با توجه به ضرورت نظارت دولت بر فعالیت های اقتصادی و جلوگیری از ارتکاب برخی تخلفات اقتصادی و صنفی ، در سال 1367 ، قانونی با عنوان قانون تعزیرات حکومتی به تصویب رسید . به موجب متن این قانون و آیین نامه اجرایی آن مصوب 1373 ، سازمان تعزیرات حکومتی ، به منظور مقابله با تخلفات موضوع این قانون ، تاسیس گردیده است .
برای مشاوره نکات حقوقی قانون تعزیرات حکومتی
برای مشاوره نکات حقوقی قانون تعزیرات حکومتی
تنظیم فعالیت های صنفی و اقتصادی در سطح جامعه ، نیازمند آن است که در ابتدا ، قوانین و مقررات این حوزه ، به صورت دقیق ، تنظیم شده و سپس ، بر فرآیند و نحوه اجرای آنها ، نظارت انجام گیرد تا در صورت بروز تخلفات در حوزه های مربوطه ، بتوان با متخلفان ، برخورد قانونی نموده و حسب مورد ، مجازات های قانونی را بر آنها اعمال نمود .
یکی از مهم ترین قوانین موجود در نظام حقوقی ایران که در راستای مقابله با تخلفات اقتصادی و صنفی به تصویب رسیده ، قانون تعزیرات حکومتی می باشد که به استناد این قانون ، سازمانی نیز ، با عنوان سازمان تعزیرات حکومتی ، تاسیس گردیده است . از آن جهت که قانون مزبور ، نقش مهمی در جلوگیری از بروز تخلفات اقتصادی و صنفی دارد ، پرداختن به تفسیر مواد قانون ، ضروری به نظر می رسد .
به همین مناسبت ، در ادامه این مقاله ، قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که قانون تعزیرات حکومتی چیست و سپس ، تاریخچه تصویب آن را شرح دهیم . در ادامه نیز ، برای آشنایی بیشتر ، فایل pdfمتن قانون تعزیرات حکومتی با آخرین اصلاحات را برای دانلود ، در سایت قرار خواهیم داد .
بسیاری از فعالیت های اقتصادی ، نیازمند مداخله و کنترل توسط دولت می باشند و ضرورت نظارت دولت بر فعالیت های اقتصادی در زمینه قیمت گذاری ، نحوه توزیع و عرضه محصولات مورد استفاده شهروندان ، بر هیچکس پوشیده نیست . این امر ، به ویژه ، در شرایط خاص ناشی از جنگ ، تحریم و مسائل دیگر ، ضرورتی اجتناب ناپذیر پیدا خواهد کرد .
نظام حقوقی ایران نیز ، از این قاعده ، مستثنی نبوده و به منظور ارائه یک الگوی مطلوب از نظارت دولت بر فعالیت های اقتصادی ، قوانینی در این حوزه ، به تصویب رسیده است که یکی از مهم ترین قوانین مذکور ، قانون تعزیرات حکومتی می باشد . به همین دلیل ، در این قسمت ، قصد داریم به توضیح این سوال بپردازیم که قانون تعزیرات حکومتی چیست که در قسمت های بعد ، متن pdf قانون مزبور را نیز ، ارائه خواهیم نمود .
در پاسخ به این سوال که قانون تعزیرات حکومتی چیست ، باید گفت که قانون مزبور ، در سال 1367 ، به منظور نظارت و کنترل دولت بر فعالیت های اقتصادی و لزوم اجرای مقررات قیمت گذاری و ضوابط توزیع ، به تصویب رسیده است که در آن ، برخی از مهم ترین تخلفات اقتصادی و صنفی ، نام برده شده و متخلفان ، طبق قانون ، به مجازات تعزیری ، محکوم خواهند شد .
در فصل اول قانون تعزیرات حکومتی ، در مواد قانون تعزیرات حکومتی ، برخی از مهم ترین تخلفات اقتصادی که منجر به اعمال مجازات تعزیری بر مرتکبین می گردد ، نام برده شده است که تفسیر مواد قانون ، شامل مواردی همچون کم فروشی و تقلب ، احتکار ، عدم درج قیمت کالاها ، اختفا و امتناع از عرضه کالا ، عدم صدور فاکتور یا صدور فاکتور خلاف واقع ، نداشتن پروانه کسب واحدهای صنفی و پروانه بهره برداری ، فروش اجباری کالا با کالای دیگر و عدم اعلام موجودی کالا توسط واحدهای عمده فروشی اشاره نمود .
در فصل دوم قانون تعزیرات حکومتی ، تخلفات بخش دولتی ، در فصل سوم قانون ، تشکیلات تعزیرات حکومتی بخش دولتی ، در فصل چهارم قانون ، تشکیلات تعزیرات حکومتی بخش غیر دولتی و در فصل پنج آن ، اصلاحات قانون نظام صنفی ، ذکر شده است . فصل ششم قانون تعزیرات حکومتی نیز ، به بیان سایر مقررات مربوطه ، اختصاص یافته است که در ادامه ، فایل pdf این قانون را نیز ، ارائه خواهیم نمود .
قانون تعزیرات حکومتی ، یکی از مهم ترین قوانین موجود در حوزه رسیدگی به تخلفات صنفی ، اقتصادی و بهداشتی محسوب می شود که در عمل ، سازمانی تحت عنوان سازمان تعزیرات حکومتی ، متکفل اجرای قانون مزبور می باشد که با مجتمع ویژه جرایم اقتصادی زیر نظر قوه قضاییه ، متفاوت است . برای آشنایی بیشتر با اینکه قانون تعزیرات حکومتی چیست و تفسیر مواد آن شامل چه مواردی است ، بر آن شدیم تا در این قسمت ، تاریخچه قانون تعزیرات حکومتی را به صورت مختصر ، ذکر نماییم .
در سال 1362 ، به دنبال ایجاد مشکلات و مسائل ناشی از جنگ تحمیلی ، جرایمی همچون احتکار و گران فروشی ، شیوع پیدا کرد و موضوع سوء استفاده برخی اشخاص از وضعیت مذکور ، سبب گردید تا کمیسیون های امور تعزیرات حکومتی ، زیر نظر وزارت کشور ، تاسیس شود تا به تخلفات یا جرایم اقتصادی مزبور ، رسیدگی نماید .
پس از آن ، در سال 1367 ، برای مقابله با وضعیت مزبور ، دو قانون مهم به تصویب رسید که یکی از آنها ، قانون تعزیرات حکومتی و دیگری ، قانون تعزیرات حکومتی در امور بهداشتی و درمانی می باشد که در این قوانین ، امر رسیدگی به تعزیرات حکومتی ، به دادگاه انقلاب واگذار گردیده و صرفا تخلفات بخش خصوصی ، در کمیسیون های امور تعزیرات حکومتی مورد رسیدگی قرار می گرفت .
تاریخچه قانون تعزیرات حکومتی ، به اینجا ختم نشده ؛ بلکه در سال 1373 ، قانون اصلاح قانون تعزیرات حکومتی ، به تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید که بر اساس متن قانون مزبور ، رسیدگی به کلیه تخلفات دولتی و غیر دولتی در زمینه امور اقتصادی و صنفی ، به قوه مجریه سپرده شد .
در همین راستا ، قوه مجریه ، آیین نامه اجرایی قانون تعزیرات حکومتی را به تصویب رسانیده است که بر اساس این آیین نامه ، مرجعی با عنوان سازمان تعزیرات حکومتی ، متکفل اجرای ضوابط مذکور در قانون گردید که در قسمت بعد ، متن pdf قانون و آیین نامه مزبور با آخرین اصلاحات ، ارائه خواهد شد .
در قسمت های قبل ، در پاسخ به این سوال که قانون تعزیرات حکومتی چیست ، پس از تفسیر قانون تعزیرات حکومتی و مواد آن ، گفتیم که قانون مزبور ، به منظور مقابله با برخی از تخلفات صنفی و اقتصادی همچون گرانفروشی و احتکار ، در شرایط پس از جنگ تحمیلی ، در سال 1367 ، به تصویب رسید . در سال 1373 ، قانون اصلاح قانون تعزیرات حکومتی ، به تایید مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید و آیین نامه اجرایی آن نیز ، توسط قوه مجریه ، تصویب شد که به موجب آن ، امر رسیدگی به تخلفات مزبور ، به عهده سازمان تعزیرات حکومتی قرار گرفت .
از آن جهت که تفسیر مواد قانون تعزیرات حکومتی مصوب 1367 و آیین نامه اجرایی آن ، مبنای عملکرد سازمان تعزیرات حکومتی جهت رسیدگی به تخلفات مزبور می باشد ، آشنایی با متن قانون تعزیرات حکومتی ، الزامی به نظر می رسد . به همین مناسبت ، در این قسمت ، قصد داریم متن قانون تعزیرات حکومتی با آخرین اصلاحات را به همراه آیین نامه اجرایی آن ، ارائه نموده و فایل pdf این قوانین را نیز ، برای دانلود ، در سایت قرار دهیم تا مخاطبین محترم ، قادر به آشنایی با مواد قانون تعزیرات حکومتی و تفسیر آن شوند .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نکات حقوقی قانون تعزیرات حکومتی در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نکات حقوقی قانون تعزیرات حکومتی پاسخ دهند .
برای مشاوره نکات حقوقی قانون تعزیرات حکومتی
برای مشاوره نکات حقوقی قانون تعزیرات حکومتی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©