورد پرهیز شود.

 

همچنین بهتر است که نمونه متن قرارداد تا حد امکان ساده، صریح و روشن بیان شود و از هرگونه ابهام به دور باشد. به منظور آشنایی علاقمندان با محتوا و مندرجات متن نمونه قرارداد شراکت، در جدول زیر، امکان دانلود pdf متن نمونه قرارداد شراکت فراهم شده است، با این حال طرفین قرارداد می بایست علاوه بر دانلود و مطالعه متن زیر، با توجه به شرایط خود مواردی را به آن افزوده یا کم نمایند.

 

دانلود نمونه قرارداد شراکت
  • نویسنده: دینا
  • حجم: 800 KB
  • منبع: دینا

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه تنظیم نمونه قرارداد شراکت در کانال تلگرام حقوق قراردادها و عقود عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه تنظیم نمونه قرارداد شراکت پاسخ دهند.