دینا / عقود و قراردادها / سایر عقود / عقد صلح ، اوصاف و ارکان آن

عقد صلح ، اوصاف و ارکان آن

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی عقد صلح و اوصاف و ارکان آن می پردازیم . 

 

 

صلح به معنای سازش و آشتی در مقابل جنگ و نزاع قرار دارد . در حقوق نیز دارای معنا است . قرارداد صلح یکی از قراردادهای حقوقی است که کمتر کسی با آن آشنایی دارد . صلح را می توان در دو معنا به کار برد . اولین معنا که معنای مشترک بین بسیاری از سیستم های حقوقی است ، به معنی توافق و سازش است . در معنای دیگر صلح به معنای سازش و صلح حتی بدون وجود اختلاف قبلی است . در این معنا موضوع صلح می تواند همه چیز باشد . در این حالت دو طرف بر سر موضوعی که در حال حاضر درباره آن اختلاف ندارند اما ممکن است بعد ها دچار اختلاف شوند ، قرارداد صلح می بندند . از این رو در این مقاله به بررسی اینکه عقد صلح چیست و اوصاف عقد صلح و ارکان عقد صلح می پردازیم .

عقد صلح چیست

همانطور که گفتیم قرارداد صلح ، قراردادی است که افراد بر مبنای آن توافق می کنند بین خودشان بابت اختلاف موجود یا اختلافی که ممکن است در آینده رخ دهد صلح کنند . ماده 752 قانون مدنی مقرر داشته : " صلح ممکن است یا در مورد رفع تنازع موجود و یا جلوگیری از تنازع احتمالی ، در مورد معامله و غیر آن واقع شود " . بنابراین برای درک اینکه عقد صلح چیست آن را با مثال بیان می کنیم :
حالت اول ) برای مثال زمانی که الف می گوید ب به او 100 هزار تومان بدهکار است و ب ادعا می کند این طور نیست و میزان بدهی او 60 هزار تومان است . در این حالت الف و ب می توانند با هم توافق کنند و با انعقاد قرارداد صلح اختلافشان را پایان دهند .
حالت دوم ) حالت بعدی مربوط به زمانی است که الف و ب هنوز با هم درباره موضوعی اختلاف ندارند اما بابت یک اختلاف احتمالی در آینده قرارداد صلح می بندند .

ارکان عقد صلح

ارکان عقد صلح به سه دسته تقسیم می شود :
 
1- مُصالح : اولین رکن عقد صلح ، مُصالح است . مصالح کسی است که مالش را به عنوان صلح به دیگری می دهد . 
2- متصالح : متصالح کسی است که مال را از طریق صلح قبول می کند . 
3- مال الصلح : پول یا مالی که در مقابل پذیرش صلح پرداخت می شود را مال الصلح می نامند . البته صلح می تواند به صورت رایگان نیز به وقوع بپیوندند . 
 
 

اوصاف عقد صلح

عقد صلح مانند هر عقد دیگری یک سری اوصاف مشخص دارد . اوصاف عقد صلح از قرار زیر است :
 
1- قرارداد صلح از جمله عقود معین است . یعنی از لحاظ اینکه یک عقد مشخص است و قانون برای آن نام مشخص ذکر است ، یک عقد معین است . 
2- قرارداد صلح یک عقد رضایی است . تشریفات ثبت رسمی در صلح شرط نیست . در واقع این عقد ضمن توافق دو نفر منعقد می شود .
3- قرارداد صلح هم می تواند یک عقد معوض باشد و هم یک عقد مجانی . یعنی صلح هم می تواند در مقابل دریافت مال باشد و هم می تواند بدون دریافت عوض منعقد شود .
4- عقد صلح ، یک عقد لازم است . در ماده 760 قانون مدنی آمده است که : " صلح عقد لازم است اگرچه در مقام عقود جایز واقع شده باشد " . برای مشاهده جزییات مربوط به صلح عمری برای فرزند کلیک کنید .
 
برای مطالعه بیشتر درباره شرایط عقد صلح ، اوصاف و ارکان آن در کانال تلگرام حقوق قراردادها عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط عقد صلح ، اوصاف و ارکان آن پاسخ دهند .