بیمه، عقد و قراردادی کتبی است که به موجب آن، بیمه گر، متعهد می شود تا در قبال پرداخت حق بیمه توسط بیمه گذار، در حدود تعهدات خود و مفاد قرارداد، خسارت وارده بر بیمه گذار را جبران کرده یا مقدار معینی وجه، به وی بپردازد و از انواع بیمه که هریک شرایط انعقاد مخصوص به خود را دارند، می توان به بیمه اشخاص و اموال، اشاره کرد.
برای مشاوره فایده و انواع بیمه
برای مشاوره فایده و انواع بیمه
از آنجا که اشخاص و اموال، ممکن با حوادث و خساراتی روبرو گردند یا مسئولیت هایی که افرادی نظیر پزشکان، کارفرمایان و... دارند، آن ها را با خسارات و حوادثی روبرو کند، نیاز به یک نهاد حمایتی برای جبران این خسارات، احساس شد.
از همین رو، برای جبران خسارات وارده به اموال و اشخاص یا خسارات ناشی از مسئولیت اشخاص، قانون گذار، نهادی به نام بیمه را پیش بینی نمود که دارای انواع مختلفی بوده و هریک، شرایط انعقاد مخصوص به خود را دارند که برای بهره مندی از فایده های انواع بیمه، باید تمامی شرایط آن موجود باشند.
از این رو، در مقاله حاضر، قصد داریم پس از توضیح در این باره که بیمه چیست و انواع آن کدام است، شرایط بیمه را بگوییم و بررسی کنیم که فایده و هدف بیمه چه می باشد. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، می توانند در ادامه مقاله، همراه ما باشند.
در پاسخ به این پرسش که بیمه چیست باید به قانون بیمه، مراجعه کرد. قانون فوق الذکر که مصوب 7 اردیبهشت ماه 1316 است، در ماده یک و دو خود، به ترتیب آن چه در ادامه می آید، در پاسخ به پرسش بیمه چیست، مقرر می دارد:
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سایت بیمه امدادگران هلال احمر کلیک نمایید.
ماده 1: "بیمه عقدی است که به موجب آن، یک طرف تعهد می کند، در ازای پرداخت وجه یا وجوهی از طرف دیگر، در صورت وقوع یا بروز حادثه، خسارت وارده بر او را جبران نموده یا وجه معینی بپردازد. متعهد را بیمه گر، طرف تعهد را بیمه گذار، وجهی را که بیمه گذار به بیمه گر می پردازد، حق بیمه و آنچه را که بیمه می شود، موضوع بیمه نامند."
ماده 2 : " عقد بیمه و شرایط آن، باید به موجب سند کتبی باشد و سند مزبور، موسوم به بیمه نامه خواهد بود."
بر اساس مواد فوق الذکر، می توان گفت، بیمه عقد و قراردادی کتبی است که میان بیمه گر و بیمه گذار، منعقد می گردد و به موجب آن، بیمه گر یا شرکت بیمه، متعهد می شود تا در قبال پرداخت حق بیمه توسط بیمه گذار، در صورت وقوع یا بروز حادثه برای موضوع بیمه، در حدود تعهدات خود و مفاد قرارداد، خسارت وارده بر بیمه گذار را جبران کرده یا مقدار معینی وجه، به وی بپردازد.
با توجه به اینکه بیمه دارای انواع و اقسام مختلفی بوده، پس از توضیح در این خصوص که بیمه چیست، در ادامه مقاله، قصد داریم تا در خصوص انواع و اقسام بیمه، صحبت کنیم و سپس، شرایط هریک را ذکر نماییم. برای کسب اطلاعات در خصوص خرید بیمه، مطالعه مقاله زیر، پیشنهاد می شود.
انواع و اقسام بیمه در ایران، به طور کلی و بر اساس موضوع بیمه، به 4 دسته، قابل تقسیم است که عبارتند از بیمه اموال، بیمه اشخاص، بیمه مسئولیت و بیمه های خاص. هر یک از این انواع، خود زیر مجموعه هایی دارند که در زیر، به ترتیب، به آن ها، اشاره خواهیم کرد و توضیحاتی در خصوص هریک خواهیم داد:
بیمه اشخاص که به 4 زیر مجموعه بیمه عمر، بیمه درمان، بیمه حادثه و بیمه مسافرتی، تقسیم می شود و توضیح هریک به شرح زیر است:
بیمه عمر: بیمه عمر، یکی از انواع بیمه اشخاص و از زیر مجموعه های بیمه اختیاری است که در آن، هر فرد می تواند، با پرداخت حق بیمه تعیین شده توسط شرکت بیمه گر، از مزایایی همچون، دریافت مستمری از وجهی که به عنوان حق بیمه پرداخت شده، دریافت خسارت های ناشی از فوت و از کار افتادگی و... بهره مند گردد.
بیمه درمان: بیمه درمان نیز از انواع بیمه اشخاص و بیمه های اختیاری است که هر فرد متقاضی آن، می تواند در ازای پرداخت حق بیمه به صورت ماهانه یا یکجا، برای مدت قرارداد بیمه، از خدماتی همچون، پرداخت قابل توجهی از هزینه های درمان، جراحی، بستری، دارو و... برخوردار شود.
بیمه حادثه: بیمه حادثه، از دیگر انواع بیمه و از زیر مجموعه های بیمه اشخاص بوده که خود دارای انواع مختلفی نظیر بیمه حوادث انفرادی؛ بیمه حوادث خانواده؛ بیمه حوادث دانشجویان؛ بیمه حوادث نوروزی؛ بیمه حوادث گروهی کوتاه مدت؛ بیمه حوادث مهد کودک؛ بیمه حوادث دانش آموزی؛ بیمه حوادث سازمانها؛ بیمه حوادث راننده و... می باشد و در قبال پرداخت حق بیمه، غرامت یا خسارت وارده بر بیمه گذار بر اثر حوادث را در خصوص موارد تحت پوشش، پرداخت می کند.
بیمه مسافرتی: بیمه مسافرتی، همانطور که از نام آن مشخص است، مخصوص افرادی می باشدکه قصد سفر دارند یا به دلایلی، زیاد به سفر می روند. این بیمه از انواع بیمه اشخاص است و در آن، خسارت های تحت پوشش قرارداد بیمه، نظیر هزینه های درمانی یا خسارات ناشی از سرقت وسایل مسافر و... توسط بیمه گر پرداخت می شود.
بیمه اموال که به زیر مجموعه های نظیر بیمه اتومبیل( اعم از بدنه، شخص ثالث و...)، بیمه آتش سوزی، بیمه حمل و نقل تقسیم می شود و توضیح هریک به شرح زیر است:
بیمه اتومبیل( اعم از بدنه، شخص ثالث و...): یکی از انواع بیمه اموال می باشد که داشتن بیمه شخص ثالث آن، در خصوص تمامی خودرو ها الزامی است و به موجب پرداخت حق بیمه، بیمه گر، خسارات مالی و جانی ناشی از تصادف را به بیمه گذار یا از جانب او به خسارت دیده، می پردازد و بیمه بدنه که داشتن آن اجباری نیست، مواردی نظیر خسارات تصادف خودرو با خودروی دیگر، تصادف با جسم ثابت و تصادف با جسم متحرک و... را در حدود قرارداد، می پردازد.
بیمه آتش سوزی: از دیگر انواع بیمه اموال، بیمه آتش سوزی است که خسارت ناشی از آتش گرفتن یا دچار آتش سوزی شدن مال موضوع قرارداد بیمه را در قبال دریافت حق بیمه و در حدود عقد بیمه منعقد شده، به بیمه گذار می پردازد.
بیمه حمل و نقل: این بیمه، در مواردی مانند صادرات و واردات و ترانزیت، کاربرد دارد که در آن، کالایی، از محلی به محل دیگر، جابجا می شود و ممکن است در این بین، دچار آسیب هایی شود که در صورت برخورداری از بیمه حمل و نقل، شرکت بیمه گر، در حدود تعهدات، اقدام به پرداخت خسارات وارده به کالای موضوع بیمه، می نماید.
بیمه مسئولیت که می تواند به زیر مجموعه هایی نظیر بیمه مسئولیت کارفرما در برابر کارکنان، بیمه مسئولیت حرفه ای پزشکان و پیراپزشکان، بیمه مسئولیت مدنی مدیران و مسئولان فنی بیمارستان ها، کلینیک ها و درمانگاه ها و بیمه مسئولیت در برابر همسایگان مجاور به موجب سرایت آتش سوزی و انفجار، تقسیم شود و در توضیح آن ها باید گفت:
در این نوع از انواع بیمه، بیمه گر، بیمه گذار را در قبال مخاطرات ناشی از فعالیت وی و مسئولیت هایی که بر عهده دارد، به موجب پرداخت حق بیمه مورد توافق، حمایت کرده و تا سقف تعهد، خسارت ناشی از این امر را در حدود قرارداد، خواهد پرداخت.
بیمه های خاص که به زیر مجموعه هایی نظیر بیمه اسب، شتر مرغ، یا بیمه وام های بانکی و.. تقسیم می شود و توضیح آن، به شرح زیر است:
بیمه های خاص، بیمه هایی هستند که در آن ها، موضوع مورد بیمه، یک مساله جدید است و به موجب انعقاد قرارداد بیمه خاص، بیمه گر می پذیرد در صورت حوادث و بروز خسارت برای موضوع بیمه، آن خسارت را به بیمه گذار، بپردازد. به عنوان مثال، در بیمه وام، تحت شرایطی، در صورت فوت وام گیرنده، بیمه گر، اقساط وام وی را خواهد پرداخت.
شایان ذکر است، بیمه می تواند به بیمه اختیاری یا اجباری نیز تقسیم شود، در بیمه اختیاری که شامل بیمه زنان خانه دار و... می شود، بیمه گذار، بر اساس نوع بیمه، درصد حق بیمه را پرداخته و از مزایای بیمه، برخوردار می شود؛
در بیمه اجباری، کارفرما، ملزم و موظف است که بیمه کارگران خود را بپردازد (بیمه کارگران، 30 درصد حقوق و مزایای آن ها است که 23 درصد آن را کارفرما و 7 درصد آن را کارگر از حقوق خویش، خواهد پرداخت) و کارگران، از مزایای بیمه اجباری، از جمله خدمات درمانی و سابقه کار برای بازنشستگی، برخوردار می شوند.
شرایط بیمه چیست؟ این پرسش اغلب کسانی است که قصد دارند از انواع بیمه، استفاده کرده و اقدام به انعقاد قرارداد با شرکت های دارای مجوز بیمه و ارائه دهنده انواع بیمه نمایند. از این رو در این بخش از مقاله، پرسش مطروحه را بررسی کرده و به آن، پاسخ خواهیم داد.
اولین شرط از شرایط بیمه، این است که بیمه گر و بیمه گذار، اقدام به انعقاد کتبی قرارداد نمایند. (مستفاد از ماده 2 قانون بیمه)
از دیگر شرایط بیمه این است که بیمه گذار، باید حق بیمه مورد توافق را بپردازد تا از فواید بیمه بهره مند شود. (مستفاد از ماده 1 قانون بیمه)
از مهم ترین شرایط عقد بیمه، درج تاریخ انعقاد قرارداد؛ اسم بیمه گر و بیمه گذار؛ موضوع بیمه؛ حادثه یا خطری که عقد بیمه به مناسبت آن به عمل آمده است؛ ابتدا و انتهای بیمه؛ حق بیمه و میزان تعهد بیمه گر در صورت وقوع حادثه، در قرارداد کتبی می باشد.
هر یک از انواع بیمه، ممکن است دارای شرایط ویژه ای نیز باشند که باید، قبل از انعقاد قرارداد بیمه، مورد توافق بیمه گر و بیمه گذار قرار گیرد. علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص بیمه تکمیلی انفرادی می توانند نسبت به مطالعه مقاله زیر اقدام کنند.
پس از توضیح شرایط و انواع بیمه، در این بخش از مقاله قصد داریم توضیح دهیم که هدف و فایده بیمه چیست. اطلاع از این امر که هدف و فایده بیمه چیست به افراد کمک می کند تا بتوانند با انعقاد قرارداد بیمه، به راحتی از مزایای آن، بهره مند شوند.
از جمله اهداف و فواید انواع بیمه، می توان به جبران بخشی از خسارات وارده بر افراد و اموالشان، اشاره کرد. در بسیاری از موارد، پرداخت حق بیمه ای اندک، خسارات مالی بسیاری را برای بیمه گذار، جبران می کند و بدین ترتیب، از نظر اقتصادی، بیمه گذار، بسیار سود خواهد برد.
از دیگر اهداف و فواید بیمه، می توان به برخورداری از حمایت هایی نظیر حقوق بازنشستگی یا سابقه بیمه یا بهره مندی از خدمات درمانی رایگان یا خدماتی که با حداقل هزینه ارائه می شوند، اشاره کرد. علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص بیمه حمل و نقل کالا می توانند نسبت به مطالعه مقاله ای که با این عنوان در قسمت در ادامه بخوانید مقاله آمده، اقدام نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص فایده و انواع بیمه در کانال تلگرام حقوق قراردادها و عقود عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون فایده و انواع بیمه پاسخ دهند.
برای مشاوره فایده و انواع بیمه
برای مشاوره فایده و انواع بیمه
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©